Daytraden met crypto (2024)

Succesvol daytraden met crypto? Dit is wat je moet weten!

Wil je graag leren daytraden met crypto? Dat kan ik goed begrijpen. Door de hoge volatiliteit van de cryptomarkt kun je veel geld verdienen met het handelen in cryptocurrencies. In dit artikel leg ik je uit wat daytraden is en hoe het werkt met crypto. Vervolgens leg ik je uit wat de beste cryptomunten en exchanges zijn voor het daytraden. Als laatste geef ik je handige tips, tools en strategieën die je kunt gebruiken tijdens het daytraden.

Dus, wil je graag succesvol leren daytraden met crypto? Lees dan vooral dit artikel!

Inhoudsopgave

Wat is daytraden en hoe werkt het met crypto?

Crypto daytraders proberen optimaal gebruik te maken van de prijsvolatiliteit van de cryptomarkt. Een crypto daytrader maakt meerdere transacties op een dag. Hierbij probeert de daytrader cryptomunten voor een lage prijs in te kopen en voor een hogere prijs te verkopen, zodat hij winst maakt. Dit zijn soms kleine winsten, maar als je veel transacties uitvoert dan kun je er veel geld mee verdienen. Voor veel mensen is het lastig om al deze transacties handmatig uit te voeren. Daarom maken steeds meer mensen gebruik van crypto trading bots, zodat zij dit proces meer kunnen automatiseren.

Wat zijn de beste cryptomunten voor daytraden?

Wat zijn de beste cryptomunten voor daytraden? Dat is een goede vraag. De afgelopen jaren zijn er namelijk veel verschillende cryptomunten bijgekomen. Daardoor zien de meeste beginnende beleggers door de bomen het bos niet meer.

De veiligste cryptomunten voor het daytraden staan in de top 10 van CoinMarketCap. Maar wil je echt graag zo min mogelijk risico lopen? Dan adviseer ik je om te gaan daytraden met Bitcoin, Ethereum, Binance Coin, of Tether. Hieronder geef ik een korte toelichting van iedere cryptomunt, zodat jij precies weet waar je in kunt gaan investeren.

Bitcoin (BTC)

Bitcoin is de allereerste cryptomunt ter wereld. Het idee achter Bitcoin is een decentraal financieel systeem zonder inmenging van centrale banken of overheden. Het protocol bepaalt hoeveel cryptomunten er in totaal beschikbaar zijn. Niemand kan deze regels aanpassen en iedereen kan meedoen. Bitcoin is uitgegroeid tot de bekendste cryptomunt ter wereld met een marktwaarde van meer dan 300 miljard dollar. Bekende bedrijven hebben al geïnvesteerd in Bitcoin. Daarnaast is Bitcoin in El Salvador geaccepteerd als wettig betaalmiddel.

bitcoin

Ethereum (ETH)

Ethereum is de tweede grootste cryptomunt in de wereld na Bitcoin. Het voordeel van Ethereum is dat het programmeerbaar is en dat ontwikkelaars het kunnen gebruiken om gedecentraliseerde applicaties en tokens te maken. De meeste crypto experts hebben een positief beeld van Ethereum, waardoor het een interessante cryptomunt is om in te gaan investeren. Het is eenvoudig om Ethereum te kopen, omdat het te koop staat op veel verschillende crypto exchanges. Ethereum heeft voldoende handelsvolume en liquiditeit en is één van de beste cryptomunten voor daytraders.

ethereum

Binance Coin (BNB)

Binance is de grootste crypto exchange van de wereld. Twee jaar geleden hebben zij voor het eerst hun eigen cryptomunt uitgebracht met de naam Binance Coin (BNB). De Binance Coin is snel gestegen in populariteit, omdat de meeste crypto handelaren al bekend zijn met het platform Binance. Daardoor heeft de cryptomunt een stabiele prijs en een hoog handelsvolume. De meeste crypto analisten en experts hebben een positief beeld van de Binance Coin, dus het is moeilijk om de prijs te verlagen. Wil je graag beginnen met crypto daytrading? Dan is de Binance Coin een goede cryptomunt om in te gaan investeren.

binance-coin

Tether (USDT)

Tether is een bekende stable coin met de bedoeling om de waarde van de Amerikaanse dollar te weerspiegelen. De cryptomunt is populair geworden onder daytraders, omdat het zorgt voor stabiliteit in hun crypto wallet. Daytraders kunnen Tether kopen met de zekerheid dat de prijs stabiel zal blijven. De meeste daytraders gebruiken deze stable coin om hun winsten te bewaren zonder dat ze hun geld direct hoeven om te wisselen naar fiat (bijvoorbeeld euro’s).

tether

Wat zijn de beste crypto exchanges voor daytraden?

