Beste Cursus Beleggen (2024)

De top 11 beste cursussen beleggen van Nederland

Wil je graag beginnen met beleggen, maar wil je hier graag eerst een goede cursus over volgen? In dit artikel geef ik je een overzicht van de beste cursussen op het gebied van beleggen. Deze cursussen geven je praktische tips zodat iedereen kan beginnen met beleggen. De cursussen zijn gemaakt voor zowel beginnende als gevorderde beleggers. Het is namelijk voor iedereen interessant om meer te leren over hoe je je vermogen kunt laten groeien. Het volgen van deze cursussen gaat je daar enorm bij helpen.

Door te beginnen met beleggen kun je dus je eigen vermogen laten groeien. Maar voordat je begint met beleggen is het belangrijk om je goed te informeren. Dit kan je doen door middel van het volgen van cursussen, trainingen en het lezen van boeken. Doordat beleggen steeds populairder is geworden zijn er steeds meer online cursussen beschikbaar. Ik kan me goed voorstellen dat het voor beginnende beleggers moeilijk is om te bepalen welke cursus je moet gaan volgen. Daarom geef ik je in dit artikel een overzicht van de beste cursussen op het gebied van beleggen, zodat jij ook je eigen vermogen kunt laten groeien.

Inhoudsopgave

De top 11 beste cursussen beleggen van 2024

 1. Beste cursus beleggen: The Happy Investors
 2. Beste training beleggen: Nesami
 3. Beste cursus beleggen community: MoneyTalks Community
 4. Beste training beleggen met software: Trading Navigator Methode
 5. Beste cursus beleggen in energie: 500% Renewable Race
 6. Beste cursus beleggen in forex: FXminds Academy
 7. Beste cursus beleggen in crypto: Crypto Masterclass
 8. Beste cursus actief beleggen: Swing Trading Masterclass
 9. Beste cursus beleggen day trading: Day Trading Masterclass
 10. Beste cursus beleggen voor vrouwen: NowHerDays
 11. Beste magazine voor beleggers: Beurs Magazine

Het vergelijken van de beste cursussen over beleggen

Voor beginnende beleggers is het verstandig om eerst een cursus te volgen voordat je gaat beginnen met beleggen. Maar doordat beleggen steeds populairder is geworden zijn er enorm veel cursussen bijgekomen. Daardoor zien veel beginnende beleggers door de bomen het bos niet meer en weten ze niet met welke cursus zij het best kunnen beginnen.

Inmiddels heb ik zelf al een aantal jaren ervaring op het gebied van beleggen en heb ik veel verschillende cursussen en training gevolgd. Daardoor kan ik goed beoordelen welke cursus het best past bij beginnende of gevorderde beleggers. Hieronder geef ik je een compleet overzicht van de beste cursussen over beleggen. Ik vergelijk de cursussen op basis van prijs, kwaliteit, inhoud en reviews van de cursisten. Door het vergelijken van alle cursussen ben ik met een complete lijst gekomen van de top 11 beste cursussen op het gebied van beleggen in Nederland. Lees dus vooral verder als je erachter wil komen of er ook een passende cursus voor jou bij zit!

1. The Happy Investors – Beste cursus beleggen

Jorik Vermeulen van The Happy Investors wil mensen graag helpen financieel onafhankelijk te worden. Dit doet hij door het aanbieden van waardevolle cursussen op het gebied van beleggen. Door het volgen van deze cursussen kunnen mensen leren hoe je op een succesvolle manier kan beleggen op de lange termijn. Lange termijn beleggen is een beleggingsstrategie met relatief weinig risico waarmee je op de lange termijn een mooi vermogen kan opbouwen. The Happy Investors bieden 4 verschillende cursussen aan over beleggen. Hieronder geef ik je een korte uitleg van iedere cursus zodat jij kunt bepalen welke cursus het beste bij jou past.

beste-cursus-beleggen-the-happy-investors

Cursus Beginnen met Beleggen

The Happy Investors leren je in de cursus beginnen met beleggen hoe je op een succesvolle manier kan beleggen op de lange termijn. Ze leren je een bewezen strategie hoe je met een laag risico een hoog rendement kan behalen. En dit kost niet veel tijd. Je bent slechts 30 minuten per maand bezig met het beheren van je beleggingen. De cursus geeft praktische tips zodat iedereen ze kan toepassen. Daarom is deze cursus perfect voor mensen die graag willen beginnen met beleggen.

