Brand New Day review 2024: mijn ervaringen met dit platform

Wil je graag beginnen met pensioen beleggen bij Brand New Day? Dan heb ik goed nieuws voor je! In deze uitgebreide Brand New Day review geef ik je alle informatie die je nodig hebt om te kunnen beleggen via dit platform.

Inmiddels ben ik sinds 2019 bezig met beleggen via Brand New Day en ik heb dus inmiddels al flink wat ervaring opgebouwd met dit platform. In deze Brand New Day review ga ik al mijn ervaringen met jullie delen.

Daarnaast heb ik voor het schrijven van dit artikel uitgebreid onderzoek gedaan naar het platform. Zo heb ik gekeken naar de betrouwbaarheid, veiligheid en de ervaringen van anderen.

Dus, ben je benieuwd naar mijn ervaringen met dit platform? Lees dan snel dit artikel!

Inhoudsopgave

Wat is Brand New Day?

Brand New Day is in 2010 opgericht door Kalo Bagijn en Thierry Schaap. Zij hebben ook samen Binck Bank opgericht. Het bedrijf is opgericht met als doel om simpele en goedkope top producten aan te bieden met een enorm goede service. We zijn nu 12 jaar verder en het bedrijf heeft inmiddels een bankvergunning en meer dan 200.000 klanten.

Brand New Day is een online bank voor sparen, beleggen en pensioenen. Klanten kunnen bij Brand New Day een rekening openen om een buffer op te bouwen voor later. Dit kan mét belastingvoordeel voor bijvoorbeeld een aanvullend pensioen, maar ook zonder belastingvoordelen via een normale spaar- of beleggingsrekening.

brand-new-day-beleggen

Brand New Day gelooft niet in snel rijk worden. Als je graag risico’s wilt nemen dan kun je beter ergens anders een rekening openen. Bij Brand New Day beleggen ze het geld van hun klanten in veilige, breed gespreide indexfondsen met lage kosten. Door het beleggen van je geld via Brand New Day kun je met een relatief laag risico mooie rendementen behalen op de lange termijn.

Wat maakt Brand New Day uniek?

Brand New Day is de enige partij in Nederland waarbij je aanvullend kunt beleggen voor je pensioen in indexfondsen tegen enorm lage kosten. Je kunt dit zelfs allemaal uitbesteden, zodat je er zelf niet actief mee bezig hoeft te zijn. Op deze manier kun je enorm veel tijd besparen, waardoor jij je kunt focussen op de dingen die écht belangrijk zijn in het leven.

Brand New Day pensioen beleggen

Wil je graag beginnen met pensioenbeleggen? In dit hoofdstuk krijg je alle informatie die je nodig hebt om te kunnen beginnen met pensioen beleggen bij Brand New Day. Ik leg je uit wat pensioenbeleggen is, wat een pensioengat is en hoe jij je jaarruimte kunt berekenen.

Wat is pensioen beleggen?

Pensioenbeleggen is het beleggen van je geld in indexfondsen, zodat je een mooi vermogen kunt opbouwen voor je pensioen. Je kunt hierbij gebruik maken van belastingvoordelen, maar dit kan natuurlijk alleen tegen bepaalde voorwaarden.

Bij het pensioenbeleggen zet je een deel van je jaarinkomen opzij, zodat je dit via een bepaalde partij kunt beleggen voor je pensioen. Je kunt alleen pensioenbeleggen als je een pensioengat hebt.

brand-new-day-pensioen-beleggen

Wat is een pensioengat?

Iedereen die een pensioengat heeft kan beginnen met pensioenbeleggen. Tegenwoordig hebben enorm veel mensen een pensioengat. Dit geldt niet alleen voor ondernemers, maar ook voor mensen die een pensioen opbouwen bij hun werkgever. Je hebt een pensioengat als je te weinig (of geen) pensioen opbouwt bij je werkgever.

