De 10 beste manieren om geld te verdienen met crypto (2024)

Wil je graag geld verdienen met crypto? Dat kan ik goed begrijpen. Door de stijgende populariteit van cryptocurrencies zijn er veel verschillende manieren om geld te verdienen met crypto. Maar wat zijn de beste manieren in 2024?

In dit artikel geef ik je een overzicht van de 10 beste manieren om geld te verdienen met crypto.

Inhoudsopgave

Snel geld verdienen met crypto: De 10 beste manieren

 1. Vroegtijdig geld investeren in cryptomunten met potentie
 2. Passief geld verdienen met crypto staking
 3. Handelen in cryptomunten op de korte termijn
 4. Investeren in cryptomunten op de lange termijn
 5. Handelen in NFT’s
 6. Geld verdienen als masternode met cryptomunten
 7. Geld verdienen met gratis cryptocurrency airdrops
 8. Geld verdienen met crypto door makkelijke taken uit te voeren
 9. Geld verdienen met crypto games
 10. Geld verdienen met het minen van cryptocurrencies

Wat is crypto?

De meeste mensen weten dat je veel geld kunt verdienen met crypto? Maar ze hebben geen idee wat crypto is en hoe het werkt.

Crypto is een vorm van digitaal geld dat online staat opgeslagen in de blockchain. De blockchain technologie slaat gegevens digitaal op, maar in tegenstelling tot gewone banken niet op één centraal punt.

De informatie wordt opgeslagen in ieder ‘block’ van het blockchain netwerk. Dit betekent dat alles staat opgeslagen in een groot netwerk van verschillende, aan elkaar aangesloten computers.

Het voordeel van crypto is dat het moeilijker is om aan te vallen. Standaard munteenheden zoals euro’s en dollars zijn vatbaarder voor digitale aanvallen zoals bijvoorbeeld een DDoS-aanval. Dit komt omdat deze munten staan opgeslagen op één centraal punt bij bijvoorbeeld een bank.

geld-verdienen-met-cryptomunten

Cryptomunten worden dus op een veiligere manier opgeslagen dan standaard munteenheden zoals euro’s en dollars. Daardoor willen steeds meer mensen beginnen met geld verdienen met crypto. In dit artikel laat ik je zien op welke verschillende manieren je geld kunt verdienen met crypto. Maar let op: het investeren in crypto is niet zonder risico.

Voordat je gaat beginnen met investeren in crypto is het belangrijk dat je je goed verdiept in het onderwerp. Dat kun je doen door het volgen van een goede crypto cursus.

Wil je graag een gratis crypto en trading cursus volgen? Klik dan op deze link of de knop hieronder.

Welke cryptomunten zijn er allemaal?

De meeste mensen hebben wel eens gehoord van Bitcoin. Anders heb je de afgelopen jaren écht onder een steen geleefd. Bitcoin is de bekendste cryptomunt ter wereld en is in 2009 ontwikkeld. Door het grote succes van Bitcoin zijn er de afgelopen jaren veel nieuwe cryptomunten ontwikkeld. Maar er zijn slechts 100 cryptomunten waar echt veel in wordt gehandeld door beleggers. Hieronder geef ik je een overzicht van de 30 bekendste cryptomunten waar je in kunt gaan handelen.

BitcoinDogecoinLitecoin
EthereumDaiFTX Token
TetherPolygonCronos
USD CoinAvanlancheChainlink
BNBShiba InuNEAR Protocol
Binance USDUniswapCosmos
XRPTRONStellar
CardanoWrapped BitcoinMonero
SolanaUNUS SED LEOFlow
PolkadotEthereum ClassicBitcoin Cash

Bron: CoinMarketCap

Welke crypto exchange moet je kiezen?

Als je cryptomunten wilt gaan kopen dan heb je een goede crypto exchange of broker nodig. Ik kan iedereen adviseren om gebruik te maken van een crypto exchange in plaats van een broker. De meeste crypto exchanges zijn namelijk goedkoper dan een broker. Maar welke crypto exchange moet je kiezen? Hieronder vergelijk ik drie verschillende Nederlandse crypto exchanges met elkaar. Vervolgens kun je zelf bepalen welke crypto exchange je wilt gaan gebruiken. Je kunt alle bovenstaande cryptomunten kopen bij deze crypto exchanges.

bitcoinmeester-vergelijken

200

cryptomunten

Transactiekosten van ongeveer 1%

Nederlands bedrijf

iDEAL: gratis

Alleen een broker

Support: chatten, bellen en e-mailen

(bekijk de BitcoinMeester website)

bitvavo-vergelijken-1

175

cryptomunten

Transactiekosten van maximaal 0,25%

Nederlands bedrijf

iDEAL: gratis

Broker & exchange

Support: chatten en e-mailen

(bekijk de Bitvavo website)

litebit-vergelijken

70

cryptomunten

Transactiekosten van ongeveer 2%

Nederlands bedrijf

iDEAL: €0.42 per keer

Alleen een broker

Support: chatten, bellen en e-mailen

(bekijk de LiteBit website)

Hoe kun je geld verdienen met crypto?

