Hoe werkt het aanmeldproces bij Raisin? Eenvoudig stappenplan

Raisin is een online spaarplatform dat zijn klanten hogere rentes aanbiedt op basis van vaste en variabele spaarrekeningen die ze regelen via samenwerkingen met betaalproviders en banken. Maar nu is natuurlijk de vraag of Raisin überhaupt wel zo veilig is als op internet wordt beweerd? En hoe maak je eigenlijk een account aan via het platform? Wij laten je vandaag zien hoe je een account kan aanmaken op het platform van Raisin en wat je daar allemaal voor nodig hebt. Wij wensen je heel veel plezier met lezen.

Twijfel je nog of je een account wil aanmaken bij Raisin? Lees dan eerst onze Raisin review, waarin we meer uitleg geven over de veiligheid en betrouwbaarheid van dit platform.

Inhoudsopgave

Wat is Raisin en wat bieden ze aan?

Raisin is een bank die oorspronkelijk is opgericht in Duitsland en op dit moment een van de grootste spaarplatforms van Europa is. Raisin bied als platform hun klanten de mogelijkheid om de beste rentepercentages van verschillende banken in de EU te kiezen. Op dit moment kunnen de klanten van het platform kiezen uit spaarpakketten van meer dan 400 partnerbanken in 30 verschillende landen in de Europese-Unie. Dankzij dat het platform wordt gereguleerd onder de Duitse wetgeving, kan het bedrijf aantonen dat ze op een veilige manier met het geld van hun klanten omgaan. De klant is dus altijd volledig beschermd is op zijn vermogen wat binnen het deposito garantiestelsel valt. Op dit moment biedt Raisin zelfs spaarpakketen waarbij de rentes oplopen tot maar liefst 3,7% per jaar, dit is meer dan 3 keer zoveel dan bij de gemiddelde Nederlandse bank. 

wat-is-raisin

Overweeg je om je aan te melden bij Raisin, maar weet je niet welke bank je moet kiezen? In dit artikel geven we je een uitgebreid stappenplan voor het kiezen van een geschikte partnerbank.

Wil je graag weten welke partnerbank wij hebben gekozen? Lees dan dit artikel.

Het aanmeldproces

Wil je graag een account aanmaken op Raisin, maar heb je geen idee hoe je een account moet openen? Dan helpen wij je met het aanmelden op het platform. Het aanmeldproces werkt namelijk als volgt:

Stap 1: Kies je spaarproduct

Het eerste wat je moet doen, is beslissen welk type spaarproduct je wilt openen. Als je bijvoorbeeld bereid bent je geld voor een bepaalde periode vast te zetten, kun je kiezen voor een rekening met een vaste rente. Is dit niet helemaal jouw ding? Dan past een flexibele spaarrekening beter bij je. Mocht je trouwens een spaarproduct gebruiken in een land dat bronbelasting hanteert, dan is het belangrijk dat je een formulier invult, zodat je deze belasting niet hoeft te betalen. Dit formulier krijg je van het platform.

spaarproducten

Stap 2: De Raisin identificatie

Je moet als je je account gaat aanmaken eerst wat gegevens over jezelf delen met het platform, dit zijn onder andere je naam, adres, geboortedatum en burgerservicenummer (BSN). Daarnaast moet je nog een scan uitvoeren van je paspoort en ben je verplicht om een videocall te nemen met het personeel van de customerservice. Deze Raisin video identificatie duurt hoogstens een paar minuten. Er worden wat vragen gesteld en de medewerker maakt vervolgens foto’s van je gezicht. Let erop dat je 18 jaar of ouder moet zijn om een online spaarrekening aan te vragen samen met een geldig e-mailadres en telefoonnummer. Je moet ook gegevens verstrekken van je dagelijkse bank of spaarrekening (inclusief je rekeningnummer of swift nummer) van de bank die je gebruikt om geld te storten.

identificatie

Stap 3: Rekening wordt aangemaakt door Raisin

Zodra je klaar bent met de verificatie hoef je alleen maar te wachten totdat het account wordt aangemaakt. Dit duurt meestal 1-3 werkdagen. Daarna kun je meteen inloggen in je Raisin rekening

Stap 4: Koppel een rekening zodat je geld kunt storten

Zodra je je account hebt aangemaakt, kun je je bankrekening gaan koppelen, zodat je geld kunt gaan storten. Hiervoor moet je wat gegevens delen van je bank. Als dit klaar is, kun je je geld overstorten van de ene naar de andere rekening.

Stap 5: Geld overmaken naar Raisin

Raisin geeft je een unieke bankrekening samen met code en transactiereferentie. Maak een betaling aan via je bank zodat je vervolgens kunt overboeken. Via snelle betalingssystemen worden de transacties uitgevoerd, en uiteraard zijn de transacties ook beveiligd en beschermd. Als je geluk hebt dan duurt dit proces 2 uur, maar het is nog steeds mogelijk dat dit pas binnen een dag lukt.

Stap 6: Start met sparen

Nu je een spaarproduct hebt gezocht die wellicht bij je past, kun je nu gaan sparen. Het enige wat je nu kunt doen is af en toe je account bekijken hoe je spaargeld ervoor staat en of je al rente hebt ontvangen. Meestal kun je dit al binnen 1 dag realiseren vanaf het punt dat je je account aan gaat maken.

Veelgestelde vragen

Hoe kun je geld opnemen van je account?

Als je via het platform van Raisin geld op wilt nemen maak je eerst geld over van je Raisin account naar je bankrekening die je aan je account hebt gekoppeld. Het overboeken duurt ongeveer zal 1 à 2 uur tot 1 werkdag.

Wie is de oprichter van Raisin?

Raisin GmbH uit Duitsland is het bedrijf dat achter Raisin zit.

Heeft Raisin abonnementskosten?

Nee, Raisin heeft geen lidmaatschapskosten of maandelijkse kosten. Je betaalt alleen een vergoeding als je geld opneemt van je rekening voordat je spaartermijn eindigt bij een spaarproduct, dit wordt ook wel een boete genoemd voor vroegtijdig uitbetalen.

Heeft Raisin ook zijn eigen app?

Raisin heeft inderdaad een eigen app. Deze app is beschikbaar in de Apple of Google-store. In de app kun je spaarproducten vergelijken, je rekening bekijken en nieuwe rekeningen aanvragen.

Is Raisin wel veilig?

Raisin houdt zich aan het Europese Depositogarantiestelsel. Raisin Bank en de aangesloten banken hebben besloten dit stelsel te gebruiken, omdat het voor hen en voor de klanten van het platform het meest gunstig is. Zo biedt het platform een garantie tot €100.000 samen met de aangesloten banken in alle spaarpakketten. Dit betekent dat het geld dat je opneemt en stort altijd veilig wordt beheerd door onder andere Raisin. Alle aangesloten banken hebben een depositogarantie tot €100.000, met uitzondering van de Zweedse TF Bank, die werkt namelijk met een andere munteenheid en bied een depositogarantie die net iets lager is dan €100.000 euro.

Hoelang duurt het om geld over te maken naar Raisin?

Het geld wordt meestal binnen 3 dagen naar én van je rekening afgeschreven of toegevoegd.

Plaats een reactie