Orange Bank review: Franse bank met een hoge spaarrente

De hoogte van de Nederlandse rente is algemeen bekend en dit wil nog weleens variëren. Maar als je op zoek gaat naar een bank met hoge rentes, dan komt men toch al snel uit bij buitenlandse aanbieders. Dankzij bemiddelingsplatformen, is het vandaag de dag mogelijk om een buitenlandse spaarrekening te openen, om vervolgens te profiteren van bijkomende pluspunten.

De Orange Bank is een vrij nieuwe speler in het Nederlandse bankwezen. Orange Bank is van origine afkomstig uit Frankrijk en staat nu al algemeen bekend om haar hoge rentes. Steeds meer Nederlanders weten de bank te vinden. Maar als je een spaarrekening gaat openen, ben je hoogstwaarschijnlijk benieuwd naar alle ins en outs.

Daarom deze Orange Bank review. In deze review bespreek ik de belangrijkste achtergrondinformatie met je. Houd er wel rekening mee dat alle informatie gebaseerd is op objectieve feiten en op persoonlijke ervaringen van gebruikers. Ben je er klaar voor? Laten we dan snel beginnen.

Inhoudsopgave

Achtergrondinformatie over Orange Bank

Zoals ik in de introductie van deze Orange Bank review al vertelde, staat de bank vooral bekend om haar hoge rentes. De rente kan van 3% tot wel 4% oplopen. Iets wat bij een (grote) spaarrekening voordelig uit zou kunnen pakken. In 2017 werd de Orange Bank opgericht. Dat vond plaats in Frankrijk.

De oprichting is te wijden aan het Franse bedrijf Orange Group, wat een telecombedrijf is. De bank heeft een binnenlandse vergunning om bankzaken en financiële activiteiten aan te mogen bieden, maar dankzij bemiddelingsplatformen is het eveneens mogelijk om hier vanuit Nederland aan deel te nemen.

deposito-sparen-orange-bank

Ondanks de korte periode dat de bank bestaat, heeft het een behoorlijke groei doorgemaakt. Zo heeft Orange Bank alleen al binnen Europa 800 medewerkers en meer dan een miljoen klanten. Dit aantal is stijgende. Naar verluidt zouden er plannen zijn om in de toekomst verder uit te breiden.

Update: In 2023 heeft Orange Group aangekondigd Orange Bank niet langer te willen leiden. Daarom staat de bank te koop ter overname, maar over een koper is nog niets bekend. Wellicht komt dat nog.

Prijzen Orange Bank

Nee, dit gaat niet over bedragen. Orange Bank heeft in de loop der jaren een aantal onderscheidingen op haar naam mogen zetten. Zo is de app van Orange Bank in 2022 verkozen tot de beste bankieren app van dat jaar. En als klap op de vuurpijl stond de bank in 2023 de top 10 van de Forbes World’s Best Bank van dat jaar.

worlds-best-bank

Wat zijn de voordelen van Orange Bank?

Orange Bank heeft verschillende financiële diensten te bieden. Maar wat als je je nooit eerder hebt verdiept in de aanbieder? Je opent immers niet zomaar een rekening. Ik heb research gedaan naar de pluspunten en daarbij kwam ik op de volgende voorbeelden uit:

  • Deposito: Het is mogelijk om deposito te sparen en dit voor enkele maanden tot een jaar vast te zetten.
  • Bankvergunning: Orange Group heeft sinds de oprichting in 2017 een Franse bankvergunning gekregen, wat aangeeft dat het voldoet aan de binnenlandse richtlijnen.
  • Digitaal: Je kunt je bankzaken bij Orange Bank digitaal regelen. Dit kan via de officiële website, maar ook binnen de ondersteunende app. Dat staat ook bekend als mobile banking.
  • Hoge rentes: Tot slot heeft de bank, zeker in vergelijking tot Nederlandse banken, hoog oplopende rentes te bieden.

Deposito sparen bij Orange Bank

Als je overweegt om met Orange Bank in zee te gaan, dan is het raadzaam om verder onderzoek te doen. Daarom heb ik opnieuw research gedaan en dit keer naar de bankactiviteiten die mogelijk zijn bij de aanbieder. Deposito sparen is een veelgebruikt onderdeel.

Men spreekt met de bank, in dit geval met Orange Bank, een renteperiode af en zet dit vervolgens voor dit termijn vast. Dit kan voor een termijn van 3 maanden tot wel 3 jaar. Naar verluidt zou de rente tot wel 4% per jaar op kunnen lopen. Ik raad je aan om deze ontwikkelingen nauwlettend te monitoren.

Rekening openen bij Orange Bank?

Voor binnenlandse inwoners, is het mogelijk om via Orange Bank een hypotheek af te sluiten en eenvoudig een spaarrekening te openen. Maar als Nederlander is dit anders. Zo kan men alleen sparen via het bemiddelingsplatform Raisin.

sparen-via-het-bemiddelingsplatform-raisin

Dit is als het ware een ‘tussenpersoon’ die ervoor zorgt dat je bij vrijwel alle banken binnen Europa een rekening kunt openen of deposito kunt sparen. Bovendien voorkomt Raisin vaak dat je tijdrovende verificatieprocessen moet doorlopen, gezien de bank wil weten of jij het écht bent.

Vind je dit ‘spannend’ klinken? Dat is niet gek, want je bent immers zuinig op je spaargeld. Nu zorgt Raisin er niet alleen voor dat je de rekening kunt openen en kunt storten, het platform biedt ook een vorm van veiligheid zodra een bank bijvoorbeeld failliet gaat.

Hoe zit het met de betrouwbaarheid van Orange Bank?

Tot slot belicht ik in deze Orange Bank review de betrouwbaarheid van de aanbieder. Het gaat tenslotte om een buitenlandse aanbieder. In de eerste plaats heeft de bank een Franse bankvergunning. Daarmee is de bank dus goedgekeurd op de binnenlandse voorwaarden. Daarnaast staat ook Raisin daarvoor garant. Als je meer wil weten over dit platform, verwijs ik je graag door naar mijn Raisin review.

Orange Bank ervaringen van gebruikers

Daarnaast zijn er ook veel gebruikers die in de loop der jaren gebruik hebben gemaakt van de financiële diensten van Orange Bank. Deze ervaringen kun je op het internet vinden. Ik ben erachter gekomen, dat gebruikers niet alleen enthousiast zijn over de financiële diensten, maar ook over het toegankelijke klantsupport. Deze kun je bereiken via het officieel telefoonnummer, maar ook via e-mail en een live-chat.

orange-bank-ervaringen

Conclusie Orange Bank review

In deze Orange Bank review heb ik zoveel mogelijk informatie proberen te geven. Zo heb ik enkele bankactiviteiten met je besproken en weet je hoe hoog de rente op kan lopen. Er zijn miljoenen gebruikers die zijn aangesloten bij de bank en daarvan profiteren.

Voordat je een spaarrekening opent, dien je je eerst bij Raisin aan te melden. Via dit platform is het mogelijk om een buitenlandse spaarrekening te openen en daarvan gebruik te maken.

Plaats een reactie