Er zijn verschillende manieren waarop je geld kunt verdienen met crypto. Je kunt bijvoorbeeld gaan daytraden, staken of minen. Hieronder leg ik je uit welke manieren je kunt gebruiken. Dus wil je graag weten hoe je geld kunt verdienen met crypto? Lees dan vooral even verder!

1. Vroegtijdig geld investeren in cryptomunten met potentie

De beste manier om geld te verdienen met crypto is door vroegtijdig geld te investeren in cryptomunten met potentie. Hier kun je mooie resultaten mee behalen. We nemen de bekende cryptomunten Bitcoin en Ethereum als voorbeeld. Deze cryptomunten werden na lancering voor een paar cent verkocht. Als je kort na lancering 100 euro had geïnvesteerd in één van deze cryptomunten dan had je hier enorm veel geld mee verdiend.

Inmiddels zijn deze cryptomunten duizenden euro’s waard en hebben de vroege investeerders er veel geld mee verdiend. Je bent bij veel bekende cryptomunten helaas wel te laat met instappen, maar er zijn nog steeds Altcoins die goede resultaten behalen.

rijk-worden-met-crypto

Een voorbeeld hiervan is Polygon. Volgens de crypto analisten is Polygon een Altcoin met veel potentie om te groeien. Polygon is een protocol voor het creëren van onderlinge verbindingen tussen blockchain-netwerken. Het probeert een aantal van de grootste uitdagingen van Ethereum op te lossen, zoals de hoge kosten, de slechte gebruikerservaring en de lage transactie doorvoer. Polygon doet dit via een nieuwe sidechain-oplossing die zij gebruiken.

Wil je graag Polygon kopen? Dat kan bij de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. Daarnaast heeft Bitvavo momenteel een tijdelijke actie waarbij je de eerste 1000 euro kunt handelen zonder handelskosten. Wil je graag profiteren van deze tijdelijke welkomstbonus? Klik dan op deze link of de knop hieronder.


2. Passief geld verdienen met crypto staking

Wil je graag passief geld verdienen met crypto? Dan is crypto staking écht iets voor jou. Bij crypto staking bewaar je jouw cryptomunten in ruil voor een vergoeding. Het is te vergelijken met de rente die je ontvangt op je spaarrekening. Je kunt helaas niet elke cryptocurrency gebruiken om te staken. Alleen cryptomunten die werken op het proof-of-stake protocol, zoals bijvoorbeeld Ethereum, Cardano en Solana. Met het staken worden jouw cryptomunten ingezet om transacties te bevestigen. Door je cryptomunten te staken kun je de blockchain sneller maken en op een eenvoudige manier geld verdienen met crypto.

geld-verdienen-met-crypto-staking

Het is niet moeilijk om cryptomunten te staken. Op Bitvavo kun je met een simpele klik crypto staking inschakelen in je account. Wil je graag beginnen met crypto staking bij Bitvavo? Klik dan op de onderstaande knop om een account aan te maken bij Bitvavo. Je kunt dan gelijk gebruik maken van de welkomstbonus waarbij je de eerste 1000 euro kunt handelen zonder transactiekosten.

Hieronder vind je een lijst met cryptomunten die je kunt staken bij Bitvavo.

 • ARK
 • Bitcoin
 • Bitcoin Cash
 • Cardano
 • Chainlink
 • Cosmos
 • Dai
 • Ethereum
 • Litecoin
 • Luna
 • ICON
 • NEO
 • Ontology
 • Solana
 • Tether
 • Tezos
 • Tron
 • USD Coin
 • VeChain
 • Waves

Bron: Bitvavo

3. Handelen in cryptomunten op de korte termijn

Het handelen in crypto op de korte termijn is een goede manier om geld te verdienen met crypto. Je koopt hierbij cryptomunten voor een lage prijs in en probeert ze voor een hogere prijs te verkopen. Dit klinkt simpel, maar in de praktijk is dit moeilijker dan je denkt.

