Beste vastgoedfondsen (2024)

Wil je beleggen in vastgoed zonder dat je zelf eigenaar of beheerder bent van meerdere vastgoedobjecten? Dan is beleggen in vastgoedfondsen misschien iets voor jou.

Door je geld te beleggen in vastgoedfondsen kun je jouw vermogen verspreiden over meerdere vastgoedobjecten en dit zorgt voor een laag risico. Daarnaast keren vastgoedfondsen vaak meerdere keren per jaar dividend uit. Zo kun je als belegger een stabiele bron van inkomen opbouwen.

Maar het vinden van de beste vastgoedfondsen is niet makkelijk. Er zijn namelijk heel veel verschillende fondsen waar je uit kunt kiezen. Om je een handje te helpen deel ik in dit artikel wat volgens mij de beste vastgoedfondsen van 2024 zijn.

Inhoudsopgave

De top 6 beste vastgoedfondsen van 2024

 1. Beste vastgoedfonds: SynVest
 2. Beste internationale vastgoedfonds: CORUM Investments
 3. Beste vastgoedfonds crowdfunding: Reinvest24
 4. Beste zorgvastgoedfonds: Cortese
 5. Beste vastgoedfinanciering fonds: Briqwise
 6. Beste vastgoedmanagement fonds: Vondellaan Vastgoed

Wat is een vastgoedfonds?

Een vastgoedfonds is een beleggingsfonds dat investeert in verschillende vormen van onroerend goed. Hierbij kun je denken aan woningen, appartementen of kantoren. Het beleggen in vastgoed is vooral geschikt voor als je graag wilt investeren in vastgoed, maar geen verantwoordelijkheid wil dragen over het vastgoed.

Er zijn verschillende soorten vastgoed waar je in kunt investeren. De vastgoedfondsen onderscheiden zich van elkaar doordat zij zich richten op een specifieke sector, branche of type vastgoed. Daarom is het belangrijk dat je goed onderzoek doet naar welk vastgoedfonds het beste bij jou past.

Wat is beleggen in een vastgoedfonds?

Bij het beleggen in een vastgoedfonds koop je een aandeel in een fonds. Met deze bijdrage kan het vastgoedfonds de bouw of de aankoop van bijvoorbeeld woningen, appartementen of kantoren financieren. Meestal kun je als belegger niet bepalen in welk vastgoed het geld wordt geïnvesteerd. De vastgoedfondsen verdienen geld aan de verhuur of verkoop van het vastgoed en jij krijgt een deel van de winst als dividend uitgekeerd.

beste-vastgoedfondsen-2022

Wat is het rendement bij vastgoedfondsen?

Nu je weet wat een vastgoedfonds is en hoe het werkt, is het zaak om te kijken naar wat dit oplevert. Met andere woorden: wat is het rendement bij vastgoedfondsen?

Waarschijnlijk heb ik daar een beetje een teleurstellend antwoord op. Het is namelijk praktisch onmogelijk om het gemiddelde rendement van vastgoed in kaart te brengen. Het rendement is namelijk sterk afhankelijk van marktontwikkelingen, het vastgoedobject en de locatie. Bij het verkopen en verhuren van een kantoorpand zijn hele andere baten gemoeid dan wanneer je een appartement voorziet van een nieuwe eigenaar.

Wel kan ik je een indicatie geven van het gemiddelde rendement bij vastgoedfondsen. Het gemiddelde rendement bij een vastgoedfonds ligt tussen de vijf en zeven procent per jaar.

Vastgoedfondsen vergelijken: hoe doe je dat?

Het beleggen in een vastgoedfonds is makkelijker dan je denkt. Er zijn veel verschillende vastgoedfondsen die het mogelijk maken om te beleggen in woningen, appartementen, kantoren en andere soorten onroerend goed.

