Beste Vastgoed Cursus (2024)

Dit zijn de top 4 beste vastgoed cursussen van Nederland

Wil je graag beginnen met investeren in vastgoed? Dat is een verstandige keuze. Door de dalende spaarrentes levert het sparen van je geld tegenwoordig (bijna) niks meer op. Daarom zijn steeds meer mensen op zoek naar een goed alternatief om hun geld op een slimme manier te investeren. Dat kan door je geld te investeren in vastgoed. De meeste mensen weten dat vastgoed een redelijk veilige investering is waar je mooie rendementen mee kunt behalen. Maar voordat je gaat beginnen met investeren in vastgoed is het belangrijk dat je je gaat verdiepen in het onderwerp. Dat kan door het volgen van een goede vastgoedcursus. Doordat vastgoed de afgelopen jaren zo populair is geworden zijn er veel verschillende vastgoed cursussen ontwikkeld. Ik kan me voorstellen dat het voor veel beginnende beleggers moeilijk is om te bepalen welke cursus je moet gaan volgen.

Daarom heb ik een artikel geschreven met de top 4 beste vastgoed cursussen van Nederland, zodat jij precies weet welke vastgoed cursus je moet gaan volgen!

Inhoudsopgave

De top 4 beste vastgoed cursussen van 2024

 1. Beste vastgoed cursus: De Vastgoed Academy
 2. Beste vastgoed community: De Vastgoed Community
 3. Beste vastgoed verhuur cursus: BNB verhuur cursus
 4. Beste vastgoed training garageboxen: De Cashflowbox

Hoe heb ik de vastgoed cursussen met elkaar vergeleken?

De afgelopen jaren zijn er veel verschillende vastgoed cursussen ontwikkeld. Dat komt omdat steeds meer mensen willen beginnen met investeren in vastgoed. Veel beginnende beleggers vinden het moeilijk om te bepalen welke cursus het beste bij hun past. Om deze mensen te helpen heb ik een artikel geschreven waarin ik de beste vastgoed cursussen met elkaar vergelijk. Hopelijk helpt dit je bij het maken van de juiste keuze!

vastgoed-cursussen

Vastgoed is een complex onderwerp. Daarom is het belangrijk dat je je als beginner eerst goed verdiept in het onderwerp voordat je gaat beginnen met investeren. Dat kan door het volgen van een goede vastgoedcursus. In een vastgoedcursus geven experts je alle informatie en strategieën die je nodig hebt om op een succesvolle manier te investeren in vastgoed. Het volgen van een vastgoed cursus zorgt ervoor dat je betere beslissingen gaat maken, waardoor je meer geld gaat verdienen.

Voor het schrijven van dit artikel heb ik veel verschillende cursussen met elkaar vergeleken. Ik heb alle cursussen met elkaar vergeleken op basis van prijs, kwaliteit, inhoud, betrouwbaarheid en beoordelingen van cursisten. Op basis daarvan heb ik lijst samengesteld met de top 4 beste vastgoed cursussen van Nederland.

Wil je graag weten wat de top 4 beste vastgoed cursussen zijn van Nederland. Lees dan dit artikel!

1. De Vastgoed Academy – Beste vastgoed cursus

Wil je graag een succesvolle vastgoed belegger worden? Dan is de Vastgoed Academy van Martijn van den Berg écht een aanrader. In deze cursus legt Martijn stap voor stap uit wat je moet doen om te kunnen beginnen als vastgoedbelegger in Nederland. De Vastgoed Academy is een uitgebreide online cursus met meer 20 uur aan videomateriaal. Daarnaast zijn er wekelijkse groepscoaching sessies waarin je vragen kunt stellen aan de vastgoed experts.

vastgoed-academy-review

Na het volgen van de Vastgoed Academy weet je zeker dat je kunt gaan beginnen met beleggen in vastgoed. In de cursus krijg je tips en strategieën die je eenvoudig kunt gaan toepassen in de praktijk. Het voordeel van de Vastgoed Academy is dat zij werken met bewezen strategieën die keer op keer goede resultaten behalen in de praktijk. Door het volgen van deze cursus kun je gebruik maken van deze bewezen strategieën, zodat jij ook positieve resultaten kunt gaan behalen. Daarnaast krijg je bij de Vastgoed Academy ook toegang tot een ervaren mentor. Deze mentor is een expert en heeft jarenlange ervaring in het beleggen in vastgoed. Als je de adviezen van de mentor gaat volgen dan is de kans groot dat jij ook een succesvolle vastgoedbelegger gaat worden.