Pensioengat / jaarruimte berekenen

Je kunt bij Brand New Day ook vrij beleggen, maar in dit artikel focus ik me op mijn ervaringen met pensioenbeleggen. Als je een pensioengat hebt kun je eenvoudig je jaarruimte berekenen via deze tool. Op deze manier weet je precies hoeveel geld je kunt inleggen op je pensioenrekening, zodat je kunt profiteren van fiscale voordelen.

Account aanmaken bij Brand New Day

Via deze link kun je een account aanmaken bij Brand New Day. Dit is net zo eenvoudig als bij andere banken en dit kost je slechts 5 minuten. Je klikt rechtsboven in het scherm op de knop ‘Open een rekening’ en je kunt direct beginnen met het aanmaken van je account.

account-aanmaken-bij-brand-new-day

Daarna kun je kiezen welk type rekening je wilt openen. Maak je geen zorgen, dit kun je achteraf altijd nog aanpassen.

brand-new-day-beleggingsproducten

De rest spreekt eigenlijk wel voor zich. Mocht je ergens niet helemaal uitkomen dan kun je altijd even contact opnemen met de klantenservice. Zij staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Later in deze Brand New Day review ga ik je nog meer vertellen over mijn ervaringen met de klantenservice.

Gebruiksvriendelijkheid van het platform

Het voordeel van Brand New Day is dat het een zeer gebruiksvriendelijk platform is. Wanneer je bent ingelogd op het platform dan zie je direct een overzicht van al je rekeningen. In het overzicht staat het type rekening, het type profiel, je maandelijkse inleg, de waarde van je portefeuille en je rekeningnummer.

brand-new-day-gebruiksvriendelijkheid

Dashboard

Wil je graag meer informatie? Klik dan op een van je rekeningen. Vervolgens kom je op een overzichtelijk dashboard met meer informatie. Boven staan een aantal tabbladen waar je op kunt klikken, namelijk ‘Overzicht’, ‘Details’, ‘Fondsen & geld’, ‘Geldtransacties’, ‘Beleggingstransacties’, ‘Wijzigen tegenrekening’ en ‘Rendement & kosten’. Vanuit het dashboard kun je dus doorklikken naar verschillende tabbladen waarin je meer informatie kunt vinden over je beleggingen.

brand-new-day-dashboard

Verwacht eindkapitaal

In het eerste tabblad ‘Overzicht’ staan mooie grafieken met het verwachte eindkapitaal dat je zou kunnen gaan behalen. Dit is natuurlijk een voorspelling, dus ze kunnen niet garanderen dat je deze resultaten ook daadwerkelijk gaat behalen. Daarnaast maken ze gebruik van drie verschillende scenario’s voor het berekenen van het eindkapitaal. De drie verschillende scenario’s zijn: een slechte markt, een verwachte markt en een goede markt.

verwacht-eindkapitaal

Risicoverdeling aanpassen

In het tabblad ‘Overzicht’ kun je ook de risicoverdeling aanpassen. Maar wat houdt een risicoverdeling precies in? De risicoverdeling bepaalt de samenstelling van je beleggingsportefeuille. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om meer te gaan beleggen in obligaties in plaats van aandelen, omdat je minder risico wilt gaan lopen. Daarnaast kun je ook het type rekening aanpassen (bijvoorbeeld van model beleggen naar vrij beleggen). Als laatste kun je in dit overzicht ook de automatische risico afbouw en het automatisch herbalanceren van je portefeuille aan- of uitzetten.

risicoverdeling-aanpassen

De inhoud van je portefeuille

In het tabblad ‘Fondsen & geld’ vind je een overzicht van je beleggingsrekening. Je kunt in dit overzicht zien welke fondsen je bezit, het aantal, de koers, de weging van de fondsen in je portefeuille en de totale waarde. Ook kun je in dit overzicht zien hoeveel geld van je portefeuille nog niet is belegd (onbelegde euro’s) en welk onderdeel van je portefeuille bewust niet wordt uitgegeven (cash allocatie). Het type profiel dat je hebt geselecteerd bepaald ook de hoeveelheid euro’s die bewust niet worden uitgegeven. Als je een offensief profiel hebt dan wordt er bijvoorbeeld geen cash opgeslagen, maar bij een risicomijdend profiel wel. Op deze manier kun je een profiel selecteren die het beste bij jou past.

