Daytraden met Bitvavo

Compleet stappenplan met uitleg (2024)

Bitvavo is de meest betrouwbare en gebruiksvriendelijke crypto exchange van Nederland. Je kunt er op een eenvoudige manier handelen in veel verschillende cryptomunten. De meeste mensen gebruiken Bitvavo om te investeren in cryptomunten. Maar je kunt tegenwoordig ook daytraden met Bitvavo. Bitvavo heeft namelijk een speciaal platform ontwikkeld voor daytraders. Op dit platform kun je op een eenvoudige manier daytraden met cryptomunten tegen lage transactiekosten.

In dit artikel leg ik je uit hoe je kunt beginnen met daytraden op Bitvavo en hoe je het platform het best kunt gebruiken.


🎁 Bitvavo geeft mijn lezers een tijdelijke welkomstbonus van €1000,- 🎁

Inhoudsopgave

Wat is crypto daytraden?

Bij crypto daytraden ben je dagelijks bezig met het handelen in cryptomunten, met als doel om winst te maken. Crypto handelaren proberen dagelijks in te spelen op koersverschillen. Hierbij proberen zij cryptomunten goedkoop in te kopen en voor een hoger bedrag te verkopen, zodat zij winst maken.

crypto-daytraden

Dit klinkt simpel, maar het is moeilijker dan je denkt. Er zijn namelijk ook bepaalde risico’s waar je rekening mee moet houden. Je kunt namelijk nooit met 100% zekerheid voorspellen wat de koers gaat doen. Daarnaast is de prijsvolatiliteit van de crypto markt veel hoger in vergelijking met de aandelenmarkt. Je kunt er dus veel geld mee verdienen, maar ook veel geld mee verliezen.

Daarom is het belangrijk dat je je eerst goed informeert voordat je gaat beginnen met daytraden in crypto. Dit kun je doen door het volgen van een goede crypto cursus. In een crypto cursus legt een expert uit wat crypto is, hoe het werkt en hoe je er geld mee kunt verdienen. Dit zorgt ervoor dat je goed voorbereid bent en geen onnodige fouten maakt. Het volgen van een goede crypto cursus kan je dus enorm veel geld besparen.

Wat is Bitvavo?

Bitvavo is de grootste en goedkoopste crypto exchange van Nederland. Het platform is in 2018 opgericht met als doel om het handelen in cryptomunten toegankelijk te maken voor iedereen. Je kunt op Bitvavo gemakkelijk cryptomunten kopen en verkopen tegen lage transactiekosten. De handelskosten per transactie zijn namelijk slechts 0,25%.

bitvavo-logo

Verder heeft Bitvavo een groot aanbod aan verschillende cryptomunten. Je kunt op het platform handelen in meer dan 175 verschillende cryptomunten, zoals Bitcoin, Ethereum en Ripple. Maar ook minder bekende cryptomunten, zoals Solana, VeChain en Polkadot. Bitvavo heeft een gebruiksvriendelijk platform ontwikkelt dat eenvoudig te gebruiken is voor iedereen. De crypto exchange is dus geschikt voor zowel beginnende als gevorderde crypto beleggers.

Wil je graag weten of Bitvavo geschikt is voor daytraden? Dat ga ik je hieronder uitleggen.

Is Bitvavo geschikt voor daytraden?

Het platform doet het heel erg goed op het gebied van transactiekosten. De transactiekosten zijn maximaal 0,25% en dat is erg goedkoop. Daarnaast worden de transactiekosten alleen maar lager naarmate je meer gaat handelen op het platform.

Maar je hebt natuurlijk wel meer nodig om te kunnen daytraden. Als je wilt gaan daytraden op Bitvavo dan kun je gebruiken maken van de geavanceerde modus. In de geavanceerde modus kun je gebruik maken van handige hulpmiddelen, zoals orderformulieren (voor market, limit en stop limit orders), orderboeken en koersgrafieken. De geavanceerde modus beschikt dus over alle basis hulpmiddelen die je nodig hebt om te kunnen daytraden. Daarom is Bitvavo zeker geschikt voor daytraden met cryptocurrencies.

Verder is een hoog handelsvolume belangrijk als je wilt gaan daytraden. In de onderstaande afbeelding is te zien dat dit wel goed zit bij Bitvavo.

bitvavo-handelsvolume

Is Bitvavo de beste exchange voor daytraden?

Natuurlijk is Bitvavo niet de enige crypto exchange die je kunt gebruiken voor daytraden. Door de stijgende populariteit van daytraden met crypto zijn er veel crypto exchanges bijgekomen. Maar is Bitvavo de beste crypto exchange die je kunt gebruiken? Daar geef ik je hieronder antwoord op.