Het is belangrijk dat je de cryptomunten op het juiste moment inkoopt en op het juiste moment verkoopt. Komt een bepaalde cryptomunt veel negatief in het nieuws. Dan is de kans groot dat de koers flink gaat dalen. Maar geeft een groot bedrijf aan dat zij cryptomunten gaan accepteren als betaalmiddel. Dan is de kans groot dat de koers gaat stijgen en dat je er veel geld mee kunt verdienen.

handelen-in-cryptomunten

Je kunt handelen in cryptomunten bij een crypto exchange of een broker. Het voordeel van een crypto exchange is dat je minder hoge transactiekosten betaald in vergelijking met een broker. Ik kan iedereen adviseren om gebruik te maken van de crypto exchange Bitvavo. Bitvavo is een Nederlandse crypto exchange met een gebruiksvriendelijk platform en lage transactiekosten. Ideaal dus voor mensen die willen beginnen met daytraden in crypto.

Wil je beginnen met daytraden op Bitvavo? Het is eenvoudig om een account aan te maken op Bitvavo. Je meldt je aan, je doorloopt het verificatieproces en je kunt beginnen met handelen. Daarnaast heeft Bitvavo ook een gebruiksvriendelijke crypto app waarmee je kunt handelen in cryptocurrencies op je mobiele telefoon.

Klik op de knop hieronder om te profiteren van de tijdelijke welkomstbonus van Bitvavo. Hierbij kun je de eerste 1000 euro handelen zonder transactiekosten te betalen.

4. Investeren in cryptomunten op de lange termijn

Je kunt ook geld verdienen met crypto door te investeren op de lange termijn. Je kunt dit vergelijken met het beleggen in aandelen, waarbij je eerst goed onderzoek moet doen naar interessante aandelen waarin je wilt gaan investeren. Hetzelfde geldt voor het investeren in crypto op de lange termijn. Het is belangrijk dat je eerst goed onderzoek doet voordat je gaat investeren in een cryptomunt. Dit zorgt ervoor dat je geen verkeerde beslissingen gaat maken.

hoe-verdien-je-geld-met-bitcoins

In de crypto wereld wordt het investeren op de lange termijn ook wel HODL’en genoemd. HODL staat voor Hold On for Dear Life. Deze afkorting is ooit ontstaan door een typefout op een crypto forum. Het komt erop neer dat je cryptomunten gaat kopen en vasthouden voor de lange termijn. Het doel van deze strategie is dat de cryptomunten waar jij in investeert op de lange termijn meer waard worden. Het is prettig dat je bij deze strategie geen zorgen hoeft te maken voor prijsdalingen op de korte termijn. Je houdt de cryptomunten toch vast voor de lange termijn. Volgens crypto experts kun je het best investeren op de lange termijn in stabiele cryptomunten met een grote marktkapitalisatie, zoals Bitcoin en Ethereum.

Een goed voorbeeld van een cryptomunt waar mensen succesvol op de lange termijn in hebben geïnvesteerd is Ethereum. Ethereum was na lancering ongeveer 30 cent waard, maar is inmiddels gestegen naar een waarde van 1600 euro per munt (op het moment van schrijven). De mensen die een aantal jaren geleden hebben geïnvesteerd in Ethereum hebben enorm veel geld verdiend.

5. Handelen in NFT’s

Je kunt op verschillende manieren geld verdienen met cryptocurrencies. Je kunt gaan daytraden met crypto, investeren in crypto op de lange termijn, maar je kunt ook gaan handelen in NFT’s. NFT staat voor Non-Fungible Token: één uniek digitaal eigendomscertificaat dat staat geregistreerd op de blockchain. Je kunt het vergelijken met de barcode van een product. Voorbeelden van NFT’s zijn: een toegangskaartje in de fysieke en digitale wereld, een digitaal kledingstuk en een avatar die je kunt gebruiken in een videogame of de metaverse.

Er zijn mensen die al veel geld hebben verdiend met het handelen in NFT’s. Zo verkocht Don Diablo zijn concert als NFT voor ruim 1 miljoen euro. De NFT was een concert van een uur met de titel Destination Hexagonia. Als je creatief bent is het dus mogelijk om veel geld te verdienen met NFT’s.

handelen-in-nfts

NFT’s zijn geen cryptomunten zoals Bitcoin en Ethereum. Maar er zijn wel veel overeenkomsten. NFT’s maken net zoals cryptomunten gebruik van een blockchain-netwerk.
Bij cryptomunten worden de transactiegegevens opgeslagen op de blockchain, maar bij NFT’s wordt het eigendomscertificaat opgeslagen op de blockchain.

