Raisin review (2024): is deze bank betrouwbaar?

Staat je spaargeld op dit moment helemaal stil? Zonde! Door de inflatie wordt het geld alsmaar minder waard. Een geschikt alternatief lijkt Raisin Bank te zijn. Bij deze bank is het namelijk mogelijk om van hoge spaarrentes te genieten. Of dit daadwerkelijk een aanrader is, lees je in deze Raisin review. In deze Raisin review laten wij je ook kennismaken met onze persoonlijke bevindingen.

Inhoudsopgave

Wat is Raisin precies?

De firma Raisin werd in het jaar 2013 opgericht. Dit is van oudsher een Duitse bank, maar Raisin is inmiddels door heel Europa actief. Doordat men in meer dan 30 Europese landen actief is, is men met meer dan 140 partnerbanken samen gaan werken.

Raisin biedt allerlei deposito- en spaarrekeningen aan. Op deze rekeningen krijg je bijvoorbeeld een paar procent rente, waardoor je je spaargeld voor jóu laat werken. Raisin is door de jaren heen dus met meer dan 140 partnerbanken samen gaan werken. Je kunt hierdoor altijd wel een gewenste bank vinden.

raisin-review

Het voordeel hiervan mag duidelijk zijn: via Raisin kun je altijd je geld stallen. Dit doe je niet langer bij alleen Nederlandse banken, maar ook bij banken uit andere Europese landen.

Bij Raisin draait alles om sparen, sparen en nog eens sparen. Dit blijkt ook duidelijk uit de slogan van Raisin: Hoogste spaarrentes in de Europese Unie. Dit platform doet er in ieder geval alles aan om jou te laten profiteren van de hoogste rentes in de EU!

Hoe werkt Raisin precies?

Met name in de afgelopen jaren is Raisin erg populair geworden. De reden daarvoor is terug te vinden in de ontzettend lage spaarrentes bij de ‘normale’ banken. Bij de grootste banken in ons land behaal je simpelweg weinig rendement op je spaargeld. Dat is bij Raisin anders.

Maar, hoe werkt het sparen van geld op dit platform nou precies? Wij zetten graag een stappenplan voor je op een rijtje, waarmee je veel geld over je spaargeld kunt gaan verdienen:

 • Stap 1: maak een account aan bij Raisin. Het aanmaken van een account kost enige moeite, aangezien Raisin een streng beleid hanteert. Men vraagt daarom om de nodige gegevens van je en verifieert je aanmelding tot in detail.
 • Stap 2: voltooi je account bij Raisin. Nadat je aanmelding goedgekeurd is, moet je nog een paar aanvullende gegevens invullen. Dit is gelukkig de laatste stap voordat je echt kunt gaan sparen.
 • Stap 3: kies tussen een deposito- en spaarrekening. Bij Raisin kun je uit talloze rekeningen kiezen, maar eerst moet je een keuze maken tussen een deposito- en spaarrekening. Daar komen we verderop in deze Raisin review graag verder op terug.
 • Stap 4: maak geld over naar je account bij Raisin. Wil je over je spaargeld hoge rentes ontvangen? Dan is het uiteraard zaak dat je je spaargeld naar Raisin overmaakt. Dit werkt prima, veilig en gaat ook nog eens snel.
 • Stap 5: kies de gewenste bank uit. Bij stap 3 heb je al een keuze gemaakt tussen de deposito- en spaarrekening. Het is nu zaak om de gewenste bank uit te kiezen. Let hierbij goed op het vestigingsland, de kredietscore én uiteraard het rentepercentage.
 • Stap 6: check de voorwaarden. Elke aangesloten partnerbank hanteert haar eigen voorwaarden. Je zou daarom per bank even goed onderzoek moeten doen naar de voorwaarden. Is je geld bijvoorbeeld altijd vrij opneembaar? Of is dat niet het geval? Idealiter verdeel je je spaargeld over meerdere producten, landen en banken. Daarmee verklein je je risico’s des te meer.
 • Stap 7: laat je geld voor je werken. Het enige dat je nu nog hoeft te doen, is je geld laten staan. Over het geld dat je bij de verschillende banken hebt gestald, ontvang je namelijk rente. Je bent zodoende in staat om ‘slapend rijk’ te worden.

Welke banken zijn bij Raisin aangesloten?

Is de Raisin bank betrouwbaar? Ja, dat is zeker het geval. Dit kunnen wij stellen op basis van het feit dat Raisin met heel veel banken samenwerkt. Goede voorbeelden hiervan zijn de Renault Bank (Frankrijk) en de Klarna Bank (Zweden).

Ben je geïnteresseerd in andere bankopties? Bekijk dan ook mijn bunq review voor meer informatie over deze online banken.

raisin-partnerbanken

Op de website van Raisin vind je een overzicht van alle banken. Bij elke bank staan een paar zaken vermeld, zoals het vestigingsland en de kredietscore. Deze kredietscore wordt door een onafhankelijk bureau vastgesteld, waardoor je hier blind op kunt vertrouwen.

Hoe zit het bij Raisin met de belastingen?

Als je je geld bij een buitenlandse bank stalt, doe je dit waarschijnlijk met één doel: je wilt dat je geld meer waard wordt. Dat gaat absoluut lukken, dankzij de hoge rentepercentages van de buitenlandse banken.

raisin-belastingen

Als je bij een buitenlandse bank je geld stalt, krijg je echter ook te maken met het betalen van belastingen. Het gaat hierbij om de zogeheten bronbelasting. Deze bronbelasting wordt niet in alle landen geheven, dus let daar even goed op. Naar deze bronbelasting heb je gelukkig zelf geen omkijken. De buitenlandse bank houdt deze belasting automatisch in over de door jou gespaarde rente.

