Bitvavo vs Binance: welke exchange moet je kiezen?

Cryptocurrencies zijn de afgelopen jaren flink gestegen in populariteit. Uit een recent onderzoek van Multiscope, genaamd ‘Cryptovaluta Monitor’ blijkt dat er 1,9 miljoen crypto bezitters zijn in Nederland. In vergelijking met de vorige meting in 2018 zijn er maar liefst 1 miljoen crypto bezitters bijgekomen.

Door de stijgende populariteit van cryptocurrencies zijn er ook veel verschillende crypto exchanges bijgekomen. Maar voor welke crypto exchange moet je kiezen? Dat is een veelvoorkomende vraag onder beginnende crypto beleggers.

Bitvavo en Binance zijn populaire exchanges waarop je kunt handelen in cryptocurrencies. Op beide exchanges kun je eenvoudig cryptomunten kopen en verkopen tegen enorm lage kosten. De exchanges hebben veel overeenkomsten, maar er zijn ook belangrijke verschillen.

In dit artikel ga ik de exchanges: Bitvavo vs Binance met elkaar vergelijken. Ik beschrijf wat de voor- en nadelen zijn en welke exchange het beste is voor verschillende type beleggers. Op deze manier kun je zelf kiezen welke exchange het beste bij je past.

Inhoudsopgave

Bitvavo vs Binance

Bitvavo en Binance zijn betrouwbare exchanges waar je goedkoop en veilig cryptomunten kunt kopen. Maar voor welke exchange moet je kiezen? Dat ligt eraan hoeveel ervaring je hebt met het handelen in cryptocurrencies. Ben je een beginnende crypto belegger? Dan adviseer ik je om gebruik te maken van Bitvavo. Bitvavo is een gebruiksvriendelijke exchange waar je eenvoudig cryptomunten kunt kopen. Heb je al wat meer ervaring met het beleggen in cryptocurrencies? Dan adviseer ik je om gebruik te maken van Binance. Binance is de grootste crypto exchange ter wereld en heeft een ruim aanbod aan cryptomunten beschikbaar. Daarnaast heeft het platform enorm lage kosten en geavanceerde grafieken die je kunt gebruiken voor technische analyse.

bitvavo-of-binance

In dit artikel heb ik Bitvavo en Binance vergeleken op het gebied van aanbod, kosten, gebruiksvriendelijk, betrouwbaarheid en veiligheid. Op basis van deze vergelijking kun je zelf bepalen welke exchange het beste bij je past.

Introductie Bitvavo

Bitvavo in 2018 opgericht in Amsterdam, met als doel om het kopen en verkopen van cryptocurrencies toegankelijk te maken voor iedereen. En daar zijn ze zeker in geslaagd. De afgelopen jaren is Bitvavo uitgegroeid tot de beste crypto exchange van Nederland. Je kunt op het platform gemakkelijk handelen in cryptomunten tegen enorm lage kosten.

Verder heeft Bitvavo een ruim aanbod aan cryptocurrencies beschikbaar. Je kunt op het platform handelen in meer dan 180 verschillende cryptomunten zoals Bitcoin, Ethereum en Cardano. Daarnaast heeft Bitvavo een gebruiksvriendelijke website en mobiele app die geschikt is voor zowel beginnende als gevorderde beleggers.

bitvavo-logo

Als laatste heeft Bitvavo als voordeel dat het een Nederlands bedrijf is met een Nederlandse klantenservice. Je kunt dus op een eenvoudige manier communiceren met de klantenservice in het Nederlands.

Wil je graag beginnen met beleggen in crypto? Maak dan gebruik van de tijdelijke welkomstbonus van Bitvavo. Hierbij kun je de eerste 1.000 euro gratis handelen zonder transactiekosten te betalen.

Introductie Binance

Binance is momenteel de grootste crypto exchange ter wereld op het gebied van handelsvolume. Het platform is in 2017 opgericht door Changpeng Zhao in China. Tegenwoordig wordt het bedrijf aangestuurd vanuit het hoofdkantoor op de Kaaimaneilanden.

Binance staat vooral bekend om zijn lage transactiekosten en hoge handelsvolumes. De transactiekosten zijn maximaal 0,10%, terwijl je bij concurrenten vaak 0,15 tot 0,25% betaald aan transactiekosten. Verder is Binance super snel in het verwerken van transacties. Het platform kan maar liefst 1,4 miljoen transacties verwerken per seconde. Hierdoor hoef je gelukkig niet lang te wachten voordat je transacties zijn verwerkt.

