WhatsNext Community review (2024) – Eerlijke ervaring!

Hoewel ik natuurlijk zelf al wat jaren ervaring heb met beleggen, kwam ik er laatst achter dat mijn kennis over crypto eigenlijk wel een opfrisbeurt kan gebruiken. Ik ging aan het begin van dit jaar dus met gezwinde spoed op zoek naar een manier om betrouwbare en behulpzame informatie over crypto te krijgen, het liefst in de vorm van een snelle cursus. Zoals je misschien zelf ook al weet, is dat helaas makkelijker gezegd dan gedaan!

Er zijn veel cursussen over crypto, de een met nog mooiere beloftes dan de ander. Toch denk ik dat ik, na flink wat onderzoek verricht te hebben, uiteindelijk bij een cursus terecht ben gekomen die gewoon goed in elkaar zit. In deze WhatsNext Community review vertel ik wat meer over mijn redenen om me meer met crypto te gaan bezighouden, de WhatsNext Community, en hoe ik mijn cursustijd daar ervaren heb. Lees je mee? Misschien leer je, net zoals ik dat heb gedaan, wel iets nieuws!

Inhoudsopgave

Waarom zou je eigenlijk iets met crypto willen?

Aangezien ik al flink wat jaren actief ben in de financiële sector, vraag je je misschien af waarom ik de behoefte voelde om me alsnog wat dieper in cryptocurrencies te gaan verdiepen. Dat is helemaal geen gekke vraag, maar een goed antwoord op die vraag vereist toch een kleine paragraaf. Er zijn namelijk meerdere redenen! Allereerst vond ik het gewoon belangrijk om mijn portfolio ook nu nog divers genoeg te houden. Iedereen weet dat je je geld nooit volledig op dezelfde plek wilt houden: crypto kan dus een unieke kans bieden om je risico’s nog verder te spreiden. Ook liggen crypto en de traditionele markt flink uit elkaar, waardoor het mogelijk wordt om crypto als een soort hedging strategie in te zetten.

crypto

Daarnaast vond ik het onverantwoordelijk om niet mee te gaan met de laatste ontwikkelingen op de markt. Veel mensen die zich in de traditionele markt hebben geïnteresseerd, voelen zich nu geneigd om zich volledig af te sluiten van de ontwikkelingen op gebied van crypto. Zonde, want dat is nu net waar de markt opnieuw tot leven komt! Een van de redenen voor deze WhatsNext Community review is dan ook om aan andere ervaren ondernemers te laten zien dat het nooit te laat is om iets nieuws te leren: extra kennis kan nooit kwaad!

Wat is de WhatsNext Community?

Met die kleine introductie uit de weg, kunnen we nu dan eindelijk beginnen over het hoofdonderwerp van de review. De WhatsNext Community is ooit begonnen als een WhatsApp groep om interessant nieuws over crypto te delen. Dit passieproject groeide al snel de pan uit qua populariteit, en de groep werd te groot om WhatsApp nog op een functionele manier te kunnen gebruiken. De twee founders, Rob en Patrick, besloten dus al snel om op een andere app genaamd Discord over te stappen. Via Discord konden zij het nieuws over crypto op een overzichtelijke wijze overbrengen aan hun inmiddels steeds groter wordende publiek. Van het een kwam het ander: de twee besloten om naast het gratis nieuws ook een betaalde cursus te ontwikkelen, zodat zij andere mensen konden helpen om te leren hoe crypto nu precies werkt.

whatsnext-community-logo

Het team achter de WhatsNext Community werkt nu dagelijks hard om hun leden over de meest recente ontwikkelingen in te lichten, en helpt ze om de beste resultaten te behalen.

Wie zijn de oprichters van de WhatsNext Community?