Een crypto exchange is een platform waarop je kunt handelen in cryptocurrencies. Net zoals bij de normale beurs wordt de koers bepaald op basis van vraag en aanbod. Hieronder laat ik je zien wat de beste crypto exchanges zijn voor daytraders.

Binance

Binance is de beste crypto exchange voor daytraders. Het is een gebruiksvriendelijk platform met lage handelskosten en snelle transacties. Binance heeft een groot aanbod aan cryptomunten beschikbaar. De kans is dus groot dat de cryptomunt waar jij in wilt gaan investeren verkrijgbaar is op Binance.

binance

Het voordeel van Binance is dat je de transactiekosten nog verder kunt verlagen. Als je de Binance Coin koopt dan betaal je de transactiekosten met deze cryptomunt en krijg je 25% korting. Hiermee kun je de transactiekosten verlagen naar 0,075%. Dit is enorm goedkoop in vergelijking met andere crypto exchanges.

Bitvavo

Bitvavo is de beste crypto exchange van Nederland. Het is een gebruiksvriendelijke crypto exchange waarop je kunt handelen in cryptomunten tegen lage transactiekosten. Je kunt eenvoudig geld storten op het platform via iDEAL, Bancontact of een bankoverschrijving. Daarnaast kun je gemakkelijk geld opnemen op je bankrekening via een bankoverschrijving. Het platform is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde crypto daytraders.

bitvavo

Momenteel heeft Bitvavo een welkomstbonus waarbij je de eerste 1000 euro gratis kunt handelen. Klik op de knop hieronder om gebruik te maken van deze tijdelijke actie!

Wat zijn de risico’s van daytraden crypto?

Net zoals beleggen op de beurs is daytraden met crypto niet zonder risico. Met risico bedoelen we de kans op het behalen van een ongewenst resultaat. Hieronder geef ik aan wat de belangrijkste risico’s zijn waar je rekening mee moet houden.

Prijsvolatiliteit
Als we de crypto markt vergelijken met de beurs dan is de prijsvolatiliteit van de crypto markt veel hoger. De prijs van een cryptomunt kan snel stijgen, maar ook snel dalen. Het is belangrijk dat je hier rekening mee houdt als je gaat investeren in cryptomunten. Daarnaast is het belangrijk om alleen te investeren met geld dat je kunt missen.

prijsvolatiliteit

Liquiditeitsrisico
Het liquiditeitsrisico verwijst naar de situatie waarin je jouw cryptomunten niet kunt verkopen. Dit kan gebeuren als je geen koper kunt vinden voor jouw cryptomunten.

Juridisch risico
Net zoals bij het beleggen in aandelen kan de overheid nieuwe regels invoeren die een negatief effect hebben op crypto exchanges of cryptomunten. Dit kan zorgen voor liquiditeitsproblemen als kopers een bepaalde cryptomunt niet meer kunnen kopen. Als een crypto exchange uit jouw land wordt verbannen dan kun je ook je geld verliezen dat is opgeslagen bij het uitwisselen.

juridisch-risico

Operationeel risico
Een operationeel risico betekent dat een crypto handelaar geen handelsactiviteiten meer kan uitvoeren, zoals het kopen of verkopen van cryptomunten. Dit kan worden veroorzaakt door het falen van een crypto exchange of storing in het handelssysteem.

