Renault Bank review: is deze bank de moeite waard?

Renault is niet alleen de naam van een automerk, maar ook van een Franse bank. Daarbij is het geen toeval dat zowel het automerk als de bank dezelfde naam hebben. Deze bank is namelijk onderdeel van de Renault Group. Daartoe behoort ook het automerk Renault. Wat dit over de Renault Bank zegt? Onder meer dat er een kapitaalkrachtige en grote organisatie achter deze bank zit. In deze Renault Bank review vertel ik je hier graag meer over. Graag zoom ik volledig op deze bank, de hoge spaarrente en de voor- en nadelen in.

Overweeg je om een spaarrekening bij Renault Bank te openen? Dan hoef je maar één ding te doen: deze Renault Bank review op je gemakje door te nemen. Na het lezen van deze review weet je precies of deze bank op je wensen aansluit.

Inhoudsopgave

Wat is Renault Bank precies?

Renault Bank is een uit Frankrijk afkomstige bank. Deze bank richt zich echter niet alleen op Fransen, maar óók op Nederlanders. Elke Nederlander is, dankzij het Raisin platform, in staat om bij deze bank een rekening te openen.

renault-bank

Van nature is Renault Bank een bank die gespecialiseerd is in autofinancieringen. Toen deze bank in 1974 opgericht werd, lag de focus direct op de autofinancieringen. Eigenlijk is hier pas in 2012 verandering ingekomen. Vanaf dat jaar biedt Renault Bank namelijk ook spaarrekeningen aan consumenten aan.

Is Renault Bank betrouwbaar?

Ja, Renault Bank is 100% betrouwbaar. Dit durf ik op basis van mijn eigen Renault Bank ervaringen te stellen, evenals op basis van de Renault Bank ervaringen van veel andere mensen. Miljoenen mensen hebben inmiddels hun geld al bij deze bank ondergebracht.

Wat heeft Renault Bank te bieden?

Bij Renault Bank is het dus mogelijk om je spaargeld onder te brengen. Een terechte vraag in deze Renault Bank review is of dat een aanrader is. Nou, dat is wat mij betreft inderdaad het geval:

  • Interessante rente. De Renault Bank spaarrente is maar liefst 2,90%. Zet je een bedrag van €10.000 op een spaarrekening? Dan levert dit jaarlijks maar liefst €290 aan rente op. Zonder dat je hier ook maar iets voor hoeft te doen. Mijn tip: leg dit rentepercentage eens naast het rentepercentage van een Nederlandse bank. Dan begrijp je direct waarom ik over deze rente enthousiast ben.
  • Automatisch sparen. Het is bij Renault Bank ook mogelijk om automatisch te sparen. Je stelt als het ware een automatische incasso in vanaf je betaalrekening naar je Renault Bank spaarrekening. Hierdoor spaar je geheel automatisch, terwijl je je vermogen ook nog meer waard ziet worden!
  • Depositogarantiestelsel. Renault Bank valt onder het Franse depositogarantiestelsel. Dit houdt in dat je tegoeden tot €100.000 beschermd/gedekt zijn. Je loopt dus helemaal geen enkel risico. Mocht deze bank omvallen, ontvang je binnen 7 werkdagen het bedrag volledig terug.

Hoe kun je een Renault Bank rekening openen?

Spreekt de hoge spaarrente van Renault Bank je aan? Of heb je het idee dat deze bank op andere gebieden aan je wensen voldoet? Het is gelukkig vrij eenvoudig om een spaarrekening bij Renault Bank te openen. Je kunt dus snel van de hoge spaarrente en prima voorwaarden profiteren. 

Voor het openen van een Renault bank rekening heb je een account bij Raisin nodig. Dit is een online platform waarop honderden buitenlandse banken aangesloten zijn. Dit platform maakt het daarmee mogelijk om je geld bij een buitenlandse bank onder te brengen. Wil je hier meer over weten? Neem dan gerust mijn uitgebreide Raisin review door.

renault-bank-rente

Het openen van een Raisin account neemt maximaal een uurtje in beslag. Dit hoef je bovendien maar één keer te doen. Als je dit account eenmaal geopend hebt, kun je bij talloze buitenlandse banken een spaarrekening openen. Bij Renault Bank open je als volgt de rekening:

  • Log in op je Raisin account. Gebruik hiervoor de inloggegevens die je bij het aanmaken van je Raisin account gehanteerd hebt.
  • Zoek Renault Bank op. Binnen het Raisin platform vind je honderden buitenlandse banken. Zoek daarom Renault Bank op en selecteer de bank.
  • Doorloop de stappen. In slechts een paar stappen open je vervolgens je rekening bij Renault Bank. Dit gaat allemaal erg vlot en soepel, dankzij het handige platform van Raisin!

Wat zijn de voordelen van Renault Bank?

Raisin heeft de bankenwereld absoluut doen veranderen. Dankzij dit platform is het nu mogelijk om bij zo’n beetje elke buitenlandse bank een spaarrekening te openen. Is er dan een reden om specifiek bij Renault Bank een spaarrekening te openen? Ja, dat is wat mij betreft zeker het geval.

