Cryptonite Academy review: mijn ervaringen met de cursus

Toen ik nog vrij weinig verstand van cryptocurrency had, was het voor mij ontzettend lastig om te weten waar ik daadwerkelijk moest beginnen. Je hoort veel over crypto in het nieuws, maar concrete informatie vinden over bij wie je nu precies terecht kan is een stuk lastiger!

Hoewel ik het allemaal heel spannend vond, omdat het toch gewoon om echt geld ging, had ik mezelf ondanks die angst voorgenomen om in dat jaar eindelijk een begin te maken aan een crypto cursus. Als jij ook van jezelf weet dat jij niet voor de rest van je leven van 9 tot 5 aan het werk wilt in een suf kantoor, dan snap je deze keuze vast wel.

In dit artikel lees je alles over de cursus waar ik voor heb gekozen, de Cryptonite Academy, en hoe ik mijn tijd met de cursus uiteindelijk ervaren heb. Hopelijk durf jij na het lezen van dit artikel ook de sprong te maken!

Inhoudsopgave

Wie is Corné Marchand?

Mijn zoektocht begon bij het vinden van de beste crypto cursus. Als je al iets bekender bent met crypto dan zal dit als geen verrassing komen, maar de naam die je vaak als eerste tegenkomt, is de naam van Corné Marchand. Corné is al langer ondernemer, maar begon zich in 2017 te interesseren in de cryptomarkt. Dit kwam omdat de percentages die daar verdiend werden hem meer aanspraken dan die van de traditionele markten.

corne-marchand

Corné heeft met wat vallen en opstaan moeten leren hoe de markt in elkaar zit, maar kreeg het uiteindelijk in 2021 voor elkaar om flink winst te maken. Nu dat hij zelf een ijzersterk portfolio heeft opgebouwd, en goed weet welke currencies gaan stijgen, deelt hij zowel online als via zijn eigen platform de Cryptonite Academy zijn kennis met honderden andere mensen. Corné is naast zijn eigen academy ook actief op YouTube, waar hij video’s over crypto plaatst en soms wat gratis tips geeft. Daarnaast post hij veel op Instagram, deze posts gaan voornamelijk over zijn dagelijkse leven en zijn persoonlijke inzichten.

Is Corné Marchand te vertrouwen?

Als je zo’n succes met crypto hebt gehad, waarom zou je die kennis dan met zoveel andere mensen willen delen? Het is een begrijpelijke vraag, maar zodra je weet hoe Corné in elkaar steekt, spreekt het antwoord voor zich. Corné begon lang niet zo succesvol als hij nu is, en heeft het een paar jaar lang ontzettend moeilijk gehad. In zijn eigen woorden heeft hij “als een monnik” geleefd om zijn droom waar te maken.

Juist daarom vindt hij het zo belangrijk dat iedereen de mogelijkheid krijgt om zelf met crypto aan de gang te gaan, en dat mensen aan de hand van zijn cursus hun kans kunnen grijpen om ook succesvol te gaan investeren. Mensen zijn er volgens hem niet voor gemaakt om 5 dagen in de week hard voor een minimumloon te moeten werken. Dat zijn allemaal mooie woorden natuurlijk, maar ook in de praktijk valt te zien dat Corné’s methodes veel succeservaringen opleveren.

Op de website Trustpilot heeft Cryptonite Academy een 4,6 van de 5 sterren, en geven meer dan 200 gebruikers zijn training een score van 5/5. Allemaal genoeg redenen om de bovenstaande vraag dus met een volmondig ‘ja’ te kunnen beantwoorden dus!

Wat is de Cryptonite Academy?