Voordat je gaat beginnen met beleggen in een vastgoedfonds is het verstandig om de fondsen goed met elkaar te vergelijken. De kosten per vastgoedfonds kunnen namelijk enorm verschillen.

vastgoedfondsen-vergelijken

Daarnaast zijn er nog meerdere factoren waar je op moet letten bij het kiezen van een vastgoedfonds.

Om je op weg te helpen heb ik de beste vastgoedfondsen met elkaar vergeleken op het gebied van betrouwbaarheid, rendement, kosten en type vastgoed. Op basis van deze vergelijkingstest heb ik een overzicht gemaakt van de beste vastgoedfondsen van 2024.

Lees dus snel verder, want de kans is groot dat er een vastgoedfonds tussen zit die perfect bij jou past.

1. SynVest – Beste vastgoedfonds

SynVest is een vastgoedfonds dat in 2005 is opgericht in Nederland. Het bedrijf investeert in woningen en panden die in Nederland en Duitsland worden aangekocht. Momenteel heeft het fonds meer dan € 800,- miljoen in beheer en zij beleggen voor ruim 14.000 klanten in Nederlands en Duits vastgoed. Vanwege de heldere beleggingsvisie en de eenvoudige deelnamemogelijkheden zijn de vastgoedfondsen van SynVest toegankelijk voor iedereen.

vastgoedfonden-nederland

In het verleden was SynVest actief op de Duitse vastgoedmarkt, maar sinds 2020 zijn ze ook actief op de Nederlandse vastgoedmarkt met de SynVest RealEstate Fund. SynVest verdient zijn geld door de inkomsten uit de verhuur en de waardestijging van het aangekochte vastgoed.
Bij SynVest kun je heel eenvoudig beginnen, want je hoeft namelijk geen groot budget te hebben. Je kunt al vanaf € 100,- per maand of een eenmalig een bedrag van € 2.500,- beginnen met beleggen in het vastgoedfonds. Vervolgens gebruikt SynVest het geïnvesteerde vermogen voor het aankopen van vastgoed.

Maar je wilt natuurlijk wel rendement behalen op je geïnvesteerde vermogen. Daarom krijg je als belegger dividend uitgekeerd. SynVest verdient geld door de verhuur en de waardestijging van het vastgoed. Uiteindelijk wordt de winst als dividend verdeeld onder haar beleggers.

In 2021 heeft SynVest een fondsrendement gerealiseerd van 9,3%. En in Duitsland hebben ze sinds de start een gemiddeld jaarrendement van 7,6%. Dit zijn hoge rendementen voor een passieve belegging als SynVest.

Voordelen SynVest

 • Beste vastgoedfonds van Nederland.
 • Hoge rendementen voor een passieve belegging.
 • Meer dan € 800 miljoen in beheer.
 • Zij beleggen voor ruim 14.000 klanten.
 • Je hebt geen groot budget nodig.
 • Eenvoudige deelnamemogelijkheden.
 • Toegankelijk voor iedereen.
 • Officiële vergunning bij de AFM.

Nadelen SynVest

 • Relatief hoge instapkosten in de eerste 3 jaar.
 • Hogere minimuminleg dan bij CORUM.

Lees hier mijn uitgebreide SynVest review

2. CORUM Investments – Beste internationale vastgoedfonds

Wil je graag beginnen met investeren in vastgoed, maar heb je geen groot budget? Dan is CORUM Investments misschien een interessante optie. Bij het investeren is het belangrijk om je risico te verspreiden. Dit kun je doen door je vermogen te diversifiëren. Hiermee verspreid je jouw investering over meerdere type beleggingen in verschillende branches. CORUM neemt dit werk voor je uit handen. Zij kopen vastgoed over de hele wereld en verhuren dit aan verschillende ondernemingen in uiteenlopende sectoren. De huurinkomsten verdelen zij onder hun investeerders.

corum-investments-logo

CORUM heeft twee vastgoedfondsen

CORUM heeft twee vastgoedfondsen: CORUM Origin en CORUM XL. Dit zijn beide SCPI’s, dit betekent dat aandeelhouders in het bezit zijn van aandelen in een gediversifieerde vastgoedportefeuille. De aandeelhouders investeren hun geld in het vastgoedfonds en in ruil daarvoor krijgen ze dividend uitgekeerd op basis van de maandelijkse huurinkomsten.

