Nordax Bank review: kun je veilig sparen bij deze bank?

Ben je een trouwe spaarder of investeerder? Misschien heb je al gemerkt, dat er op dit gebied altijd wel iets veranderd. Dalende koersen, stijgende rentes en zelfs nieuwe partijen. Zo is Nordax Bank nog een vrij jonge bank, afkomstig uit het Zweedse Stockholm. Maar in Nederland heeft de bank al veel bekendheid gecreëerd.

Grote kans, dat je de bank al eens voor bij hebt zien of horen komen. Want het is mogelijk om vanuit Nederland een spaarrekening te openen. Naar schatting heeft de bank honderdduizenden klanten en honderden medewerkers in dienst. Maar als je een bank niet of nauwelijks kent, ga jij dan met een gerust gevoel en vertrouwen met de partij in zee?

Logischerwijs ben je op zoek naar meer informatie. Is Nordax Bank bijvoorbeeld betrouwbaar? Dat en meer, gaan we samen vaststellen in deze Nordax Bank review. Ik zal meer achtergrondinformatie over de bank geven en ook, zoals dat in een review hoort, de voor- en nadelen belichten. Ben je er klaar voor? Lees dan snel verder.

Inhoudsopgave

Wat is de Nordax Bank precies?

Ik vertelde je in de introductie van deze Nordax Bank review al, dat de bank afkomstig is uit Zweden. Om precies te zijn uit Stockholm, want daar is het hoofdkantoor gevestigd. In het jaar 2003 kreeg de bank officieel voeten in de aarde. Dat lijkt lang geleden, maar voor een bank is dat vrij kort. Nu staat Nordax Bank vooral bekend om het verstrekken van persoonlijke leningen en hypotheken.

nordax-bank-logo

Naar schatting zou Nordax Bank meer dan 300 medewerkers in dienst hebben en zijn er wereldwijd meer dan 300.000 mensen aangesloten bij de Nordax Bank, waar ook Nederland een onderdeel van is.

Behalve de bekendheid in Nederland, heeft Nordax Bank dit ook op weten te bouwen in andere landen uit Europa. Bijvoorbeeld in Finland, Noorwegen en Duitsland. En zo zijn er nog meer voorbeelden.

Is Nordax Bank in Nederland beschikbaar?

Er is veel informatie te vinden over Nordax Bank. Dat stelt je misschien al gerust. Een bank waar men geen informatie over kan vinden is misschien toch al wat schimmiger voor je gevoel. Maar in deze Nordax Bank review wil ik je nog meer geven dan alleen informatie over de oprichting van de Nordax Bank.

Men kan in Nederland een Nordax Bank spaarrekening openen. Met het geld dat bij de bank is ‘gestald’ worden weer leningen en hypotheken verleend. Een Nordax Bank spaarrekening kan een extra potje zijn. Vanuit Nederland is het niet mogelijk om een lening of hypotheek af te sluiten bij Nordax Bank. Maar een spaarrekening openen daarentegen wel.

Raisin Platform fungeert als tussenpersoon. Dit is een bemiddelingsplatform waardoor het mogelijk wordt om over de grens te sparen en een spaarrekening te openen. Zonder Raisin is dit niet mogelijk in een ander land dan Zweden, dus ik raad je wel aan om daar rekening mee te houden.

raisin-platform-tussenpersoon

Raisin is van origine een Duitse bank en inmiddels in 25 Europese landen te gebruiken. In 1973 werd de bank opgericht en inmiddels is het platform in te zetten als je ergens anders dan in Nederland wil sparen. In mijn Raisin review kun je hier meer over lezen.

Het enige wat je daarvoor hoeft te doen, is je eenmalig te identificeren met je persoonlijke gegevens en een Nederlands IBAN op te geven. Dit wordt een tegenrekening genoemd. Nadat je een Raisin spaarrekening – schrik niet, dit is een Duitse rekening – hebt geopend, heb je de keuze om bij verschillende Europese banken te sparen. Raisin zorgt ervoor dat het bij de bank naar wens terechtkomt, zoals Nordax Bank.

Wat zijn de voordelen van Nordax Bank?