De Cryptonite Academy is dus, zoals hierboven genoemd, de cursus van Corné waarin hij je zo veel mogelijk over het investeren in crypto probeert bij te brengen. De cursus bestaat in totaal uit zo’n 120 videolessen, waarin de kneepjes van het vak op een duidelijke manier worden uitgelegd. De cursus bestaat uit twee delen. In het eerste deel focus je voornamelijk op de basis van crypto: het investeren, het beleggen, en hoe je jouw crypto het beste kunt beveiligen. Daarnaast leer je wat de beste strategie is om op de lange termijn geld te gaan verdienen, en hoe je een fundamentele analyse moet maken.

cryptonite-cursus

Crypto trading

Heb je het eerste deel van de cursus voltooid? Dan kun je door naar het tweede, en tevens ook grootste deel van de cursus. In dit deel, dat over crypto trading gaat, kom je te weten hoe je uiteindelijk zelf grafieken kunt lezen, en leer je hoe je zelf kunt traden. De verschillende strategieën worden uiteengezet, en er wordt je bijgebracht welke strategie je het beste op bepaalde momenten kunt inzetten. Daarnaast leer je alles over het analyseren van de koers, en kun je beginnen met speculeren! Zodra je dit deel voltooid hebt, heb je alle informatie die je nodig hebt om een goede trader te worden.

Premium Discord Member

Niet alleen krijg je toegang tot alle 120 video’s die Corné gemaakt heeft, maar bij het aanschaffen van de cursus krijg je ook toegang tot zijn exclusieve Discord. Voor degenen die nog niet bekend zijn: Discord is een platform waarop mensen met soortgelijke hobby’s samen kunnen komen om te praten over hun interesses. In Discord kun je zowel via tekst kanaal berichten naar elkaar sturen, als samenkomen in een voicechat om te praten. Je kunt Discord zien als de vervanging voor programma’s zoals Skype, zowel vanwege zijn betere gebruiksvriendelijkheid, als zijn snelheid.

discord-community

In Corné’s Discord kun je verschillende kanalen vinden die met crypto te maken hebben. Mijn favoriet is het kanaal waarin je de dagelijkse crypto inkomsten van Corné zelf kunt volgen. Je kunt precies zien welke keuzes hij maakt, en daar jouw strategie op aanpassen!

Crypto signalen

Een ander ontzettend nuttig kanaal in de Discord is het Cryptonite Alerts kanaal. In dit kanaal kun je met meerdere trade calls per dag meekijken, waardoor je winstgevende trades kunt maken zonder zelf heel veel moeite te hoeven doen. Daarnaast kun je een hoop leren van de manier waarop de professionele traders met elkaar omgaan, en de manier waarop de calls gegeven worden. Als er een nieuwe ontdekking gedaan wordt, krijg je door Discord automatisch een notificatie via je telefoon of pc. Zo ben je live bij de laatste ontwikkelingen, en hoef je niets te missen!

Crypto nieuws

In een ander kanaal zijn dagelijkse nieuwsberichten te vinden. Door deze berichten kun je al jouw nieuws over crypto op dezelfde overzichtelijke plaats vinden, en hoef je niet meer door verschillende kranten en websites heen te spitten. Ook relevante tweets en andere social media berichten worden vrijwel altijd door iemand in de Discord geplaatst. Heel overzichtelijk, en zo weet je zeker dat iedereen toegang heeft tot dezelfde informatie als jij: jullie maken je investeringen dus allemaal op gelijke voet.

WOLFPACK COMMUNITY

Discord is dus een plek voor mensen met dezelfde soort interesses om samen te komen. De Discord van Corné doet dit doel eer aan! Iedereen die in de Discord zit doet zijn best om er een fijne omgeving van te maken, en je wordt vooral aangemoedigd om met je mede-investeerders te praten en in discussie te gaan. Mensen geven elkaar vaak tips, en zeggen het ook als ze het idee hebben dat een van je voorspellingen niet helemaal klopt.

