Beste Crypto Exchange (2024)

De 6 beste crypto exchanges in Nederland

Wat is de beste crypto exchange van Nederland? Dit is een vraag die veel beginnende beleggers hebben. Daarom heb ik besloten om hier een artikel over te schrijven.

Het handelen in cryptomunten is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Dit komt vooral omdat de rente op de bank zo laag is, waardoor mensen hun geld liever investeren in bijvoorbeeld cryptocurrencies.

De stijgende populariteit van cryptocurrencies heeft ervoor gezorgd dat er steeds meer crypto exchanges zijn bijgekomen. Daardoor vinden veel beginnende beleggers het moeilijk om een goede crypto exchange te kiezen.

Om beginnende beleggers hierbij te helpen heb ik een artikel geschreven waarin ik de beste crypto exchanges met elkaar heb vergeleken. Op basis daarvan heb ik een lijst gemaakt van de top 6 beste crypto exchanges van Nederland.

Inhoudsopgave

De beste crypto exchanges van 2024

 1. Beste crypto exchange van Nederland: Bitvavo
 2. Beste crypto broker voor gevorderden: Binance
 3. Beste crypto platform gebruiksvriendelijkheid: Coinmerce
 4. Beste crypto exchange veiligheid: Bitcoin Meester
 5. Beste crypto app van Nederland: BLOX
 6. Beste crypto exchange community: Bitocol

Crypto exchanges vergelijken: hoe doe ik dat?

Hoe heb je de crypto exchanges met elkaar vergeleken? Dat is een goede vraag. Voor het schrijven van dit artikel heb ik meer dan 10 verschillende crypto exchanges met elkaar vergeleken. Ik heb de exchanges met elkaar vergeleken op basis van veiligheid, handelskosten, aanbod en gebruiksvriendelijkheid. Uit deze vergelijkingstest zijn maarliefst 6 winnaars naar voren gekomen. In dit artikel geef ik je een uitgebreide omschrijving van de top 6 beste crypto exchanges van Nederland, zodat je precies weet welke crypto exchange je moet gaan gebruiken.

1. Bitvavo – Beste crypto exchange van Nederland

Bitvavo is de beste crypto exchange van Nederland. Er is geen enkele crypto exchange in Nederland die zulke hoge scores behaald op het gebied van veiligheid, gebruiksvriendelijkheid en aanbod. Daarnaast is Bitvavo ook de goedkoopste crypto exchange van Nederland. Je betaalt namelijk slechts 0.25% handelskosten per transactie. Bitvavo is ook een enorm gebruiksvriendelijk platform. De exchange is eenvoudig te gebruiken voor iedereen, waardoor het geschikt is voor zowel beginnende als gevorderde crypto beleggers.

Bitvavo is een Nederlandse crypto exchange die in 2017 is opgericht. Het bedrijf heeft als doel om het handelen in cryptomunten toegankelijk te maken voor iedereen. Dit doen zij door het creëren van een gebruiksvriendelijk crypto platform die eenvoudig te gebruiken is voor iedereen.

beste-crypto-exchange-bitvavo

Je kunt op Bitvavo handelen in meer dan 175 verschillende cryptomunten, zoals Bitcoin, Ethereum en Ripple. Maar het is ook mogelijk om te handelen in minder bekende cryptomunten, zoals Luna en Shiba Inu. De kans is dus groot dat je kunt beginnen met beleggen in jouw favoriete cryptomunt op Bitvavo.

Het voordeel van Bitvavo is dat je gebruik kunt maken van de Nederlandse klantenservice. Je kunt dus eenvoudig en snel al je vragen stellen in het Nederlands.

Naar mijn mening is Bitvavo de beste crypto exchange van Nederland. Er is geen andere crypto exchange die het beter doet op het gebied van lage handelskosten, gebruiksgemak en veiligheid. Daarom gebruiken veel crypto handelaren het platform om te daytraden met Bitvavo.

Voordelen Bitvavo

 • Goedkoopste crypto exchange van Nederland (maximale handelskosten van 0.25%).
 • Aanbod van meer dan 150 cryptomunten.
 • Eenvoudig geld storten met iDEAL of Bancontact.
 • Gebruiksvriendelijk crypto platform.
 • Geschikt voor zowel beginners als gevorderden.
 • Nederlandse klantenservice.
 • Geregistreerd bij De Nederlandse Bank (DNB).