de-inhoud-van-je-portefeuille

Geldtransacties

In de tabbladen ‘Geldtransacties’ en ‘Beleggingstransacties’ kun je controleren welke transacties er allemaal zijn gemaakt in je account. Het tabblad ‘Geldtransacties’ is wat algemener en laat zien wanneer en voor welk bedrag er geld is gestort, participaties zijn gekocht of verkocht en hoeveel geld je betaald aan servicekosten. In het tabblad ‘Beleggingstransacties’ kun je in wat meer detail zien welke beleggingstransacties er allemaal hebben plaatsgevonden op jouw rekening. Je kunt bijvoorbeeld zien wanneer en voor welk bedrag er specifieke fondsen zijn gekocht of verkocht.

geldtransacties
beleggingstransacties

Rendement en kosten

Het tabblad ‘Rendement & kosten’ is op een enorm gebruiksvriendelijke manier ingericht. In dit tabblad kun je de winst zien in totaal of per jaar. Wat ik persoonlijk heel erg prettig vind is dat ze in de berekening van je winst al rekening hebben gehouden met de kosten. De winst die je in dit tabblad ziet is dus echt de nettowinst, omdat alle kosten er al vanaf zijn gehaald. Dit zijn onder andere de servicekosten, de fondskosten, de geschatte transactiekosten en de spread en swing pricing. Kortom, de totale winst die je ziet is dus écht voor jou!

In welke fondsen kun je beleggen bij Brand New Day?

Bij Brand New Day kun je alleen beleggen in indexfondsen. Wanneer je gaat beleggen in een indexfonds, dan beleg je automatisch in heel veel verschillende aandelen tegelijkertijd. Het voordeel van het beleggen in indexfondsen is dat je met een laag risico en lage kosten een mooi rendement kunt behalen op de lange termijn.

Brand New Day biedt veel verschillende indexfondsen waar je in kunt gaan beleggen. Maar het aanbod kan naar mijn mening wel op een gebruiksvriendelijkere manier worden ingericht. De namen van de indexfondsen zijn namelijk soms moeilijk om te begrijpen voor beginners. In de namen staan bijvoorbeeld begrippen, zoals Hedged of Unhedged en B of C. Dit zijn lastige begrippen voor beginners en op de pagina zelf worden deze begrippen niet verder toegelicht.

aandelenfondsen-brand-new-day
obligatiefondsen-brand-new-day

Het is niet handig dat ik in deze Brand New Day review alle individuele indexfondsen met je ga bespreken. Daarvoor kun je toch echt beter de website bezoeken van Brand New Day. Uiteindelijk komt het erop neer dat Brand New Day een ruim aanbod heeft aan indexfondsen met een brede spreiding en lage kosten. Daarnaast kun je op ieder moment kosteloos de verhouding van je portefeuille aanpassen als je bijvoorbeeld meer of minder risico wilt gaan nemen.

Wil je graag weten in welke indexfondsen je kunt beleggen bij Brand New Day? Klik dan op deze link.

Brand New Day kosten

De kosten die Brand New Day rekent verschilt per product. Voor de spaarproducten betaal je los van de afsluitkosten, géén kosten. Voor de beleggingsproducten wel.

