Swishfund review: is dit een betrouwbare kredietverstrekker?

Swishfund zorgt, naar eigen zeggen, ervoor dat je sneller met je bedrijf kunt groeien. Je kunt bij hen een zakelijke financiering of lening aangaan, waardoor je bijvoorbeeld de gewenste investering kunt doen. Maar, is het dan aan te raden om specifiek voor Swishfund te kiezen? Of kun je beter voor een andere kredietverstrekker kiezen? Je leest het allemaal in deze uitgebreide Swishfund review!

Inhoudsopgave

Wat is Swishfund?

Swishfund is een kredietverstrekker die al sinds 2016 actief is. Het bedrijf werd opgericht door Bart-Jan van Genderen. Een voormalig cameraman en tv-dienstverlener. Hij wilde ondernemers graag het juiste duwtje in de rug geven, puur door krediet aan hen te verstrekken. Dit bleek al snel een goede ingeving te zijn geweest. Het bedrijf Swishfund is door de jaren heen fors gegroeid. Men heeft inmiddels meer dan 200 miljoen euro gefinancierd in bijna 5.000 verschillende bedrijven.

swishfund-review

Het aanvragen van een zakelijke financiering gaat bij Swishfund snel en eenvoudig. Dat is ook dan precies het doel van deze zakelijke kredietverstrekker. Men tracht alles zo eenvoudig mogelijk te houden, waardoor ondernemers op een laagdrempelige manier een financiering aan kunnen vragen.

Hoe werkt Swishfund?

Ben je als ondernemer op zoek naar het juiste duwtje in je rug? Surf hiervoor naar de website van Swishfund, vul vrijblijvend alle gegevens in en wacht de reactie van Swishfund af. Je geniet bij deze zakelijke kredietverstrekker van de volgende voordelen:

 • Je vraagt al binnen 2 minuten een zakelijke financiering aan
 • Je aanvraag wordt binnen 24 uur behandeld en goed- of afgekeurd
 • Je krijgt het geld al binnen 3 dagen op je zakelijke rekening

Het is echter zo dat niet elke ondernemer een zakelijke financiering aan kan vragen. Swishfund stelt bijvoorbeeld de eis dat je jaaromzet minimaal €50.000 is. Ook moet je minimaal één jaar met je bedrijf actief zijn. Uiteraard zijn ook een KvK registratie en zakelijke Nederlandse bankrekening verplicht.

Hoeveel geld kan ik lenen bij Swishfund?

Qua leenmogelijkheden heeft Swishfund veel te bieden. Je kunt bij deze kredietverstrekker bijvoorbeeld een maximaal bedrag van €1.000.000 lenen. Je bent ook nog in staat om zelf de looptijd van de lening te bepalen. Indien je een zakelijke lening bij Swishfund aanvraagt, is het zaak om het doel van de lening te beschrijven. Dit stelt Swishfund beter in staat om jouw aanvraag op waarde te beoordelen.

zakelijke-lening-swishfund

Verschillende vormen van zakelijke leningen

Als ondernemer heb je altijd geld nodig. Je hebt geld nodig om te investeren, om je personeel te betalen en om het bedrijfspand te betalen. Hoe je aan dit geld komt, is volledig van je business afhankelijk. Kom je er vanzelf achter dat je een externe kapitaalinjectie nodig hebt? Dan ben je hiervoor bij Swishfund dus aan het juiste adres.

Bij deze kredietverstrekker kun je namelijk terecht voor verschillende vormen van zakelijke leningen:

 • Zakelijke lening. Het is via de website mogelijk om binnen 2 minuten een zakelijke lening aan te vragen. Dit doe je dus met een maximaal bedrag van €1.000.000
 • Bedrijfskrediet. Heb je met je onderneming een bedrijfskrediet nodig? Vraag dit bij Swishfund aan, waarbij je niks van doen hebt met een ingewikkelde kredietcheck. Het geld staat ook al binnen 3 dagen op je zakelijke rekening.
 • Zakelijke financiering. In de basis is dit hetzelfde als een zakelijke lening. Volgens Swishfund zelf kun je een zakelijke financiering voor meerdere doeleinden inzetten. Je kunt hier een verbouwing mee financieren, je kunt in de voorraad investeren of je kunt het als overbruggingskrediet gebruiken.
 • ZZP lening. Ben je actief als zelfstandige zonder personeel? Ook dan is het mogelijk om bij Swishfund aan te kloppen. Het minimum te lenen bedrag is namelijk slechts €3.000!
 • Vastgoed financiering. Ben je specifiek naar een vastgoedlening op zoek? Ook hiervoor kun je bij Swishfund aankloppen. Bij een vastgoed financiering geniet je van dezelfde voorwaarden als bij een normale zakelijke lening.
 • Bedrijfsfinanciering. Tot slot is het ook nog mogelijk om een bedrijfsfinanciering aan te vragen. Dit is, wat ons betreft, echter hetzelfde als een normale zakelijke lening of zakelijke financiering.

Bij Swishfund ben je dus voor veel financieringsvormen aan het juiste adres. Dit geldt echter ook voor andere kredietverstrekkers. Check bijvoorbeeld mijn BridgeFund review, Briqwise review, Qeld review en Yeaz review voor meer informatie over alle financieringsvormen bij de verschillende verstrekkers.

Wat kost een zakelijke financiering bij Swishfund?

Heb je de wens om geld te lenen? Dan moet je er uiteraard rekening mee houden dat geld lenen altijd geld kost. Je moet namelijk over het te lenen bedrag een bepaalde rente betalen.

