CORUM Investments review

Wil je graag in vastgoed beleggen, maar beschik je niet over tonnen? Dan is er alsnog voldoende mogelijkheid om in vastgoed te beleggen. Dat doe je onder meer bij CORUM Investments. In deze CORUM Investments review bespreken wij wat voor vastgoedfonds dit is, wat je hiervan kunt verwachten en wat de CORUM Investments ervaringen zijn.

Deze CORUM Investments review is door onze specialisten opgesteld. Wij hebben zelf CORUM Investments uitgebreid uitgeprobeerd, waardoor wij als geen ander weten wat deze vastgoedbeheerder te bieden heeft. Benieuwd geworden? Neem vooral deze CORUM Investments review dan op je gemakje door!

Inhoudsopgave

Wat is CORUM Investments?

CORUM Investments is één van de grootste vastgoedfondsen van ons land, maar ook van Europa. Uit onderzoek is gebleken dat dit vastgoedfonds inmiddels in 15 landen actief is. Verspreid over deze 17 landen is CORUM Investments ook nog in 6 sectoren actief.

Dit brengt direct het eerste voordeel met zich mee: CORUM Investments weet haar risico’s prima te spreiden. Dit is voor elke vastgoedbelegger uiteraard een groot pluspunt.

corum-investments-review

Het vastgoedfonds CORUM Investments werd al in 2011 opgericht. Sinds dat moment is dit vastgoedfonds flink gestegen, getuige ook de vele kantoren. Men heeft niet alleen in Parijs een kantoor, maar ook in onder meer Amsterdam, Wenen en Londen.

Op het moment van schrijven heeft CORUM Investments een activa van ruim 6,5 miljard euro in beheer. Een duizelingwekkend bedrag dat direct aangeeft dat dit een serieuze partij is.

Twee vastgoedfondsen: CORUM Origin en CORUM XL

CORUM Investments is niet zomaar een vastgoedbeheerder. Nee, bij deze partij heb je de keuze uit twee verschillende vastgoedfondsen. Deze twee fondsen zijn voor specifieke beleggers geschikt, waarover we je hieronder graag meer uitleggen.

Beleggen en sparen met vastgoed. Dat is volgens CORUM Investments mogelijk met hun vastgoedfondsen. Daarbij kun je op dit moment kiezen voor onder meer CORUM Origin. Dit is een vastgoedfonds dat al in 2012 opgericht werd. Dit fonds is bijzonder divers, richt zich op langdurige contracten en richt zich op vele landen. Het dividend in 2022 betrof 6,88% en je kunt nu al instappen voor een bedrag van €1135. Volgens CORUM is het effectieve rendement over 10 jaar genomen 7,66%.

corumxl-en-corum-origin

Voor de kleinere beleggers is CORUM XL interessant. Dit vastgoedfonds werd in 2017 opgericht en richt haar pijlen op de gehele wereld. Daar waar CORUM Origin beperkt is tot Europa, heeft CORUM bij XL ook gekozen voor investeringen in onder meer Canada. Je kunt al voor een bedrag van 190 euro een CORUM XL aandeel kopen. CORUM geeft aan dat het bruto dividend in 2022 5,97% was. Het effectieve rendement over 5 jaar is 5,34%.

De sectoren waar CORUM Investments zich op richt

Zoals eerder in deze CORUM Investments review al aangegeven, weet dit fonds haar risico’s perfect te spreiden. Dit komt onder meer doordat CORUM Investments zich op 6 verschillende sectoren richt. Bij CORUM Origin gaat het om de volgende verdeling:

 • Kantoren: 40% van de portefeuille
 • Winkels: 30% van de portefeuille
 • Hotels: 14% van de portefeuille
 • Industrie: 8% van de portefeuille
 • Logistiek: 7% van de portefeuille
 • Gezondheidszorg: 1% van de portefeuille

Bij CORUM XL gaat het om de volgende verdeling:

 • Kantoren: 61% van de portefeuille
 • Winkels: 32% van de portefeuille
 • Industrie: 6% van de portefeuille
 • Hotels: 1% van de portefeuille

Voor wie is CORUM Investments interessant?