Nordax Bank biedt dus verschillende zaken aan. Maar als je niet bekend bent met de bank, is het niet gek dat je op zoek bent naar wat meer informatie. In het kader van deze Nordax Bank review, ben ik op zoek gegaan naar de voordelen. Hieronder in het overzicht heb ik een aantal punten voor je uitgelicht:

 • Hoge rentes: Nordax Bank maakt duidelijk het verschil door aanzienlijk hoge rentes op spaargeld aan te bieden aan haar klanten. Hoger dan we in Nederland gewend zijn. De Nordax Bank rente kan oplopen tot wel 3,25%. Je kunt de actuele ontwikkelingen via het internet in de gaten houden, zodat je altijd op de hoogte bent.
 • Alles online regelen: Wil je een snel overzicht van je spaargeld krijgen? Via de bijhorende app van Raisin kun je je financiën in de gaten houden. Ook kun je gemakkelijk geld overmaken of storten. Je kunt de app op je smartphone downloaden of via je computer inloggen.
 • Kosteloos: Nordax Bank brengt geen extra kosten in rekening over je spaarrekening.
 • Laag minimum: Nordax Bank vraagt om een minimumbedrag als je een spaarrekening opent. Dit is slechts €1.

Wat zijn de nadelen van Nordax Bank?

Om teleurstellingen te voorkomen, kan het ook zinvol zijn om de nadelen in kaart te brengen. Daarom bespreek ik als aanvulling op deze Nordax Bank review een aantal aandachtspunten in kaart:

 • Zonder Raisin Platform is het dus niet mogelijk om een Nordax Bank spaarrekening te openen
 • Bij een faillissement kan men zich niet verhalen op de Nederlandse richtlijnen. Dit kan dus gevolgen hebben voor het bedrag dat op je spaarrekening

Wat houdt een Nordax Bank deposito rekening in?

Een Nordax Bank deposito rekening is een term die je ongetwijfeld tegen gaat komen in je zoektocht. Wat is dit? Het wordt ook wel ‘deposito sparen’ genoemd en het betekent dat je het bedrag op je spaarrekening een bepaalde tijd laat staan. Je doet er dus niks mee.

nordax-bank-rente

Je kunt geen geld opnemen en ook niet overboeken. Dit zorgt ervoor dat de rente alsmaar oploopt, zonder dat de bank daar een invloed op heeft. De rente kan dus ook niet verlaagd worden. Je spreekt met de bank een periode af waarin je de rekening vast zet. Dit kan enkele maanden zijn, maar ook jaren.

Ook verschilt het per bank wat de minimale inleg is. Bij Nordax Bank is het eveneens mogelijk om deposito te sparen. De bank vraagt om een minimale inleg van €500 en vanaf daar kun je zelf beslissen of je daar wel of niet overheen gaat.

De Nordax Bank ervaringen van anderen

De Nordax Bank ervaringen van andere gebruikers en spaarders is zeer uiteenlopend. Iedereen heeft hier een persoonlijke mening over. Veel ervaringen zijn dan ook afkomstig uit het buitenland. Gebruikers geven aan zeer enthousiast te zijn over het klantsupport, de duidelijkheid van documenten en over het verlenen van hypotheken.

nordax-bank-ervaringen-kredietrating-aaa

Maar er zijn ook Nordax Bank ervaringen die wat minder positief zijn. Zo wordt er geschreven over spammails en over de vertraging van geldstortingen naar de rekening. Al met al zijn de meningen dus zeer verdeeld.

Ik vind het persoonlijk vooral belangrijk dat een bank betrouwbaar is, omdat ik toch mijn spaargeld vastzet. Nu heb ik ontdekt dat Nordax Bank tot €100.000 garant staat voor haar klanten, mocht er onverhoopt iets mis gaan.

Daarnaast beschikt Nordax Bank ook over een kredietrating AAA. Dit betekent dat de bank op het hoogste niveau gekwalificeerd is als het gaat om sparen. Dit gaf mij persoonlijk veel vertrouwen en geruststelling.

Conclusie

In deze Nordax Bank review heb ik je meegenomen in alle ins en outs van de steeds bekender wordende Nordax Bank, uit Zweden. Ik heb achtergrondinformatie gedeeld en we hebben zowel de voor- als de nadelen met je besproken. Men kan een spaarrekening openen of via Nordax Bank deposito sparen. Daarnaast heeft de bank ook een kwalificering, wat je meer vertrouwen kan geven.

4 gedachten over “Nordax Bank review: kun je veilig sparen bij deze bank?”

 1. Is de spaarrekening ook gegarandeerd tot 100.000 euro zoals een deposito rekening.
  Uit bovenstaande blijkt dit n.l. niet bij een faillissement.

  Beantwoorden
  • Hi Akse,

   Bedankt voor je reactie op mijn artikel! Zoals ik in het artikel heb aangegeven valt Nordax Bank onder het Zweedse depositogarantiestelsel.
   Dit betekent dat als Nordax Bank failliet gaat, je spaartegoeden tot 100.000 euro zijn verzekerd.

   Mocht je hier verder nog vragen over hebben, laat het gerust even weten!

   Met vriendelijke groet,
   Dylan

   Beantwoorden

Plaats een reactie