De WhatsNext Community is opgericht door Rob Duijvestijn en Patrick Jongeneel. Rob Duijvestijn is zowel de CEO als de oprichter van de WhatsNext Community. Hij heeft al 10 jaar ervaring met de markt, mede omdat zijn vorige baan senior consultant in de financiële sector was. De andere helft van het duo, Patrick Jongeneel, is de trading mentor en coach van het bedrijf. Ook maakt hij alle video’s die in de Community gebruikt worden: zijn gezicht staat op vrijwel elke thumbnail op het YouTubekanaal van de WhatsNext Community! Voordat Patrick aan de WhatsNext Community begon, was hij een funded forex trader, met al meer dan 5 jaar ervaring.

oprichters-whatsnext-community

Beide mannen hebben dus een flinke ervaring in de financiële sector opgebouwd voordat ze aan dit project begonnen. Dat is fijn, en geeft al snel een gevoel van vertrouwen: dit zijn niet zomaar twee mensen die je even iets over crypto komen vertellen, met als doel om eigenlijk zelf zoveel mogelijk geld te verdienen, maar twee enthousiaste experts die hun kennis graag delen met mede geïnteresseerden.

Uit wie bestaat het team van de WhatsNext Community verder?

Het team van de WhatsNext Community is nu in totaal uitgegroeid tot 12 jonge mannen. Naast Rob en Patrick bestaat het team uit Stefan Kneppers, een aandelen expert, en Patrick Klijnsma, een trading expert. Daarnaast richt een deel van het team zich op de klantenservice, is er een Discord expert, en een technisch expert die achter de schermen ervoor zorgt dat alles vlekkeloos verloopt. Doordat ieder teamlid een plekje op de website heeft, krijg je al snel het gevoel dat het team van de WhatsNext Community een goedwerkende machine is. Alle rollen sluiten goed op elkaar aan, en het team heeft voor ieder gebied van de markt wel een expert.

team

Voor wie is de WhatsNext Community geschikt?

Je kunt jezelf beter afvragen voor wie de WhatsNext Community niet geschikt is! De community is namelijk uiterst geschikt voor iedereen die ook maar een beetje interesse heeft in crypto, en graag (meer) wil leren over hoe je goed geld kunt verdienen met cryptocurrencies. De groep is inmiddels tot meer dan 8000 leden gegroeid, dus je kunt altijd wel iemand vinden waar je een goede klik mee hebt.

Er waren veel studenten te vinden, die naast hun studie graag geld wilden verdienen voor vakanties en leuke dingen, maar ook een hoop beginnende handelaren die graag de kneepjes van het vak van de expert wilden leren. Ook waren er genoeg ervaren beleggers en ondernemers te vinden, die naast hun bestaande portfolio graag iets nieuws wilden proberen. De sfeer binnen de groep was heel prettig, misschien juist wel omdat er zoveel diversiteit heerst. Naast wat vriendelijke debatten waren er gelukkig niet echt heftige discussies of nare personen te vinden.

Wat krijg je precies als je start met de WhatsNext Community?

Het antwoord op die vraag verschilt, afhankelijk van waar binnen de community je begint. Er zijn twee verschillende diensten die de WhatsNext Community aanbiedt: Beurs Beginners, en Premium. Om het verschil goed uit te leggen vertel ik je apart over wat beide diensten inhouden, in onderstaande kopjes.

Beurs Beginners

De cursus Beurs Beginners is een gratis cursus ter waarde van 97 euro, waarin de vier aandelen en trading experts je de basis van hun vak bijbrengen. Je begint met leren over beleggen, en welke risico’s het beleggen met zich meebrengt. Daarna krijg je les over de drie opties om in te investeren: aandelen, crypto, en grondstoffen. Zodra je bekend bent met deze opties, word je geleerd hoe je een fundamentele analyse uitvoert. Deze fundamentele analyse kan je helpen met het bepalen waar je in gaat investeren. Nadat je dit hebt gekozen, krijg je ook tips over wanneer je moet gaan investeren. Met al deze kennis op zak, is het tijd om te gaan beginnen.

beurs-beginners

Rob laat zijn basis portfolio zien, en legt aan je uit hoe je zelf nu precies een portfolio opzet. Hierna worden enkele veelvoorkomende vragen en situaties behandeld, zoals wat je precies kunt doen als je weinig tijd hebt om actief te handelen. Als laatste deel van de cursus richten de experts zich op de toekomst: hoe kun je nu doorgaan als je jezelf graag verder zou willen ontwikkelen?