Naast beleggen in aandelen is het ook belangrijk dat je je geld verdeeld over verschillende assets. Dat kan door je geld te investeren in vastgoed. Maar voordat je begint met investeren in vastgoed is het belangrijk dat je beschikt over de juiste kennis. Op deze website heb ik een artikel geschreven waarin ik laat zien wat de beste vastgoed cursus is van Nederland!

Cursus ETF & Dividend beleggen

Deze cursus geeft je praktische tips over hoe je succesvol kan beleggen in ETF’s. Je leert hoe je op de lange termijn met een laag risico een mooi vermogen kan opbouwen door het beleggen in Exchange Traded Funds. In de videotraining wordt je stap voor stap uitgelegd hoe je dit het beste kan aanpakken. Je krijgt kant-en-klare beleggingsportefeuilles en er wordt je uitgelegd in welke ETF’s je het beste kan gaan beleggen.

Cursus Value Beleggen

Deze cursus is perfect voor mensen die graag een gevorderde belegger willen worden. Met de cursus value beleggen leer je aandelen analyseren op hun toekomstige financiële waarde. Door het toepassen van de bewezen technieken uit deze cursus kom je unieke aandelen tegen die zorgen voor een hoger rendement dan gemiddeld. Met de cursus Value beleggen krijg je toegang tot meer dan 10 videotrainingen met praktische tips over hoe je op een succesvolle manier kan waardebeleggen. Tevens krijg je bij het aanschaffen van deze cursus toegang tot de waardevolle community van The Happy Investors met meer dan 220 beleggers in aandelen.

Financieel Onafhankelijk

De naam van de cursus zegt het al. Met de cursus Financieel Onafhankelijk leer je met een effectieve en bewezen methode financieel onafhankelijk te worden. Je leert hoe je de juiste mindset kan ontwikkelen om succesvol te worden. De cursus geeft je praktische tips hoe je gelukkiger kan leven, doelen kan stellen en deze kan behalen. Door de praktische tips uit deze cursus toe te passen leer je hoe je het maximale uit jezelf kan halen.

Voordelen The Happy Investors

 • Geschikt voor zowel beginnende als gevorderde beleggers.
 • Duidelijke cursussen over alle aspecten van beleggen.
 • Meer dan 50 uur aan lesmateriaal.
 • Vier verschillende cursussen over beleggen.
 • Niet goed geld terug garantie (binnen 14 dagen).
 • Scherp geprijsd.

Nadelen The Happy Investors

 • Je krijgt niet bij elke cursus toegang tot de online community.
 • Beleggen is niet zonder risico. Je hebt dus nooit volledige zekerheid (dit geldt voor iedere cursus).

2. Nesami – Beste training beleggen

Als jij nog maar net bent begonnen met beleggen, dan kan Wiebe van Nesami ervoor zorgen dat je in korte tijd wegwijs wordt gemaakt in alles dat te maken heeft met het beleggen in aandelen en crypto. Als beginner is het natuurlijk lastig om uit te zoeken waar je moet beginnen. Op internet vind je duizenden websites, artikelen, blogs en video’s over beleggen. Daarnaast zijn er ook heel veel boeken over aandelen en crypto. Bij Nesami krijg je in deze cursus beleggen een uitgebreid overzicht van de belangrijkste factoren waar je als beginnende belegger rekening mee moet houden.

nesami-beste-cursus-beleggen-1

Nesami is gestart door Wiebe Koehoorn. Zijn missie is om ervoor te zorgen dat mensen een financieel gezond leven kunnen leiden. Hij heeft voor zichzelf het doel gesteld om 100.000 mensen te helpen met hun financiële gezondheid. Uiteindelijk wil hij er ook voor zorgen dat financiële gezondheid meer wordt behandeld op scholen.