De vastgoedfondsen van CORUM Investments zijn voor veel beleggers interessant. Dit komt met name door de relatief lage instapbedragen. Als je in het vastgoedfonds CORUM XL in wilt stappen, kan dit al voor een bedrag van 195 euro. Wil je in het vastgoedfonds CORUM Origin instappen? Dan doe je dit al voor een bedrag van 1135 euro.

voor-wie-is-corum-geschikt

Heb je geen al te groot startkapitaal? Maar, heb je wel interesse om in vastgoed te investeren? Dan ben je bij CORUM Investments dus aan het juiste adres. Bij deze vastgoedbeheerder start je met een klein startkapitaal, waarna je dit kapitaal voor jou kunt laten werken. Met dank aan de vrij hoge rendementen van beide vastgoedfondsen van CORUM Investments.

Wat zijn de kosten bij CORUM Investments?

Wil je via CORUM Investments in vastgoed beleggen? Dan moet je uiteraard wel met rekening houden met de kosten. Dit is niks bijzonders, aangezien dit bij elk vastgoedfonds het geval is.

Bij CORUM Investments kun je van de volgende kosten uitgaan:

 • CORUM Origin: inschrijvingskosten van 11,964%.
 • CORUM XL: inschrijvingskosten van 12%.

Als je aandelen koopt, worden deze inschrijvingskosten automatisch verrekend. Vervolgens ontvang je iedere maand dividend over de gedane investering. Zoals we eerder in deze CORUM Investments review al stelden, kan dit dividend fors oplopen.

Het is interessant om ook naar de kosten van andere vastgoedfondsen te kijken. Dit doe je bijvoorbeeld in onze SynVest review, Briqwise review, Vondellaan Vastgoed review en Thuisborg review. Wil je graag weten wat het beste vastgoedfonds is? Check dan ons artikel over de beste vastgoedfondsen.

Wat zijn de voordelen van CORUM Investments?

Als je in vastgoed wilt investeren, heb je hier momenteel voldoende mogelijkheden voor. In de afgelopen jaren zijn er veel vastgoedfondsen gelanceerd, waardoor je een goede vergelijking kunt maken. Om meerdere redenen is het aan te raden om voor CORUM Investment te kiezen.

Diverse portefeuille

Eén van de belangrijkste voordelen van CORUM Investments is de diverse portefeuille. Zoals eerder in deze CORUM Investments review duidelijk weergegeven, heeft deze vastgoedbeheerder voor een divers vastgoedfonds gekozen. Men is hierdoor niet afhankelijk van slechts één sector of slechts één land.

Voor jou, als vastgoedbelegger, brengt dit 2 belangrijke voordelen met zich mee:

 • De kans op rendement is aanzienlijk. Als er onverhoopt één sector iets minder draait, wordt dit bij CORUM Investments door de andere sectoren opgevangen. Je kunt hierdoor relatief zeker van een rendement uitgaan.
 • Je loopt een stuk minder risico. Door de spreiding in de portefeuille loop je bij CORUM Investments een stuk minder risico. Je bent simpelweg niet van één sector of één land afhankelijk.

Divers verdienmodel

Niet alleen de portefeuille is divers, maar ook het verdienmodel. CORUM nvestments heeft zich namelijk op een 3 pijler verdienmodel gericht:

 • Dividend uit huuropbrengsten. Dit vastgoedfonds richt zich op uitsluitend lange termijn verhuurcontracten. Deze huuropbrengsten worden vervolgens in de vorm van dividend uitgekeerd aan alle aandeelhouders.
 • Winstdeling bij verkopen. Als CORUM Investments besluit om een vastgoedpand te verkopen, wordt de winst over alle aandeelhouders verdeeld.
 • Waardestijging van vastgoed. In de afgelopen jaren is er sprake van een flinke waardestijging van het vastgoed geweest. Het ligt in de lijn der verwachting dat dit aan blijft houden. Dit is uiteraard voor elke vastgoedbelegger uitermate interessant.

