CKV Bank review: mijn persoonlijke CKV Bank ervaringen!

Met je spaargeld kun je van alles doen. Je kunt het geld investeren in aandelen, crypto of andere financiële producten. Dergelijke financiële producten brengen altijd risico met zich mee. Dat is in – veel – mindere mate het geval bij ‘normaal’ sparen van je geld. Dit kun je onder meer bij de CKV Bank doen. In deze CKV Bank review vertel ik je graag alles over deze Belgische bank. Hierbij deel ik ook graag mijn persoonlijke CKV Bank ervaringen met je!

Inhoudsopgave

Wat is de CKV Bank precies?

De CKV Bank is een bank die van origine afkomstig uit België is. Deze bank werd al in 1956 opgericht en had een duidelijk doel voor ogen: lokale kredieten verschaffen aan mensen zonder bankrekening. Door de jaren heen is de focus – uiteraard – veranderd.

ckv-bank-logo

Desalniettemin houdt de CKV Bank zich nog steeds bezig met het verstrekken van kredieten. Daar slaat de naam dan ook nog steeds op: Centrale Kredietverlening Bank.

Goed om te weten: in de afgelopen jaren heeft deze bank meerdere banken overgenomen. Ook heeft de CKV Bank hun portefeuille op andere manieren flink uitgebreid. Zo heeft men in 2017 voor ongeveer 100 miljoen euro aan hypotheken van de Belgische tak van Van Lanschot overgenomen.

De rol van de CKV Bank

De CKV Bank vult hun rol als bank op een eigen manier in. Dit doen ze onder meer door aantrekkelijke spaarrentes te bieden. Dit maakt het voor jou, en elke andere Nederlander, interessant om juist bij de CKV Bank een rekening te openen.

ckv-bank-rente

Wil je hier meer over weten? Dan raad ik je maar één ding aan: neem deze CKV Bank review op je gemakje door. In deze CKV Bank review deel ik ook nog mijn eigen CKV Bank ervaringen met je!

CKV Bank = zeer hoge spaarrente

Vind je het iets te risicovol om je geld te beleggen? Dan is het sparen van je geld tegen een hoge rente interessant. Daarvoor ben je bij CKV Bank aan het juiste adres.

Op 2 manieren kun je bij de CKV Bank je geld aanzienlijk meer waard laten worden:

 • Internet spaarrekening met 3,3% rente. Laat je je geld ‘gewoon’ op de Internet Spaarrekening van de CKV Bank staan? Dan ontvang je hier jaarlijks maar liefst 3,3% rente over. Vergelijk dit maar eens met de rente die je bij een Nederlandse bank ontvangt.
 • Deposito sparen. Het is bij de CKV Bank ook mogelijk om een deposito af te sluiten. Kies je voor een deposito met een looptijd van bijvoorbeeld 3 of 7 jaar? Dan geniet je van maar liefst 3,6% rente.

Let op: dit waren de geldende percentages ten tijde van het schrijven van deze CKV Bank review. Mogelijk is de rente momenteel anders.

Hoe kun je bij CKV Bank sparen?

Het is vrij eenvoudig om bij CKV Bank een spaarrekening te openen:

 • Maak een account bij Raisin aan. Raisin is een uniek platform waarop je rekeningen kunt openen en beheren. Dit doe je niet alleen bij de CKV Bank, maar ook bij talloze andere buitenlandse banken.
 • Open een rekening bij CKV Bank. Heb je een account bij Raisin aangemaakt? Dan kun je eenvoudig een rekening bij CKV Bank openen. Heb je nou nog meer geld dat je wilt stallen? Via het platform van Raisin kun je eenvoudig nog meer spaarrekeningen openen bij andere banken.
 • Geniet van de hoge CKV Bank rente. Het enige dat je nu nog hoeft te doen, is te genieten van de hoge CKV Bank rente. Deze rente krijg je – volgens afspraak – gestort op je rekening en kun je dus ook weer direct herinvesteren.

Hoe kun je bij CKV Bank een deposito openen?

Heb je je spaargeld voor langere tijd niet nodig? Dan is het interessant(er) om een deposito bij de CKV Bank te openen. Ook dit is iets dat je via het Raisin platform moet doen.

rekening-openen-via-raisin

Dit platform vormt de schakel tussen jou en de CKV Bank. Heb je echter nog niet eerder van dit platform gehoord? Neem dan mijn Raisin review even op je gemakje door. Je weet dan direct dat dit platform veilig en betrouwbaar is.

Wat zijn de voorwaarden van de CKV Bank?

Overweeg je om geld bij deze Belgische bank neer te zetten? Dan zou je even goed naar de volgende voorwaarden moeten kijken:

 • Minimaal spaarbedrag van €1000. Om bij deze bank een spaarrekening te kunnen openen, moet je een minimaal spaarbedrag van €1000 hebben.
 • Minimaal depositobedrag van €5000. Voor het openen van een deposito heb je een startkapitaal van €5000 nodig.

Zijn dit bijzondere bedragen? Nee, allerminst. Dit zijn bedragen c.q. voorwaarden waar je bij zo’n beetje elke bank mee te maken krijgt.

Is de CKV Bank veilig?