Is Raisin veilig?

Wil je bij Raisin sparen? Dan wil je dit uiteraard dat je dit veilig doet. Gelukkig hoef je je bij Raisin geen zorgen over de veiligheid te maken. Dit is onder meer te danken aan de volgende pluspunten van Raisin:

 • Het gaat uitsluitend om Europese banken. Het belangrijkste voordeel hiervan is dat deze banken onder het depositogarantiestelsel vallen. Bij elke bank kun je risicoloos €100.000 stallen. Mocht er onverhoopt iets met de bank gebeuren, ben je tot dit bedrag ‘verzekerd’.
 • Raisin heeft een goede naam opgebouwd. Door de jaren heen heeft Raisin een goede naam opgebouwd. Dit blijkt alleen al uit het ongekende bedrag dat inmiddels bij Raisin gestald staat.
 • Veel goede Raisin reviews. Online vind je erg veel Raisin reviews. Verstandige mensen die hun spaargeld willen laten werken, spreken veelal vol lof over deze firma. Dát geeft duidelijk aan dat deze firma te vertrouwen is.

Wat zijn de voordelen van Raisin?

Twijfel je tussen bijvoorbeeld Raisin en Bigbank? Zoals je in onze Bigbank review kunt lezen, zijn wij ook over de Bigbank te spreken. Waar wij mogelijk nog meer te spreken over zijn, is Raisin. Bij dit platform geniet je simpelweg van een paar belangrijke voordelen:

 • Je hebt uit ongekend veel banken en rentes de keuze. Doordat Raisin met meer dan 140 partnerbanken samenwerkt, heb je simpelweg heel veel keuze. Je bent hierdoor te allen tijde in staat om je zuurverdiende centjes op de gewenste manier te stallen.
 • Hoge rentepercentages. Bij Raisin ben je ook nog van hoge rentepercentages verzekerd. Het is lastig om hier vaste percentages aan te koppelen, aangezien deze rentepercentages aan veranderingen onderhevig zijn. Geloof ons in ieder geval maar dat je bij Raisin van opvallend hoge rentepercentages geniet.
 • Raisin is 100% veilig. Wij durven ook te stellen dat Raisin 100% veilig is. Waarom Raisin veilig is? Dat heeft met de 3 bovenstaande punten te maken.
 • Alle diensten zijn gratis. Het mooie is dat je bij Raisin geen kosten hoeft te betalen voor alle diensten. Het openen en beheren van rekeningen is bij deze aanbieder volledig gratis. Zit je met een probleem of vraag? Uiteraard is ook de klantenservice van Raisin volledig gratis voor je!

Wat zijn de nadelen van Raisin?

Is Raisin dan de perfecte aanbieder van deposito- en spaarrekeningen? Het komt in de buurt, maar je hebt bij Raisin ook met een paar aandachtspunten te maken:

 • Het aanmaken van een account duurt relatief lang. Je moet er rekening mee houden dat het aanmaken van een account relatief lang kan duren. Dit heeft niet zozeer te maken met het aanmeldproces, maar vooral met het verificatieproces. Hieruit is duidelijk op te merken dat Raisin het érg druk heeft.
 • Let goed op depositogarantie. Raisin geeft aan dat elke rekening tot €100.000 onder het depositogarantiestelsel valt. Dat klopt, maar je moet wel goed naar de voorwaarden kijken. Bij sommige buitenlandse banken geldt de depositogarantie namelijk in een andere munteenheid.

Wat zijn de Raisin ervaringen?

Bij onder meer Trustpilot zijn ongeveer 1000 reviews over Raisin achtergelaten. Van deze aanzienlijke hoeveelheid reviews is de gemiddelde score een 4,1. Dat is een opvallend hoge score, aangezien de maximale score een 5,0 is.

Zoals ook uit deze Raisin review blijkt, heeft deze aanbieder veel te bieden. Je hebt de keuze uit een interessante Raisin deposito, maar ook uit interessante Raisin spaarrekeningen. Deze keuzemogelijkheid valt in ieder geval bij de meeste klanten van Raisin erg goed.

raisin-ervaringen

Ook spreken veel klanten vol lof over het platform van Raisin. Het Raisin platform is makkelijk in gebruik, is snel en kent weinig tot geen storingen. Je kunt hierdoor altijd op de gewenste manier je spaargeld aan het werk zetten.

Is er ook iets bekend over de Raisin Consumentenbond beoordeling? Wij hebben hier onderzoek naar gedaan, maar de Consumentenbond velt hier niet echt een oordeel over. Wel informeert de Consumentenbond haar website bezoekers over deze bank. Dat is eigenlijk al veelzeggend.

Conclusie Raisin review: is deze bank betrouwbaar?

Ja, Raisin is absoluut een aanrader. De Raisin Bank is betrouwbaar, heeft veel te bieden en is voor onwijs veel mensen geschikt. Ook is gebleken dat de Raisin Bank erg veilig is. Je kunt hier met een gerust hart je zuurverdiende spaarcentjes stallen.

Ons advies:

 • Maak zo snel mogelijk een account aan bij Raisin
 • Vergelijk de verschillende deposito- en spaarrekeningen goed met elkaar
 • Let goed op de kredietscore van elke bank, evenals het aangeboden rentepercentage. Verdiep je ook even goed in de geldende voorwaarden
 • Spreid je geld over meerdere banken en idealiter ook over meerdere landen
 • Geniet van een aanzienlijk rendement. Je hoeft vervolgens alleen maar te genieten van het mooie rendement dat je met je spaargeld weet te behalen!

Plaats een reactie