Wat zijn de bonussen van de Vastgoed Academy?

Hieronder laat ik je zien welke bonussen je ontvangt nadat je de Vastgoed Academy hebt gekocht.

Wekelijkse groepscoaching
Tijdens de wekelijkse groepscoaching sessies kun je vragen stellen en advies vragen aan de vastgoed experts. Er worden gastsprekers uitgenodigd die je alles kunnen vertellen over taxaties, financiering, belasting, financiële zaken en mindset. De wekelijkse coachingsessies zijn live, maar het is geen probleem als je er een keer niet bij kan zijn. Alles wordt namelijk opgenomen, zodat iedereen het achteraf nog een keer kan terugkijken. Alle andere lessen van de cursus zijn uiteraard wel gewoon van te voren opgenomen.

vrijheid-vastgoed

Online community
Na het aanschaffen van de Vastgoed Academy krijg je direct toegang tot de online community. De online community zit vol met gelijkgestemden die elkaar helpen om een betere vastgoedbelegger te worden. Daarnaast zit Martijn van den Berg ook in de community, dus je kunt vragen stellen aan zowel Martijn als de cursisten.

Cashflow calculator
Voordat je gaat beginnen met investeren in vastgoed is het natuurlijk belangrijk om alles goed te berekenen. Daarom heeft Martijn de Cashflow calculator ontwikkeld om zijn cursisten hierbij te helpen. De Cashflow calculator helpt je op een winstgevende manier te investeren in vastgoed.

Hefboom roadmap
In de Hefboom roadmap krijg je een uitleg over welke hypotheek, tegen welke rente en welke looptijd het beste past bij jouw vastgoedproject. Dit zorgt ervoor dat je meer rendement kunt gaan maken op jouw investering met een zo laag mogelijk risico.

De kennisbank
Als beginnende belegger in vastgoed krijg je te maken met veel nieuwe begrippen. Daarom heeft Martijn een kennisbank ontwikkeld met een uitleg over de belangrijkste begrippen van de vastgoedwereld. Daarnaast vind je in de kennisbank ook checklists, stappenplannen, formules, huurcontracten en overeenkomsten. Met behulp van de kennisbank krijg je alle informatie die je nodig hebt om te kunnen beginnen met investeren in vastgoed.

Exclusieve uitnodigingen
Nadat je de Vastgoed Academy hebt gekocht krijg je ook toegang tot live evenementen die 4 keer per jaar worden georganiseerd. Martijn van den Berg is ook aanwezig bij deze live evenementen, dus dan kun je hem ontmoeten en vragen stellen.

Voordelen Vastgoed Academy

 • Meer dan 20 uur videomateriaal.
 • Kennisbank met checklists, koopcontracten, stappenplannen, formules etc.
 • Live meetings.
 • Wekelijkse groepscoaching sessies.
 • Toegang tot de online community.
 • Toegang tot exclusieve evenementen.

Nadelen Vastgoed Academy

 • Relatief prijzig.
 • Je hebt veel motivatie en doorzettingsvermogen nodig.

2. De Vastgoed Community – Beste vastgoed community

Wil je graag alles leren over vastgoed op één plek? Dan is de Vastgoed Community van Thierry Stokkink écht een aanrader. De Vastgoed Community is de grootste community van Nederland waarin je alles kunt leren over vastgoed. De community zit vol met gelijkgestemden die elkaar helpen om een betere vastgoedbelegger te worden.

vastgoed-community-review

Maar het is zeker niet alleen een community. Je krijgt namelijk ook toegang tot interactieve masterclasses met vastgoedexperts. Deze masterclasses gaan over onderwerpen zoals investeren in het buitenland, het vinden van panden, splitsing, transformaties, investeren in shortstay etc.

In de community kun je op een laagdrempelige manier netwerken. Je kunt namelijk iedereen gemakkelijk een bericht sturen op het platform. Daarnaast worden er wekelijkse netwerksessies georganiseerd waarin je gelijkgestemden kunt ontmoeten. Het voordeel van de Vastgoed Community is dat alle informatie die je nodig hebt op één plek beschikbaar is. Daarnaast kun je in de online community vragen stellen aan cursisten en vastgoedexperts, zodat je betere investeringsbeslissingen gaat maken.