Op dit moment richt Wiebe zich voornamelijk op het beleggen in aandelen en crypto. Op YouTube heeft hij onder de naam Nesami twee kanalen: een Engelstalig kanaal met 10.000 abonnees en een Nederlandstalig kanaal met 2500 abonnees. In de afgelopen jaren heeft hij letterlijk meer dan 1000 uur aan onderzoek gedaan om jou de beste en meest relevante informatie te kunnen geven.

In zijn gratis online masterclass die je op ieder moment kunt volgen, leert Wiebe van Nesami je hoe je zijn FUFITA-methode kunt gebruiken om een succesvolle belegger te worden, zelfs als je een complete beginner bent. Als je geen idee hebt waar je moet beginnen, welke aandelen en crypto’s je moet kopen en een duidelijke strategie nodig hebt om op een gestructureerde manier te beleggen, dan is dit een perfect startpunt voor jou.

Als je naast het beleggen ook wilt gaan traden, dan kun je ook zijn andere gratis online masterclass bekijken over technische analyse. Hiermee kun je leren traden en investeren met een paar uur per week en leer je de basis van technische analyse om grafieken te kunnen analyseren en de juiste in- en uitstapmomenten te kunnen bepalen.

Heb je de masterclasses bekeken en wil je meteen serieus aan de slag om een succesvolle belegger of trader te worden? Dan kun je ook direct in jezelf investeren door te kiezen uit een van Nesami’s cursussen. Deze cursussen zijn niet gratis, maar bieden wel een flinke hoeveelheid praktische en nuttige tips & tricks die jou enorm kunnen helpen in jouw carrière als belegger of trader. Het programma Slim Beleggen voor Beginners spreekt voor zich: hiermee ontwikkel jij jezelf tot een succesvolle belegger. Met het programma Technische Analyse word jij in rap tempo klaargestoomd om te gaan traden.

Voordelen Nesami

 • Nesami is erop gericht om complete beginners in korte tijd naar een hoog niveau te brengen.
 • Wiebe kan dankzij zijn ervaring als docent en eerstegraadsbevoegdheid complexe dingen helder uitleggen.
 • Hij heeft meer dan 1000 uur aan research gedaan zodat jij dat niet meer hoeft te doen.
 • Nesami maakt gebruik van zijn eigen FUFITA-methode om jou op een gestructureerde manier te laten beleggen en traden.

Nadelen Nesami

 • Nesami is voornamelijk voor beginners en mensen met gemiddelde kennis, en minder bedoeld voor mensen met een veel hoger niveau en vele jaren ervaring (ook al zullen zij nog genoeg nieuwe inzichten opdoen).
 • Zoals bij elke cursus over beleggen en traden kost het tijd en inspanning om succesvol te worden.

3. MoneyTalks Community – Beste cursus beleggen community

Madelon Vos is een bekende naam in de beleggingswereld. Zij is vooral bekend om haar mediaoptredens en video’s op YouTube, maar nu is ze ook gestart met haar eigen MoneyTalks Community. De MoneyTalks Community is een plek waar je alles kunt leren over aandelen, crypto, de financiële markten en economie. In de community kun je vragen stellen, kennis delen en je succes vieren. Er zijn wekelijks livestreams en video’s van experts, waarin zij uitleggen hoe je je geld op een slimme manier kunt investeren. De MoneyTalks Community heeft meer dan 2000 actieve leden en je kunt de community al uitproberen voor 7 dagen voor slechts €1,-. Wanneer je direct een abonnement afsluit voor een kwartaal of voor een jaar dan krijg je een gratis basiscursus cadeau, dus dat is zeker het overwegen waard.

moneytalks-community

Voordelen MoneyTalks Community

 • 2000+ actieve leden.
 • Relatief goedkoop.
 • Meerdere ervaren experts met veel kennis op het gebied van investeren.
 • Madelon is enorm actief in de community.
 • Je bent altijd up-to-date van de laatste trends en ontwikkelingen.
 • Je krijgt snel een reactie op al je vragen in de community.