Nadelen Bitvavo

 • Je kunt niet bellen met de klantenservice.

Daarnaast biedt Bitvavo momenteel een welkomstbonus aan waarbij je de eerste 1000 euro kunt handelen zonder handelskosten te betalen. Dit is unieke actie die niet vaak voorkomt bij andere crypto exchanges.

Wil je graag profiteren van deze unieke actie? Klik dan op de knop hieronder om gebruik te maken van de welkomstbonus waarbij je de eerste 1000 euro gratis kunt gaan handelen in cryptomunten.

2. Binance – Beste crypto broker voor gevorderden

Binance is de grootste crypto exchange van de wereld met een handelsvolume van 20- tot 30 miljoen per dag. De crypto exchange staat vooral bekend om de lage transactiekosten en en het ruime aanbod aan cryptomunten.

Binance staat momenteel in de top 3 van snelstgroeiende crypto exchanges ter wereld. Deze snelle groei hebben zij vooral te danken aan het slimme partnerprogramma. Wanneer gebruikers nieuwe mensen aandragen dan ontvangen zij 20% van de transactiekosten die deze mensen maken.

beste-crypto-broker-binance

Daarnaast is Binance ook een enorm snel en betrouwbaar crypto platform. Het platform kan namelijk per seconde maarliefst 1,4 miljoen transacties verwerken. Er is geen enkele crypto exchange die deze snelheid kan evenaren.

Ook heeft Binance een enorm ruim aanbod aan verschillende cryptomunten. Iedere dag worden er nieuwe cryptomunten toegevoegd aan het platform. Je kunt dus gaan handelen in veel verschillende cryptomunten.

Ondanks de bovenstaande voordelen ben ik nog steeds van mening dat Bitvavo de beste crypto exchange is van Nederland. Binance kan zijn platform namelijk nog verbeteren op het gebied van gebruiksvriendelijkheid en klantenservice.

Binance kan door de vele mogelijkheden iets minder overzichtelijk overkomen voor beginners dan Bitvavo. Daarnaast heeft Binance geen Nederlandse klantenservice, waardoor het moeilijker is om vragen te stellen.

Dus, heb je al wat meer ervaring in de crypto wereld? Of wil je gaan daytraden in crypto? Dan is het verstandig om gebruik te maken van Binance.

Wil je graag investeren in cryptomunten op een gebruiksvriendelijke crypto exchange met een Nederlandse klantenservice? Maak dan gebruik van Bitvavo.

Voordelen Binance

 • Grootste crypto exchange van de wereld.
 • Ruim aanbod aan cryptomunten.
 • Lage transactiekosten.
 • Geschikt voor gevorderde crypto beleggers.
 • Slim partnerprogramma.
 • Snelle verwerking van transacties.

Nadelen Binance

 • Het platform is niet echt overzichtelijk voor beginners.
 • Geen Nederlandse klantenservice.

3. Coinmerce – Beste crypto platform gebruiksvriendelijkheid

Ben je op zoek naar een crypto exchange waar je snel en eenvoudig cryptomunten kunt kopen en verkopen? Dat kan bij de Nederlandse crypto exchange Coinmerce.

Coinmerce is een van de eerste crypto exchanges van Nederland met een mobiele app.
Dit was een slimme zet waardoor zij in het begin veel nieuwe klanten hebben gekregen.

Daarnaast heeft Coinmerce een enorm ruim aanbod aan cryptomunten. Je kunt op Coinmerce namelijk investeren in 190 verschillende cryptomunten. De kans is dus groot dat je op Coinmerce de cryptomunt kunt kopen waar jij graag in wilt gaan investeren.

beste-crypto-platform-coinmerce

Het nadeel van Coinmerce is dat zij gebruik maken van relatief hoge handelskosten. De handelskosten per transactie liggen namelijk tussen de 0.40% en 2.5%. Dit zijn relatief hoge handelskosten in vergelijking met Bitvavo en Binance.

Je kunt bij Coinmerce eenvoudig geld storten op je account via iDEAL, Bancontact, creditcard of een bankoverschrijving. Daarnaast kun je bij Coinmerce gebruik maken van je eigen Coinmerce wallet. In deze wallet kun je al je cryptomunten op een veilige manier bewaren.