Wat krijg je na aanschaf van de Vastgoed Community?

Wil je graag weten wat je krijgt na aanschaf van de Vastgoed Community? Hieronder geef ik je een overzicht van alles wat je ontvangt nadat je de Vastgoed Community hebt gekocht.

Videocursus: naar 12 panden in 4 maanden
In deze videoserie zie je de uitdaging van Thierry om in 4 maanden naar 12 panden te gaan. Deze serie bevat praktische voorbeelden over welke mindset je nodig hebt, hoe je vastgoed kunt financieren en met welke problemen je te maken kunt krijgen. Het is trouwens niet aan te raden om deze challenge exact na te doen. De challenge is vooral bedoeld om cursisten te laten zien hoe je op een succesvolle manier kunt investeren in vastgoed.

cursus-overzicht

Mastermind groepen
Word lid van één van de Mastermind groepen of creëer je eigen Mastermind groep met gelijkgestemde mensen op het platform! In de Mastermind groepen wordt kennis gedeeld over de onderwerpen projectontwikkeling, splitsing en transformering, investeren in het buitenland en investeren per regio etc. Iedere maand worden er waardevolle masterclasses en live sessies georganiseerd waarin je kunt meer kunt leren over investeren in vastgoed.

Netwerken
Met de Vastgoed community kun je eenvoudig je netwerk uitbreiden met gelijkgestemde vastgoedbeleggers en experts. In de community kun je eenvoudig berichten naar elkaar sturen. Het is dus makkelijk om met iedereen in contact te komen. Daarnaast zijn er meer dan 37 samenwerkingspartners uitgenodigd om deel te nemen in de Vastgoed Community. Dit zijn experts met veel kennis en ervaring op het gebied van vastgoed waar je dus veel van kunt leren.

Interactieve evenementen
In de Vastgoed Community worden er maandelijks interactieve evenementen georganiseerd, zoals masterclasses, live sessies en het vastgoedcafé (netwerkborrel). Deze interactieve evenementen helpen je om je netwerk en kennis te vergroten.

Voordelen Vastgoed Community

 • Goede prijs-kwaliteit verhouding.
 • Alle informatie die je nodig hebt op één plek.
 • Masterclasses met experts.
 • Actieve online community.
 • Meer dan 2000 leden.
 • Gemakkelijk netwerken met gelijkgestemden.

Nadelen Vastgoed Community

 • Je moet zelf wel gemotiveerd zijn om aan de slag te gaan met de informatie.
 • Het is alleen in abonnementsvorm beschikbaar.

3. BNB verhuur cursus – Beste vastgoed verhuur cursus

Wil je graag leren hoe je vastgoed (vakantiewoning) op een succesvolle manier kan verhuren? Volg dan nu de BNB verhuur cursus van Nikki en Priscilla. In deze cursus leggen ze je uit hoe je vastgoed op een efficiënte manier kan kopen en verhuren. Dit doen zij met behulp van een formule waar ze veel successen mee hebben behaald. Ze maken al jarenlang gebruik van deze formule en gebruiken hem nog steeds als ze een nieuwe woning willen kopen.

bnb-verhuur-cursus-review

Het doel van de cursus is om mensen te helpen financieel onafhankelijk te worden, waardoor ze meer tijd hebben voor de belangrijke dingen in het leven. Dit is Nikki en Priscilla ook gelukt en nu willen zij andere mensen helpen om dit doel ook te gaan behalen. Door je aan te melden voor de BNB verhuur cursus kun je dus optimaal gebruik maken van de jarenlange kennis en ervaring van Nikki en Priscilla, zodat je deze kennis in de praktijk kunt gaan toepassen.

Wat krijg je als je de BNB verhuur cursus hebt gekocht?

Als je de BNB verhuur cursus hebt gekocht krijg je toegang tot veel verschillende onderdelen. Hieronder geef ik je een korte uitleg van wat ieder onderdeel precies inhoudt.

De online videocursus
Je krijgt direct toegang tot de online videocursus met meer dan 20 uur aan videomateriaal. In deze cursus wordt stap voor stap uitgelegd hoe je op succesvolle manier kunt starten met investeren en verhuren van vastgoed (recreatie- en vakantiewoningen). Je krijgt praktische voorbeelden en tips die je direct in de praktijk kunt gaan toepassen.

