Klarna Bank review: is deze bank veilig en betrouwbaar?

Bestellen via het internet. Wie doet het niet? Je hoeft de deur niet uit en vaak is het aanbod zelfs breder. Waar men direct moest afrekenen, is dat vandaag de dag wel anders. Zo kun je kiezen voor achteraf betalen. Je betaalt pas als je je item ontvangt en tevreden bent. Bovendien is het mogelijk om de betaling in meerdere termijnen te verspreiden, wat vooral bij grote bedragen een uitkomst zou kunnen zijn.

Uiteraard is dit altijd op eigen risico. Achteraf betalen kan men via Klarna Bank doen. De betalingstermijn hangt vervolgens van de aanbieder zelf af. Maar Klarna Bank is meer dan een aanbieder die achteraf betalen aanbiedt. Zo is het mogelijk om bij de van origine Zweedse Bank, een spaarrekening te openen. Dat kan middels het bemiddelingsplatform Raisin.

Nu heeft Klarna Bank ook hoge rentes te bieden. Wellicht hoger dan je gewend bent. Wil je voortaan meer uit je huidige spaargeld halen? Vind je het zonde dat het bedrag stil staat? Dan is deze Klarna Bank review voor jou. Ik onderzoek de feiten en belicht een aantal pluspunten. Als je zoekt naar meer informatie, raad ik je aan om deze review tot het einde te lezen.

Inhoudsopgave

Wat is Klarna Bank?

Onder veel online-shoppers is Klarna Bank algemeen bekend. Maar zoals je in de introductie al kon lezen, is Klarnabank méér dan alleen een platform voor betalingen. In 2005 werd Klarna Bank opgericht in Zweden. Dit vond plaats in Stockholm, om precies te zijn.

klarna-logo

Hoewel de bank inmiddels bekend staat om haar hoge rentes, werd Klarna juist met een ander doel opgericht. Namelijk om digitale betalingen toegankelijker te laten verlopen voor online-shoppers. Mocht je gebruikmaken van Klarna als betalingsmethode, dan herken je dat misschien wel. Je bestelt en betaalt later, met slechts één druk op de knop.

Of je fan bent van achteraf betalen, dat is een persoonlijk gegeven. Het kan namelijk voor problemen zorgen. Toch telt het platform miljoenen gebruikers en transacties, met duizenden werknemers aan boord. In 2022 maakte Klarna naam als bank door zich te presenteren als een van de banken met de hoogste rentes. Daarover meer in het restant van deze Klarna Bank review.

Klarna spaarrekening: Sparen via Klarna Bank?

Inderdaad, dat lees je goed. Dankzij het platform Raisin is het ook buiten Zweden mogelijk om een spaarrekening te openen en te profiteren van de rentes die de bank te bieden heeft. Maar een spaarrekening openen bij bijvoorbeeld een Zweedse bank als Klarna Bank gaat niet zomaar.

klarna-spaarrekening

Vaak is het door de ‘vreemde’ taal een stuk lastiger en gelden er andere regels en wetgevingen. Via Raisin is het echter wél mogelijk om een rekening bij bijvoorbeeld Klarna Bank te openen. Raisin is een bemiddelingsplatform dat als het ware bemiddeld tussen jou en de bank.

Raisin staat bijvoorbeeld tot € 100.000 garant, mocht de bank failliet gaan. Bovendien kun je via dit platform meerdere rekeningen beheren. Dit kan online, in het Nederlands. Stelt dit je gerust? Lees bijvoorbeeld mijn Raisin review voor meer informatie over het bemiddelingsplatform.

Wat zijn de voordelen van Klarna Bank?

Dat is een terechte vraag. Want waarom zou je bij Klarna Bank sparen, als er voldoende binnenlandse banken zijn? Hier zijn geen bemiddelingsplatformen noodzakelijk en ken je vaak de regel- en wetgeving. Ik heb een aantal voordelen aan Klarna Bank ontdekt, die ik met je wil delen. Dit zijn slechts een aantal voorbeelden:

  • Mogelijkheden: Net als veel andere banken heeft ook Klarna Bank verschillende bankactiviteiten te bieden, waaronder deposito sparen.
  • Hogere rentes: De rentes van Klarna Bank liggen wel degelijk hoger zoals we dat in Nederland kennen. Dit kan oplopen tot 3,25% en zelfs meer. Ik raad je opnieuw aan om regelmatig de actualiteit te checken.
  • Online: Via Raisin regel je als spaarrekeninghouder álles online en digitaal. Dit kan een stuk toegankelijker zijn.
  • Sparen: Men kan op verschillende manieren en onbeperkt sparen. Dat geldt overigens ook voor saldo opnemen. Als je efficiënter kunt sparen, is het ook mogelijk om maandelijks een automatisch bedrag in te stellen. Raisin verbind je immers met je Nederlandse rekening als verificatie. Men kan maximaal € 85.000 onderbrengen bij Klarna.

Wat betekent deposito bij Klarna Bank?

Men kan op verschillende wijzen meer uit diens spaargeld halen. Zo is Klarna eveneens een bank waar men deposito kan sparen. Dit kun je doen door een Klarna-spaarrekening te openen. Op de rekening zet je het bedrag vervolgens voor een langere periode vast, waarna je rente opbouwt.

spaardeposito

Dit wordt ‘spaardeposito’ genoemd. Bij Klarna dien je minimaal € 500 en maximaal € 85.000 in te leggen om deposito te sparen. Het rentetarief dat je opbouwt, hangt af van de termijn die je vastlegt. Dit kan 6 maanden zijn, maar ook 3 of 4 jaar. Hier is altijd actuele informatie over te vinden.

Klarna Bank ervaringen: Is het de moeite waard?

De ervaringen rondom Klarna Bank zijn vooral gebaseerd op de betalingsmethode van de aanbieder. Daar reageren veel gebruikers enthousiast over. De service wordt als ‘snel’ en ‘kundig’ omschreven en gebruikers vinden het ook prettig dat Klarna als tussenpersoon fungeert wanneer de bestelling niet wordt ontvangen.

klarna-bank-ervaringen

Is Klarna Bank veilig en betrouwbaar?

De tussenkomst van Raisin garandeert veiligheid en betrouwbaarheid van Klarna Bank. Raisin onderzoekt alle partijen. Ook zijn alle samenwerkende banken lid van de Europese Unie en het depositogarantiestelsel, waardoor deze ook aan diens richtlijnen voldoen. Overigens beschikt Raisin ook over de vergunning AFM (Autoriteit Financiële Markten), wat aangeeft dat de bank aan alle veiligheidsmaatregelen voldoet. Hieruit kun je concluderen dat je veilig in zee kunt met Klarna en Raisin.

Conclusie Klarna Bank review

Klarna Bank staat niet alleen bekend als betalingsmethodes bij webshops, maar ook als bank met hoogoplopende rentes. Vooral wanneer men deposito gaat sparen, is het mogelijk om meer uit je spaargeld te kunnen halen.

Of je daadwerkelijk met Klarna Bank in zee wil, dat is volledig aan jou om te bepalen. Dit is gebaseerd op je persoonlijke wensen. Maar door de betrouwbaarheid van Raisin, kun je de drempel wellicht al verlagen. Al deze informatie is dan ook gebaseerd op objectieve feiten.

Plaats een reactie