De leden van de Discord worden de Wolfpack Community genoemd. Deze naam is dus helemaal op zijn plaats: je voelt je als een echte roedel, die er samen op uit is om via crypto flink wat geld te gaan verdienen. Daarnaast houden de moderators de sfeer in de Discord goed in de gaten: als iemand zich niet kan gedragen, of een nare invloed heeft, dan wordt deze persoon gewaarschuwd of uiteindelijk zelf verwijderd. Het is de ideale omgeving om dagelijks met honderden anderen over crypto te kunnen praten. Als je in je persoonlijke leven niemand hebt die zich in crypto interesseert, dan is de Discord alleen al echt een oplossing voor jouw probleem.

Waarom zou je investeren in crypto?

Er zijn een hoop verschillende redenen om te willen investeren in crypto. Ik wilde zelf graag eens en voor altijd weten hoe het nu zat, en waarom zoveel mensen schijnbaar uit het niets rijk zijn geworden door het traden en investeren. In de online community hoor je echter heel veel gevarieerde argumenten voorbij komen. Geld verdienen is natuurlijk het uiteindelijke doel voor iedereen die zich op crypto stort, maar de verschillende voordelen zijn voor de een een stuk belangrijker dan voor de ander.

investeren-in-crypto

Het investeren in crypto is bijvoorbeeld niet gereguleerd, waardoor je in principe niets met de bank te maken hebt. Sommige mensen vinden die onafhankelijkheid een heel fijn idee. Het scheelt ook in transactiekosten, omdat je cryptomunten direct aan elkaar kunt overdragen. Daarnaast biedt crypto meer kansen dan traditionele vormen van ondernemen. In het nieuws is er altijd wel een verhaal te vinden over een munt die uit het niets is gaan stijgen, waardoor er nu mensen zijn die spontaan heel veel geld hebben verdiend. Het bekendste voorbeeld is natuurlijk Bitcoin, maar er zijn flink wat soortgelijke verhalen te vinden! Wat veel mensen ook naar crypto toe trekt, is de diversiteit. Het is met het investeren in crypto heel makkelijk om je portfolio uit verschillende coins te laten bestaan. Dit verhoogt de stabiliteit van je portfolio, en dat wil natuurlijk iedereen.

Wat is het verschil tussen investeren in crypto en traden in crypto?

Hoewel zeker door leken al het verschillende jargon vaak door elkaar wordt gebruikt, zit er absoluut een verschil tussen het investeren in crypto, en het traden in crypto. Je investeert in crypto als je de bedoeling hebt om deze wat langer vast te houden. Meestal ga je er vanuit dat de waarde op de lange termijn gaat groeien. Je kiest de crypto waar je in gaat investeren dan ook uit na flink wat analyses, en doet dit niet op basis van een gokje.

Het traden in crypto verloopt allemaal wat sneller en spontaner. Je bent niet bang om crypto binnen enkele minuten te kopen en verkopen, met als doel om te profiteren van de prijsbewegingen op de korte termijn. Een langdurige groei in waarde is hier niet de prioriteit, je wilt graag zo snel mogelijk winst maken. Beide strategieën hebben zo hun plaats in de crypto wereld, en met de cursus van Cryptonite Academy leer je ze beiden goed kennen.

Kun je echt geld verdienen met crypto?

Ja, het is zeker wel mogelijk om geld te verdienen met crypto. Helaas is er geen garantie te bieden, en ben je zelf verantwoordelijk voor de investeringen die je maakt. Crypto is niet bij iedereen even populair, omdat de markt soms best onvoorspelbaar kan verlopen, en je je winst al snel weer kwijt kunt zijn. Wist je bijvoorbeeld al dat 95% van de mensen die aan crypto begint verlies maakt? Dat maakt het investeren natuurlijk niet aantrekkelijker.

Gelukkig bestaat een groot deel van dit percentage uit mensen die eens een keer iets hebben gekocht en het vervolgens hebben verkocht toen ze geen zin meer hadden om het nieuws in de gaten te houden. Met de juiste begeleiding en een gezonde interesse in de industrie is het gewoon mogelijk om aan crypto te verdienen. Je hoort ook veel dat mensen zich zorgen maken dat ze worden opgelicht. Als je echter gewoon voordat je iets koopt onderzoek doet naar betrouwbare methodes, of zoals ik een cursus hebt gevolgd, dan is dit een onrealistische angst.