Nadelen MoneyTalks Community

 • De community kan soms erg druk overkomen en dat kan soms wat verwarring opleveren.
 • Beleggen is niet zonder risico. Je hebt dus nooit volledige zekerheid (dit geldt voor iedere cursus).

4. Trading Navigator Methode – Beste training beleggen met software

Harm van Wijk is de man achter de Trading Navigator Methode. Met behulp van deze methode en de bijbehorende software leert Harm van Wijk hoe je gemiddeld 20% rendement per jaar kunt behalen op jouw beleggingen. Harm van Wijk is een professioneel beleggingsexpert en heeft meer dan 32 jaar ervaring op het gebied van beleggen in aandelen en opties. Tijdens deze cursus doet hij zijn best om al deze kennis over te dragen aan zijn cursisten. De belangrijkste onderdelen van deze training is de software en de cursus van 6 weken om met deze software te kunnen werken. Naast de software en de cursus krijg je ook toegang tot de online community. Hierin kunnen cursisten vragen stellen en gelijkgestemden tegenkomen waardoor ze gemotiveerd worden.

trading-navigator

Voordelen Trading Navigator Methode

 • Je leert binnen 6 weken alle do’s en don’t op het gebied van beleggen.
 • Toegang tot de waardevolle Trading Navigator software.
 • Persoonlijke coaching door Harm van Wijk.
 • Toegang tot de online community.
 • Geschikt voor beginnende beleggers.
 • Rendement van gemiddeld 20% per jaar.

Nadelen Trading Navigator Methode

 • Je hebt geduld nodig, want deze methode is gericht op het behalen van rendementen op de lange termijn.
 • Beleggen is niet zonder risico. Je hebt dus nooit volledige zekerheid (dit geldt voor iedere cursus).


Lees hier mijn uitgebreide Trading Navigator Methode review

5. 500% Renewable Race – Beste cursus beleggen in energie

Harm van Wijk en Ronald de Zoete hebben met de 500% Renewable Race als uitdaging om binnen 5 jaar tijd 500% winst te maken op hun beleggingen. Dit klinkt onmogelijk, maar dat is het zeker niet. Het grootste probleem van deze tijd is klimaatverandering. Wereldwijd zijn overheden bezig met het investeren in de transitie om volledig over te gaan op groene energie. Overheden hebben momenteel al tientallen miljarden dollars klaarstaan om bedrijven te ondersteunen die gaan helpen bij de groene energietransitie. Dat betekent dat er enorm veel mogelijkheden zijn om hier geld mee te gaan verdienen. Tussen 2021 en 2050 zal er naar schatting ongeveer $9.600.000.000.000 in de groene energiesector geïnvesteerd worden. Met behulp van deze cursus leggen Harm van Wijk en Ronald de Zoete uit hoe je geld kan verdienen aan de groene energietransitie.

500-procent-renewable-race

Voordelen 500% Renewable Race

 • Harm van Wijk heeft meer dan 32 beleggingservaring.
 • 6-weekse online training hoe je geld kan verdienen met de energiemarkt.
 • 5 jaar lang inzicht in de 500RR olieportefeuille.
 • 5 jaar lang ontvang je digimazine (ontwikkelingen energietransitie).
 • 2 jaar lang VIP toegang tot mijn.beleggen.com (waarde van €696).
 • Binnen 24 uur antwoord op je vragen.

Nadelen 500% Renewable Race

 • Het duurt wat langer voordat je antwoord krijgt op moeilijkere vragen.
 • Beleggen is niet zonder risico. Je hebt dus nooit volledige zekerheid (dit geldt voor iedere cursus).