CORUM Origin vastgoedfonds

CORUM Origin is een vastgoedfonds dat investeert in de eurozone gespreid over 13 landen en 6 sectoren. Je kunt al beginnen met beleggen vanaf € 1.090,- en dat is inclusief de kosten voor het inschrijven. Er ligt een doelstelling van 6 procent rendement per jaar, maar dit percentage is sinds 2012 ieder jaar hoger uitgevallen. Momenteel is dit het grootste en oudste vastgoedfonds van CORUM, er is al bijna 2 miljard euro geïnvesteerd in het fonds. Beleggers die behoefte hebben aan een grote spreiding kiezen meestal voor dit fonds.

Sectoren:

 • 40% kantoren
 • 30% winkels
 • 14% hotels
 • 8% industrie
 • 7% logistiek
 • 1% gezondheidszorg

CORUM XL vastgoedfonds

Met het CORUM XL vastgoedfonds kun je wereldwijd beleggen in vastgoed. Je kunt al vanaf € 189,- beginnen met beleggen. Momenteel kun je met het fonds investeren in 12 landen en 4 sectoren. Dit betekent dat je meer neemt als je gaat investeren in dit fonds. De doelstelling voor het rendement ligt op 10 procent over een periode van 10 jaar. Maar dit kunnen ze natuurlijk niet garanderen. Er zitten in dit fonds 50 vastgoedfondsen in 12 landen. In 2021 werd het fonds uitgeroepen tot ‘Beste Internationale Vastgoedfonds’.

Sectoren:

 • 61% kantoren
 • 32% winkels
 • 6% industrie
 • 1% hotels

Voordelen CORUM Investments

 • Veel spreiding door investeringen in 13 landen en 6 sectoren.
 • Het is mogelijk om te beleggen met zowel een laag bedrag (CORUM XL) als een hoog bedrag (CORUM Origin).
 • Krijg maandelijks je potentiële inkomsten uitbetaald.
 • Sinds 2012 wordt de rendementsdoelstelling van 6% ieder jaar overschreven.
 • Je ontvangt ook uitzonderlijk dividend bij verkoop van gebouwen.
 • Meer dan 40.000 aandeelhouders.

Nadelen CORUM Investments

 • Kosten van het beleggen in vastgoed zijn relatief hoog.
 • Lange termijn investering van minimaal 10 jaar is aan te raden.

Lees hier mijn uitgebreide CORUM Investments review

3. Reinvest24 – Beste vastgoedfonds crowdfunding

Reinvest24 is een investeringsplatform dat gespecialiseerd is op het gebied van vastgoed crowdfunding. Met Reinvest24 kun je met een klein bedrag beginnen met investeren in vastgoed.

Je kunt investeren in commerciële of residentiële vastgoedprojecten. Beleggers verdienen geld door de verhuur, verkoop of waardestijging van het aangekochte vastgoed.

reinvest24-logo

Maar hoe werkt Reinvest24? Dat is best makkelijk om uit te leggen. Reinvest24 is een bedrijf dat tussen de particulieren en de vastgoedmarkt in staat. Voor particulieren die geen groot budget hebben is het namelijk best moeilijk om te investeren in vastgoed. Daarom heeft Reinvest24 een investeringsplatform opgezet om dit probleem op te lossen.

Door Reinvest24 worden er op het platform een aantal vastgoedprojecten uitgekozen. Maar voor deze projecten is er wel een bepaalde investering nodig. Dit kunnen vastgoedprojecten zijn waarbij er een nieuw pand gebouwd moet worden, of waarbij er bestaande panden worden gerenoveerd.

Reinvest24 hakt de investering die nodig is voor het vastgoedproject is stukjes, waardoor het voor meerdere beleggers mogelijk is om een deel van de investering te betalen.