In de videocursus leer je:

 • Hoe je binnen 4 weken kunt starten met investeren.
 • Hoe je kunt starten zonder geld of eigen woning.
 • Hoe je snel een bezettingsgraad van 90% kunt behalen.
 • Hoe je eenvoudig marktonderzoek kunt doen.
 • Wat de meest winstgevende gebieden zijn.
 • Hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw vakantiewoningen vol zitten.
 • Hoe je het proces kunt automatiseren zonder gedoe.
 • Hoe je gemakkelijk kunt gaan opschalen.
 • Hoe je jouw kamer of woning snel kunt gaan verhuren zonder hoge kosten.
 • Met welke wetten en regelgeving je rekening moet houden.
 • Hoe je goede reviews kunt ontvangen.

Persoonlijke coaching sessies
Iedere week krijg je toegang tot persoonlijke coaching sessies waarin je vragen kunt stellen aan Nikki en Priscilla. Ze proberen iedereen zo goed mogelijk advies te geven, zodat ze betere resultaten kunnen gaan behalen met hun business. Ieder jaar krijg je dus toegang tot 52 persoonlijke coachingsessies die vrijblijvend zijn. Je bent dus niet verplicht om iedere week aanwezig te zijn en je kunt ook alleen deelnemen als je vragen hebt.

investeren-in-vakantiewoningen

Toegang tot de online community
Nadat je de BNB verhuur cursus hebt gekocht krijg je direct toegang tot online community. In de community zitten gelijkgestemde vastgoedbeleggers uit Nederland en België. In de community kun je vragen stellen, ervaringen uitwisselen en anderen om hulp vragen.

Gratis bonussen
Na aanschaf van de BNB verhuur cursus krijg je momenteel toegang tot de onderstaande gratis bonussen:

 • Bonus #1: Email templates in verschillende talen (t.w.v. €360,-)
 • Bonus #2: Een Expats module (t.w.v. €249,-)
 • Bonus #3: De Short Stay business module (t.w.v. €350,-)
 • Bonus #4: Strijdplan voor tijdens corona, zodat je ook in deze tijden geld kunt verdienen met je recreatieverhuur (t.w.v. €499,-)
 • Bonus #5: Exclusieve casestudies met praktijkvoorbeeld over hoe je woningen kunt kopen om te verhuren (t.w.v. €399,-)
 • Bonus #6: Module waarin je leert hoe je de rest van je leven huur- en hypotheek vrij kunt leven (t.w.v. €299,-)
 • Bonus #7: Kan en mag ik bnb verhuren in mijn dorp of stad (t.w.v. €285,-).

Voordelen BNB verhuur cursus

 • Videocursus over hoe je kunt starten met investeren in vastgoed.
 • Je krijgt toegang tot documenten, contracten en PDF’s, zodat je direct kunt starten.
 • Waardevolle online community.
 • Meer dan 4.500 cursisten.
 • Persoonlijke coachingssessies.
 • Veel gratis bonussen.

Nadelen BNB verhuur cursus

 • Er is een grote hoeveelheid informatie beschikbaar. Het is dus belangrijk dat je gemotiveerd bent als je deze cursus wilt gaan volgen.
 • Het volume van het geluid kan per video verschillen. Je moet het geluid dus soms harder of zachter zetten.

4. De Cashflowbox – Beste vastgoed training garageboxen

De Cashflowbox is een videotraining met alle kennis die je nodig hebt om te starten met investeren in garageboxen. Dit is de enige videotraining in Nederland waarin wordt uitgelegd hoe je een passief inkomen kunt opbouwen door te investeren in garageboxen. Het is echt een gat in de markt en enorm interessant voor beginnende vastgoedbeleggers.

cashflowbox-cursus

Er veel behoefte aan een goede training over investeren in garageboxen. Vooral bij beginnende beleggers die momenteel willen starten met investeren in vastgoed. Zij worden namelijk constant overboden door meer ervaren beleggers en kunnen daardoor moeilijk beginnen met investeren in vastgoed.

Investeren in garageboxen is een perfecte manier voor beginnende beleggers om te starten met investeren in vastgoed. Ze kunnen dan beginnen met het opbouwen van een passief inkomen. Je hebt hier geen groot netwerk voor nodig en de kans is klein dat je wordt overboden. Beginnende beleggers kunnen namelijk nieuwe garageboxen kopen voor een vaste prijs en Vrij Op Naam. In de Cashflowbox cursus wordt stap voor stap uitgelegd hoe je dit het beste kunt gaan aanpakken.

investeren-in-garageboxen

Wat krijg je na aanschaf van de Cashflowbox videotraining?