Voordelen Cryptonite Academy

Een groot deel van de voordelen die Cryptonite Academy mij te bieden had, heb ik stiekem al in wat eerdere delen van dit artikel genoemd. Toch zet ik ze in dit kopje toch nog even op een rijtje, zodat ze duidelijk te lezen zijn!

De Cryptonite Academy heeft niet alleen een heel breed aanbod aan leerzame video’s, maar ook nog eens bijzonder veel praktische begeleiding in de vorm van de Discord Server. Daarnaast heb je de kans om echt onderdeel te worden van de groep, en is er altijd wel iemand om crypto mee te bespreken.

cursus-overzicht

Ook is het makkelijker dan ooit om de nieuwste ontwikkelingen op gebied van crypto mee te krijgen, door het nieuwskanaal dat constant geüpdatet wordt. Ook ben ik persoonlijk groot fan van Corné’s strategie, die zich uiteindelijk richt op het investeren op de lange termijn in plaats van de veelvoorkomende kortetermijninvesteringen.

Daarnaast heeft Corné een mooie kijk op het leven, waar je je goed door kunt laten inspireren. De manier waarop hij online met mensen omgaat laat zien dat hij daadwerkelijk het beste met mensen voor heeft.

Als laatste nog een klein voordeel dat ik nog niet eerder genoemd heb: de cursus en de Discord zijn beiden helemaal online, en je hoeft nooit naar een fysieke locatie te komen. Ik ben zelf een groot fan van lekker thuis kunnen blijven, dus ook dit was voor mij een grote plus.

Nadelen Cryptonite Academy

Hoewel er ontzettend veel pluspunten te benoemen zijn, is het wel zo eerlijk om ook de nadelen van Cryptonite Academy te benoemen.

Sommige mensen zullen bijvoorbeeld even flink schrikken van de kosten. In veel reviews wordt genoemd dat de deelnemers de kosten van de training soms binnen een dag al hadden terugverdiend, maar dat hoeft natuurlijk niet altijd zo te zijn. Over het algemeen is het wel belangrijk om te benoemen dat, hoewel de Cryptonite Academy veel waardevol advies kan bieden, je wel zelf verantwoordelijk blijft voor jouw houding en jouw keuzes.

Hoewel het meeste onderzoek voor je is gedaan, zul je toch een nieuwsgierige instelling moeten hebben en het niet erg vinden om hard te moeten werken, om iets aan de cursus te hebben. Crypto blijft complex, ook met veel begeleiding!

Het laatste nadeel aan de Cryptonite Academy is dat er geen een-op-een begeleiding mogelijk is. Hoewel je soms echt wel even de kans hebt om met Corné te praten, zou het voor hem onmogelijk zijn om iedereen persoonlijk te woord te staan. Iedereen heeft natuurlijk andere voorkeuren als het op begeleiding aankomt, en voor sommige mensen zal dit ook geen nadeel zijn, maar het is het benoemen toch even waard.

Wat is mijn ervaring met de Cryptonite Academy?

Kort samengevat was mijn ervaring met de cursus van Corné Marchand heel aangenaam. Voordat ik besloot deelnemer aan de Cryptonite Academy te worden, had ik veel minder praktische kennis dan dat ik nu heb.

Na het volgen van een deel van de cursus, kan ik al met vertrouwen zeggen dat ik inmiddels best een hoop kennis heb vergaard. Ik heb het gevoel echt bekend te zijn met de relevantste currencies op het moment, en begin steeds meer het gevoel te krijgen dat ik echt zelf mijn persoonlijke strategie verder aan het ontwikkelen ben.

corné-marchand-betrouwbaar

Daarnaast voelde ik me vanaf het begin enorm welkom in de community die Corné heeft gemaakt, en is het heel prettig om met anderen over de cursus te kunnen praten. Hoewel de cursus in het begin best uitdagend was, ben ik heel blij dat ik besloten heb om ermee door te gaan.