Voordelen Reinvest24

 • Gemiddeld netto rendement van 14,6%.
 • Investeren in vastgoed vanaf € 100,-.
 • Maandelijkse huurinkomsten.
 • Je kunt op elk moment je aandelen verkopen en geld opnemen.
 • Je kunt herinvesteren en je portefeuille verder uitbreiden.
 • Uitgebreide beoordelingen van vastgoedprojecten.

Nadelen Reinvest24

 • Relatief nieuw investeringsplatform.
 • Beperkt aantal vastgoedprojecten.
 • Platform in het Engels.

4. Cortese – Beste zorgvastgoedfonds

Cortese is een zorgvastgoedfonds dat in 2010 is opgericht in Nederland. Het bedrijf is gespecialiseerd in het initiëren, structureren en beheren van verschillende vastgoed producten die direct of indirect beleggen in duurzame en lang verhuurde objecten in Nederland.

Naast het het creëren van zorgvastgoedfondsen, houdt Cortese zich ook bezig met het ontwikkelen van medische centra en het adviseren van zorginstellingen en eerstelijns dienstverleners over huisvestingsvraagstukken, bancaire financieringen en het begeleiden van de (ver-)bouw van hun vastgoed. Op het moment van schrijven heeft Cortese ongeveer 200 miljoen euro onder beheer.

cortese-logo

Als particuliere belegger kun je via Cortese investeren in Nederlandse gezondheidscentra en zorgwoningen met een aantrekkelijk en stabiel rendement. Je kunt ongeveer een jaarlijks rendement behalen van 5 tot 6%.

Daarnaast hebben de vastgoedfondsen van Cortese verschillende investeringsniveaus. Bij bepaalde fondsen kun je al instappen vanaf € 10.000,-. Je kunt deelnemen aan het Cortese Zorgwoningen Fonds vanaf € 100.000,-.

Cortese is continu in gesprek met eigenaren van bestaande en nieuw ontwikkelde gezondheidscentra over de aankoop van deze centra voor nieuwe zorgvastgoedfondsen.

Voordelen Cortese

 • Instappen vanaf € 10.000.-.
 • Aantrekkelijk en stabiel rendement van 5 tot 6% per jaar.
 • Investeren in Nederlands zorgvastgoed.
 • Langlopende huurcontracten.
 • Betrouwbare huurders.

Nadelen Cortese

 • Weinig diversificatie (je kunt alleen beleggen in de zorgsector).
 • Je kunt alleen beleggen wanneer een fonds open is.
 • Geen AFM-vergunning.

Lees hier mijn uitgebreide Cortese review

5. Briqwise – Beste vastgoedfinanciering fonds

Als je zakelijk vastgoed wilt financieren dan kun je terecht bij Briqwise. Briqwise is een online platform dat ondernemers die geld willen lenen en investeerders bij elkaar brengt. Briqwise controleert je aanvraag en als die voldoet aan de voorwaarden dan kunnen investeerders zich via de website aanmelden voor jouw lening. Wanneer het leenbedrag is behaald dan kun je direct terecht bij de notaris voor het ondertekenen van het contract. Dit zorgt ervoor dat je het geld snel kunt gebruiken om de gewenste investering te doen.

briqwise-logo

Met Briqwise kun je zakelijk vastgoed financieren zonder de tussenkomst van een bank. Dit betekent dat er soms financieringsopties zijn die bij traditionele banken niet mogelijk zijn. Het leningbedrag wordt verstrekt door particulieren en beleggers die meer rendement willen behalen hun vermogen. Je kunt bij Briqwise geld lenen voor verschillende doeleinden, als het maar te maken heeft met vastgoed. Het is fijn dat je meestal meestal binnen 24 uur een reactie krijgt of financiering mogelijk is.