Gratis & geen verborgen kosten

Wil je je spaargeld onderbrengen bij Renault Bank? Dan geniet je dus van een rente van 2,9% en van een gebrek aan kosten. Het is volledig gratis om een spaarrekening bij deze buitenlandse bank te openen!

spaargeld

Daarna hoef je ook niet bang te zijn voor verborgen kosten. Op dit gebied scoort Renault Bank echt hele hoge punten, aangezien veel andere banken (veel) hogere kosten rekenen. Bij Renault Bank werk je dus snel en gericht toe naar een zo’n hoog mogelijk rendement!

Onbeperkt storten en opnemen

Bij sommige banken kun je beperkt geld opnemen van je spaarrekening. Bij Renault Bank is hier gelukkig geen sprake van. Wil je elke dag €100 van je spaarrekening opnemen? Dit is geen enkel probleem en kost je dus ook niks.

Dit geldt ook voor het storten van je geld. Wil je elke week een bepaald bedrag naar je spaarrekening overmaken? Ook dit kun je onbeperkt doen en kost je niks. Daarbovenop komt dat je bij Renault Bank dus ook automatisch kunt sparen!

100% veilig en betrouwbaar

Is Renault Bank veilig? Ja, 100%. Is Renault Bank betrouwbaar? Ja, 100%. Bij deze Franse bank hoef je geen vraagtekens te zetten bij de veiligheid of betrouwbaarheid.

renault-group

Dit komt onder meer door de grote groep waarvan Renault Bank onderdeel uitmaakt. Deze groep heeft een flinke reputatie en wil de naam zo hoog mogelijk houden. Er is hierdoor geen enkele ruimte voor een misstap bij deze bank. Tevens valt de bank dus onder het Franse depositogarantiestelsel. Tot een bedrag van €100.000 hoef je dus nergens bang voor te zijn.

Wat zijn de nadelen van Renault Bank?

Zoals uit deze Renault Bank review blijkt, ben ik erg te spreken over deze bank. Heb ik ook nog nadelen opgemerkt? Nou, ik moet stellen dat de spaarrente niet super hoog is. Bij sommige andere banken kun je meer dan 3% rente op je spaarrekening krijgen.

Maar, bij die banken moet je mogelijk kosten betalen. Of is de betrouwbaarheid minder. De iets lagere rente van Renault Bank vind ik daarom geen groot probleem.

Belangrijk om te beseffen: de rente is altijd variabel. Dit geldt voor de Renault Bank spaarrente en voor de rente bij elke andere bank. De genoemde rentes in deze Renault Bank review waren geldig op het moment van schrijven.

Wat zijn mijn persoonlijke Renault Bank ervaringen?

Het was voor mij een eitje om deze Renault Bank review te schrijven. Jaren geleden heb ik namelijk al, via Raisin, een account bij deze bank aangemaakt. Ik heb hierdoor een duidelijk beeld van deze bank en de mogelijkheden gekregen.

Mijn persoonlijke Renault Bank ervaringen zijn super positief. De hoge rente, de veiligheid en de prima online omgeving zijn voor mij grote voordelen. Daarnaast werkt het openen van een spaarrekening bij Renault Bank erg eenvoudig. Maar, dat is hoofdzakelijk aan het platform van Raisin te danken.

Wat zijn andere Renault Bank ervaringen?

Op dit moment kun je bij veel banken een spaarrekening openen. Je moet de banken daarom goed met elkaar vergelijken, waaronder op het gebied van de reviews. De reviews over Renault Bank zijn in ieder geval erg positief!

renault-bank-ervaringen

Online zijn veel positieve reviews over Renault Bank te vinden. Men roemt de veiligheid, betrouwbaarheid en relatief hoge rente. Ook de eenvoud van het aanmaken van de spaarrekening kom je in veel reviews tegen.

Wat zegt de Consumentenbond over Renault Bank?

Ook de Consumentenbond heeft onderzoek gedaan naar de Renault Bank. Eind 2022 gaf de Consumentenbond het volgende eindoordeel: deze bank is de moeite waard.

consumentenbond-logo

Sinds dat moment is er uiteraard het een en ander veranderd. Juist in 2023 zijn de spaarrentes gestegen, waardoor de informatie uit het artikel van de Consumentenbond alweer verouderd is. Op dit moment zou de Consumentenbond waarschijnlijk nóg positiever zijn.

Een spaarrekening bij Renault Bank openen: dit moet je weten

Wil je naar aanleiding van deze Renault Bank review een spaarrekening openen? Dit moet je even goed weten/beseffen:

  • De rente fluctueert. Het is geen vast gegeven dat je bij Renault Bank 2,9% op je spaarrekening krijgt. Op het moment dat je dit leest, is de rente mogelijk al gezakt of gestegen.
  • De markt is in beweging. Je moet ook goed beseffen dat de markt van spaarrekeningen altijd in beweging is. Andere banken staan ook niet stil, waardoor je voor jezelf altijd een actuele vergelijking moet maken.

Renault Bank review: mijn eindoordeel

Al met al ben ik erg te spreken over Renault Bank. Deze Franse bank heeft een grote naam opgebouwd, biedt een prima spaarrente aan en heeft zijn zaakjes perfect op orde. Daarnaast is het super eenvoudig om bij deze Franse bank een spaarrekening te openen. Het feit dat deze rekening gratis is, vormt voor mij de kers op de taart.

Graag wil ik je het volgende aanraden: maak direct een account bij Raisin aan. Heb je dat al gedaan? Dan raad ik je graag aan om direct een spaarrekening bij Renault Bank te openen. Daar ga je, door bovengenoemde voordelen, zeker geen spijt van krijgen!

Plaats een reactie