Na aanschaf van Cashflowbox video training ontvang je de onderstaande video’s.

Video 1: Kies je box!
In de eerste video leer je waar je op moet letten bij kiezen van een garagebox. Hieronder geef ik je een korte opsomming van wat je leert tijdens de eerste video.

Je leert:

 • Wat de voor-en nadelen zijn van nieuwe garageboxen.
 • Wat de voor-en nadelen zijn van bestaande garageboxen.
 • Hoe je kunt beginnen met investeren in garageboxen.
 • Wat de 3 aankoop scenario’s zijn waar je rekening mee moet houden.

Video 2: Bestaande box zoeken
In de tweede video ga je aan de slag met het zoeken naar een garagebox via Funda in Business. Eerst krijg je een korte terugblik over 3 beste aankoop scenario’s waar je rekening mee moet houden. Vervolgens wordt stap voor stap uitgelegd hoe je bestaande garageboxen kunt vinden. Alles wordt op een duidelijk manier uitgelegd, zodat iedereen het kan volgen.

Video 3: Nieuwe garagebox zoeken
In deze video leer je hoe je een nieuwe garagebox kunt zoeken. Sandra laat je stap voor stap zien hoe je nieuwe garageboxen kunt zoeken op twee verschillende manier. Doordat Sandra je meeneemt tijdens het gehele proces is het gemakkelijk te volgen voor iedereen.

Video 4: Bereken je rendement
In deze video leer je welke financieringen er zijn en hoe je het rendement kunt berekenen. Je krijgt een uitleg over de basisbegrippen van investeren in garageboxen en Sandra laat je een aantal rekenvoorbeelden zien. Alles wordt op een duidelijk manier uitgelegd en de rekenvoorbeeld zijn enorm waardevol, zeker voor beginners.

Video 5: Risico’s verkleinen
Beleggen is nooit zonder risico. Maar hoe kun je deze risico’s verkleinen. Dat leer je tijdens deze video. Sandra legt je uit hoe je de risico’s kunt verkleinen, hoe je leegstand kunt voorkomen en welke acties je kunt ondernemen bij wanbetalers.

Video 6: Actief of passief verhuren
In deze video legt Sandra je uit wat het verschil is tussen het actief of passief verhuren van een garagebox. Ze geeft aan wat de voor- en nadelen zijn van actief of passief verhuren. Daarnaast leer je hoe je succesvol actief of passief garageboxen kunt verhuren.

Video 7: Alles over de BTW
In deze video krijg je een uitleg over BTW en wat er allemaal bij komt kijken.

Je leert:

 • Waarom je verplicht met BTW moet verhuren.
 • Wat de uitzonderingen zijn voor BTW.
 • Wat de risico’s zijn als je je niet aan de regels houdt.
 • Hoe je een BTW factuur kunt maken.

Video 8: BTW-Aangifte
In deze video krijg je een uitleg over de BTW aangifte.

Je leert:

 • Hoe je dure accountantskosten kunt besparen.
 • Hoe je de BTW op aankopen kunt terugvragen.
 • BTW-aangifte doen in 10 stappen.
 • Hoe je per kwartaal alles in 2 minuten kunt afhalen.

Video 9: Alles over box 3 van de belastingdienst
In deze video leer je onder andere hoe je jouw vermogen berekent, wat er precies gebeurt in box 3 (sparen en beleggen), waarom de WOZ-waarde belangrijk is en hoe je weet wanneer je WOZ-waarde te hoog is.

Video 10: Garagebox verkopen
In de laatste video van de Cashflowbox cursus wordt uitgelegd wat de beste manier is om jouw garagebox te verkopen. Je leert wat de 4 verschillende verkoop scenario’s zijn en je komt meer te weten over de administratieve afhandeling van de verkoop.

Voordelen Cashflowbox

 • Sandra is echt een expert in het verhuren van garageboxen.
 • Goedkope videotraining.
 • Alles wordt stap voor stap uitgelegd.
 • Je krijgt toegang tot voorbeelddocumenten.
 • Inzicht in alle regels rondom het investeren in vastgoed.