Systeemrisico
Een systeemrisico verwijst naar het verlies dat veroorzaakt wordt door het falen in het gehele handelssysteem. Dit is heftiger dan het marktrisico, aangezien dit niet alleen veroorzaakt wordt door een daling van de markt, maar door de ineenstorting van belangrijke marktsystemen. Je kunt het vergelijken met de financiële crisis van 2008. Dat was een systeemfout die de gehele markt heeft laten crashen.

Je weet nu wat de belangrijkste risico’s zijn waar je rekening mee moet houden tijdens het daytraden met crypto.

Crypto daytrading strategieën

Wil je beginnen met daytraden met crypto? Dan is het goed om te weten welke strategieën je hiervoor kunt gebruiken. Hieronder geef ik je een overzicht van de beste crypto daytrading
strategieën.

Range trading

Range trading is een actieve beleggingsstrategie waarbij een daytrader een prijsrange van een cryptomunt bepaalt waarin hij wilt gaan handelen. Bijvoorbeeld als een cryptomunt momenteel 20 euro waard is, maar je verwacht dat de prijs gaat stijgen naar 50 euro. Dan zit de prijsrange tussen de 20 en 50 euro. In deze situatie probeer je als daytrader de cryptomunt te kopen voor 20 euro en te verkopen richting de 50 euro. Door gebruik te maken van de range trading strategie kun je mooiste winsten boeken als daytrader in crypto.

trading-range

Range trading is een crypto trading strategie die volledig gefocust is op technische analyse. Je voert bij deze strategie dus geen fundamentele analyses uit. Daarom is de range trading strategie niet geschikt voor het vinden van nieuwe cryptomunten met veel potentie. De range trading strategie is puur gefocust op het handelen op de korte termijn in verschillende cryptomunten.

Mirror trading

Mirror trading is een strategie waarbij beginners kunnen samenwerken met ervaren daytraders. Als je wilt beginnen met mirror trading dan moet je gebruik maken van een platform. De ervaren crypto handelaren zetten hun strategieën op dit platform. Vervolgens kunnen beginnende daytraders bepalen welke handelaar ze willen volgen. Wanneer je hebt aangegeven welke handelaar je wilt volgen dan worden automatisch alle transacties gespiegeld met de handelaar die je volgt. Op deze manier kunnen beginnende daytraders, ervaren daytraders kopiëren.

De mirror trading strategie is zeer geschikt voor beginnende daytraders. Je hebt namelijk weinig kennis en ervaring nodig om hiermee te beginnen. Met behulp van de mirror trading strategie kan iedereen beginnen met daytraden met crypto.

Swing trading

Swing trading is een strategie waarbij daytraders proberen te profiteren van de schommelingen in de koers op de korte tot middellange termijn. De meeste swing trades worden gemaakt in een periode van dagen tot zelfs enkele weken. Swing traders maken gebruik van technische analyse om te bepalen wanneer ze een cryptomunt moeten kopen en verkopen. Het doel van swingtraden is om cryptomunten laag in te kopen en voor een hogere prijs te verkopen, zodat je winst maakt.

swing-trading

Scalpen (scalping)

Scalping is een daytrading strategie waarbij handelaren profiteren van kleine prijsveranderingen in de markt. Deze strategie wordt vaak toegepast in markten met een hoge volatiliteit, zoals bijvoorbeeld de crypto markt. Daytraders die gebruik maken van de scalping strategie maken meerdere trades op een dag. Een trade met de scalping strategie kan al na 5 of 10 minuten zijn afgerond. Met de scalping strategie maak je dus meerdere transacties op een dag. Deze transacties kunnen resulteren in zowel winsten als verliezen. Het doel van deze strategie is om ervoor te zorgen dat de winst/verlies-verhouding in jouw voordeel is, zodat je er geld mee kunt verdienen.

Tips voor daytraden met cryptocurrencies

Wil je graag een succesvolle crypto daytrader worden? Dat kan ik goed begrijpen. Er zijn tegenwoordig veel mensen die geld verdienen met daytraden met crypto. Voordat je begint met daytraden met crypto is het belangrijk dat je je goed verdiept in het onderwerp. Om je hierbij te helpen heb ik hieronder belangrijkste tips voor je in kaart gebracht.