Hieronder heb ik de kosten voor een vrije beleggingsrekening (in combinatie met model beleggen) in kaart gebracht:

 • Geen afsluitkosten
 • Geen wisselkosten
 • Geen stortingskosten
 • 0,34% aan servicekosten per jaar met model beleggen
 • tussen de 0,15% en 0,17% fondskosten per jaar

Wil je de fondsen graag zelf samenstellen? Dan betaal je de volgende kosten:

 • €45,- afsluitkosten
 • Geen wisselkosten
 • Geen stortingskosten
 • 0,44% aan servicekosten per jaar met eigen keuze
 • 0,15% tot maximaal 0,26% fondskosten per jaar

Je betaald alleen afsluitkosten bij de eerste rekening die je opent. Als je vervolgens meerdere rekeningen wilt gaan openen, dan is dat gratis. Dat is enorm handig als je bijvoorbeeld voor meerdere gezinsleden een rekening wilt gaan openen. Daarnaast wil ik in deze Brand New Day review benoemen dat je bij alle fondsen van Brand New Day dividendbelasting kunt terugvragen. Meestal gaat er een deel van het dividend verloren aan het buitenland, maar bij Brand New Day kun je dit dus terugvragen. Hierdoor kun je gemiddeld zo’n 0,55% extra rendement behalen op je beleggingen. Als je hier de kosten vanaf haalt dan houd je nog maar 0,15% over dat je jaarlijks betaald. Dat is niet slecht toch?

Is Brand New Day betrouwbaar?

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om een aanvullend pensioen op te bouwen door middel van sparen of beleggen? Dan is Brand New Day zeker een goede optie. Je kunt bij Brand New Day op een eenvoudige manier beleggen in breed gespreide indexfondsen met enorm lage kosten. Op deze manier kun je gemakkelijk een aanvullend pensioen opbouwen zonder dat je actief bezig hoeft te zijn met beleggen.

is-brand-new-day-betrouwbaar

Daarnaast heeft Brand New Day vergunningen om als bank en beheerder van beleggingsinstellingen op te treden. Dit betekent dat ze mogen betalen, lenen, sparen, beleggen en hypotheken aanbieden. Ze maken niet gebruik van alle mogelijkheden, want Brand New Day focust zich vooral op het pensioen. Dus het opbouwen van een mooi vermogen op de lange termijn door middel van sparen of beleggen.

Maar wat als Brand New Day failliet gaat? Ben ik dan al mijn vermogen kwijt? Nee, bij Brand New Day wordt al je vermogen op een veilige manier opgeslagen. Als Brand New Day onverhoopt failliet gaat, dan vallen al je beleggingingen buiten de boedel. Je krijgt dus al je beleggingen gewoon terug.

Klantenservice van Brand New Day

Je kunt op verschillende manieren contact opnemen met de klantenservice van Brand New Day. Allereerst kun je chatten met een medewerker via de Live chat functionaliteit. Daarnaast kun je een e-mail sturen en telefonisch contact opnemen met de klantenservice. De klantenservice van Brand New Day is op werkdagen van 8.00 tot 21.00 uur bereikbaar en in het weekend van 10.00 tot 17.30 uur.

brand-new-day-klantenservice

Naast deze mogelijkheden kun je ook gebruik maken van de uitgebreide FAQ sectie op de website. Op deze pagina vind je antwoorden op de meestgestelde vragen bij Brand New Day. De kans is dus groot dat je hier een antwoord kunt vinden op jouw vraag.

Dan nu mijn eigen ervaring met de klantenservice. Ik ben al een aantal jaren bezig met pensioen beleggen bij Brand New Day en ik heb al meerdere keren contact gehad met de klantenservice.

Ik heb zelf een positieve ervaring met de klantenservice van Brand New Day. Alle problemen die ik had werden snel opgelost en de klantenservice medewerkers reageerde snel op mijn vragen en kwamen met een goed en duidelijk antwoord.

Voor- en nadelen Brand New Day

Hieronder heb ik de voor- en nadelen van Brand New Day voor je in kaart gebracht.

Voordelen Brand New Day

 • Beste broker voor pensioenbeleggen.
 • Gebruiksvriendelijk platform.
 • Duidelijk en overzichtelijk dashboard.
 • Je kunt eenvoudig een rekening openen.
 • Je kunt je geld automatisch laten beleggen.
 • Enorm lage kosten.
 • Goede klantenservice.
 • Er is geen sprake van dividendlekkage.