Nadelen Cashflowbox

 • Je hebt veel discipline en doorzettingsvermogen nodig om ermee aan de slag te gaan.

Wat is de beste vastgoed cursus van 2024?

Voor het schrijven van dit artikel heb ik veel verschillende vastgoed cursussen met elkaar vergeleken. Ik heb de cursussen vergeleken op basis van prijs, inhoud, kwaliteit en reviews van cursisten. Uiteindelijk ben ik tot de conclusie gekomen dat de Vastgoed Academy naar mijn mening de beste vastgoed cursus is van 2024.

vastgoed-academy-martijn-van-den-berg

In deze cursus krijg je alle informatie die je nodig hebt om een succesvolle vastgoedbelegger te worden. De cursus is eenvoudig te volgen voor iedereen, omdat alles stap voor stap wordt uitgelegd. Daarnaast krijg je nadat je de cursus hebt aangeschaft direct toegang tot de waardevolle Facebook community van Vrijheid Vastgoed. In deze community vind je meer dan 1100 gelijkgestemde vastgoedbeleggers die elkaar verder helpen. In de community kun je vragen stellen aan vastgoedbeleggers en vastgoed experts. Dit zorgt ervoor dat je betere beslissingen gaat maken.

Gratis strategiegesprek inplannen?

Twijfel je nog of het investeren in vastgoed echt iets is voor jou? Plan dan nu een gratis strategiegesprek in bij Vastgoed Vrijheid. Tijdens dit gesprek kun je sparren met een vastgoedexpert en kom je erachter of vastgoed de juiste strategie is voor jou.

Waarom is het verstandig om te investeren in vastgoed?

Met investeren in vastgoed kun je hogere rendementen behalen in vergelijking met het investeren in aandelen of sparen. Je kunt namelijk geld verdienen aan de huurinkomsten en de meerwaarde van het pand. De huurinkomsten zorgen voor een constante cashflow, waardoor je een mooi passief inkomen kunt opbouwen. De meerwaarde van het pand is een stukje vermogen dat je opbouwt door de jaren heen. Het pand wordt door jaren heen waarschijnlijk steeds meer waard. Vervolgens kun je de overwaarde van het pand weer gebruiken voor nieuwe investeringen in vastgoed.

Tips voordat je gaat beginnen met beleggen in vastgoed

Investeren in vastgoed is zeker niet eenvoudig en je merkt al snel dat er best bij veel bij komt kijken. Daarom is het belangrijk dat je beschikt over de juiste kennis en ervaring voordat je gaat beginnen met investeren in vastgoed. Hieronder geef ik je een aantal tips waar je op moet letten voordat je gaat beginnen met investeren in vastgoed.

investeren-in-vastgoed

Volg eerst een goede vastgoedcursus

Als je gaat beginnen met investeren in vastgoed dan adviseer ik je om eerst een goede vastgoedcursus te volgen. In een vastgoedcursus legt een vastgoedexpert je stap voor stap uit hoe je op een succesvolle manier kunt investeren in vastgoed. Daarnaast krijg je vaak ook toegang tot een waardevolle online community waarin je vragen kunt stellen en advies kunt vragen aan vastgoedbeleggers en vastgoedexperts. Dit zorgt ervoor je dat je betere beslissingen gaat nemen en betere resultaten gaat behalen. Ten slotte krijg je na aanschaf van een vastgoed cursus vaak ook toegang tot waardevolle checklists, koopcontracten, stappenplannen en formules.

Doelen stellen

Het is belangrijk dat je eerst goed weet waarom je wilt beginnen met investeren in vastgoed en niet in aandelen of cryptocurrencies. Zorg ervoor dat je je goed verdiept in het onderwerp, zodat je precies weet wat de voor- en nadelen zijn. Als je hebt besloten dat je wilt beginnen met investeren in vastgoed is het belangrijk om te bepalen wat je doelen zijn. Wil je een passief inkomen opbouwen. Of wil je een vermogen opbouwen voor je pensioen. Ieder doel zorgt namelijk voor een andere strategie.

Wil je graag beginnen met beleggen in cryptocurrencies? Dan is het verstandig om eerst een goede cursus te volgen. Op deze website heb ik een artikel geschreven waarin ik laat zien wat beste crypto cursus is van Nederland!