Daarnaast kun je op Binance handelen in meer dan 350 verschillende cryptocurrencies. Je kunt op het platform handelen in bekende cryptomunten zoals Bitcoin, Ethereum of Cardano, maar ook in minder bekende cryptomunten zoals Solana, Dogecoin of Shiba Inu.

binance-logo

Ook heeft Binance veel geavanceerde opties beschikbaar die vooral geschikt zijn voor gevorderde crypto beleggers. Je kunt op het platform bijvoorbeeld gebruik maken van geavanceerde grafieken voor technische analyse. Door gebruik te maken van deze grafieken kun je beter analyseren wanneer het een goed moment is om cryptomunten te kopen of te verkopen. Enorm handig dus voor daytraders.

Het enige nadeel van deze geavanceerde opties is dat het wat overweldigend is voor beginners. De meeste beginners hebben veel van deze opties namelijk helemaal niet nodig.

Binance is vooral geschikt voor ervaren crypto handelaren. Dit komt omdat het platform een ruim aanbod heeft aan cryptomunten, een hoog handelsvolume en enorm lage transactiekosten.

Wil je graag beginnen met handelen in cryptomunten? Klik dan hier of de knop hieronder om een gratis account aan te maken op de website van Binance.

Veilig op de website van Binance

Bitvavo vs Binance: Wat zijn de grootste verschillen?

Wil je graag weten wat de grootste verschillen zijn tussen Bitvavo en Binance? Hieronder heb ik de belangrijkste verschillen voor je in kaart gebracht. Hopelijk helpt dit je bij het maken van de keuze.

Bitvavo heeft enorm lage kosten, maar de transactiekosten van Binance zijn nóg lager. Binance heeft de laagste transactiekosten die ik ooit ben tegengekomen. Je betaald bij Binance maximaal 0,10% aan transactiekosten en bij Bitvavo maximaal 0,25%. Daarnaast kun je bij Binance helaas niet meer betalen met iDEAL en dat kan bij Bitvavo bijvoorbeeld wel.

Binance heeft veel opties beschikbaar voor ervaren beleggers. Zo kun je op het platform hefboom traden, leverage traden en spot traden. Echter, door al deze verschillende keuzemogelijkheden kan het platform ingewikkeld zijn voor beginners. Daarom zou ik beginners adviseren om gebruik te maken van Bitvavo. Bitvavo heeft een gebruiksvriendelijk platform waar je eenvoudig kunt handelen in cryptomunten. Toch kun je als beginner ook prima gebruik maken van Binance. Binance heeft namelijk ook een eenvoudige weergave (Binance Lite) die speciaal is ontwikkeld voor beginners. Binance Lite heeft veel minder keuzemogelijkheden en is daardoor eenvoudiger om te gebruiken voor beginners.

bitvavo-vs-binance-de-grootste-verschillen

Beide exchanges doen het goed op het gebied van betrouwbaarheid en veiligheid. In 2019 is Binance wel gehackt, maar dit hebben ze destijds op een goede manier opgelost. Alle slachtoffers hebben hier een bericht over ontvangen en zijn allemaal netjes terugbetaald. Daarnaast heeft Binance de beveiliging van het platform verder verbeterd. Door al deze verschillende maatregelen hebben beleggers nog steeds veel vertrouwen in het platform. Toch is Bitvavo ook een veilige en betrouwbare exchange. Het platform heeft een aparte stichting opgericht, zodat alle cryptomunten van gebruikers op een veilige manier kunnen worden opgeslagen. Stel dat Bitvavo ooit failliet zou gaan dan hebben gebruikers nog steeds toegang tot al hun cryptomunten.

Als we kijken naar het aanbod, dan kun je bij Bitvavo handelen in meer dan 175 verschillende cryptomunten. Je kunt op het platform handelen in bekende cryptomunten en je kunt eenvoudig betalen met euro’s. Verder is er een klein minimumbedrag van 5 euro. Je kunt bij Bitvavo dus al beginnen met handelen in crypto vanaf 5 euro. In vergelijking met Bitvavo heeft Binance een ruimer aanbod aan cryptomunten beschikbaar. Bij Binance kun je handelen in meer dan 350 verschillende cryptomunten. De kans is dus groot dat de cryptomunt waar jij in wilt gaan handelen beschikbaar is op Binance.

