Yeaz review: een geschikte kredietverstrekker voor ondernemers?

Yeaz is een kredietverstrekker speciaal voor ondernemende mensen. Als je voor je onderneming op zoek naar een lening bent, kun je hiervoor bij Yeaz aankloppen. Deze kredietverstrekker leent het gewenste bedrag snel aan je uit, waarna je de gewenste ondernemersgroei door kunt maken.

Maar, is Yeaz nou een geschikte kredietverstrekker? Of is het verstandig om voor één van de andere kredietverstrekkers te kiezen? In deze Yeaz review voorzien wij je graag van alle mogelijke informatie over deze kredietverstrekker. Dat stelt jou in staat om uiteindelijk de keuze voor de juiste kredietverstrekker te maken.

Inhoudsopgave

Wat is Yeaz?

Yeaz is een kredietverstrekker die zich voornamelijk richt op de kleinere ondernemers. Bij deze kredietverstrekker leen je namelijk een maximaal bedrag van €50.000. Met deze lening kun je bijvoorbeeld voorraad inkopen of een andere investering doen.

yeaz-review

Dit Nederlandse bedrijf is officieel eigendom van het Zweedse bedrijf SVEA Ekonomi. Dit grote bedrijf is inmiddels in heel Europa actief als financiële dienstverlener. In 2016 kwam men met Yeaz in Zweden op de proppen; dit groeide al snel uit tot een groot succes. Vandaar ook dat SVEA Ekonomi besloten heeft om Yeaz ook in Nederland te lanceren.

Is dat een goede keuze gebleken? Dat ga je in deze Yeaz review lezen. In deze Yeaz review laten wij je kennismaken met de mogelijkheden van een Yeaz lening, de voor- en nadelen en de Yeaz ervaringen van andere ondernemers.

Hoe werkt Yeaz?

Ben je als ondernemer op zoek naar een zakelijke lening? Dan is het goed om te weten dat je uit meerdere kredietverstrekkers kunt kiezen. Elke kredietverstrekker werkt zo op zijn eigen manier, zoals je in onze BridgeFund review, Briqwise review, Qeld review en Swishfund review kunt lezen.

Voor deze Yeaz review zijn wij uiteraard op zoek gegaan naar de werking van Yeaz. Daarbij merkten wij al snel op dat het erg eenvoudig is om een zakelijke lening bij Yeaz aan te vragen.

Het is binnen 5 minuten mogelijk om bij Yeaz een lening aan te vragen. Dit doe je op een erg eenvoudige manier:

 • Ga naar de website van Yeaz toe en klik op de button ‘Vraag uw lening aan’
 • Geef vervolgens aan wat je bedrijfsvorm is. Per bedrijfsvorm staat vermeld wat het maximaal te lenen bedrag is
 • Vul vervolgens het te lenen bedrag in. Dit bedrag is maximaal €25.000 voor een eenmanszaak en maximaal €50.000 voor een BV
 • Geef vervolgens aan waar je het te lenen bedrag voor nodig hebt
 • Vul nu je KvK nummer in. Aan de hand van dit nummer voert Yeaz alvast een controle uit
 • Deel een paar banktransacties met Yeaz
 • Maak de aanvraag definitief

Nadat je de aanvraag definitief hebt gemaakt, ontvang je snel duidelijkheid over je aanvraag. Voordat het zover is, neemt Yeaz nog even kort telefonisch contact met je op. Mocht alles in orde zijn, stuurt men direct een kredietovereenkomst naar je op. Heb je deze overeenkomst getekend en teruggestuurd? Dan staat het bedrag de volgende dag al op je zakelijke rekening.

Hoeveel geld kun je lenen bij Yeaz?

Yeaz heeft een duidelijke doelgroep: de kleinere ondernemers. Als je een ZZP’er bent, heb je hoogstwaarschijnlijk de bedrijfsvorm ‘Eenmanszaak’. In dat geval is het mogelijk om maximaal €25.000 bij Yeaz te lenen.

yeaz-lening

Sta je aan het roer van je eigen BV? Dan kun je maximaal €50.000 bij Yeaz lenen. Ten opzichte van andere kredietverstrekkers is dit een groot verschil. Ga maar eens na dat bij Swishfund het maximaal te lenen bedrag maar liefst €1.000.000 is. Dat is dus een aanzienlijk verschil!

Wat zijn de voorwaarden bij Yeaz?

Wil je als ondernemer een zakelijke lening aanvragen bij Yeaz? Dan moet je aan een paar eisen voldoen:

 • Je onderneming moet minimaal één jaar bestaan. Deze eis geldt voor zowel eenmanszaken als voor BV’s
 • Je moet een privé rekening hebben bij ABN Amro, BUNQ, ASN, ING, Rabobank, Regiobank, SNS of Triodos
 • Je moet een geldige inschrijving hebben bij de Kamer van Koophandel

Daarnaast is het goed om het volgende te weten: je moet banktransacties aan Yeaz voorleggen. Het heeft dus geen zin om zaken te verdraaien. Je aanvraag wordt keurig gecheckt door Yeaz.

Met welke kosten moet je rekening houden bij Yeaz?

Als je geld gaat lenen Yeaz, moet je uiteraard rekening met kosten houden. Over het te lenen bedrag betaal je minimaal een maandelijkse rente van 1,5%. Met welke rente je precies rekening moet houden, is afhankelijk van je risicoprofiel.

yeaz-kosten

Bij Yeaz is er geen sprake van toetsingskosten. Ook is er geen sprake van afsluitprovisie of van andere verrassingen. Je betaalt alleen de rente die je rechtstreeks met Yeaz hebt afgesproken.