Premium

Door voor de Premium versie van de WhatsNext Community te kiezen, betaal je een maandelijks bedrag om deel te mogen nemen aan de WhatsNext Community Discord. Als je nog niet bekend bent: Discord is een app om met anderen te communiceren, net zoals WhatsApp. Discord werkt beter voor grotere groepen, omdat je de mogelijkheid hebt om aparte tekst kanalen aan te maken. Zo houd je de verschillende soorten nieuws van elkaar gescheiden, en wordt de communicatie voor iedereen overzichtelijker. Door deel te nemen aan de Discord, krijg je een hoop maandelijkse voordelen.

premium-discord-groep

Informatie en tutorials

Allereerst krijg je toegang tot alle informatie en tutorials die de Community te bieden heeft. Daarnaast worden er uitgebreide analyses gemaakt, en kun je meekijken met wat de experts zelf doen. Je kunt je vragen stellen, en krijgt doordat de groep zo groot is vaak al binnen enkele minuten antwoord. Er zijn wekelijkse livesessies, waardoor je op de juiste momenten kunt blijven instappen. Ook fijn om te weten: er gebeurt best veel in de Discord, omdat iedereen kan meepraten. Daarom wordt er een dagelijkse update gestuurd. Mocht je dus een dag geen tijd of zin hebben om de laatste ontwikkelingen op de voet te volgen, dan ben je maar een kwartiertje kwijt aan het lezen van de samenvatting.

informatie-en-tutorials

Extra cursus

Naast de Discord voordelen krijg je een extra cursus, die zich vooral richt op de mindset. Zoals op de site beschreven staat kun je zo dus niet alleen je spaarrekening laten groeien, maar ook jezelf! Als laatste krijg je ook toegang tot de starters omgeving, waar in simpele taal wordt uitgelegd hoe je onnodige fouten voorkomt en succes op de markt behaalt. Daarnaast wordt er in de starters omgeving ook even aandacht besteed aan hoe je veilig met je geld omgaat. Wel zo fijn als je straks een goed zakcentje hebt opgebouwd!

cursus

Hoe weet ik waar ik moet beginnen?

Waar je precies moet beginnen binnen de WhatsNext Community ligt ietwat persoonlijk. Als jij van jezelf vindt dat je de basiskennis echt al voldoende beheerst, dan kun je in een keer deelnemen aan de Premium Discord. Mocht je toch ergens tegenaan lopen, dan kun je altijd je vragen aan de groep stellen, of even de starters omgeving checken.

Toch kan het ook een fijn idee zijn om gewoon bij het begin te beginnen. Als je iets minder zeker bent over je eigen kennis, of gewoon graag een goede basis wilt hebben voordat je met gelijkgestemden in contact komt, dan is de Beurs Beginners cursus zeker een aanrader. Waar je ook begint, je bent er in ieder geval van verzekerd dat je zo snel mogelijk kunt beginnen met het opbouwen van je eigen portfolio, waardoor je dus ook zo snel mogelijk aan de markt kunt deelnemen.

Hoeveel kost de WhatsNext Community?

Goed nieuws: de Beurs Beginners cursus is op dit moment tijdelijk gratis! Normaal gesproken zou je 97 euro betalen om met de Beurs Beginners cursus te starten, maar Rob Duijvestijn en Patrick Jongeneel willen graag een nieuwe norm neerzetten. Zij vinden dat dit de absolute basiskennis is, die iedereen die met beleggen wil beginnen gewoon tot zijn of haar beschikking zou moeten hebben.