Verdiep je in het onderwerp
Voordat je gaat beginnen met daytraden met crypto is het belangrijk dat je je goed gaat verdiepen in het onderwerp. Zorg ervoor dat je weet wat crypto is en hoe het werkt. Dit kan je doen door het volgen van een goede crypto cursus. De afgelopen jaren zijn er veel kwalitatieve crypto cursussen ontwikkeld. Deze cursussen zijn ontwikkeld door crypto experts die jarenlange ervaring hebben in het handelen in cryptocurrencies. Door hun jarenlange ervaring kunnen zij je precies vertellen wat je moet doen om een succesvolle daytrader te worden in crypto.

crypto-trading-academy-review

Voordat je gaat beginnen met daytraden met crypto adviseer ik je om eerst de gratis crypto cursus van Madelon Vos te volgen. In deze cursus leer je wat crypto is en hoe het werkt, hoe je cryptomunten kunt kopen en verkopen en hoe je cryptomunten veilig kunt opslaan.

Gebruik een betrouwbare crypto exchange
Het is belangrijk dat je kiest voor een goede crypto exchange. Een crypto exchange moet eenvoudig te gebruiken zijn en lage transactiekosten hebben. Een voorbeeld hiervan is Bitvavo of Binance. Bitvavo is een gebruiksvriendelijke crypto exchange met lage handelskosten per transactie. Vanwege de gebruiksvriendelijkheid en lage handelskosten gaan veel mensen daytraden met Bitvavo.

Wil je graag gebruik maken van een crypto exchange met uitgebreide analysemogelijkheden? Maak dan gebruik van Binance. Binance is de grootste crypto exchange ter wereld. Het handelsplatform heeft een groot aanbod aan cryptomunten, uitgebreide analysemogelijkheden en enorm lage transactiekosten. Echt een aanrader dus!

Handel alleen in populaire cryptomunten
Cryptocurrencies zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Daardoor zijn er steeds meer nieuwe cryptomunten bijgekomen. Maar de kwaliteit per cryptomunt kan enorm verschillen. Daarom is het belangrijk dat je goed onderzoek doet voordat je gaat investeren in een cryptomunt. Je kunt het best gaan daytraden in populaire cryptomunten zoals Bitcoin, Ethereum, Binance Coin en Tether. Deze cryptomunten hebben een hoge volatiliteit en een groot handelsvolume. Dit zorgt ervoor dat je bij deze cryptomunten meer kansen krijgt om binnen een uur een winstgevende trade te maken. Het is dus belangrijk dat je gaat daytraden in populaire cryptomunten, met een hoge volatiliteit en een groot handelsvolume.

Maak gebruik van een trading dagboek
Als beginnende crypto daytrader is het belangrijk je gebruik maakt van een trading dagboek. In een trading dagboek noteer je alle trades die je gemaakt hebt. Door het bijhouden van een trading dagboek kun je bijhouden of je progressie maakt en een betere trader wordt.

trading-dagboek

Je kunt eenvoudig een trading dagboek bijhouden in een Word bestand waarin je alle belangrijke informatie bijhoudt van iedere trade. In dit Word bestand kun je screenshots plaatsen van crypto grafieken, aangeven wat goed ging, wat fout ging en wat je hiervan hebt geleerd. Het gebruiken van een trading dagboek is enorm waardevol, omdat je goed kunt bijhouden welke trades je hebt gemaakt en wat je hiervan hebt geleerd.

Door gebruik te maken van een trading dagboek wordt je een betere crypto daytrader. Het zorgt ervoor dat je de fouten die je hebt gemaakt niet nog een keer gaat herhalen. Het bijhouden van een trading dagboek kan je dus enorm veel geld besparen.

Wees geduldig en laat je niet leiden door emoties
Je kunt veel geld verdienen met crypto als je geduldig bent en je niet laat leiden door emoties. Zorg ervoor dat jouw investeringsbeslissingen gebaseerd zijn op feiten. Doe altijd eerst goed onderzoek en investeer alleen met geld dat je kunt missen. Dit zorgt ervoor dat je jouw cryptomunten niet in paniek gaat verkopen als het even wat minder gaat. Daarnaast is het verstandig om af en toe kleine winsten te nemen, zodat je jouw investering snel kunt terugverdienen.