Voordelen Briqwise

 • Zakelijk vastgoed financieren zonder de tussenkomst van een bank.
 • Meer financieringsopties dan bij een bank.
 • Meer rendement op je vermogen dan bij een spaarrekening.
 • Binnen 24 uur een reactie of financiering mogelijk is.

Nadelen Briqwise

 • Minimaal leenbedrag van € 100.000,-.
 • Je kunt alleen vastgoed financieren.

Lees hier mijn uitgebreide Briqwise review

6. Vondellaan Vastgoed – Beste vastgoedmanagement fonds

Woonbegeleiding

Vondellaan Vastgoed is een bedrijf dat zich sinds 2004 bezig houdt met de exploitatie en beheer van vastgoed. Zij selecteren langjarig verhuurd vastgoed met als doel de optimale waardeontwikkeling van de woning tot aan het moment van doorverkoop.
Vondellaan Vastgoed onderscheidt zich van haar concurrenten door de zorgvuldig opgestelde en uitgevoerde meerjarenonderhoudsplanning in combinatie met hun persoonlijke aanpak met betrekking tot de wensen en behoeften van de huurder.

vondellaan-vastgoed-logo

Vastgoedinvesteringen

Wil je een deel van je vermogen beleggen in langjarig verhuurde woningen? Dan geeft Vondellaan Vastgoed je twee mogelijkheden. Je kunt rechtstreeks investeren in de onderliggende woning met het recht op de eerste hypotheek. Maar je kunt ook indirect investeren in een woning via de effecten die zij daarvoor aanbieden.

De woningen staan in de volgende steden:

 • Apeldoorn
 • Arnhem
 • Cuijk
 • Doetinchem
 • Enschede
 • ‘s-Heerenberg
 • Luttelgeest
 • Oss
 • Roermond
 • Groot-Rotterdam
 • Tilburg
 • Zevenaar
 • Zutphen

Vastgoedbemiddeling

Vondellaan Vastgoed helpt mensen die hun vermogen willen beschermen door het te investeren in Nederlands vastgoed. Daarnaast ondersteunt Vondellaan Vastgoed woningeigenaren met de verkoop van hun eigen huis wanneer ze geld nodig hebben.

Vondellaan Vastgoed brengt woningeigenaren en beleggers bij elkaar. De woningeigenaar kan zijn huis verkopen en er als huurder in blijven wonen. Dit betekent dat je als woningeigenaar snel over je kapitaal kunt beschikken, maar wel in je vertrouwde omgeving kunt blijven wonen. Indien nodig kan Vondellaan Vastgoed door de jaren heen beheerwerkzaamheden uitvoeren of adviseren bij de optimale waardeontwikkeling. De belegger heeft als voordeel dat hij direct in het bezit is van vastgoed met een langlopend huurcontract. Dit zorgt voor een stabiel inkomen voor op de lange termijn.

Voordelen Vondellaan Vastgoed

 • Kwalitatief hoogwaardige portefeuille.
 • Vast rendement tot 9%.
 • Relatief hoog rendement bij een lange termijn investering.
 • Minimaal investeringsbedrag van € 1.000,-.
 • Geschikt voor zowel beginnende als gevorderde beleggers.

Nadelen Vondellaan Vastgoed

 • Een aantal obligaties zijn beschikbaar vanaf € 100.000,-.
 • Relatief hoge kosten bij een korte termijn investering.

Lees hier mijn uitgebreide Vondellaan Vastgoed review

Beste vastgoedfonds van 2024

Wat is het beste vastgoedfonds van 2024? Dat is verschilt per persoon. Het is afhankelijk van jouw niveau en wensen. Heb je een groot of klein budget? Wil je veel of weinig risico lopen? Uiteindelijk kun je zelf bepalen het beste bepalen welk vastgoedfonds het beste bij jou past. Bij elk vastgoedfonds uit dit artikel kun je op een verantwoorde manier investeren in vastgoed. Dus als je kiest voor één van de vastgoedfondsen uit dit artikel dan zit je veilig.

