SynVest review (2024): is dit een betrouwbaar vastgoedfonds?

Beleggen in vastgoed is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Door de lage rente kun je met beleggen in vastgoed veel meer rendement behalen dan op de spaarrekening. Steeds meer mensen willen inspelen op deze ontwikkelingen door hun geld te investeren in vastgoed of vastgoedfondsen.

SynVest is een vastgoedfonds dat investeert in Nederlands en Duits vastgoed. Je kunt bij SynVest al vanaf 100 euro of een eenmalig bedrag van 2.500 euro beginnen met investeren vastgoed. Je hebt hier dus niet veel geld voor nodig.

Maar nu vraag je je zeker af: wat is SynVest en is het wel een betrouwbare partij om mee samen te werken? Dat zijn vragen die ik ga beantwoorden in dit blogartikel.

Dus, wil je graag meer weten over SynVest? Lees dan deze SynVest Review.

Inhoudsopgave

Wat is SynVest?

SynVest is een vastgoedfonds dat investeert in woningen en panden die in Nederland en Duitsland worden aangekocht. Het bedrijf is in 2005 opgericht en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze speler in de Nederlandse en Duitse vastgoedmarkt.

synvest-beleggen

In het verleden was SynVest actief op de Duitse vastgoedmarkt, maar sinds 2020 is daar verandering in gekomen. Toen hebben ze het SynVest Dutch RealEstate Fund opgezet en daarmee beleggen ze in de Nederlandse vastgoedmarkt. SynVest behaald zijn rendement door de inkomsten uit de verhuur en de waardestijgingen van het aangekochte vastgoed. Momenteel heeft SynVest meer dan 800 miljoen euro in beheer en ze beleggen voor ruim 14.000 klanten in Nederlands en Duits vastgoed.

Wil je graag meer weten over SynVest? Lees dan de gratis brochure met actuele informatie over de rendementen, kosten en risico’s.

Hoe werkt SynVest?

Wil je graag een vastgoedinvesteerder worden, maar heb je geen groot budget? Dan is SynVest wellicht een interessante optie om te overwegen. Bij SynVest kun je namelijk al vanaf 100 per maand of een eenmalig bedrag van 2.500 euro beginnen met beleggen in vastgoed. Met het geïnvesteerde vermogen koopt SynVest op strategische wijze vastgoed aan.

Je krijgt als belegger in ruil voor het geïnvesteerde vermogen een dividend uitgekeerd. SynVest ontvangt een maandelijks inkomen uit de verhuur. Nadat alle kosten hier vanaf zijn gehaald, wordt het resterende bedrag als dividend verdeeld onder haar beleggers.

Hoe hoog is het rendement van SynVest?

SynVest investeert in degelijke panden en woningen in plaatsen rondom grote steden. Een groot deel van zijn huurders hebben winkels die mensen voorzien in hun dagelijkse levensbehoeften. Hierbij kun je denken aan grote supermarkten, bakkerijen, maar ook discountwinkels, zoals Action en Kik. Ook in mindere tijden gaan mensen naar deze winkels voor de dagelijkse boodschappen. Daarnaast heeft SynVest ook woningen in hun vastgoedportefeuille, omdat er nog steeds veel vraag is naar betaalbare woningen.

synvest-dutch-realestate-fund

Sinds 2011 heeft het SynVest German RealEstate Fund een gemiddeld rendement van 7,0% per jaar. Normaal gesproken was dit 8,1%, maar dit is gedaald vanwege de coronacrisis. In 2022 was het gemiddelde rendement van SynVest Dutch RealEstate Fund 6,8%. Het rendement van deze vastgoedfondsen bestaat uit twee delen. De huurinkomsten en de waardestijgingen van het aangekochte vastgoed.