Gebruiksvriendelijkheid

Eerst gaan we kijken naar de gebruiksvriendelijkheid van het platform. Het is belangrijk dat de website en app overzichtelijk is en snel. Niemand wil gebruik maken van een trage website en app, waarbij het ingewikkeld is om te handelen in cryptomunten.

Bitvavo – Gebruiksvriendelijkheid

Bitvavo heeft naar mijn mening de beste crypto app van Nederland. Zowel de website als de app is op een gebruiksvriendelijke manier ingericht en snel. Met behulp van dit platform maakt Bitvavo het kopen en verkopen van cryptomunten toegankelijk voor iedereen.

gebruiksvriendelijkheid-bitvavo

Je kunt bij Bitvavo kiezen tussen de standaard weergave en de geavanceerde weergave. De standaard weergave is geschikt voor beginners die eenvoudig cryptomunten willen kopen en verkopen. De geavanceerde weergave is geschikt voor gevorderden die gebruiken willen maken van meer mogelijkheden zoals limit orders, stop limit orders en market orders.

Naar mijn mening is dit op een goede manier opgezet. Hierdoor raken beginners niet het overzicht kwijt door alle mogelijkheden en kunnen gevorderden gebruik maken van alle geavanceerde opties. Het platform is dus geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Ben je een beginnende belegger en wil je graag beginnen met handelen in cryptocurrencies? Dan adviseer ik je om eerst een goede crypto cursus te volgen. Op deze website heb ik een uitgebreid artikel geschreven over de beste crypto cursussen van Nederland.

Binance – Gebruiksvriendelijkheid

Er zit een wereld van verschil tussen de website en app van Bitvavo en Binance. Zodra je inlogt op de website of app zie je een dashboard met enorm veel mogelijkheden. Je kunt hierbij denken aan spot trading, leverage trading, futures trading en staking. Al deze verschillende opties kunnen overweldigend zijn voor beginners.

binance-gebruiksvriendelijkheid

Gelukkig biedt Binance hier ook een oplossing voor met de Binance Lite App. Dit is een simpele versie van de Binance app die speciaal is ontwikkeld voor beginners. Toch zie ik dat de meeste mensen de standaard Binance app downloaden en overweldigd raken door alle opties.

Voor de website van Binance geldt precies hetzelfde. Het hoofdmenu van de Binance website zit vol met mogelijkheden. Dit is handig voor de mensen die hier gebruik van maken, maar voor de meeste mensen maakt dit het platform alleen maar onoverzichtelijk.

Het aanbod

Het aanbod is een belangrijk onderdeel van een crypto exchange. Daarom geef ik in dit hoofdstuk een overzicht van het aanbod van Bitvavo en Binance. Op deze manier kun je het aanbod van de exchanges goed met elkaar vergelijken.

Bitvavo – Het aanbod

Het aanbod van Bitvavo is prima voor beginnende beleggers. Bij Bitvavo kun je handelen in meer dan 175 verschillende cryptomunten. Ik gebruik het platform al sinds 2018 en het aanbod is het afgelopen half jaar flink gegroeid. Een half jaar geleden was het aanbod nog veel kleiner. Toen waren er slechts 50 verschillende cryptomunten beschikbaar op het platform.

Toch zijn er andere exchanges die meer cryptomunten aanbieden dan Bitvavo. Maar de vraag is natuurlijk wel of dit noodzakelijk is. Bitvavo biedt eigenlijk alle bekende cryptomunten wel aan, maar laat een aantal kleinere cryptomunten achterwege.

Naar mijn mening is dit geen probleem, omdat de kleinere cryptomunten vaak ook een stuk risicovoller en volatieler zijn. Ik denk dat het aanbod van Bitvavo ruim genoeg is voor de meeste beleggers. Wil je graag beleggen in een bepaalde cryptomunt die je niet kunt kopen op Bitvavo? Dan is de kans groot dat deze cryptomunt wel verkrijgbaar is op Binance.

bitvavo-aanbod

Daarnaast is het handig dat je op Bitvavo cryptomunten kunt kopen met euro’s. Je kunt eenvoudig via iDEAL euro’s storten op je account en cryptomunten kopen met deze euro’s. Bij Binance gaat dit op een andere manier, maar hier kom ik later nog wel op terug in dit artikel.