Bitvavo of Binance

Er zijn een paar verschillen tussen Bitvavo en Binance. Binance focust zich niet alleen op crypto handel, maar heeft veel meer verschillende mogelijkheden. Op Binance kun je gaan handelen in NFT’s, je kunt investeren in DeFi platformen en meedoen aan liquidity pools. Doordat je gebruik kunt maken van veel verschillende mogelijkheden is het platform relatief moeilijk om te gebruiken. Daarnaast heeft Binance wel enorm lage handelskosten. Per transactie betaal je slechts 0,1% aan handelskosten.

bitvavo-vs-binance

Bitvavo houdt zich vooral bezig met daytraden in crypto. Daardoor is het platform enorm eenvoudig om te gebruiken. Bitvavo maakt gebruik van 1 duidelijke weergave waarop je kunt daytraden. Dit is een overzichtelijke weergave die eenvoudig is te gebruiken voor daytraders. Daarnaast kun je bij Bitvavo gemakkelijk cryptomunten kopen met euro’s. Dit is enorm eenvoudig voor beginnende crypto handelaren. Bitvavo is een Nederlands bedrijf met een Nederlandse klantenservice. Je kunt dus eenvoudig al je vragen stellen aan de klantenservice in het Nederlands.

Welke crypto exchange is beter? Bitvavo of Binance
Naar mijn mening is Bitvavo de beste crypto exchange voor beginnende crypto beleggers. Het platform is eenvoudig te gebruiken, je kunt betalen in euro’s en ze hebben een Nederlandse klantenservice. Ideaal voor beginnende crypto beleggers. Daarnaast zou ik gevorderde crypto beleggers adviseren om gebruik te maken van Binance. Binance is de grootste crypto exchange ter wereld, met een groot handelsvolume en een groot aanbod aan cryptomunten. Daarnaast heeft Binance enorm lage handelskosten per transactie. Dat is ideaal voor gevorderde crypto handelaren die veel transacties uitvoeren.

Bitvavo of Kraken

Kraken is ook een bekende crypto exchange. Het platform is net zoals Bitvavo gemakkelijker te gebruiken dan Binance. Het platform heeft een hoog handelsvolume en de transactiekosten van Kraken en Bitvavo zijn ongeveer hetzelfde. Toch geef ik de voorkeur aan Bitvavo. Bitvavo heeft namelijk een groter aanbod aan cryptomunten beschikbaar en een Nederlandse klantenservice.

bitvavo-vs-kraken

Stappenplan voor daytraden met Bitvavo

Je wilt gaan daytraden op Bitvavo, maar je weet niet zo goed waar je moet beginnen. Dat kan ik goed begrijpen, want voor beginners kan dit allemaal best ingewikkeld zijn. Om je hierbij te helpen heb ik hieronder een stappenplan gemaakt hoe je kunt beginnen met daytraden op Bitvavo.

Stap 1: Maak een gratis account aan

De eerste stap is het aanmaken van een account op Bitvavo. Via deze link kun je de eerste 1000 euro gratis handelen zonder transactiekosten. Het is verstandig om direct de twee-factor authenticatie goed in te stellen, zodat je account goed beveiligd is tegen hackers. Via deze link of de onderstaande knop kun je eenvoudig een gratis account aanmaken op Bitvavo.

bitvavo-registreren

Nadat je een account hebt aangemaakt kun je doorgaan naar stap twee.

Stap 2: Maak gebruik van de geavanceerde modus

De tweede stap is om over te schakelen naar de geavanceerde modus. In de geavanceerde modus vind je alle hulpmiddelen die je nodig hebt om te kunnen daytraden. Je kunt eenvoudig overschakelen naar de geavanceerde modus door in het menu op de knop ‘Geavanceerd’ te klikken.

bitvavo-geavanceerde-modus

Wanneer je bent overgeschakeld naar de geavanceerde modus dan kun je beginnen met daytraden op de Bitvavo exchange.

daytraden-met-bitvavo-platform

Op het eerste gezicht kan het platform er best ingewikkeld uit zien. Maar het is enorm eenvoudig om te gebruiken. Daarnaast is Bitvavo een bekende crypto exchange. Dus er zijn online genoeg video’s te vinden met een goede uitleg over hoe je de exchange kunt gebruiken.

Stap 3: Begin met daytraden

Voordat je gaat beginnen met daytraden is het verstandig om eerst even rustig kennis te maken met de crypto exchange. Daarna kun je direct aan slag om te daytraden met Bitvavo.
Hieronder leg ik je uit wat het verschil is tussen de standaard en de geavanceerde weergave.

Het verschil tussen de standaard en de geavanceerde weergave

Bij Bitavo kun je kiezen tussen de standaard en de geavanceerde weergave. De standaard weergave is eenvoudig om te gebruiken en zeer geschikt voor beginnende crypto beleggers. De geavanceerde weergave biedt alle mogelijkheden die je nodig hebt om te kunnen daytraden met crypto.