Nadelen Brand New Day

 • Relatief hoge afsluitkosten van €45,-.
 • Je kunt niet beleggen in losse aandelen.
 • De namen van de fondsen kunnen beter uitgelegd worden.
 • Er is geen mobiele beleggen app beschikbaar.

Voor wie is Brand New Day geschikt?

Bij Brand New Day kun je pensioenbeleggen in breed gespreide indexfondsen met lage kosten. Het platform is geschikt voor passieve beleggers, particulieren en zelfstandige ondernemers die een aanvullend pensioen willen opbouwen. Het voordeel van Brand New Day is dat je geen onderzoek hoeft te doen naar losse aandelen. Je kunt namelijk kiezen uit een aantal fondsen die door Brand New Day worden beheerd. Dit is perfect voor mensen die niet actief bezig willen zijn met beleggen en liever een keuze maken op basis van behaalde rendementen uit het verleden. Daarnaast heeft Brand New Day een gebruiksvriendelijk platform en maken zij gebruik van enorm lage kosten. Voor deze manier van beleggen is het niet perse nodig om je verder te verdiepen in het onderwerp

Wil je toch graag leren hoe je succesvol kunt beleggen in aandelen? Op deze website heb ik een waardevol artikel geschreven over de beste cursussen beleggen van Nederland.

Brand New Day review: ervaringen van klanten

Sjirk was blij dat hij kon chatten met een echt persoon. In zijn review schrijft hij: “Ik vind het prettig dat je bij Brand New Day direct kunt chatten met een echt persoon in plaats van een chatbot die niet begrijpt waar je het over hebt. Dat is echt een groot voordeel ten opzichte van andere bedrijven. Daarnaast hoefde de klantenservicemedewerker niet meerdere klanten tegelijkertijd te helpen, waardoor ik binnen een paar minuten antwoord kreeg op mijn vraag. Dat ging dus echt top!”

brand-new-day-ervaringen

Jaap is ook zeer tevreden over Brand New Day: “Brand New Day is écht een top bedrijf. Ze hebben goede producten en een goede Nederlandstalige klantenservice. Toen ik belde kreeg ik binnen 20 seconden de juiste persoon aan de lijn die me goed kon helpen bij mijn vraag. Er zijn niet veel bedrijven die zo servicegericht zijn als Brand New Day.”

Mijn ervaringen met Brand New Day

Inmiddels ben ik al twee jaar bezig met pensioen beleggen bij Brand New Day. Daarom heb ik hieronder een korte samenvatting gegeven van mijn Brand New Day ervaringen. Mijn ervaringen met Brand New Day zijn zeer positief.

Ik vind het ontzettend fijn dat de klantenservice volledig in het Nederlands is. Als je vragen hebt kun je altijd even met ze chatten, bellen of mailen. De klantenservice staat altijd voor je klaar om je vragen zo snel mogelijk te beantwoorden. Daarnaast heeft Brand New Day kwalitatieve fondsen met lage kosten. Ik ben in ieder geval een tevreden klant en ik ga zeker verder met het opbouwen van een aanvullend pensioen bij Brand New Day.

Conclusie Brand New Day review

Voor het schrijven van deze Brand New Day review heb ik uitgebreid onderzoek gedaan naar het platform. Uiteindelijk ben ik tot de conclusie gekomen dat Brand New Day geschikt is voor iedereen die wil beginnen met beleggen voor een aanvullend pensioen. Bij Brand New Day kun je eenvoudig je geld automatisch laten beleggen in breed gespreide indexfondsen met lage kosten. Zo kun je een mooi vermogen opbouwen voor later, zonder dat je actief bezig hoeft te zijn met beleggen in aandelen.

brand-new-day-logo

Wil je ook graag beginnen met beleggen voor een aanvullend pensioen? Klik dan op deze link om een account aan te maken op de website van Brand New Day.

Plaats een reactie