Wil je na het voltooien van de Beurs Beginners cursus verder met het Premium plan? Ook dan begin je redelijk voordelig. Je kunt Premium voor 14 dagen uitproberen. Deze twee weken kosten je 1 euro, en als je na de 14 dagen niet tevreden bent, stort de WhatsNext Community deze euro zelfs nog terug op je rekening!

kosten

Ben je wel tevreden en wil je graag verder, dan kun je kiezen of je per maand, per kwartaal, of per jaar wilt betalen. Als je maandelijks betaalt, dan kost dat je 97 euro per maand. Betaal je per kwartaal, dan betaal je 197 euro voor die drie maanden, dus 65,60 per maand. Gelijk kiezen voor een jaar abonnement is het voordeligst: je betaalt 597 euro per jaar, dus 49,75 per maand! Dat is flink wat korting, je bespaart meer dan 40 euro in de maand op je abonnement.

Wat zijn de voordelen van de WhatsNext Community?

Om maar gelijk op de kosten van hierboven verder te gaan: de drempel om bij de WhatsNext Community te beginnen ligt ontzettend laag. Voor de prijs van een goedkoop kopje koffie kun je al twee weken lang aan de slag met het opbouwen van jouw portfolio, onder toeziend oog van de experts. Ook heb je 90 dagen lang garantie, onder het motto niet goed, geld terug”. De kosten zijn dus transparant en eerlijk.

voordelen

Daarnaast krijg je dus op maandelijkse basis toegang tot een groep aan mensen die allemaal dezelfde interesse in crypto delen. Dit is ontzettend waardevol, omdat je elkaar op deze manier dus constant kunt helpen met verbeteren. Ook haal je er een hoop positieve sociale interactie uit: leden feliciteren elkaar maar al te graag met een slimme investering, of een bij elkaar gespaarde vakantie.

Vooral voor beginners is het duidelijke stappenplan en alle verdere informatie ontzettend waardevol. Daarnaast hebben de experts niets te verbergen, en krijg je volledige inzage in hun eigen portfolio. Ook de realtime-updates over de markt zijn ontzettend nuttig, omdat je op deze manier nooit meer een belangrijke ontwikkeling mist.

Wat zijn de nadelen van de WhatsNext Community?

Voor elke vorm van cursus die over crypto gaat, gelden dezelfde nadelen. De WhatsNext Community is hier geen uitzondering op. Het handelen in crypto biedt nu eenmaal niet veel zekerheid, en crypto is een onvoorspelbaar iets. Je hebt dus nooit garantie dat je daadwerkelijk een grote of langdurige winst maakt. Het enige wat de Community je kan bieden, is een betere kans op succes, door middel van hun kennis en informatie.

Ook kan ik me goed voorstellen dat de hoeveelheid informatie die op je afkomt voor beginnende ondernemers best wel intimiderend kan zijn. De cursus is zeker ook niet voor iedereen geschikt: als je weinig tijd hebt, of geen zin hebt om je eens even flink in crypto te verdiepen, dan kan de Community niet altijd even veel voor je betekenen.

Kun je wel echt geld verdienen door in crypto te investeren?

Online wordt er vaak gewaarschuwd voor fraude via crypto cursussen. Daar hoef je je bij de WhatsNext Community in ieder geval geen zorgen om te maken. Je wordt bij het begin van de cursus al aangemoedigd om je eigen portemonnee te beginnen. Deze portemonnee is helemaal van jou, en als je hem voldoende beveiligt en er verantwoord mee omgaat, kan er helemaal niets mee gebeuren.

Mocht je crypto hebben verkocht, dan wordt het geld dat je daar mee verdiend hebt op een rekening naar keuze gestort. Je uitbetalingen blijven dus ook van jou. Het enige wat je per maand kwijt bent, is het geld dat je betaalt om aan Premium te mogen deelnemen. Crypto blijft natuurlijk onvoorspelbaar, en het is dus verstandig om alleen te investeren wat je ook bereid bent om te verliezen. De markt zal altijd enigszins onvoorspelbaar blijven, ook als je gebruik kunt maken van de kennis van de 4 experts van de WhatsNext Community.