Coinmerce is een gebruiksvriendelijke crypto broker en heeft als doel om cryptocurrencies voor iedereen toegankelijk te maken. Door de handige app en de Nederlandse klantenservice is Coinmerce een goede broker voor beginnende crypto beleggers.

Voordelen Coinmerce

 • Gebruiksvriendelijke website en mobiele app.
 • Meer dan 190 cryptomunten beschikbaar.
 • Nederlandse crypto exchange.
 • Nederlandse klantenservice.
 • Built-in wallets.
 • Je kunt betalen met iDEAL en Bancontact.

Nadelen Coinmerce

 • Relatief hoge handelskosten (0.40 – 2.5%)
 • Klantenservice telefonisch niet bereikbaar.

4. Bitcoin Meester – Beste crypto exchange veiligheid

Bitcoin Meester is een Nederlandse crypto exchange die in 2017 is opgericht. Het bedrijf heeft dus al een aantal jaren ervaring opgebouwd in de crypto markt. De crypto exchange is vooral bekend geworden door zijn ruime aanbod en het gebruiksvriendelijke platform.

Bij Bitcoin Meester kun je investeren in meer dan 200 verschillende cryptomunten. Daarmee hebben zij het grootste aanbod van Nederland en België. Je kunt bij Bitcoin Meester investeren in bekende cryptomunten zoals Bitcoin, Ethereum en Ripple. Maar ook in minder bekende cryptomunten zoals Solana en Polkadot. Door het ruime aanbod en het gebruiksvriendelijke platform is Bitcoin Meester een interessante crypto broker voor beginnende beleggers.

beste-bitcoin-broker-bitcoinmeester

Bitcoin Meester wil het kopen en verkopen van cryptomunten toegankelijk maken voor iedereen. Daarom bieden zij naast hun website ook de mogelijkheid voor hun klanten om gebruik te maken van een mobiele app die beschikbaar is voor zowel iOS als Android.

Bitcoin Meester is een bekende naam geworden in de Nederlandse crypto markt. Dit komt omdat zij vanaf het begin actief nieuwe klanten zijn gaan werven via bijvoorbeeld reclamespotjes op bekende radiozenders als SLAM FM.

Ook op het gebied van veiligheid is Bitcoin Meester goed bezig. Zij zijn namelijk vanaf 17 november 2020 officieel geregistreerd bij De Nederlandsche Bank.

Desondanks ben ik tot de conclusie gekomen dat ik niet iedereen zou adviseren om te kiezen voor Bitcoin Meester. De crypto exchange rekent namelijk relatief hoge handelskosten van ongeveer 1%. Dit is veel meer in vergelijking met Bitvavo, waar je slechts 0.25% aan handelskosten betaalt per transactie.

Voordelen Bitcoin Meester

 • Gebruiksvriendelijke website en mobiele app.
 • Eenvoudig cryptomunten kopen via iDEAL en Bancontact.
 • Meer dan 200 verschillende cryptomunten beschikbaar.
 • Geregistreerd bij de Nederlandsche Bank.

Nadelen Bitcoin Meester

 • Relatief hoge handelskosten van ongeveer 1%.

5. BLOX – Beste crypto app van Nederland

BLOX is een Nederlandse crypto exchange die zich vooral focust op beginnende beleggers.
Het bedrijf is opgericht in 2018 en heeft als doel om crypto zo eenvoudig en toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen. Dat doen zij door middel van hun gebruiksvriendelijke crypto app. Op deze mobiele app kun je gemakkelijk cryptomunten kopen en verkopen.

De app is volledig gefocust op gemak en eenvoud. Je hebt namelijk geen uitgebreide analysemogelijkheden, maar alleen een simpele Koop en Verkoop knop. Via de app kun je dus zonder ingewikkelde stappen investeren in 30 verschillende cryptomunten. De BLOX app is vooral geschikt voor beginnende beleggers, maar niet voor ervaren crypto handelaren of daytraders.

beste-crypto-app-blox

Het voordeel van BLOX is dat je vanaf 1 euro al kunt beginnen met beleggen in cryptomunten. Je hoeft namelijk niet een hele cryptomunt te kopen. Dit is perfect voor mensen die willen beginnen met investeren in cryptomunten.