6. FXminds Academy – Beste cursus beleggen in forex

Wil je graag leren hoe je geld kunt verdienen met traden op de Forexmarkt? Dan is de cursus traden op de Forexmarkt van FXminds Academy perfect voor jou! In deze cursus leggen Enzo, Daan, Niels en Sander (de oprichters van de FXminds Academy) je stap voor stap uit hoe je dit moet doen. Ze leggen je uit wat de Forexmarkt is, hoe het werkt en hoe je de markt analyseert zodat je er geld mee kan verdienen. Na het volgen van deze cursus heb je alle kennis in huis om succesvol te kunnen beleggen in de Forexmarkt.

cursus-forex-traden-fxminds

Voordelen FXminds Academy

 • Beste cursus beleggen in de Forex markt.
 • Meer dan 100 uur aan cursusmateriaal.
 • Meer dan 200 live coaching webinars per jaar.
 • Toegang tot de online community.
 • Toegang tot de FXminds trading tools.
 • Niet goed geld terug garantie (binnen 14 dagen).

Nadelen FXminds Academy

 • Het theoriegedeelte van deze cursus kan soms best pittig zijn.
 • Beleggen is niet zonder risico. Je hebt dus nooit volledige zekerheid (dit geldt voor iedere cursus).

7. Crypto Masterclass – Beste cursus beleggen in crypto

Wil je graag leren hoe je een succesvolle investeerder kunt worden in cryptocurrencies? Volg dan nu de Crypto Masterclass van AllesOverCrypto. In deze cursus wordt je van A tot Z uitgelegd hoe je op een verantwoorde manier geld kunt verdienen met Bitcoin en cryptocurrencies. Je leert hoe je cryptocurrencies kunt kopen, welke veiligheidsmaatregelen je moet treffen en hoe je jouw winst kunt laten uitbetalen. De cursus is opgebouwd uit 12 modules met meer dan 36 uur aan lesmateriaal. In deze modules leer je over alle verschillende aspecten die komen kijken bij het handelen in cryptocurrencies. Na het volgen van deze cursus kun je beginnen met op een verantwoorde manier beleggen in cryptocurrencies.

crypto-masterclass

Voordelen Crypto Masterclass

 • Meer dan 36 uur aan lesmateriaal.
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding.
 • Je leert hoe je op succesvolle manier geld kunt verdienen met crypto.
 • De beste crypto cursus van Nederland.
 • De cursus wordt continu geüpdate met nieuwe informatie.
 • Toegang tot de online community.
 • Niet goed geld terug garantie (binnen 14 dagen).

Nadelen Crypto Masterclass

 • Er wordt enorm veel informatie aangeboden. Het is dus belangrijk dat je gemotiveerd bent om al deze informatie te bestuderen.
 • Beleggen is niet zonder risico. Je hebt dus nooit volledige zekerheid (dit geldt voor iedere cursus).

8. Swing Trading Masterclas – Beste cursus actief beleggen

Ben je op zoek naar een cursus waarin wordt uitgelegd hoe je een succesvolle swing trader kan worden? Dan kun je het best beginnen met het volgen van de Swing Trading Masterclass van Jordi van de Pas. Vanaf 2017 is Jordi aan de slag gegaan met swingtraden op de Amerikaanse aandelenmarkt. Het was zijn doel om een fulltime trader te worden en dat is hem in 2019 gelukt. Maar wat is Swing Trading? Swing Trading is traden waarbij je posities inkoop en verkoopt in een relatief kort tijdsbestek van enkele dagen tot weken. Het kost weinig tijd om bij te houden, dus je kunt het prima doen naast je fulltime baan en daardoor een extra inkomen genereren.

swing-trading-masterclass

Voordelen Swing Trading Masterclass

 • Beste Swing Trading cursus én community van NL en BE.
 • Levenslang toegang tot de complete Swing Trading cursus.
 • Je krijgt 6 maanden gratis toegang tot de ‘trade met ons mee groep’ met signalen en wekelijkse mentoring.
 • Het kost minder tijd dan daytraden.
 • Toegang tot de online community.
 • Je ontvangt de cursus ‘swing traden met opties’ van Kevin Timmer.