Je kunt in de geavanceerde weergave gebruik maken van limit orders, stop limit orders en market orders. Met behulp van deze verschillende ordertypes kun je instellen voor welke prijs je een cryptomunt wilt kopen en verkopen. Enorm handig om te gebruiken tijdens het daytraden.

tradingview-grafiek

Daarnaast kun je in de geavanceerde weergave gebruik maken van een handige grafiek. Dit is een grafiek van TradingView waarmee je uitgebreide technische analyses kunt maken. Met behulp van deze grafiek kun je analyseren wanneer je cryptomunten moet kopen en verkopen. Dit is echt een handige tool voor actieve daytraders in cryptocurrencies.

Met behulp van deze grafiek kun je goede technische analyses maken en analyseren wanneer je cryptomunten moet kopen en verkopen. Echt een must voor actieve daytraders.

Je kunt de geavanceerde weergave van Bitvavo vergelijken met de weergave van de crypto exchange Binance. Toch vind ik dat de geavanceerde weergave van Bitvavo mooier en gebruiksvriendelijker is ingericht.

Kun je short en leverage traden op Bitvavo?

Het is helaas niet mogelijk om short en leverage te traden op Bitvavo. Je kunt bij Bitvavo alleen cryptomunten kopen en verkopen. Als je echt graag short of leverage wil gaan traden dan adviseer ik je om gebruik te maken van ByBit. Dit handelsplatform heeft namelijk meer mogelijkheden op het gebied van short en levarage traden. Daarnaast is dit platform ook iets goedkoper dan Bitvavo en dat is natuurlijk mooi meegenomen.

bybit-handelsplatform

ByBit is een handelsplatform waar je een hefboomwerking (leverage) kunt gebruiken om long of short te gaan traden. Als je short gaat traden dan verwacht je dat de koers van een cryptomunt gaat zakken. Je probeert dus eigenlijk te profiteren van een dalende koers. Bij leverage traden maak je gebruik van een hefboom, waardoor je kunt handelen met grotere bedragen zonder zelf veel geld in te leggen.


Kun je gebruik maken van een tradingbot?

Wil je jouw daytrading werkzaamheden meer gaan automatiseren? Dan kun je gebruik maken van een trading bot. De Bitvavo exchange heeft zelf geen trading bot, maar je kunt er wel gemakkelijk één aan je account koppelen.

cryptohopper-trading-bot

Een bekende cryptobot die je kunt toevoegen aan je Bitvavo account is Cryptohopper. Met behulp van een trading bot kun je dag en nacht gaan daytraden zonder dat je de verkeerde beslissingen maakt op basis van emotie. Je kunt de tradingbot zelf instellen met je eigen trading strategieën, maar je kunt ook succesvolle daytraders kopiëren.

Tips voor beginnende daytraders in crypto

Je weet nu hoe je kunt beginnen met daytraden op Bitvavo. Maar voordat je gaat beginnen met daytraden is het belangrijk dat je je goed informeert. Hieronder geef ik tips aan beginnende daytraders in cryptomunten:

  • Volg eerst een goede crypto & trading cursus, of lees het boek ‘Daytrading voor Dummies’.
  • Verdiep je in het onderwerp ‘Technische analyse’. Hierdoor weet je wanneer je cryptomunten moet kopen en verkopen. Madelon Vos geeft in haar gratis crypto cursus ook een uitgebreide uitleg over ‘Technische analyse’.
  • Leer werken met het programma TradingView. Dit is een programma dat je kunt gebruiken voor het uitvoeren van technische analyses van cryptomunten.
  • Oefening maakt kunst. Probeer eerst te oefenen door orders op papier te zetten en te kijken of je de juiste keuzes hebt gemaakt. Daarna kun je beginnen met het inleggen van kleine bedragen. Zorg ervoor dat je alle trades bijhoudt in een trading dagboek. Op deze manier weet je of je goed bezig bent en of je progressie boekt.
  • Pak tussendoor je winsten. Door tussendoor je winsten te pakken kun je alvast je initiële inleg terugverdienen. Hierdoor weet je zeker dat je geen verlies maakt op een specifieke trade.

Conclusie

Na het lezen van dit artikel weet je dat het mogelijk is om te daytraden met Bitvavo. Je hoeft alleen maar te switchen van de standaard naar de geavanceerde weergave. In de geavanceerde weergave vind je alle hulpmiddelen die je nodig hebt tijdens het daytraden in crypto.

crypto-en-trading-academy-madelon-vos

Ben je een beginnende crypto daytrader? Dan adviseer ik je om eerst een goede crypto cursus te volgen. Door het volgen van een goede crypto cursus weet wat crypto is, hoe het werkt en hoe je er op een slimme manier in kunt gaan handelen.

Gelukkig zijn er tegenwoordig ook gratis crypto cursussen beschikbaar van een hoge kwaliteit. Bijvoorbeeld die van Madelon Vos. Hierin geeft zij alle informatie die je nodig hebt om op een succesvolle manier te gaan daytraden in cryptocurrencies. Klik op deze link of de knop hieronder voor meer informatie over de gratis crypto & trading cursus van Madelon Vos.

Plaats een reactie