Toch zou ik beginnende beleggers niet adviseren om te kiezen voor BLOX. Deze crypto exchange (ook wel Bitcoin broker) hanteert namelijk relatief hoge handelskosten (ongeveer 1% per transactie) in vergelijking met Bitvavo. Hierdoor ga je op de lange termijn veel rendement mislopen en dat is natuurlijk zonde.

Daarom adviseer ik beginnende crypto beleggers om gebruik te maken van Bitvavo. Bitvavo is de goedkoopste crypto exchange van Nederland. Je betaalt namelijk maximaal 0.25% aan handelskosten per transactie. Hierdoor betaal je geen overbodige transactiekosten en kun jij je winst maximaliseren.

Voordelen BLOX

 • Eenvoudige mobiele app.
 • Geschikt voor beginnende beleggers.
 • Je kunt cryptomunten kopen via iDEAL of Bancontact.
 • Geregistreerd bij de Nederlandsche Bank.

Nadelen BLOX

 • Relatief hoge handelskosten van 1%.
 • Je kunt handelen in slechts 30 cryptomunten.

Wil je gaan beginnen met beleggen in cryptomunten? Met BLOX-app kun je makkelijk cryptocurrency’s kopen. Je krijgt direct € 10,– tegoed als je mijn vouchercode gebruikt bij het aanmaken van je account! De code moet je mét de streepjes invoeren: EADC-236D-6E85

6. Bitocol – Beste crypto exchange community

Bitocol is een crypto exchange met als doel om het handelen in cryptomunten zo eenvoudig mogelijk te maken. Je kunt op het platform Bitcoin kopen, maar ook verschillende Altcoins zoals Ethereum en Ripple.

Het platform is geschikt voor zowel beginnende als ervaren crypto traders. Ervaren crypto traders kunnen gebruik maken van de geavanceerde analysemogelijkheden en eenvoudig market, limit en stop-limit orders plaatsen.

bitocol

Beginnende beleggers kunnen eenvoudig cryptomunten kopen en verkopen met lage transactiekosten. Hoe meer cryptomunten je koopt op het platform, des te minder transactiekosten je hoeft te betalen. Hierbij kunnen de transactiekosten zelfs dalen tot 0,01% wanneer je veel cryptomunten hebt aangeschaft.

Daarnaast is Bitocol ook een plek waar veel kennis wordt gedeeld over cryptocurrencies. Ideaal dus voor beginnende beleggers die meer willen leren over cryptocurrencies. Je kunt gebruik maken van de waardevolle Bitocol Community om in contact te komen met gelijkgestemden en je kunt contact opnemen met de klantenservice die 24 uur per beschikbaar is. Ten slotte kun je nog gebruik maken van de Bitocol Academy waarin je meer kunt leren over cryptocurrencies.

Voordelen Bitocol

 • Hoe meer cryptomunten je koopt, des te lager de transactiekosten.
 • Je kunt handelen in veel verschillende cryptomunten.
 • De klantenservice is 24 uur per dag beschikbaar.
 • Toegang tot de waardevolle Bitocol Community.
 • Toegang tot de Bitocol Academy.

Nadelen Bitocol

 • De crypto broker is nog niet in het Nederlands beschikbaar.


De beste crypto exchanges met elkaar vergelijken

Crypto exchangeTransactiekostenAanbodMinimum inlegTrustPilot rating
Bitvavo0,25%175+ cryptomunten€ 5,-4,2 (13.465)
Binance0,10%600+ cryptomunten$102,0 (3.608)
Coinmerce0,4 – 2,5%200+ cryptomunten€ 10,-4,2 (375)
Bitcoin Meester1,00%200+ cryptomunten€ 5,-4,1 (1.690)
BLOX1,00%37 cryptomunten€ 1,-4,2 (2.232)

Wat is de beste crypto exchange van Nederland

Wat is de beste crypto exchange van Nederland? Dat is een goede vraag. Om antwoord te kunnen geven op deze vraag heb ik veel verschillende crypto exchanges met elkaar vergeleken. Ik heb de exchanges met elkaar vergeleken op basis van veiligheid, handelskosten, aanbod en gebruiksvriendelijkheid. Vervolgens heb ik een lijst samengesteld met de top 5 beste crypto exchanges van 2024.