Als laatste hanteert Bitvavo tegenwoordig een minimum orderbedrag van 5 euro. Je hebt dus minimaal 5 euro nodig om cryptomunten te kopen. Verder heeft Bitvavo een lage spread. De spread is het verschil tussen de beste biedprijs en de laagste laatprijs op een specifiek moment van een bepaalde cryptomunt. Stel dat je voor 1000 euro aan Bitcoin koopt en direct weer verkoopt, dan ben je bijna geen geld kwijtgeraakt. Andere exchanges hebben soms een spread van maar liefst 2%. Dit betekent dat je slechts 980 euro van de 1000 euro aan Bitcoin terugkrijgt.

Binance – Het aanbod

Ik gaf hierboven al aan dat Binance een enorm uitgebreid aanbod heeft. Bij Binance kun je meer dan 350 verschillende cryptomunten kopen, verkopen en bewaren. Je kunt op het platform handelen in Bitcoin, maar ook in populaire altcoins zoals Ethereum, Solana en Cardano. Bijna wekelijks worden er nieuwe cryptomunten toegevoegd aan het platform.

Wil je graag investeren in populaire altcoins? Dan is de kans groot dat je ze kunt terugvinden op Binance. Als deze altcoins nog niet zijn toegevoegd aan Binance dan is het nog maar de vraag of het wel verstandig is om hierin te gaan investeren.

binance-aanbod

Er zijn nog veel cryptomunten die je momenteel nog niet kunt kopen op Binance. Maar meestal worden de succesvolle cryptomunten vanzelf wel toegevoegd aan het platform. Gelukkig heeft Binance een streng beleid ontwikkeld voor het toevoegen van nieuwe cryptomunten. Dit zorgt ervoor dat er geen slechte cryptomunten worden toegevoegd aan het platform.

Binance is de grootste exchange ter wereld en heeft een enorm hoog handelsvolume. Dat is
is perfect voor daytraders. Wil je graag beginnen met daytraden in crypto. Dan adviseer ik je om gebruik te maken van Binance. Door het hoge handelsvolume kun je altijd weer snel je cryptomunten verkopen.

De kosten en fees

Wil je graag weten welk platform beter presteert op het gebied van kosten? Hieronder heb ik de kosten en fees van Bitvavo en Binance in kaart gebracht. Op deze manier kun je de exchanges goed met elkaar vergelijken.

Bitvavo – Kosten en fees

De kosten van een exchange is een belangrijk onderdeel voor het handelen in cryptocurrencies. Ben je op zoek naar een goedkope exchange? Dan ben je Bitvavo aan het juiste adres. Bij Bitvavo kun je eenvoudig een gratis account aanmaken net zoals bij andere exchanges.

Wanneer je gaat handelen in cryptocurrencies dan kunnen hier hoge kosten bij komen kijken. Maar dat is bij Bitvavo niet het geval. Bij Bitvavo betaal je maximaal 0,25% aan handelskosten per transactie. In vergelijking met andere Nederlandse exchanges zijn dit enorm lage kosten. Daarom staat Bitvavo ook wel bekend als de goedkoopste exchange van Nederland. Verder is het platform enorm transparant over alle kosten en fees. Dat is ook erg prettig, omdat je dan precies weet waar je aan toe bent.

Er zijn exchanges die lage kosten rekenen voor bijvoorbeeld een hele Bitcoin. Dit doen zij, omdat ze positief naar voren willen komen in vergelijkingstests. Maar als je voor kleinere bedragen gaat handelen dan betaal je enorm hoge kosten. Gelukkig is dit bij Bitvavo niet aan de orde. Bij Bitvavo betaal je ook bij kleinere bedragen maximaal 0,25% aan transactiekosten.

Zoals ik al zei heeft Bitvavo enorm lage handelskosten. Maar de kosten worden zelfs nog lager naarmate je meer gaat handelen. Hieronder heb ik een tabel toegevoegd met de handelskosten van Bitvavo.