Nadelen Swing Trading Masterclass

 • Het kost meer tijd in vergelijking met passief beleggen.
 • Beleggen is niet zonder risico. Je hebt dus nooit volledige zekerheid (dit geldt voor iedere cursus).

9. Day Trading Masterclass – Beste cursus beleggen day trading

De Day Trading Masterclass is een ideale cursus voor beginnende beleggers. De cursus is ontwikkeld door Kevin Timmers met als doel om daytrading voor iedereen toegankelijk te maken. Door het volgen van deze cursus kun je een succesvolle daytrader worden en goede rendementen behalen op je beleggingen. Er wordt je stap voor stap uitgelegd wat daytraden is en hoe je hier geld mee kan verdienen. Het voordeel van daytraden is dat het mogelijk is om dit parttime te doen. Het daytraden hoeft maar 1 á 2 uur per dag in beslag te nemen, dus je kunt het doen naast je fulltime baan. De Amerikaanse aandelenmarkt is namelijk geopend van 15.30 tot 22.00 uur Nederlandse tijd.

beste-cursus-beleggen-day-trading-masterclass

Voordelen Day Trading Masterclass

 • Kevin Timmer heeft enorm veel ervaring op het gebied van daytraden.
 • Er wordt gebruik gemaakt van veel case studies.
 • Er wordt stap voor stap uitgelegd hoe je moet daytraden.
 • Wekelijkse coachingsgesprekken.
 • Toegang tot een waardevolle community met veel gelijkgestemden.
 • Veel gratis bonussen.

Nadelen Day Trading Masterclass

 • Je hebt veel motivatie en doorzettingsvermogen nodig.
 • Beleggen is niet zonder risico. Je hebt dus nooit volledige zekerheid (dit geldt voor iedere cursus).

10. NowHerDays – Beste cursus beleggen voor vrouwen

Ben je op zoek naar een cursus beleggen die speciaal is gemaakt vrouwen. Volg dan nu de cursus beleggen voor vrouwen van NowHerDays. In de cursus beleggen van NowHerDays leer je in 4 weken hoe je op simpele en veilige manier kan beleggen. Je leert hoe je een pensioenpot kan opbouwen, de wereld kan rondreizen of de studie van je kinderen kan betalen. NowHerDays heeft de afgelopen jaren een simpele en veilige methode ontwikkeld met 4 stappen hoe mensen kunnen starten met beleggen. Deze methode wordt tijdens de cursus op een eenvoudige manier uitgelegd, zodat iedereen het goed kan begrijpen.

starten-met-beleggen-nowherdays

Voordelen NowHerDays

 • Geschikt voor beginnende beleggers.
 • Eenvoudige methode.
 • Je krijgt dagelijks antwoord op al je vragen.
 • Relatief goedkope cursus.
 • Toegang tot de online community.
 • Toegang tot gratis bonussen.

Nadelen NowHerDays

 • De inhoud van deze cursus is vrij beperkt in vergelijking met andere cursussen beleggen.
 • Beleggen is niet zonder risico. Je hebt dus nooit volledige zekerheid (dit geldt voor iedere cursus).