Bij Swishfund zijn hier online geen uniforme tarieven verstrekken wat betreft de kosten. Dit heeft, volgens de kredietverstrekker zelf, met verschillende factoren te maken. De hoogte van de rente bepaalt men namelijk op basis van het leenbedrag, de financiële gezondheid van het bedrijf en de onderliggende zekerheden.

swishfund-kosten

Daarbij benadrukt Swishfund wel dat je al voor 1% rente een lening af kunt sluiten. Ook geeft men aan dat je nog afsluitkosten moet betalen. Als je online een lening aanvraagt, geeft Swishfund je hier binnen 24 uur meer duidelijkheid over. Net zoals over de exacte rentekosten.

Wat zijn de voordelen van Swishfund?

Door de jaren heen is Swishfund tot een serieuze kredietverstrekker uitgegroeid. Dit blijkt onder meer uit de hoeveelheid klanten, hoeveelheid financieringen en het gefinancierde bedrag. In onze ogen komt deze populariteit niet zomaar uit de lucht vallen. Nee, Swishfund heeft een paar fijne voordelen te bieden.

Duidelijke en snelle processen

Bij Swishfund ben je sowieso van duidelijke en snelle processen verzekerd. Zo kun je in slechts 2 minuten een aanvraag voor een bedrijfslening indienen. Ook neemt Swishfund binnen 24 uur al je aanvraag in behandeling. Je weet hierdoor snel waar je precies aan toe bent.

Is je aanvraag goedgekeurd? En ben je akkoord gegaan met het voorstel van Swishfund? Ook in dat geval geniet je van kraakheldere en snelle processen.

Uitmuntende service

Is Swishfund betrouwbaar? Ja, dat is zeker het geval. Als je naar de ervaringen met Swishfund kijkt, zie je dat veel klanten aangeven dat de service uitmuntend is. Veel klanten roemen bijvoorbeeld de ondersteuning die je krijgt tijdens het gehele proces.

Het is bovendien mogelijk om op meerdere manieren contact op te nemen. Je kunt bijvoorbeeld een online contactformulier invullen of bellen naar de klantenservice. Zodra je één van de werknemers spreekt, merk je direct op dat ze vakkundig zijn en er alles aan doen om je te helpen.

Voor veel ondernemers geschikt

In onze ogen is Swishfund voor veel ondernemers geschikt. Dit komt onder meer door de verschillende interessante voorwaarden:

 • Voor leningen van €3.000 tot €1.000.000. Ongeacht naar wat voor soort kapitaalinjectie je op zoek bent, kun je hiervoor bij Swishfund aankloppen.
 • Slechts 1 jaar registratie bij de KvK nodig. Swishfund stelt als eis dat je minimaal 1 jaar geregistreerd staat bij de KvK. In dat jaar moet je overigens ook een minimale omzet van €50.000 gedraaid hebben.
 • Interessante vereisten. De vereisten die Swishfund aan ondernemers stelt, zijn sowieso interessant te noemen. Het zijn goed verklaarbare en niet al te strenge eisen. In combinatie met de bovenstaande punten zorgt dit voor een interessant geheel voor veel ondernemers.

Wat zijn de nadelen van Swishfund?

Is het dan zo dat Swishfund de perfecte kredietverstrekker is? Nee, dat is niet zozeer het geval. Bij deze kredietverstrekker moet je met 2 aandachtspunten rekening houden:

 • Maximaal bedrag van €1.000.000. Sta je aan het roer van een groot bedrijf? Dan wil je waarschijnlijk een nóg grotere kapitaalinjectie hebben. Daarvoor ben je bij Swishfund jammer genoeg niet aan het juiste adres.
 • Weinig transparantie over de kosten. Dit nadeel is goed voor te stellen, aangezien het niet mogelijk is om met vaste bedragen te werken. Toch hadden wij liever iets meer transparantie gezien.

Wat zijn de Swishfund ervaringen?

In deze Swishfund review heb je kennis kunnen maken met deze kredietverstrekker. Op basis van onze eigen Swishfund reviews hebben wij de voor- en nadelen besproken. Maar, wat zijn nou de Swishfund ervaringen van andere klanten? Daar vertellen we je graag iets meer over in deze Swishfund review.

swishfund-ervaringen

Allereerst kunnen we stellen dat de meeste klanten erg tevreden zijn. Zij roemen de service van Swishfund, evenals de soepele processen. Ook de interessante vereisten die gesteld worden, komen in meerdere Swishfund reviews aan het licht.

Voor deze Swishfund review hebben we ook naar eventuele Swishfund klachten gekeken. Zijn we deze klachten tegengekomen? Nee, eigenlijk niet echt. We lazen her en der wel iets over de hoge rente die door Swishfund gerekend wordt. Hier kunnen we echter geen oordeel over vellen, aangezien wij geen inzicht in de exacte rentepercentages hebben.

Conclusie Swishfund review: ons oordeel

In onze ogen is Swishfund één van de beste kredietverstrekkers van ons land. Met name voor ZZP’ers en kleine bedrijven heeft Swishfund veel te bieden. Dit is te danken aan het te lenen bedrag, de voorwaarden, de vereisten en de snelle processen. Dat je binnen 2 minuutjes een zakelijke lening aan kunt vragen, vinden wij gewoonweg een heel groot voordeel.

swishfund-zakelijk-krediet

Wil je graag met je bedrijf groeien? Wil je graag de volgende stap zetten? Of heb je om een andere reden op korte termijn geld nodig? Dien direct een aanvraag in bij Swishfund. Indien de aanvraag wordt goedgekeurd, staat het geld al binnen 3 dagen op je zakelijke rekening. Als ondernemer kun je echt bouwen en vertrouwen op Swishfund!

Plaats een reactie