Je kunt alleen NFT’s kopen met cryptocurrencies. Met een NFT kun je aantonen dat jij de eigenaar bent van bijvoorbeeld een uniek digitaal kunstwerk. Doordat een NFT uniek en zeldzaam is kan het ook veel geld waard worden.

De waarde van een NFT wordt bepaald op basis van de vraag uit de markt. Een goed voorbeeld is de Bored Ape NFT collectie. Deze NFT collectie is veel geld waard geworden, omdat veel bekende mensen erin hebben geïnvesteerd zoals Justin Bieber, Martin Garrix en Snoop Dogg.

Wil je graag geld verdienen met het handelen in NFT’s? Dan adviseer ik je om eerst een goede NFT cursus te volgen. Moosty heeft naar mijn mening de beste NFT cursus van Nederland ontwikkeld. Klik op deze link of de knop hieronder om de NFT cursus te bekijken.

6. Geld verdienen als masternode met cryptomunten

Het is ook mogelijk om geld te verdienen met crypto door middel van een masternode. Een masternode is een crypto wallet waarin je veel cryptomunten bewaard. Je kunt het vergelijken met een computer die dag en nacht bezig is met het uitvoeren van bepaalde taken rondom de cryptomunten die aanwezig zijn in de wallet.

masternode-met-cryptomunten

Als beloning voor het uitvoeren van deze taken krijg je cryptomunten. Het enige nadeel is dat je best veel cryptomunten nodig hebt om hier mee te kunnen beginnen. Je moet denken aan minimaal 10.000 cryptomunten, maar dit kan al snel oplopen tot 25.000 cryptomunten. Populaire cryptomunten om als masternode geld mee te verdienen zijn DASH en PIVX.

7. Geld verdienen met gratis cryptocurrency airdrops

Crypto airdrops worden gebruikt door teams om een nieuwe cryptomunten onder de aandacht te brengen. Hierbij worden er gratis cryptomunten weggegeven aan investeerders. Het enige wat zij hiervoor hoeven te doen is het volgen van het project op social media en het liken en sharen van social media posts. Mensen promoten dus een nieuw crypto project en in ruil daarvoor krijgen ze gratis cryptomunten. Een mooie win-win situatie dus!

geld-verdienen-met-cryptocurrency-airdrop

De meeste mensen zijn bekend met het promoten van cryptomunten door middel van Initial Coin Offerings, ookwel ICO’s. Hierbij kun je tegen betaling de allereerste cryptomunten ontvangen, waarbij je hoopt dat deze cryptomunten flink in waarde zullen stijgen in de toekomst. Een airdrop is net als een ICO een promotiestunt. Het verschil is dat je bij airdrops gratis cryptomunten kunt ontvangen in ruil voor het promoten van een social media account. Je ontvangt vaak niet heel veel cryptomunten bij een airdrop. Dus je kunt je soms afvragen of je wel genoeg cryptomunten ontvangt in ruil voor het promoten van het crypto project.

Maar nu ben je waarschijnlijk benieuwd hoe je kunt deelnemen aan een crypto airdrop. Dat is best eenvoudig. Bij elke airdrop geeft het crypto project een duidelijke uitleg met welke stappen je moet doorlopen om gratis cryptomunten te ontvangen. Meestal moet je een social media account promoten en achteraf kunnen aantonen dat je dit hebt gedaan? Kun je aantonen dat je deze stappen hebt doorlopen? Dan ontvang je gratis cryptomunten in je crypto wallet.

8. Geld verdienen met crypto door makkelijke taken uit te voeren

Met Faucets kun je cryptomunten verdienen door het uitvoeren van makkelijke taken op websites. Er zijn veel verschillende websites waarop je deze taken kunt uitvoeren. Bij sommige websites kun je bijvoorbeeld captcha’s uitvoeren.

Faucets zijn makkelijke taken die je kunt uitvoeren op websites om cryptomunten te verdienen. Meestal moet je een speciale Faucet app downloaden waarop je deze taken kunt uitvoeren.

crypto-faucets

Het nadeel van Faucets is dat je er niet veel cryptomunten mee kunt verdienen. Dat is logisch, want de taken zijn heel eenvoudig om uit te voeren. Meestal ontvang je een paar eurocent aan cryptomunten voor het uitvoeren van de taken. Het voordeel is dat je geen geld hoeft te investeren om cryptomunten te ontvangen.