Maar voordat je gaat beginnen met beleggen in vastgoed kan ik je adviseren om eerst een goede vastgoedcursus te volgen. In een vastgoedcursus legt een vastgoedexpert je stap voor stap uit wat je moet doen om een succesvolle vastgoedbelegger te worden. Maar ik hoor je al denken: welke vastgoedcursus moet ik dan volgen? Om je hierbij te helpen heb ik een artikel geschreven over de beste vastgoed cursussen van Nederland.

Vastgoedfondsen review: ervaringen van anderen

Ben je benieuwd naar de mening van anderen? Lees dan snel de onderstaande vastgoedfondsen reviews.

SynVest review

Bas is heel tevreden over SynVest. In zijn review schrijft hij: “Ik ben al een aantal jaren bezig met investeren bij SynVest. Eerst in het Duitse fonds en daarna ook in het Nederlandse vastgoedfonds. Ik ben zeer tevreden en mijn eerste investeringen zijn inmiddels verdubbeld. Daarnaast reageren ze snel op mijn vragen en handelen ze snel bij veranderende omstandigheden. Kortom, SynVest is écht een aanrader voor beginnende investeerders in vastgoed!”

synvest-trustpilot

CORUM Investments review

Marcel heeft een positieve ervaring met CORUM Investments: “Ik ben zeer tevreden over mijn investeringen in de fondsen van CORUM. De rendementen op mijn investeringen zijn goed en vergelijkbaar met soortgelijke vastgoedfondsen. Het is een goed bedrijf, maar net even wat anders. Een groot voordeel van CORUM is het professionele klantcontact dat ik heb mogen ervaren vanaf het begin. Geen open eindjes in de communicatie.”

Reinvest24 review

Jelle schrijft in zijn review over Reinvest24 het volgende: “Ik maak sinds 2020 gebruik van Reinvest24 en ik ik ben zeer tevreden over het platform. Het is een betrouwbaar vastgoedfonds, met goede rendementen en geen wanbetalingen. De projecten worden zorgvuldig onderzocht voordat ze worden toegevoegd aan het platform. Reinvest24 geeft hierbij duidelijk de voorkeur aan kwaliteit boven kwantiteit. Daarnaast zijn de medewerkers vriendelijk, behulpzaam en staan ze altijd open voor feedback. Verder hebben ze de communicatie flink verbeterd, vooral in situaties waarbij de terugbetalingen van projecten vertraging opliep. Ik ben in ieder geval van plan om in de toekomst te blijven investeren in vastgoed bij Reinvest24.”

reinvest24-trustpilot

Briqwise review

De Briqwise review van Edwin luidt als volgt: “Briqwise is een betrouwbare partij met aantrekkelijke rentetarieven en marktconforme voorwaarden. Er wordt op een transparante manier gewerkt en dat wekt veel vertrouwen bij gebruikers van het platform. Alle investeringsmogelijkheden worden openbaar geplaatst op de website, zodat iedereen zich kan aanmelden. Daarnaast kun je op het platform bekijken:

 • Welke leningen de afgelopen periode zijn gefinancierd.
 • Wat de loan-to-value was.
 • Welk rentepercentage er betaald moet worden.
 • Hoe lang de lening heeft uitgestaan voordat die volledig was gefinancierd.”

Vondellaan Vastgoed review

Over Vondellaan Vastgoed vertelt Pepijn: “Mijn ervaring met Vondellaan Vastgoed was erg goed. De lijnen zijn kort en het is enorm prettig om een vast aanspreekpunt te hebben. Alle afspraken worden netjes nagekomen en snel via zowel e-mail als per post bevestigd. Ik werd enorm goed geholpen door accountmanager Jasper. Hij legt alles op een duidelijke en eenvoudige manier uit, zodat iedereen het goed kan begrijpen. Ik ben enorm tevreden en ik kan Vondellaan Vastgoed echt aan iedereen aanraden.”

Conclusie beste vastgoedfondsen 2024

Plaats een reactie