VOLUME (30D)TAKER FEEMAKER FEE
€ 0+0.25%0.15%
€ 100 000+0.20%0.10%
€ 250 000+0.16%0.08%
€ 500 000+0.12%0.06%
€ 1 000 000+0.10%0.05%
€ 2 500 000+0.08%0.04%
€ 5 000 000+0.06%0.04%
€ 10 000 000+0.05%0.03%
€ 25 000 000+0.04%0.03%

Momenteel biedt Bitvavo een interessante welkomstbonus aan nieuwe klanten. Hierbij kun je de eerste 1000 euro gratis handelen zonder transactiekosten te betalen. Wil je graag profiteren van deze tijdelijke welkomstbonus? Klik dan op deze link of de knop hieronder.

Binance – Kosten en fees

Het voordeel van grote exchanges is dat zij hun producten en services kunnen aanbieden voor een lage prijs. Dit geldt ook voor Binance. Binance is niet alleen de grootste, maar ook de goedkoopste crypto exchange ter wereld. Je betaalt op het platform slechts 0,10% aan handelskosten per transactie. Dit zijn enorm lage kosten in vergelijking met bijvoorbeeld Bitvavo (0,25%) of Coinmerce (0,40%).

Het is zelfs mogelijk om nóg lagere kosten te krijgen. Dat kan als je gebruik gaat maken van de Binance Coin (BNB). De Binance Coin (BNB) is de eigen munt van de Binance crypto exchange. Wanneer je BNB vasthoudt in je portefeuille en aangeeft dat je de kosten met BNB wilt betalen dan krijg je 25% korting op je transactiekosten. Let er wel op dat deze korting ieder jaar wordt gehalveerd. Al met al heeft Binance enorm lage kosten, vooral in vergelijking met andere exchanges.

Ook bij Binance geldt dat je minder gaat betalen naarmate je meer gaat handelen. Ik heb de kosten toegevoegd in het onderstaande overzicht. Controleer altijd wel even of de kosten nog actueel zijn. In de toekomst kunnen de kosten veranderen en ik kan niet garanderen dat dit overzicht altijd up to date is.

binance-kosten

Staking bij Bitvavo en Binance

Wil je graag geld verdienen met crypto? Dat kan door middel van het staken van je cryptocurrencies. Het staken van cryptocurrencies kun je goed vergelijken met het ontvangen van rente op je spaarrekening. Bij het staken koop je een bepaalde hoeveelheid cryptocurrencies en die houd je voor een bepaalde periode vast. Als beloning voor het vasthouden ontvang je rente op je cryptocurrencies. Op deze manier kun je passief geld verdienen met crypto.

Bitvavo – Staking

Het is zeker mogelijk om cryptomunten te staken bij Bitvavo. Je kunt op het platform kiezen uit 20 verschillende cryptomunten die je kunt staken waaronder Bitcoin, Ethereum en Cardano. De opbrengst die je ontvangt voor het staken is niet extreem hoog in vergelijking met andere exchanges. Maar Bitvavo heeft wel als voordeel dat ze de cryptomunten op een veilige manier opslaan in een cold wallet.

Momenteel kun je de onderstaande cryptomunten staken bij Bitvavo.

CryptomuntenOpbrengst (p/j)
ARK (ARK)1.07%
Bitcoin (BTC)0.77%
Bitcoin Cash (BCH)1.02%
Cardano (ADA)4.25%
Chainlink (LINK)0.49%
Cosmos (ATOM)0.49%
Dai (DAI)6.1%
Ethereum (ETH)1.01%
Litecoin (LTC)1.04%
Luna (LUNA2)6.0%
ICON (ICX)7.5%
NEO (NEO)0.52%
Ontology (ONT)0.51%
Solana (SOL)5.0%
Tether (USDT)6.1%
Tezos (XTZ)0.66%
Tron (TRX)1.03%
USD Coin (USDC)6.1%
VeChain (VET)0.49%
Waves (WAVES)5.5%

Bij Bitvavo wordt de staking vergoeding wekelijks uitgekeerd in cryptocurrencies. Je ontvangt dus geen fiat geld (euro’s), maar een klein beetje extra cryptocurrencies. Momenteel wordt de wekelijkse staking vergoeding op de maandag uitgekeerd. Dat is natuurlijk een fijne manier om de week te beginnen!

Binance – Staking

Ook bij Binance kun je bepaalde cryptomunten staken. Door ondersteunde cryptomunten vast te houden in je portefeuille kun je het blockchain netwerk versterken. Als beloning hiervoor ontvang je een staking vergoeding. Deze vergoeding verschilt per cryptomunt, maar ligt meestal tussen de 1% en de 10%. Op deze manier kun je extra geld verdienen door het simpelweg vasthouden van cryptomunten.