bitvavo

Uiteindelijk ben ik tot de conclusie gekomen dat Bitvavo de beste crypto exchange is van Nederland. Bitvavo is een gebruiksvriendelijke Nederlandse crypto exchange waar je op een veilige manier cryptomunten kunt kopen tegen zeer lage handelskosten. Er is geen enkele crypto exchange die het beter doet op het gebied van veiligheid, handelskosten, aanbod en gebruiksvriendelijkheid. Daarnaast is Bitvavo de goedkoopste crypto broker van Nederland. Je betaalt namelijk slechts 0.25% aan handelskosten per transactie. Hierdoor betaal je geen overbodige transactiekosten waardoor je meer rendement kunt behalen. Ten slotte is Bitvavo een Nederlands bedrijf met een Nederlandse klantenservice. Je kunt dus op een eenvoudige manier communiceren met de klantenservice.

Momenteel heeft Bitvavo een actie waarbij je kunt profiteren van een welkomstbonus.
Als je gebruikt maakt van de welkomstbonus dan kun je de eerste 1000 euro gratis handelen. Klik op de knop hieronder om te profiteren van de tijdelijke welkomstbonus!

Crypto exchange kiezen: waar moet je op letten?

Veel beginnende beleggers vragen zich af waar je op moet bij het kiezen van een crypto exchange. Dat is niet zo gek. Je wilt natuurlijk cryptomunten kopen en verkopen bij een betrouwbare en veilige crypto exchange.

Voordat je gaat beginnen met handelen in cryptomunten is het belangrijk dat je eerst onderzoek doet naar welke crypto broker het beste bij je past. Om je hierbij te helpen heb ik hieronder de belangrijkste factoren in kaart gebracht waar je op moet letten bij het kiezen van een crypto exchange. Wanneer je rekening houdt met deze factoren dan verklein je de kans op het maken van de verkeerde keuze.

Veiligheid

Het belangrijkste criteria waar je op moet letten bij het kiezen van een crypto exchange is veiligheid. Als je gaat beginnen met beleggen op een onveilig crypto platform dan is er een kans dat je geld gaat verliezen. Onveilige crypto exchanges kunnen namelijk makkelijk gehackt worden. De meeste crypto exchanges geven achteraf wel geld terug aan de klanten die hierdoor zijn getroffen, maar je wilt natuurlijk dat dit überhaupt niet voor kan komen.

veiligheid-crypto-exchange

De crypto exchanges die ik heb beschreven in dit artikel zijn 100% veilig en betrouwbaar. Je hoeft je dus geen zorgen dat je geld gaat kwijtraken als je gaat handelen op één van de top 6 crypto exchanges uit dit artikel.

Handelskosten

Als je wilt gaan handelen in cryptomunten dan is het belangrijk om te weten dat crypto exchanges gebruik maken van handelskosten. Deze handelskosten zijn vaak meegerekend in de koers, waardoor je er niet veel van merkt.

Er zit veel verschil in de handelskosten per crypto exchange. Daarom is het belangrijk dat je eerst onderzoek doet naar de handelskosten van de crypto exchange waar je wilt gaan handelen in cryptomunten. Je kunt namelijk veel geld verliezen als je gaat handelen op een crypto exchange met hoge handelskosten. En dat is natuurlijk zonde.

crypto-handelskosten

Crypto exchanges verdienen geld door gebruik te maken van handelskosten. Je betaalt als klant handelskosten voor het kopen en verkopen van cryptomunten. Hier is ook niets mis mee, want zonder handelskosten zou een crypto exchange nooit kunnen bestaan.

Er zijn een aantal crypto exchanges die gebruik maken van relatief hoge handelskosten, waardoor je met het handelen in cryptomunten veel geld kunt verliezen. Daarom benoem ik de handelskosten van iedere crypto exchange in dit artikel. Op basis daarvan kun je kiezen bij welke crypto exchange je wilt gaan handelen in cryptomunten.