Als ik een tip mag meegeven, dan is dat om niet alles tegelijkertijd te willen begrijpen. In het begin keek ik veel naar het laatste nieuws, terwijl ik de tools om dat nieuws te begrijpen nog niet had. Dat werkte alleen maar demotiverend en frustrerend. Pas toen ik de tijd nam om eerst eens de eerste paar delen van de cursus te kijken, en me daarna pas met de Discord bezig ging houden, begon ik het daadwerkelijk leuk te vinden. Ik ben nog niet klaar met de cursus, en hoop dus dat ik in de toekomst nog meer positieve verhalen te delen heb!

Wat zeggen anderen over Cryptonite?

Iedereen die een poosje in de Discord zit, is enorm te spreken over hun ervaringen. Ook buiten de Discord doet de Cryptonite Academy het goed: online zijn heel veel positieve reviews en ervaringen te lezen. Ik kan me in de meeste reviews helemaal vinden!

Mensen prijzen Corné om zijn duidelijke uitleg en betrokkenheid. Wat ik zelf ook kan waarderen, is dat het team van de Cryptonite Academy altijd wel een persoonlijk berichtje achterlaat op de beoordelingen die zij krijgen. Daarnaast hebben ze de paar negatieve recensies voor zover ik kan zien netjes afgehandeld, dat is altijd een goed teken.

cryptonite-academy-ervaringen

Wat voornamelijk opvallend is aan de reviews is de hoeveelheid mensen die Corné Marchand persoonlijk bedanken voor hun succes. Het is leuk om te zien dat zij door hun tijd met de cursus een iets persoonlijkere band met Corné hebben kunnen opbouwen.

Hoeveel kost de Cryptonite Academy?

De prijs voor een premium lidmaatschap van de Cryptonite Academy is duidelijk terug te vinden op de site van Corné Marchand zelf. Dit kost in totaal 677 euro. Je kunt dit bedrag in een keer betalen, of ervoor kiezen om dit in termijnen te doen.

kosten-cryptonite-academy

In termijnen betalen is wel wat duurder omdat je, als je in één keer betaalt, twee maanden gratis krijgt! Ook biedt Corné 14 dagen lang garantie aan op zijn cursus. In deze 14 dagen kun je maximaal 5 video’s kijken, om te kijken of de Cryptonite Academy iets voor jou is. Is dit voor jou toch niet het moment om met crypto te beginnen? Dan kun je binnen die 14 dagen zonder moeite je geld gewoon terugkrijgen.

Even proberen

Als je nog niet helemaal zeker weet of de Cryptonite Academy en de Wolfpack Community helemaal bij jou passen, dan kun je altijd beginnen met een maandlidmaatschap. Hiermee krijg je volledige toegang tot de Discord en bepaalde gidsen over crypto gerelateerde onderwerpen.

Als je na je proefperiode de smaak wel te pakken hebt, dan is het daarna altijd nog mogelijk om voor het voordeligere jaarlidmaatschap te gaan.

Eindoordeel Cryptonite van Corné Marchand

Als de rest van mijn review het nog niet duidelijk genoeg heeft gemaakt: ik kan de Cryptonite Academy 100% aanraden. Zodra je aan de cursus begint zul je al snel merken dat het je geld helemaal waard is.

cursus-overzicht

Er zijn zelfs mensen die zo goed door de cursus zijn geholpen, dat ze van hun winst op vakantie naar Aruba konden! Al in al kun je zelfs als je nog totaal niet bekend bent met crypto heel wat van Corné Marchand leren. Ik hoop dat deze review je het laatste zetje dat je nodig had, heeft gegeven.

Plaats een reactie