11. Beurs Magazine – Beste magazine voor beleggers

Wil je graag altijd up-to-date zijn van de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van beleggen? Dan is Beurs Magazine perfect voor jou. In Beurs Magazine krijg je iedere maand 3 tot 4 diepgaande analyses van interessante aandelen. Het magazine bevat 30 tot 40 pagina’s aan waardevolle informatie over beleggen. Er wordt ook advies gegeven hoe je het beste je beleggingsportefeuille kunt samenstellen en beheren. De artikelen zijn op een prettige manier geschreven, zodat iedereen het goed kan begrijpen. Vanuit de diepgaande analyses wordt er een voorkeursselectie gemaakt die ze ook actief gaan volgen. Dit zijn de meest interessante beleggingen waarin de experts ook zelf geld in gaan investeren met hun persoonlijke beleggingsportefeuille.

beurs-magazine

Voordelen Beurs Magazine

 • Digitaal tijdschrift over beleggen.
 • Je krijgt waardevolle tips van beleggingsexperts.
 • Je bent goed op de hoogte van de laatste trends & ontwikkelingen.
 • Geschikt voor zowel de beginnende als de gevorderde belegger.
 • Goede prijs-kwaliteit verhouding.
 • Niet goed geld terug garantie van 60 dagen.

Nadelen Beurs Magazine

 • Je krijgt geen persoonlijke begeleiding van experts.
 • Beleggen is niet zonder risico. Je hebt dus nooit volledige zekerheid (dit geldt voor iedere cursus).

Beste cursussen beleggen van 2024

In dit artikel heb ik je een compleet overzicht gegeven van de beste cursussen beleggen van 2024. Wil je graag beginnen met beleggen? Dan is het verstandig om dit te doen met geld wat je kan missen. Je kunt namelijk het geld wat je inlegt verliezen. Zorg er ook voor dat je eerst een financiële buffer opbouwt (van ongeveer 6-12 maandsalarissen) op je spaarrekening voordat je begint met beleggen. Dit zorgt ervoor dat je niet in paniek raakt als je bijvoorbeeld een keer je baan verliest en dan genoodzaakt bent om je aandelen te verkopen met verlies, omdat je geen financiële buffer hebt opgebouwd. Dat zou natuurlijk zonde zijn.

Persoonlijk gaat mijn voorkeur uit naar een lange termijn strategie op het gebied van beleggen aangezien dit een relatief veilige methode is waar je mooie rendementen mee kunt behalen. Dit komt doordat je met een lange termijn beleggingsstrategie optimaal gebruik maakt van het rente-op-rente effect (ook wel compound interest genoemd).

albert-einstein-quote

“Compound interest is the eighth wonder of the world. He who understands it, earns it; he who doesn’t, pays it.”

— Albert Einstein

Als je na het volgen van een cursus wilt gaan beginnen met beleggen dan heb je ook een goede broker nodig. Maar veel beginnende beleggers vinden het vaak moeilijk om te bepalen welke broker zij moeten kiezen. Om je hierbij te helpen heb ik artikel geschreven met een compleet overzicht van de top 7 beste brokers van Nederland.

Cursus beleggen: reviews van cursisten

Om je een nóg completer beeld te geven heb ik hieronder reviews toegevoegd van mensen die de cursussen beleggen uit dit artikel hebben gevolgd. Ik hoop dat dit je helpt bij het maken van de keuze welke cursus beleggen het best bij jou past!

Day Trading Masterclass review

Sven geeft aan dat hij zeer te spreken is over de Day Trading Masterclass. Hij geeft aan dat de masterclass uitgebreid is, van een hoog niveau en dat het leuk is om te volgen. Kevin Timmer en Jordi van de Pas hebben enorm veel ervaring op het gebied van daytraden en kunnen dit goed overbrengen aan hun cursisten. Daarnaast zijn Kevin en Jordi ook erg open over hun werkwijze. Je krijgt namelijk inzicht in de gang van zaken, de voorbereidingen die zij treffen en in hun manier van werken. Kortom, een enorm waardevolle cursus om te volgen als je wilt gaan starten met daytraden!

kevin-timmer-day-trading-masterclass

The Happy Investors review

Wil geeft aan dat The Happy Investors duidelijke cursussen aanbieden. De cursussen zijn perfect voor zowel de beginnende als gevorderde belegger. Er worden cursussen aangeboden waar je leert over alle aspecten van beleggen, zoals financieel onafhankelijk worden, de juiste mindset ontwikkelen, de juiste doelen en stellen en hoe je deze kan bereiken. In de online community kun je al je vragen stellen op het gebied van beleggen en die worden snel beantwoordt. De cursussen hebben een goede prijs-kwaliteit verhouding, zijn leerzaam en waardevol om te volgen.