Crypto wallet

Als je gaat beginnen met beleggen in cryptomunten dan is het natuurlijk belangrijk dat je de munten op een veilige manier kan opslaan. Dat kan in een crypto wallet. Tegenwoordig geven de meeste crypto brokers je de mogelijkheid om je cryptomunten op te slaan in een wallet. Dat is handig omdat je dan niet een externe wallet hoeft te kopen om jouw cryptomunten op een veilige manier op te slaan.

crypto-wallet

Betalingsmogelijkheden

Als je wilt gaan handelen in cryptomunten dan is het fijn als je gebruik kunt maken van veel verschillende betalingsmogelijkheden. Gelukkig geven de meeste Nederlandse crypto exchanges je de mogelijkheid om te betalen via iDEAL of Bancontact. Maar het is altijd goed om dit nog even te controleren. Echter, als je gaat investeren in cryptomunten via een Buitenlandse crypto exchange dan is de kans groot dat je geen gebruik kunt maken van iDEAL of Bancontact.

Het aanbod

Er zit een groot verschil in het aanbod per crypto exchange. Bij de ene crypto exchange kun je meer dan 100 cryptomunten kopen, terwijl je bij een andere crypto exchange slechts 20 cryptomunten kunt kopen. Daarom is het belangrijk om eerst te kijken wat het aanbod is van een crypto exchange. Hoeveel cryptomunten bieden ze aan? En zit de cryptomunt waar jij graag in wilt gaan investeren hier tussen? Het kan namelijk zo zijn dat de crypto exchange die jij wilt gebruiken niet de cryptomunt aanbiedt waar jij graag in wilt gaan investeren.

verschillende-cryptomunten

Gebruiksvriendelijkheid

Beginnende crypto beleggers hebben soms moeite met het kopen, verkopen en opslaan van cryptomunten. Daarom is het belangrijk om te kijken naar de gebruiksvriendelijkheid van een crypto platform.

Gelukkig zijn er tegenwoordig veel verschillende crypto exchanges die zich focussen op de doelgroep beginnende crypto beleggers. Deze crypto exchanges hebben een gebruiksvriendelijk platform ontwikkelt die eenvoudig te gebruiken is voor iedereen.

Deze ontwikkeling heeft een positief effect op de crypto markt, want hierdoor kunnen steeds meer mensen beginnen met investeren in cryptomunten. Voor het schrijven van dit artikel hebben we de crypto brokers met elkaar vergeleken op basis van gebruiksvriendelijkheid.

Functionaliteiten

Ten slotte is het nog goed om rekening te houden met de functionaliteiten die een crypto exchange aanbiedt. Als je bijvoorbeeld wilt beginnen met crypto traden dan is het fijn als je de mogelijkheid hebt om uitgebreide technische analyses te maken. Wanneer een platform deze functionaliteit niet aanbiedt dan weet je dat je gebruik moet gaan maken van een ander crypto platform.

functionaliteiten

Wanneer je cryptomunten wilt kopen en vasthouden voor de lange termijn dan kijk je weer naar hele andere functionaliteiten dan een crypto trader. Als je gebruik maakt van een lange termijn strategie dan wil je gebruik maken van een veilig en gebruiksvriendelijk crypto platform. Bepaal dus eerst de strategie die je wilt gaan hanteren bij het investeren in cryptomunten. Vervolgens kun je kijken welke crypto exchange je het beste kunt gebruiken bij deze strategie.

Beste crypto platform: reviews van klanten

Ben je benieuwd naar de ervaringen van andere mensen? Hieronder heb ik reviews in kaart gebracht van de beste crypto exchanges van Nederland. Hierdoor kun je de crypto exchanges nog beter met elkaar vergelijken.

Bitvavo review

Jan vertelt in zijn review over Bitvavo het volgende: “Bitvavo heeft een gebruiksvriendelijke website en mobiele app. Het is eenvoudig om geld te storten op je Bitvavo account. Daarnaast kun je de meest voorkomende cryptomunten kopen op het platform. Ik ben overgestapt van Binance naar Bitvavo, omdat dit een Nederlands bedrijf is die geregistreerd staat bij de Nederlandsche Bank.”

bitvavo-review

Binance review

Damian is een ervaren crypto handelaar. In zijn review over Binance vertelt hij het volgende: “Ik ben een ervaren crypto handelaar en heb al gebruik gemaakt van veel verschillende crypto exchanges. Binance blijft naar mijn mening de beste crypto exchange van de wereld. Sommige mensen vinden het een ingewikkeld platform om te gebruiken in vergelijking met Bitvavo of Coinbase, maar in werkelijkheid valt dat heel erg mee. Beginnende crypto beleggers hebben misschien iets meer tijd nodig om te wennen aan het platform.”