FOMO
FOMO staat voor ‘Fear of Missing Out’ en is de angst om iets te missen. Bij cryptocurrencies ontstaat er FOMO als de koers van veel verschillende cryptomunten stijgen. Veel beginnende daytraders handelen dan te impulsief, omdat ze bang zijn om de boot te missen. Ze kopen daardoor cryptomunten voor een veel te hoge prijs in. Terwijl je cryptomunten juist laag moet inkopen en voor een hoge prijs moet verkopen, zodat je winst maakt. Een ervaren crypto daytrader handelt niet uit angst en koopt alleen cryptomunten wanneer de prijs zijn dieptepunt heeft bereikt. Op deze manier kunnen zij optimaal profiteren van de waardestijging van de cryptomunt.

Gebruik de beste daytrading tools
Wil je graag een succesvolle crypto daytrader worden? Dan is het belangrijk dat je gebruik maakt van de beste daytrading tools, zodat je goede analyses kunt maken. Een goed voorbeeld hiervan is de technische analyse tool TradingView. Met behulp van deze gratis daytrading tool kun je goed inschatten wat het beste moment is om cryptomunten te kopen en te verkopen. Door gebruik te maken van de beste daytrading tools kun je betere beslissingen nemen, waardoor je meer geld gaat verdienen.

trading-view

Wat zijn de beste ordertypes voor daytraden met crypto?

Als je wilt beginnen met daytraden is het handig dat je weet welke ordertypes je kunt gebruiken. Tegenwoordig kun je bij de meeste crypto exchange gebruik maken van een marketorder, een limit order en een stop (stoploss) order. Dit zijn ook gelijk de beste ordertypes die je kunt gebruiken tijdens het daytraden.

Market order

Bij een market order kun je cryptomunten kopen of verkopen tegen de huidige marktprijs. Een marketorder kan snel en zonder vertraging worden uitgevoerd. Wanneer je een market order plaatst dan geef je de opdracht aan een crypto exchange om direct een cryptomunt te kopen of verkopen tegen de huidige marktprijs. Je loopt hierbij wel het risico dat je bij een volatiele koers een cryptomunt voor een te hoge prijs inkoopt. Dit is ook gelijk het nadeel van een marketorder.

Limit order

Bij een limit order kun je instellen tegen welke prijs je een cryptomunt wilt kopen en verkopen. Een koop limit order stel je in onder of op de huidige prijs van een cryptomunt. Een verkoop limit order stel je in op een hogere prijs dan de huidige prijs van een cryptomunt.

limit-order

Voorbeeld 1: De huidige prijs van een cryptomunt is 50 euro en je wilt de cryptomunt graag automatisch inkopen bij 40 euro. Dan moet je een koop limit order instellen op 40 euro.

Voorbeeld 2: De huidige prijs van een cryptomunt is 30 euro en je wilt de cryptomunt graag automatisch verkopen bij 40 euro. Dan moet je een verkoop limit order instellen op 40 euro.

Stop order

Met een stop order kun je automatisch cryptomunten kopen en verkopen wanneer die de ingevoerde prijs heeft bereikt. Zodra de cryptomunt de ingevoerde prijs heeft bereikt, dan wordt die automatisch gekocht of verkocht tegen de huidige marktprijs.

Conclusie

Na het lezen van mijn artikel over ‘daytraden crypto’ weet je wat daytraden is en hoe het werkt met crypto. Je weet wat de beste cryptomunten en exchanges zijn die je kunt gebruiken. Daarnaast heb ik je waardevolle tips en strategieën gegeven die je direct in de praktijk kunt gaan toepassen. Als je gaat daytraden met crypto is het belangrijk dat je geduld hebt en niet handelt uit emotie. Dit zorgt namelijk voor de beste resultaten.

Als beginnende belegger in cryptomunten komt er veel informatie op je af. Door je eerst te verdiepen in wat crypto is en hoe het werkt kun je betere beslissingen nemen. Daarom adviseer ik beginnende crypto daytraders om eerst deze gratis crypto cursus te volgen.

Plaats een reactie