In de onderstaande tabel vind je alle cryptomunten die je kunt staken bij Binance.

CryptomuntenOpbrengst (p/j)
LTC1.4%
XRP1.39%
BUSD7%
ETH3.9%
BTC3.1%
DYDX8.7%
AAVE5.39%
BNB0.9%
USDT3%
SXP0.85%
LINK1.4%
HARD3.9%
XVS4.12%
DAI1.19%

Klantenservice

Het is belangrijk dat een exchange beschikt over een goede klantenservice. De klantenservice moet goed bereikbaar zijn en goed antwoord kunnen geven op alle vragen. Hieronder laat ik je zien wat mijn ervaring is met de klantenservice van Bitvavo en Binance. Zo kun je de klantenservice van de exchanges goed met elkaar vergelijken.

Bitvavo – Klantenservice

Ik heb een positieve ervaring met de klantenservice van Bitvavo. Je kunt eenvoudig contact opnemen met de klantenservice via de e-mail of via de live chat. Het is helaas niet mogelijk om met de klantenservice te bellen. Voordat je contact gaat opnemen met de klantenservice is het handig om eerst het hulpcentrum te raadplegen. De kans is groot dat je hier al een antwoord kunt vinden op je vraag. Heb je toch de klantenservice nodig dan krijg je meestal binnen 24 uur antwoord op je vraag. Als het wat drukker is dan duurt het soms wat langer voordat je antwoord krijgt op je vraag. Neem je contact op via de live chat dan krijg je meestal binnen één tot 10 minuten antwoord op je vraag. Als laatste heeft Bitvavo een Nederlandse klantenservice. Je kunt dus eenvoudig communiceren met de klantenservice in het Nederlands.

klantenservice

Binance – Klantenservice

Ik ben zelf wat minder tevreden over de klantenservice van Binance. In 2018 is het platform uitgegroeid tot de grootste crypto exchange ter wereld. Door deze stijging in populariteit ontvangt de klantenservice natuurlijk enorm veel vragen. Toen ik een tijdje geleden een e-mail stuurde naar de klantenservice met een vraag heb ik een aantal weken moeten wachten op een antwoord.

Aan de ene kant snap ik dat ze dat ze druk zijn vanwege de extreme groei van de afgelopen jaren. Maar aan de andere kant vind ik dat ze meer geld hadden moeten investeren in de klantenservice. Daarnaast is Binance geen Nederlands bedrijf en je kunt geen telefonisch contact met ze opnemen. Je moet dus in het Engels communiceren met de klantenservice.

Betrouwbaarheid en veiligheid

Wil je graag investeren in cryptocurrencies? Dan is het belangrijk dat je gebruik gaat maken van een betrouwbare en veilige crypto exchange. Er is namelijk geen derde partij die je kan helpen wanneer je al je cryptomunten bent kwijtgeraakt. In dit hoofdstuk laat ik je zien of Bitvavo en Binance betrouwbare en veilige crypto exchanges zijn.

Bitvavo – Betrouwbaarheid en veiligheid

Bitvavo is zeker een betrouwbare en veilige exchange. Zo kun je als gebruiker eenvoudig je account beveiligen (bijvoorbeeld via tweefactorauthenticatie) en worden al je cryptomunten opgeslagen in een cold wallet.

Daarnaast heeft Bitvavo een aparte stichting opgericht om alle cryptomunten van gebruikers op een veilige manier op te slaan. Stel je voor dat Bitvavo ooit failliet zou gaan dan hebben gebruikers nog steeds toegang tot al hun cryptomunten. Ook zijn alle beleggingsrekeningen op Bitvavo verzekerd tegen diefstal tot een bedrag van 255 miljoen dollar.