Coinmerce review

Esmee vindt Coinmerce een fijn bedrijf om snel en eenvoudig cryptomunten te kopen via iDEAL. Daarnaast kun je jouw cryptomunten eenvoudig en snel uitbetalen in euro’s. Ik heb twee keer contact gehad met de klantenservice en ik ben in beide gevallen enorm goed geholpen. De klantenservice is goed bereikbaar en behulpzaam.

Bitcoin Meester review

Leslie is enorm tevreden over de crypto exchange Bitcoin Meester: “Bitcoin Meester is een enorm gebruiksvriendelijk en overzichtelijk platform. Je kunt eenvoudig en snel geld storten op je account via iDEAL. De klantenservice is telefonisch goed bereikbaar en behulpzaam. Persoonlijk ben ik heel erg blij dat ik voor Bitcoin Meester heb gekozen. Het is een professionele en klantvriendelijke crypto exchange!”

bitcoinmeester-review

BLOX review

Chris schrijft in zijn review over BLOX het volgende: “Eenvoud en gemak is echt de kracht van de BLOX crypto app. In de app kun je duidelijk zien welke cryptomunten je hebt gekocht en verkocht. Alle transacties op de app verlopen snel en soepel. Het geld staat meestal binnen 2 minuten op mijn rekening. Daarnaast betaal je bij het kopen en verkopen van cryptomunten 1% aan handelskosten. Dit is logisch, want BLOX moet ook ergens zijn geld aan verdienen. Ik gebruik BLOX ongeveer 1 jaar en ik ben enorm tevreden!”

Veelgestelde vragen over crypto exchanges

Wat is een crypto exchange?

Een crypto exchange kun je vergelijken met een online supermarkt waar je verschillende cryptomunten kunt kopen en verkopen. Je kunt op deze platformen Bitcoin kopen, maar ook Altcoins. Altcoins zijn alle andere (alternatieve) cryptomunten die bestaan naast Bitcoin. Op crypto exchanges kun je dus handelen in cryptomunten.

Wat is de beste crypto exchange voor beginners?

Bitvavo is de beste crypto exchange voor beginners. Op Bitvavo kun je goedkoop cryptomunten kopen en verkopen. Je betaalt namelijk slechts 0.25% aan handelskosten per transactie. Dit zijn enorm lage transactiekosten in vergelijking met andere crypto exchanges. Daarnaast is het een gebruiksvriendelijk platform en heeft het een Nederlandse klantenservice. Je kunt dus op een gemakkelijk manier communiceren met de klantenservice.

Wat is de beste crypto exchange voor ervaren crypto handelaren of daytraders?

Binance is de beste crypto exchange voor ervaren crypto handelaren of daytraders. Het is de grootste crypto exchange wereldwijd met een enorm ruim aanbod aan verschillende cryptomunten. Daarnaast heeft het platform uitgebreide analysemogelijkheden en enorm lage handelskosten van 0,1% per transactie. Dit maakt het een zeer geschikt platform voor ervaren crypto handelaren of daytraders.

Waar kan ik meer leren over cryptocurrencies?

Wil je graag beginnen met beleggen in cryptomunten? Dan adviseer ik je om eerst een crypto cursus te volgen. Je kunt eerst beginnen met het volgen van de gratis crypto cursus van Madelon Vos. In deze cursus maak je kennis met Bitcoin, cryptocurrencies en traden. Je leert wat Bitcoin is en hoe je cryptomunten kunt kopen en verkopen. Daarnaast leer je in de cursus hoe je op een veilige manier geld kunt verdienen met crypto. Deze cursus is perfect voor beginnende beleggers die meer willen leren over cryptocurrencies.

Wil je toch liever beginnen met beleggen in aandelen? Op deze website heb ik een artikel geschreven over de beste cursus beleggen van Nederland.

Conclusie beste crypto exchanges van 2024

 • Beste crypto exchange van Nederland: Bitvavo
 • Beste crypto broker voor gevorderden: Binance
 • Beste crypto platform gebruiksvriendelijkheid: Coinmerce
 • Beste crypto exchange veiligheid: Bitcoin Meester
 • Beste crypto app van Nederland: BLOX
 • Beste crypto exchange community: Bitocol

Plaats een reactie