Het is logisch als je je vraagtekens bij de CKV Bank zet. Of dat je je vraagtekens bij een andere buitenlandse bank zet. Voordat ik zelf bij een buitenlandse bank ging sparen, zette ik hier namelijk ook mijn vraagtekens bij. Maar, ik kan je verzekeren dat de CKV Bank veilig is.

Dit heeft meerdere redenen. Ten eerste beschikt de CKV Bank over een Belgische bankvergunning. Dit houdt in dat deze bank onder toezicht van de Belgische Nationale Bank staat. Ook houdt de Belgische autoriteit voor financiële diensten en markten toezicht op deze bank.

ckv-bank-betrouwbaar

Ten tweede valt bij de CKV Bank de hoge kernkapitaal ratio op. Deze ratio geeft de verhouding weer tussen het eigen vermogen en de uitstaande kredieten. De ratio van de CKV Bank is 14,27%. Daarmee scoort deze bank ongeveer net zo goed als Rabobank, ABN Amro en andere grote Nederlandse banken.

Ten derde valt je spaartegoed onder het Belgische depositogarantiestelsel. Het tegoed tot €100.000 op je spaarrekening is hierdoor perfect beschermd. Overigens heeft deze bank van de Belgische overheid een AA-kredietrating gekregen. Deze rating kan vertaald worden naar ‘uitstekend’.

Met andere woorden: de CKV Bank is veilig. Hier kan eigenlijk niemand zijn vraagtekens meer bij zetten.

Wat zijn mijn persoonlijke CKV Bank ervaringen?

Voor het schrijven van deze CKV Bank review heb ik me op meerdere bronnen gebaseerd. Op een paar betrouwbare internetbronnen en op mijn eigen CKV Bank ervaringen. Want ja, een tijdje terug heb ik al een spaarrekening geopend.

De hoofdreden was duidelijk: de rente van 3,3% per jaar. Ten opzichte van de rente van Nederlandse banken is dit een zeer hoge spaarrente. Dit maakte het des te interessanter voor mij om m’n spaargeld juist bij deze bank te stallen.

rentevoeten

Daarbij merkte ik al snel de veiligheid, het gemak en de betrouwbaarheid op. Dit geldt overigens voor zowel het Raisin platform als de CKV Bank. Beide instanties hebben hun zaakjes op orde. Dit stemt mij uiteraard tot veel tevredenheid.

Tot op heden staat mijn spaargeld ‘gewoon’ bij de CKV Bank. Levert mij dit een hoop op? Ja, absoluut. Ga maar het volgende na: bij een spaarrekening van 3,3% ontvang je over elke €10.000 maar liefst €330 aan rente per jaar. Dat tikt dus behoorlijk hard aan, zeker bij de hogere spaartegoeden.

Wat zijn de CKV Bank ervaringen van andere mensen?

Over de CKV spaarbank zijn online veel ervaringen/reviews te vinden. Wat mij hierbij opvalt, is dat de meeste mensen hier vol lof over spreken. Dit is bij andere spaar- en grootbanken uit het buitenland toch wel een ander verhaal.

Mogelijk komt dit doordat de CKV Bank een Belgische bank is. Qua cultuur en dienstverlening sluit dit toch meer aan op hetgeen wij gewend zijn in ons land. Daarnaast valt in de vele CKV Bank reviews op dat deze bank haar zaakjes op orde heeft. Veel mensen roemen de hoge rente, maar ook de prima dienstverlening vanuit de bank.

raisin-trustpilot-beoordelingen

Zet je je twijfels nog bij Raisin? Ook dat is nergens voor nodig, wat mij betreft. Mijn persoonlijke ervaringen met Raisin zijn super positief. Daarnaast vind je bij Trustpilot duizenden positieve reviews over dit platform. Mocht je over Raisin nog twijfelen, raad ik je aan om de reviews bij Trustpilot even te bekijken. Grote kans dat je twijfels dan direct over zijn.

CKV Bank review: mijn eindconclusie

Graag sluit ik mijn CKV Bank review op een waardevolle manier af. Dat doe ik door je een duidelijk advies te geven: open zo snel mogelijk een spaarrekening bij de CKV Bank. Hier ga je géén spijt van krijgen, dankzij deze voordelen:

 • 100% veilig en betrouwbaar. Je hoeft je niet af te vragen of de CKV Bank veilig of betrouwbaar is. Hier durf ik mijn handen voor in het vuur te steken.
 • Hoge spaarrente. De rente van 3,3% op je spaargeld is eigenlijk super interessant. De rente is simpelweg een stuk hoger dan bij alle Nederlandse banken!
 • Prima voorwaarden. Bij de CKV Bank geniet je ook van prima voorwaarden. Zo zijn de inlegbedragen prima, terwijl je ook nog van het depositogarantiestelsel verzekerd bent. Bovendien hoef je bij deze bank niet bang te zijn voor verborgen kosten.
 • Goede reputatie. Tot slot kan ik ook stellen dat de reputatie van de CKV Bank bijzonder goed is. Het is niet voor niets dat veel mensen reeds een spaarrekening bij de CKV Bank geopend hebben!

Overweeg je om ook een rekening bij de CKV Bank te openen? Maak dan direct een account bij Raisin aan en open direct je CKV Bank spaarrekening. Dat raad ik je in ieder geval van harte aan!

Plaats een reactie