Trading Navigator Methode review

Loïs geeft aan dat de Trading Navigator Methode perfect is voor mensen die graag willen leren trend beleggen met behulp van software. De Trading Navigator Methode is dus een goede cursus om mee te beginnen als je wil graag beginnen met beleggen in aandelen en opties op de korte termijn. De software helpt je bij het maken van goede technische analyses, zodat je precies weet wanneer je moet in- en uit moet stappen bij een aandeel. De community is actief en levendig en er zijn veel beleggingsexperts op aanwezig. Dus als je vragen hebt op het gebied van beleggen, dan is de kans groot dat deze vragen door mensen in de community kan worden beantwoordt.

trading-navigator-methode-harm-van-wijk

500% Renewable Race review

Daan schrijft dat de 500% Renewable Race van Harm van Wijk en Ronald de Zoete echt een aanrader is als je wilt gaan beleggen in de energiemarkt. De wereld moet verder verduurzamen en daarom hebben overheden heel veel subsidies klaar staan om te investeren in de groene energietransitie. Door het volgen van deze cursus kun je perfect inspelen op deze ontwikkelingen en geld verdienen met de groene energietransitie. Harm van Wijk en Ronald de Zoete hebben als doel om 500% rendement te behalen op hun beleggingen in 5 jaar. Wil jij ook graag meedoen aan deze uitdaging? Volg dan nu de 500% Renewable Race van Harm van Wijk en Ronald de Zoete.

FXminds Academy review

Marc vertelt dat de FXminds Academy echt een aanrader is als je alles wilt leren over Forex traden. In deze cursus wordt je alles van A tot Z uitgelegd hoe dit werkt en hoe je er geld mee kan verdienen. Al het lesmateriaal staat in 1 duidelijk overzicht in een online omgeving. Dus je kunt alle lessen in je eigen tempo volgen wanneer dit jou het beste uitkomt.

Veelgestelde vragen over cursussen beleggen

Waarom moet je beginnen met beleggen?

Als je gaat beginnen met beleggen dan kun je meer invloed uitoefenen op de groei van je eigen vermogen. En als je zelf gaat beginnen met beleggen kun je zelf bepalen hoeveel risico je gaat nemen. Hierbij geldt de volgende regel: hoe hoger het rendement dat je nastreeft, hoe meer risico je moet gaan nemen.

Wat is de beste cursus beleggen voor beginners?

Wil je graag een cursus beleggen voor beginners volgen? Dan kun je het best starten met het volgen van de cursus van de Happy Investors, de Day Trading Masterclass, de Trading Navigator Methode, de 500% Renewable Race of de FXminds Academy. Je kunt je ook aanmelden voor een magazine over beleggen zoals Beurs Magazine of een waardevolle online community zoals de MoneyTalks Community van Madelon Vos. In principe zijn alle cursussen die zijn beschreven in dit artikel een goede cursus beleggen voor beginners.

Wil je graag beginnen met beleggen in cryptomunten? Dan adviseer ik je om een eerst een goede cursus te volgen en een goede crypto exchange te zoeken.

Tot slot

Ik wil je graag bedanken voor het lezen van dit artikel. Ik hoop dat je er wat van geleerd hebt en dat je door het lezen van dit artikel een betere keuze kunt maken welke cursus beleggen je wilt gaan volgen. Mocht je nog vragen hebben over dit artikel laat het vooral even weten in de reacties hieronder. Ik zal proberen jullie vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Hieronder vind je nog de complete lijst van de top 11 beste cursussen beleggen van 2024.

Conclusie beste cursussen beleggen van 2024

Plaats een reactie