Verdiep je in de markt

Verdiep je eerst goed in de markt en de verschillende doelgroepen voordat je gaat beginnen met investeren in vastgoed. Een groepje studenten hebben namelijk andere wensen en behoeften dan een samenwonend stel. Zorg er ook voor dat je weet wat de wettelijke rechten en plichten zijn van huurders verhuurders. Dit zorgt ervoor dat je goed voorbereid bent en niet voor verrassingen komt te staan. Daarnaast is het belangrijk om je netwerk uit te breiden met makelaars, taxateurs, notarissen, hypotheekverstrekkers, financieel adviseurs en vastgoedexperts. De kennis en ervaring van deze mensen kan je goed gebruiken tijdens het investeren in vastgoed.

online-vastgoed-cursus

Verdiep je in de gevolgen van je fiscale en juridische positie

Wanneer je gaat beginnen met investeren in vastgoed dan heeft dit gevolgen voor je fiscale en juridische positie. De huurinkomsten die je ontvangt kunnen namelijk op verschillende manieren worden belast (in box 1 of box 3). En dit heeft een grote impact op hoeveel belasting je moet gaan betalen.

Bepaal je budget

Bepaal welk deel van je eigen vermogen je beschikbaar wilt stellen voor het investeren in vastgoed. Het is verstandig om ook een deel van je vermogen te investeren in aandelen of te sparen. Daarnaast kun je het risico verder verlagen door je vermogen te verspreiden over meerdere panden. Zorg ervoor dat je je goed laat adviseren door experts over bijvoorbeeld de kosten van aanschaf, verbouwen en voor het onderhoud. Maar ook hoe je een schatting kunt maken van de huurinkomsten. Dit kan bijvoorbeeld door het aanschaffen van een goede vastgoed cursus met een waardevolle online community.

Zoals hierboven staat beschreven is het verstandig om ook een deel van je vermogen te beleggen in aandelen. Maar voordat je begint met beleggen is het verstandig om eerst een goede cursus te volgen. Daarom heb ik een artikel geschreven waarin ik laat zien wat de beste cursus beleggen is van Nederland!

bepaal-je-budget

Het beheer en onderhoud

Denk eerst goed na over de kosten van beheer en onderhoud van het pand dat je koopt. Ieder type vastgoed heeft namelijk onderhoud nodig. De huurder moet de kosten betalen voor het dagelijks onderhoud, maar als verhuurder ben je verantwoordelijk voor kosten van het groot onderhoud. Dit is bijvoorbeeld het buitenschilderwerk en het plaatsen van een nieuwe cv-ketel. Zorg ervoor dat je rekening houdt met de onderhoud- en vervangingskosten bij het berekenen van de huurprijs. Daarom is het belangrijk dat je eerst goed de huidige staat van het pand in kaart brengt voordat je het koopt.

Vraag om professioneel advies bij contracten en overeenkomsten

Ten slotte is het belangrijk om koopcontracten en huurcontracten altijd te laten controleren door professionals. Makelaars, juristen of notarissen kunnen je namelijk precies vertellen over de mogelijkheden en onmogelijkheden. Op deze manier weet je of het contract op een goede manier is opgesteld.

Veelgestelde vragen over vastgoed cursussen

Ik kan me voorstellen dat je als beginnende vastgoedbelegger veel vragen hebt. Vastgoed kan namelijk een moeilijk onderwerp zijn om te begrijpen voor beginners. Hieronder geef ik antwoord op veelgestelde vragen over vastgoed. Hopelijk geeft dit je een beter beeld van het onderwerp.

Heb je nog meer vragen? Stel ze gerust hieronder in de reacties. Dan probeer ik je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Hoe moet je investeren in vastgoed?

Het investeren in vastgoed is een goed alternatief voor het beleggen in aandelen of het sparen van geld op je spaarrekening met een extreem lage rente. Door je geld te investeren in vastgoed kun je een mooi passief inkomen opbouwen en kun je jouw beleggingsportefeuille verder diversifiëren.

Je kunt op verschillende manieren investeren in vastgoed. Als je veel geld beschikbaar hebt kun je naar de makelaar gaan en een huis kopen. Als je minder geld tot je beschikking hebt kun je een vastgoedfinanciering aanvragen, waardoor je een pand kunt kopen die je kunt gaan verhuren. Daarnaast kun je ook investeren in vastgoed door bijvoorbeeld aandelen te kopen van een vastgoedfonds.

Kun je investeren in vastgoed met weinig geld?