Wat zijn de voordelen van Yeaz?

Als ondernemer streef je ongetwijfeld bepaalde doelen na. Je wilt wellicht een positieve bijdrage aan de maatschappij leveren. Of je stelt bepaalde financiële doelen voor jezelf op.

Ongeacht welk doel je wilt behalen, heb je kapitaal nodig. Indien je niet zelf over voldoende kapitaal beschikt, is het interessant om dit kapitaal bij Yeaz te lenen. Je geniet daarbij in ieder geval van veel voordelen.

Snelle- en soepele aanvraag

Eén van de grootste voordelen van Yeaz is terug te vinden in het aanvraagproces. Als je een zakelijke lening bij deze verstrekker aan wilt vragen, hoef je hier vrij weinig voor aan te leveren. Ook is het binnen 5 minuten al mogelijk om de aanvraag in te dienen.

yeaz-zakelijke-lening-aanvragen

Het aanvraagproces is snel, soepel en laagdrempelig. Juist dat spreekt ons erg aan. Als ondernemer zit je immers niet te wachten op complexe en langdurende trajecten. Nee, je wilt snel ter zake komen. Dat is bij Yeaz maar al te goed mogelijk.

Ideaal voor kleinere leningen

Yeaz richt zich overduidelijk op de kleinere ondernemers. Dit blijkt vooral uit het feit dat het maximaal te lenen bedrag slecht €50.000 is. Doordat het om relatief kleine bedragen gaat, hoeft Yeaz niet héél streng te zijn. Dit is dan ook reden nummer 1 waarom Yeaz om niet al te veel zekerheden vraagt.

Het is tevens ideaal dat je bij Yeaz snel en makkelijk contact kunt hebben. Ook hieruit blijkt dat het bij Yeaz onder meer om het menselijke en persoonlijke aspect draait. Een groot verschil met hele grote kredietverstrekkers waarbij je slechts een nummertje bent.

Transparantie over de kosten

Ben je benieuwd naar de kosten voor een lening bij Yeaz? Als je op de website van deze kredietverstrekker het leenbedrag invult, zie je direct welk bedrag je per maand én per dag moet betalen.

Ook ben je bij Yeaz zelf vrij om te bepalen wat je met de aflossing doet. Wil je een aflossingsvrije lening aangaan? Dat is mogelijk, aangezien het om een doorlopend krediet gaat. Mocht je graag willen aflossen, is dit ook mogelijk. Je kunt zelf aangeven hoeveel maanden de looptijd moet zijn. Als je dat ingesteld hebt, zie je direct welk bedrag je per maand moet aflossen.

Wat zijn de nadelen van Yeaz?

In de afgelopen periode hebben wij kritisch naar meerdere kredietverstrekkers gekeken. Dit stelt ons in staat om tussen meerdere verstrekkers een goede vergelijking te maken. Daarbij moeten wij opmerken dat je bij Yeaz met een paar (kleine) aandachtspunten rekening moet houden:

 • Niet voor geschikt iedereen. Dit komt vooral door de eis dat je een privé rekening bij één van de grootste banken in ons land moet hebben. Heb je nou een privé rekening bij een andere bank? Dan is het dus niet mogelijk om een zakelijke lening bij Yeaz af te sluiten.
 • Niet geschikt voor grote bedrijven. Voor grote bedrijven is Yeaz zeker geen geschikte kredietverstrekker. Door het maximaal te lenen bedrag van €50.000 is deze kredietverstrekker met name geschikt voor de kleinere bedrijven.

Wat zijn de Yeaz ervaringen van andere klanten?

Sinds Yeaz in ons land actief is, heeft deze kredietverstrekker een goede naam opgebouwd. Dit blijkt uit het aantal klanten, maar ook uit de Yeaz ervaringen. In deze Yeaz review vertellen we je graag meer over de Yeaz ervaringen van andere klanten.

Allereerst is het belangrijk om te stellen dat de meeste klanten erg tevreden zijn. Zij zijn enthousiast over de kosten, de transparantie, de service en de leenmogelijkheden. Ten tweede valt op dat veel mensen te spreken zijn over de mogelijkheden om met Yeaz contact op te nemen. Dit doe je op meerdere manieren, waarna je van persoonlijk contact verzekerd bent.

yeaz-ervaringen

Al met al zijn de meeste Yeaz ervaringen erg positief. Daarbovenop komt dat meerdere klanten aangeven dat je makkelijk je Yeaz lening aan kunt passen. Hiervoor kun je bij Yeaz inloggen en in je persoonlijke account de gewenste aanpassing door te voeren. Handig toch!

Conclusie Yeaz review: ons eindoordeel

Onder aan de streep zijn wij te spreken over Yeaz als kredietverstrekker. Deze kredietverstrekker heeft een duidelijke doelgroep voor ogen en biedt aan hen geschikte zakelijke leningen aan.

Ook is het ideaal dat je bij Yeaz van veel duidelijkheid verzekerd bent. Dat Yeaz daar weinig zekerheden tegenover stelt, maakt deze kredietverstrekker uiterst interessant voor de kleinere bedrijven.

Kortom: ben je op zoek naar een lening van maximaal €50.000? Kijk dan zeker naar Yeaz. Zoals je in deze Yeaz review hebt kunnen lezen, zijn wij in ieder geval enthousiast over deze kredietverstrekker!

Plaats een reactie