Wat zeggen anderen over de WhatsNext Community?

De WhatsNext Community heeft een 4,9 van de 5 op Trustpilot, wat dus een bijzonder goede score is. De meeste leden zijn vooral te spreken over de rustige, kalme sfeer die er binnen de groep heerst. Er zijn geen mensen die met hun rijkdom lopen te pronken, of overdreven screenshots van hun winstpercentages sturen. In plaats daarvan wordt informatie op een professionele en overzichtelijke manier gedeeld.

whatsnext-community-ervaringen

Ook waarderen veel klanten het dat elke vraag beantwoord wordt, of je nu een beginner of een ervaren handelaar bent. Niets is te gek, en je zult niet belachelijk gemaakt worden als je op zoek bent naar wat extra uitleg. Een reviewer laat weten dat de WhatsNext Community hem heeft geholpen om eindelijk wat plezier te krijgen in het investeren in crypto. Voorheen sloeg zijn hart bij elke beweging op de markt over, en had hij stress bij zowel forse stijgingen als dalingen. Door de begeleiding van de experts kan hij inmiddels met de juiste hoeveelheid aan risicomanagement genieten van het handelen, zonder constant bang te zijn dat hij iets mist.

Mooie reviews dus, maar hoe dacht ik er zelf over?

Mijn ervaringen met de WhatsNext Community

Vanaf het moment dat ik mij officieel bij de Premium WhatsNext Community aansloot, wist ik dat ik iets heel bijzonders was tegengekomen. De vier mannen die zichzelf experts noemen, hebben die titel volledig verdiend. Ik was onmiddellijk onder de indruk van hun passie voor al hun klanten. Ze beantwoordden vragen met compassie, en hadden heel aangenaam contact met iedereen in de Discord.

ervaringen-van-leden

Ook onderling lag het contact goed: er was geen last van een nare of opschepperige sfeer, wat je in sommige andere crypto groepen nog wel eens tegenkomt. Ik vond het fijn om de Discord te gebruiken, en doordat er een specialist op het gebied van Discord betrokken is bij het team, wist ik binnen enkele dagen alle ins en outs van het systeem te gebruiken. Uiteindelijk heeft de groep mij echt wel geholpen om meer kennis te vergaren, iets wat ik in het begin niet helemaal had verwacht. Ik kijk dan ook heel positief terug op alle gesprekken die ik binnen de Discord heb gevoerd. Er is altijd ruimte om te leren en groeien!

Conclusie WhatsNext Community review

In conclusie kan ik de WhatsNext Community dus volledig aanraden. Er zijn, zoals in de nadelen benoemd werd, een paar kleine opmerkingen te maken, maar het komt erop neer dat deze jonge experts gewoon goed weten waar ze het over hebben. Ik waardeer de betrokkenheid van de Community enorm, van het aanbieden van een mindset cursus tot het extra onderwijs over risicobeperking en verantwoordelijk met geld omgaan. Het voelt alsof de WhatsNext Community er op gericht is om een nieuwe generatie aan zelfstandige ondernemers te kweken!

whatsnext-community-website

Dit alles voor een ontzettend redelijke prijs: er zijn veel cursussen te vinden die een minder complete ervaring voor veel meer geld aanbieden. Rob Duijvestijn en Patrick Jongeneel mogen trots zijn op wat zij al hebben bereikt, en ik kan niet wachten om te zien hoe zij zich in de toekomst nog verder gaan ontwikkelen. Als jij ook nog op zoek bent naar een groep vol crypto liefhebbers, waar er de ruimte is om met elkaar ergens volledig voor te gaan, dan ben je bij de WhatsNext Community aan het juiste adres.

Plaats een reactie