De kosten en (huur)opbrengsten van een vastgoedfonds zijn voorspelbaar. Hierdoor is het voor SynVest mogelijk om maandelijks een voorschotdividend van 5-6% uit te keren aan haar beleggers. Dit bedrag wordt aan het begin van ieder jaar vastgesteld en wordt maandelijks toegevoegd aan je beleggingen en herbelegd. Op deze manier profiteer je van het rente-op-rente effect en bouw je sneller een vermogen op. Als je 5.000 euro hebt belegd kun je ervoor kiezen om dit bedrag maandelijks te laten uitbetalen.

Wil je graag meer informatie over het rendement van SynVest? Bekijk dan de gratis brochure op hun website.

Wat zijn de risico’s van beleggen bij SynVest?

Met beleggen in vastgoed kun je mooie rendementen behalen op de lange termijn. Maar aan iedere vorm van beleggen zijn bepaalde risico’s verbonden. Als belegger is het belangrijk om je bewust te zijn van deze risico’s, zodat je er rekening mee kunt houden. Voorbeelden van risico’s zijn markt-, rente-, verhuur, leegstands- en liquiditeitsrisico’s. Hieronder ga dieper in op een aantal van deze risico’s, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

In de berichtgeving van SynVest wordt weinig aandacht besteedt aan bepaalde risico’s. Een voorbeeld hiervan is dat Duitse banken financieren op basis van 70% hypotheek. SynVest zal dus een waarde van 30% zelf moeten inleggen. Dit is een vrij groot deel en dit neemt bepaalde risico’s met zich mee. Het wordt immers gefinancierd met het ingelegde vermogen van haar beleggers en zijn deze panden dit wel waard?

synvest-beleggen-review

Een ander risico waar naar mijn mening weinig aandacht aan wordt besteed is het renterisico. Je loopt rendementsrisico als de hypotheekrente stijgt of als de waarde van panden daalt. Dit kan er in sommige gevallen al snel voor zorgen dat je negatieve resultaten behaald.

Verder moet je rekening houden met het leegstandsrisico. Als je mooie rendementen wilt behalen met het vastgoed dan moet het wel verhuurd worden. Als SynVest geen huurders kan vinden voor zijn panden dan kost dit alleen maar geld en levert het niets op.

Daarnaast zijn er nog algemene risico’s waar je rekening mee moet houden bij het beleggen in vastgoedfondsen. Dit zijn risico’s, zoals een kredietcrisis, veranderingen in wet- en regelgeving en natuurrampen. SynVest is actief in Nederland en Duitsland en dit zijn relatief veilige landen om te beleggen in vastgoed.

Wil je graag meer informatie over de risico’s die je loopt als je gaat beleggen in dit vastgoedfonds? Bekijk dan de gratis brochure.

Voordat je gaat beginnen met investeren in vastgoed is het verstandig om eerst meer kennis op te doen. Dat kan door het volgen van een vastgoed cursus. Maar nu vraag je je zeker af: welke vastgoed cursus moet ik dan volgen? Om mensen hierbij te helpen heb ik op deze website een uitgebreid artikel geschreven over de beste vastgoed cursussen van Nederland.

Wat zijn de uitstapkosten?

Vastgoed is een belegging waarmee je de beste rendementen behaalt op de lange termijn. Daarom worden er kosten in rekening gebracht als je vroegtijdig (binnen 3 jaar) uitstapt.

De uitstapkosten van SynVest zijn:

 • Jaar 1: 9%
 • Jaar 2: 7%
 • Jaar 3: 5%
 • Daarna: 2,5%

De uitstapkosten komen ten goede aan het fonds, niet aan SynVest.

Wat zijn de lopende kosten van SynVest?

Vastgoedfondsen zoals SynVest maken kosten en dit berekenen ze door aan hun klanten. Bij de meeste vastgoedfondsen moet je eenmalig instapkosten betalen, maar dit is bij SynVest niet het geval. Nu moet je natuurlijk niet denken: “wat klantvriendelijk van SynVest”, want zij verdienen geld door de kosten die ze doorberekenen aan klanten die vroegtijdig uitstappen.