Dus, is Bitvavo een veilige en betrouwbare exchange? Naar mijn mening wel. Hieronder geef ik je een lijst met de belangrijkste voordelen waarom Bitvavo een betrouwbare en veilige exchange is:

 • Bitvavo beschermt klanten tegen faillissement: Alle cryptomunten van klanten worden op een veilige manier opgeslagen bij een aparte stichting. Dus, stel dat Bitvavo ooit failliet zou gaan dan staan alle cryptomunten hier nog netjes opgeslagen.
 • Bitvavo is geregisteerd bij De Nederlandsche Bank: Bitvavo voldoet aan alle voorwaarden van De Nederlandsche Bank.
 • Bitvavo rekeningen zijn verzekerd tegen diefstal tot 255 miljoen dollar: Bitvavo heeft een samenwerking met Coinbase Custody International, waardoor alle rekeningen op Bitvavo verzekerd zijn tegen diefstal tot 255 miljoen dollar bij Aon.
 • Bitvavo rekeningen hebben geavanceerde veiligheidsinstellingen: Denk hierbij aan tweefactorauthenticatie, antiphishing code en het whitelisten van IP-adressen.

Binance – Betrouwbaarheid en veiligheid

Binance is de grootste crypto exchange ter wereld en wordt daardoor vaak aangevallen door hackers. In 2019 is dit ook een keer fout gegaan. Toen hebben hackers in één transactie maar liefst 7.000 Bitcoins gestolen van het platform. Dat is natuurlijk geen leuke situatie voor gebruikers en Binance heeft daardoor het platform gelijk offline gehaald. Toch vind ik het wel knap om te zien hoe het platform hiermee is omgegaan. Changpeng Zhao, de CEO van Binance heeft het nieuws direct naar buiten gebracht en heeft gelijk een Q&A sessie gedaan om alle vragen te beantwoorden. Binance heeft in deze situatie op een duidelijke en transparante manier gecommuniceerd met zijn gebruikers. Daarnaast was het platform goed verzekerd, waardoor geen enkele gebruiker geld is kwijtgeraakt door deze aanval. Naar mijn mening heeft Binance deze situatie op een zeer professionele manier aangepakt.

veiligheid

Uiteindelijk is Binance natuurlijk verantwoordelijk voor de veiligheid van het platform. Maar ook de gebruiker heeft hier een belangrijke rol in. Wanneer je een account aanmaakt bij Binance is het belangrijk dat je rekening houdt met de onderstaande veiligheidsmaatregelen:

 • Maak gebruik van een uniek e-mailadres met een sterk wachtwoord.
 • Schakel tweefactorauthenticatie in voor bij het inloggen.
 • Schakel een antiphishing code in bij de communicatie.
 • Klik nooit op advertenties of links in e-mailberichten.
 • Stort het geld waar je niet mee handelt op je bankrekening.

Al met al is Binance een betrouwbare en veilige exchange voor het handelen in cryptocurrencies. Maar het is wel belangrijk dat je je account zelf goed beveiligd. Wanneer je account wordt gehackt, omdat je geen gebruik maakt van tweefactorauthenticatie, dan is dat niet de schuld van Binance.

Bitvavo of Binance: Voor- en nadelen

Voordat je gebruik gaat maken van een exchange is het handig om te weten wat de voor- en nadelen zijn. Daarom heb ik hieronder de voor- en nadelen van Bitvavo en Binance voor je in kaart gebracht.

Voor- en nadelen Bitvavo

Voordelen Bitvavo

 • Beste crypto exchange van Nederland.
 • Gebruiksvriendelijk website & app.
 • Lage transactiekosten (maximaal 0,25%).
 • Meer dan 175 cryptomunten beschikbaar.
 • Betrouwbaar en veilig platform.
 • Betalen met iDEAL.
 • Nederlandstalige klantenservice.
 • Geregistreerd bij De Nederlandsche Bank.

Nadelen Bitvavo

 • Klantenservice is telefonisch bereikbaar.
 • Er zijn weinig altcoins beschikbaar.

Voor- en nadelen Binance

Voordelen Binance

 • Grootste crypto exchange ter wereld.
 • Extreem lage transactiekosten (0,10%)
 • Extra korting als je gebruik maakt van de Binance Coin (BNB).
 • Meer dan 350 cryptomunten beschikbaar.
 • Hoog handelsvolume.
 • Snelle verwerking van transacties.

Nadelen Binance

 • Je kunt niet bellen met de klantenservice.
 • Geen Nederlandstalige klantenservice.


Voor wie is de exchange geschikt?

In dit hoofdstuk laat ik je zien voor wie Bitvavo en Binance geschikt is. Op deze manier kun je goed bepalen welke exchange het beste bij je past.

Voor wie is Bitvavo geschikt?