Bewezen partij

Door de jaren heen heeft CORUM Investments zich bewezen. Dit is niet alleen een relatief oude vastgoedbeheerder, maar ook een beheerder met een goede reputatie. Deze reputatie heeft men opgebouwd door de juiste service te verlenen, open te communiceren en resultaten te behalen.

Voor veel beleggers geschikt

Zoals eerder al in deze CORUM Investments review besproken, is dit vastgoedfonds voor veel beleggers geschikt. Dit komt vooral doordat je al met een klein bedrag eigenaar van vastgoed kunt worden. Wil je liever met iets forsere bedragen investeren? Dan is dat ook mogelijk. Dit maakt CORUM Investments uitermate geschikt voor een grote groep van vastgoedbeleggers.

Wat zijn de nadelen van CORUM Investments?

Moet je bij CORUM Investments ook nog met nadelen rekening houden? Nou, je moet wel even goed rekening houden met de hoge uitstapkosten. Als je uit het vastgoedfonds wilt stappen, rekent CORUM Investments maar liefst 12% aan kosten. Dit is uitzonderlijk hoog, waardoor uitstappen een stuk minder interessant is. Je moet daarom bij dit vastgoedfonds altijd je pijlen op de lange termijn richten.

Daarnaast ben je uiteraard niet verzekerd van het aangegeven rendement. Daarbij moeten wij ook opmerken dat je bij andere vastgoedfondsen van een hoger rendement uit kunt gaan. Een rendement van pakweg 6 á 7% is niet super hoog te noemen. Keerzijde is uiteraard wel dat je bij CORUM Investments van een laag risico geniet.

Wat zijn de CORUM Investments ervaringen?

Door de jaren heen hebben veel beleggers voor CORUM Investments gekozen. Dit blijkt onder meer uit de vele CORUM Investments ervaringen die wij tegengekomen zijn. In deze CORUM Investments review informeren wij je hier ook graag uitgebreid over.

corum-investements-ervaringen

Bij Google reviews zijn bijvoorbeeld meerdere reviews achtergelaten. De gemiddelde score daarvan is een 5,0; de maximale score. Ook als je op de website van CORUM Investments kijkt, zie je veel positieve verhalen naar voren komen.

Hoe werkt beleggen bij CORUM Investments?

Spreekt dit vastgoedfonds je aan? Dan kun je naar de website van CORUM Investments gaan en op ‘Nu investeren’ klikken. Je moet vervolgens een paar gegevens invullen. Denk hierbij aan je naam, geboortedatum, telefoonnummer en e-mailadres. Ook moet je aangeven of je privé of zakelijk investeert.

corum-investements-beleggen

Heb je al deze gegevens ingevuld? Dan kun je nog meer gegevens invullen én de keuze voor het Origin- of XL vastgoedfonds maken. Ook kun je alvast aangeven met welk bedrag je in het vastgoedfonds wilt beleggen.

Je inschrijving wordt vervolgens door CORUM Investments afgerond. Nadat je dit hebt gedaan, krijg je toegang tot je eigen account. Via dit CORUM Investments account heb je alle mogelijke inzichten in je eigen portefeuille. Ook is het via dit account mogelijk om bijvoorbeeld extra geld te beleggen.

CORUM Investments review: is dit vastgoedfonds een aanrader?

Ja, CORUM Investments is zeker een aanrader. Dit vastgoedfonds is voor veel beleggers geschikt, spreidt de risico’s perfect en heeft een goede naam opgebouwd. Ook is het een groot voordeel dat je met een klein bedrag in kunt stappen. Wil je graag de eerste stappen met het beleggen in vastgoed zetten? Daarvoor ben je bij CORUM Investments zeer zeker aan het juiste adres!

start-met-beleggen-in-vastgoed-met-corum

Twijfel je nog enigszins over CORUM Investments? Overweeg dan ook andere vastgoedfondsen; daarover vind je op deze website voldoende informatie. Twijfel je of je wel voldoende kennis in huis hebt voor het beleggen in vastgoed? Overweeg dan eerst het volgen van een vastgoed cursus. Wij zijn alvast op zoek gegaan naar de beste vastgoed cursus van dit moment.

Plaats een reactie