9. Geld verdienen met crypto games

Geld verdienen door crypto games te spelen. Dat klinkt toch te mooi om waar te zijn? Toch is het tegenwoordig mogelijk om geld te verdienen met crypto. Door de stijgende populariteit van crypto zijn er steeds meer games waar je cryptomunten mee kunt verdienen. De totale markt van crypto games is zelfs al miljarden euro’s groot. Daarnaast zijn er tegenwoordig crypto games waarvan de cryptomunt in de top 100 staat van populairste cryptomunten. Naar mijn mening is Decentraland de beste crypto game die je kunt spelen.

Decentraland is een metaverse waarin je delen land kunt kopen en verkopen. Als eigenaar van een stuk land mag je zelf bepalen wat de regels zijn op dat stukje land en hoe het zich verhoudt ten opzichte van de rest van de wereld. Iedereen in Decentraland heeft zijn eigen personage waar je de wereld mee kunt ontdekken en met andere spelers kunt communiceren.

decentraland

Wanneer je een stuk land wil kopen in Decentraland dan heb je MANA munten nodig. Dat is de cryptomunt die wordt gebruikt in Decentraland. Je kunt eenvoudig MANA munten kopen bij de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. Wanneer je MANA cryptomunten hebt gekocht dan kun je deze cryptomunten gebruiken om een stuk land te kopen in Decentraland. Als je een stuk land hebt gekocht in Decentraland dan wordt het eigendomsbewijs als NFT opgeslagen in jouw crypto wallet. Met behulp van deze NFT in je crypto wallet kun je dus altijd aantonen dat jij de eigenaar bent van dat stukje land.

Naast het kopen en verkopen van land kun je in Decentraland ook items kopen en verkopen voor je eigen personage. Net zoals bij andere crypto games kun je handelen in deze items op de open marktplaats van Decentraland. De afgelopen jaren heeft de MANA cryptomunt mooie resultaten behaald. De prijs van de cryptomunt is de afgelopen jaren gestegen van 1 cent naar 1 euro. Dat is een mooie stijging van 100 procent!

10. Geld verdienen met het minen van cryptocurrencies

Een andere manier van geld verdienen is door het minen van cryptocurrencies. Bij het minen gebruik je computers om transacties op het netwerk te controleren en toe te voegen aan de blockchain. Hierdoor worden er nieuwe cryptomunten gecreëerd (gemined) waarvan jij de eigenaar bent.

Naar mijn mening is dit niet de beste manier om geld te verdienen met cryptocurrencies. Dit komt door de hoge energieprijzen in Nederland en België. Vanwege de hoge energiekosten is het lastig om winst te maken met het minen van cryptocurrencies.

Wil je graag meer informatie over hoe je geld kunt verdienen met het minen van cryptocurrencies. Bekijk dan de onderstaande video.

Conclusie geld verdienen met crypto 2024

In dit artikel heb je kunnen lezen hoe je geld kunt verdienen met crypto. Ik heb je uitgelegd wat crypto is, welke cryptomunten er allemaal zijn en welke crypto exchange je moet gebruiken. Daarnaast heb ik 10 verschillende manieren benoemd waarmee je geld kunt verdienen met crypto. Voorbeelden hiervan zijn crypto staking, daytraden met crypto en investeren in crypto op de lange termijn. Het is belangrijk dat je kiest voor de manier die het beste bij jou past.

Als je wilt beginnen met geld verdienen met crypto is het belangrijk dat je je eerst goed verdiept in het onderwerp. Dat kan door het volgen van een goede crypto cursus. In een crypto cursus legt een crypto expert je uit wat crypto is, hoe het werkt en hoe je er geld mee kunt verdienen. Het is dus verstandig om eerst een crypto cursus te volgen voordat je gaat beginnen met geld verdienen met crypto.

gratis-crypto-cursus-madelon-vos

Gelukkig zijn er tegenwoordig ook veel gratis crypto cursussen beschikbaar van een hoge kwaliteit. Een voorbeeld hiervan is de gratis Crypto & Trading Academy van Madelon Vos. In deze cursus maak je kennis met Bitcoin, cryptocurrencies en traden. Daarnaast leer je hoe je cryptomunten kunt kopen, verkopen en op een veilige manier kunt opslaan.

Wil je voordat je gaat beginnen met geld verdienen met crypto eerst een gratis crypto cursus volgen? Klik dan op deze link of de knop hieronder om de gratis versie van de Crypto & Trading Academy te volgen.

Plaats een reactie