Bitvavo is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Dit komt omdat je bij Bitvavo kunt kiezen tussen de standaard en de geavanceerde weergave. De standaard weergave is eenvoudig om te gebruiken en zeer geschikt voor beginners. De geavanceerde weergave heeft veel mogelijkheden voor technische analyse en is zeer geschikt voor gevorderden.

voor-wie-is-bitvavo-of-binance-geschikt

Voor wie is Binance geschikt?

Binance is vooral geschikt voor ervaren beleggers. Wanneer je inlogt op de website of app dan zie je een dashboard met veel verschillende mogelijkheden. Je kunt op het platform bijvoorbeeld hefboom traden, leverage traden en spot traden. Door al deze verschillende mogelijkheden kan het platform overweldigend zijn voor beginnende beleggers.

Bitvavo vs Binance vergelijken

CriteriaBitvavoBinance
KostenMaximaal 0.25%Maximaal 0,10%
Aanbod175+ cryptomunten350+ cryptomunten
GebruiksvriendelijkheidZeer gebruiksvriendelijk platform.Door de vele mogelijkheden minder gebruiksvriendelijk voor beginners.
Nederlandstalige klantenserviceJaNee
iDEALJaTijdelijk niet
StakingJaJa
Geregisteerd bij DNBJaNee

Klantervaringen

Wil je graag weten wat ervaringen zijn van gebruikers? Hieronder vind je reviews van klanten van Bitvavo en Binance.

Bitvavo – Klantervaringen

Patrick is zeer tevreden over Bitvavo. In zijn review schrijft hij: “Als je op een eenvoudige manier wilt handelen in cryptomunten dan ben je bij Bitvavo aan het juiste adres. Ze luisteren goed naar de wensen van gebruikers en het storten en opnemen van geld kan bijna niet makkelijker. Daarnaast heeft Bitvavo als voordeel dat het een Nederlands bedrijf is. Je kunt hierdoor gemakkelijker communiceren met de klantenservice in het Nederlands.”

bitvavo-trustpilot

Binance – Klantervaringen

Damian schrijft in zijn review over Binance het volgende: “Binance is een geweldig platform, ik gebruik het al jaren zonder problemen. Het grootste voordeel van Binance vind ik het extreem ruime aanbod. Je kunt bijna alle cryptomunten wel terugvinden op het platform. Daarnaast zijn ze continu bezig met het verbeteren en innoveren. Zo hebben ze in 2021 een NFT Marketplace gelanceerd en ze zijn continu bezig met het plaatsen van waardevolle blogartikelen om de kennis de gebruikers te verbeteren.”

Conclusie: Bitvavo vs Binance. Welke exchange moet je kiezen?

Voor het schrijven van dit artikel heb ik uitgebreid onderzoek gedaan naar Bitvavo en Binance. Maar voor welke exchange moet je nu kiezen?

Naar mijn mening is Bitvavo de beste optie voor het grootste gedeelte van de crypto handelaren in Nederland. Het is een gebruiksvriendelijk platform waar je eenvoudig kunt handelen in cryptomunten tegen lage kosten. Ik denk dat Bitvavo voor de meeste mensen de beste keuze is, omdat het platform eenvoudig is om te gebruiken, tegen enorm lage kosten.

Wil je graag gebruik maken van Bitvavo? Maak dan nu gebruik van de tijdelijke welkomstbonus. Hierbij kun je de eerste 1.000 euro gratis handelen zonder handelskosten te betalen. Klik hier om te profiteren van deze tijdelijke welkomstbonus.

Heb je al wat meer ervaring met het handelen in cryptocurrencies? Dan kun je beter kiezen voor Binance. Binance biedt alle functionaliteiten die je nodig hebt als je wilt gaan handelen in cryptocurrencies. Het platform is niet voor niets uitgegroeid tot de grootste crypto exchange ter wereld. Binance heeft een enorm uitgebreid aanbod aan cryptomunten beschikbaar tegen extreem lage kosten. Ik ben geen enkele crypto exchange tegengekomen die lagere kosten heeft dan Binance. Dit is vooral handig als je veel wilt gaan handelen in cryptocurrencies.

Wil je graag beginnen met handelen in cryptocurrencies? Maak dan nu een gratis account aan bij Binance. Als je ook een aantal BNB cryptomunten koopt en aangeeft dat je de kosten wilt betalen met BNB dan krijg je 25% korting op de handelskosten.

Plaats een reactie