De meeste mensen denken dat je veel geld nodig hebt om te investeren in vastgoed. Maar dat is simpelweg gewoon niet waar. Je kunt al beginnen met investeren in indirect vastgoed met een minimaal bedrag van €100. Daardoor is het bijna voor iedereen mogelijk om te beginnen met investeren in vastgoedmarkt. Bijna iedereen heeft wel €100 euro per maand beschikbaar om te investeren in vastgoed. Als je dit doet voor een periode van 10 of 20 jaar dan kun je een mooi vermogen opbouwen.

Waarom zou ik beginnen met investeren in vastgoed?

Er zijn tegenwoordig veel verschillende manieren waarop je geld kunt verdienen door je geld te investeren. Je kunt bijvoorbeeld investeren in aandelen, vastgoed en cryptocurrencies. Maar waarom zou je moeten beginnen met investeren in vastgoed?
Hieronder geef ik je de belangrijkste redenen:

– Investeren in vastgoed is laagdrempelig, waardoor iedereen ermee kan beginnen als je maar beschikt over de juiste kennis.
– Je krijgt een stabieler inkomen door de extra maandelijkse inkomsten en je kunt je beleggingsportefeuille verder diversifiëren.
– Je kunt financieel onafhankelijk worden door de maandelijkse cashflow en de waardestijging van je vastgoed op de lange termijn.

De belangrijkste reden waarom mensen investeren in vastgoed is omdat ze financieel onafhankelijk willen worden. Mensen willen niet meer afhankelijk zijn van een baan om rond te komen maar willen het leven kunnen bekostigen door middel van hun investeringen in vastgoed.

Vastgoed cursus: reviews van cursisten

Nu je weet wat mijn mening is over de vastgoed cursussen ben je wellicht benieuwd naar de mening van anderen. Daarom geef ik je hieronder een overzicht van reviews van cursisten. Hopelijk geeft dit je een nóg beter beeld welke vastgoedcursus het beste bij jou past.

De Vastgoed Academy review

Milou is ontzettend tevreden over de Vastgoed Academy: “De Vastgoed Academy is een enorm leerzame cursus. Binnen drie dagen heb ik samen met mijn vriend alle informatie gekregen die je nodig hebt om te starten met investeren in vastgoed. Martijn en Dennis leggen alles op een duidelijke manier uit, waardoor iedereen het goed kan volgen. Daarnaast zit de online community vol met inspirerende mensen die elkaar verder helpen. Martijn en Dennis bedankt voor het ontwikkelen van de Vastgoed Academy. Het was zeker mijn investering waard!”

De Vastgoed Community review

Mark vindt de Vastgoed Community echt een aanrader: “De Vastgoed Community is een hele fijne, actieve online community met wekelijkse masterclasses en live Q&A sessies. In de online community kun je vragen stellen en advies vragen aan vastgoedbeleggers en vastgoedexperts. De community zorgt ervoor dat je betere beslissingen gaat maken, waardoor je meer geld gaat verdienen. Echt een aanrader dus!”

BNB verhuur cursus review

Martine schrijft het volgende over de BNB verhuur cursus: “De BNB verhuur cursus is een uitgebreide cursus die telkens wordt uitgebreidt met nieuwe modules. Nikki en Priscilla geven je persoonlijk advies en proberen je vragen zo snel mogelijk te beantwoorden. Wekelijks zijn er live sessies waarin je vragen kunt stellen en elkaar verder kunt helpen. Dit zorgt ervoor dat je al snel een band opbouwt met de andere cursisten. Zonder de BNB verhuur cursus hadden wij nooit de stap gezet om een woning te kopen voor de verhuur. Nikki en Priscilla enorm bedankt voor de waardevolle cursus!”

De Cashflowbox review

Dries en Laura zijn heel erg tevreden over de Cashflowbox cursus: “Sandra heeft een enorm waardevolle cursus ontwikkeld. In de Cashflowbox cursus geeft ze je alle informatie die je nodig hebt om succesvol te investeren in garageboxen. Hierdoor kun je enorm veel tijd besparen, omdat je optimaal gebruik kunt maken van de jarenlange kennis en ervaring van Sandra. De cursus heeft een goede prijs-kwaliteit verhouding en is zeer geschikt voor beginnende vastgoedbeleggers.”

Conclusie beste vastgoed cursussen van 2024

Plaats een reactie