Wanneer je gaat investeren in een vastgoedfonds is het goed om rekening te houden met de lopende kosten. Dit zijn namelijk jaarlijks terugkerende kosten die worden afgehouden op je rendement. Daardoor hebben deze kosten ook een grote invloed op het rendement dat je behaalt op je investering.

De (geschatte) lopende kosten van SynVest zijn 0,66% per jaar. Dit zijn relatief lage lopende kosten in vergelijking met andere beleggingsfondsen. Gemiddeld genomen liggen de lopende kosten van een beleggingsfonds tussen de 1% en 2% per jaar. SynVest ziet hier met 0,65% dus flink onder.

Wil je graag meer informatie over de lopende kosten van SynVest? Vraag dan direct de gratis brochure aan op hun website.

Is SynVest een betrouwbaar vastgoedfonds?

Ja, SynVest is zeker een betrouwbaar vastgoedfonds. Het bedrijf heeft niet voor niets in 2022 voor de vijfde keer de Cashcow Awards gewonnen voor “Beste aanbieder van beleggingsproducten in vastgoed”. Zo hebben ze in 2016, 2018, 2019, 2021 en 2022 een Cashcow Award gewonnen. Hierbij was de doorslaggevende factor het hoge rendement in combinatie met de duurzame beleggingsstrategie op de lange termijn.

synvest-betrouwbaar.png

Daarnaast krijgt SynVest een positieve beoordeling van haar klanten op onafhankelijk reviewwebsites, zoals Trustpilot en Google reviews. Op Google reviews krijgen ze een score van 4,3 van de 5 sterren en op Trustpilot krijgen ze een score van 3,8 van de 5 sterren op basis van meer dan 300 reviews. Dit zijn enorm goede resultaten als je bedenkt dat mensen sneller een negatieve dan een positieve review achterlaten.

Wil je graag meer informatie over deze reviews? Verderop in het artikel geef ik een overzicht van de ervaringen van klanten met SynVest.

Voor- en nadelen SynVest

Hieronder vind je een overzicht van de voor- en nadelen van SynVest.

Voordelen SynVest

 • Beleggen in vastgoed met weinig geld
 • Stabiel rendement tot 8,1%
 • Maandelijks voorschotdividend van 4-6%
 • Zowel Nederlands als Duits vastgoedfonds
 • Eenvoudig om je aan te melden
 • Geen instapkosten
 • Vijf keer de Cashcow Awards gewonnen
 • Officiële vergunning van de Autoriteit Financiële Markten

Nadelen SynVest

 • Relatief hoge uitstapkosten
 • Weinig informatie beschikbaar over de risico’s
 • Niet geschikt voor beleggen op de korte termijn

Statistieken van SynVest

Hieronder heb ik een klein overzicht toegevoegd met statistieken van SynVest. Op deze manier heb je in één oogopslag een beter beeld van het bedrijf.

Vastgoedfonds:SynVest
Opgericht in:2005
Belegd vermogen:Meer dan 800 miljoen
Aantal klanten:14.000
Gemiddeld rendement:8,1%
Minimum inleg:€ 100,- per maand, of € 2.500,- eenmalig
Termijnen:36 – 120 maanden
Uitstapkosten:Na 1 jaar: 9% Na 2 jaar: 7% Na 3 jaar: 5% Daarna: 2,5%
Soorten beleggingen:Nederlands en Duits vastgoed

SynVest Review: ervaringen van klanten

Wil je graag weten wat de ervaringen zijn van klanten met SynVest? Lees dan de onderstaande reviews.

Bas is heel tevreden over SynVest. In zijn review schrijft hij: “Ik ben heel tevreden over SynVest. Ik beleg nu al een aantal jaren bij SynVest, eerst in het Duitse vastgoedfonds, maar sinds kort ook in het Nederlandse vastgoedfonds. Als ik het kort moet samenvatten ben ik heel erg tevreden. De waarde van mijn investeringen zijn inmiddels verdubbeld en de resultaten worden steeds beter. Daarnaast ben ik ook zeer tevreden over de directie van het bedrijf. Ze reageren snel en spelen goed in op veranderende omstandigheden in de markt.”

synvest-recensies

Jan heeft ook een positieve ervaring met SynVest. In zijn review geeft hij aan dat SynVest een goede organisatie is. De uitkeringen zijn altijd goed berekend en het inloggen op MijnSynVest is eenvoudig en je krijgt een goed overzicht van al je beleggingen. Kortom, ik ben een zeer tevreden klant. Wat ze nog wel zouden kunnen verbeteren aan het platform is het inzichtelijk maken van nieuwe stortingen. Momenteel ontvang je een dag later per mail netjes een stortingsoverzicht en is het stortingsoverzicht in MijnSynvest terug te vinden.

Peter schrijft het volgende in zijn review: “SynVest is een goed beleggingsalternatief. Ik wilde graag een deel van mijn vermogen beleggen in vastgoed. Sparen levert tegenwoordig niets op en het was naar mijn mening geen goed moment om in te stappen in aandelen. SynVest heeft mij met hun vastgoedportefeuille vertrouwen gegeven in een stabiel rendement op jaarbasis. Het is relatief eenvoudig om in te stappen en alles verliep naar wens.

synvest-ervaringen

Als laatste heeft Bart een positieve beoordeling gegeven aan SynVest. In zijn review schrijft hij: “Ik ben nog niet zo lang klant van SynVest, maar ik heb in deze korte periode toch ervaren dat SynVest haar uiterste best doet om open en eerlijk te zijn richting haar klanten. Ook proberen ze al hun beloftes netjes na te komen. Verder is het online platform MijnSynVest gebruiksvriendelijk ingericht en eenvoudig om te gebruiken. Daarnaast is de klantenservice goed telefonisch bereikbaar en al mijn vragen waren snel beantwoordt. Naar mijn mening verdient SynVest een beoordeling van 5 sterren!”

Conclusie SynVest Review en ervaringen

Dat was hem dan: mijn SynVest review. Zoals je hebt kunnen lezen ben ik positief over SynVest. Naar mijn mening is het een betrouwbaar fonds om te beleggen in vastgoed.
SynVest is geschikt voor mensen die weinig geld beschikbaar hebben om te investeren in vastgoed. Zo kun je bij SynVest al vanaf 100 euro per maand of een eenmalig bedrag van 2500 euro beginnen met beleggen in vastgoed.

Verder heeft SynVest een stabiel rendement van 7,7% tot 8,1% per jaar, inclusief een maandelijks voorschotdividend van 4% tot 6% op jaarbasis. Er zijn geen instapkosten, maar wel relatief hoge kosten als je vroegtijdig (binnen 3 jaar) uitstapt. Vastgoed is een belegging waarmee je op de lange termijn de beste rendementen behaalt. Daarom worden er kosten in rekening gebracht als je vroegtijdig (binnen 3 jaar) uitstapt. SynVest is dus niet echt geschikt voor korte termijn beleggers.

Daarnaast is SynVest een betrouwbaar vastgoedfonds. Ze hebben inmiddels vijf keer de Cashcow Awards gewonnen voor “Beste aanbieder van beleggingsproducten in vastgoed”. Ook krijgen ze een positieve beoordeling van haar klanten op onafhankelijk reviewwebsites. Op Google reviews krijgen ze een beoordeling van 4,3 van de 5 sterren en op Trustpilot krijgen ze een score van 3,8 van de 5 sterren op basis van meer dan 300 reviews. Als laatste heeft SynVest een officiële vergunning van de Autoriteit Financiële Markten.

De enige minpunten die ik kan bedenken zijn de relatief hoge kosten als vroegtijdig (binnen 3 jaar) uitstapt en dat er op hun website relatief weinig informatie beschikbaar is over de eventuele risico’s van beleggen in dit vastgoedfonds.

Wil je graag meer informatie over SynVest? Klik dan op deze link of de onderstaande knop en vraag direct de gratis brochure aan met actuele informatie over rendementen, kosten en risico’s.

Plaats een reactie