BridgeFund review 2024: is lenen verstandig bij deze partij?

BridgeFund is een online-kredietverstrekker waar bedrijven eenvoudig een zakelijke lening kunnen afsluiten.

Zo kun je snel beschikken over het werkkapitaal dat je kunt gebruiken voor al je zakelijke doeleinden. Denk hierbij aan het aanschaffen van bijvoorbeeld machines, inventaris, voorraden of het overbruggen van debiteuren.

Je kunt eenvoudig en snel online een zakelijke lening aanvragen binnen 5 minuten. Hier heb je geen ingewikkelde jaarverslagen of businessplannen voor nodig.

Hieronder heb ik de belangrijkste kenmerken van BridgeFund voor je op een rijtje gezet:

Zakelijk krediet€ 5.000 tot € 250.000
Looptijd3 tot 24 maanden
Rentevanaf 1,3% (per maand)
KredietaanvraagMeestal binnen 2 uur, sowieso binnen 1 dag
UitbetalingBinnen 24 uur
Lenen zonder jaarverslag?Ja
VoowaardenMinimale omzet € 50.000,- per jaar en minstens 12 maanden actief
KlanttevredenheidTrustpilot score van 4,7 uit 5 sterren op basis van meer dan 1.000 reviews

Inhoudsopgave

Wat is BridgeFund?

BridgeFund is een online platform dat ondernemers met financiële behoeftes met elkaar verbindt, zonder tussenkomt van een bank. Aan de ene kant kunnen ondernemers geld beleggen in kortlopende leningen in ruil voor rendement en aan de andere kant kunnen ondernemers dit geld lenen voor zakelijke doeleinden. BridgeFund houdt toezicht op het proces van vraag en aanbod, beoordeelt de aanvragen en zorgt ervoor dat het geld veilig en snel wordt uitgewisseld.

oprichters-bridgefund

Het bedrijf BridgeFund is in 2018 opgericht door Julian van de Steeg, Rutger Quispel en Dennis Reherman. Ze werken samen met een team van ambitieuze professionals met veel relevante werkervaring. Er werken momenteel meer dan 40 medewerkers. Ze willen het voor ondernemers mogelijk maken om veilig en snel online een zakelijke lening aan te vragen. Dat doen ze op de BridgeFund manier: snel, simpel en altijd met een glimlach. Inmiddels hebben ze al € 150.000.000 euro gefinancierd aan meer dan 5000 ondernemers.

Hoe werkt BridgeFund?

Bij BridgeFund kun je zelfstandig een zakelijke lening aanvragen zonder tussenkomst van een bank. Je kunt eenvoudig online een zakelijke lening aanvragen in 5 minuten, zonder dat je een fysieke afspraak hoeft in te plannen op kantoor. Vervolgens wordt je aanvraag direct beoordeeld en meestal staat het geld al binnen één dag op je rekening.

hoe-werkt-bridgefund

Wil je graag meer weten over BridgeFund? In deze BridgeFund review deel ik mijn ervaringen over deze online-kredietverstrekker.

Hoeveel geld kan ik lenen?

Bij BridgeFund kun je geld lenen vanaf € 5.000 tot maximaal € 250.000 zonder jaarverslagen of een businessplan. Je kunt kiezen uit een kortlopende zakelijke lening of een éénmalige financieringsbehoefte. Een kortlopende lening is geschikt voor geplande én ongeplande eenmalige investeringen en een doorlopend zakelijk krediet is geschikt voor als je doorlopend behoefte hebt aan extra werkkapitaal.

hoeveel-geld-kan-ik-lenen

Wat zijn de voorwaarden?

Wil je graag een zakelijke lening aanvragen bij BridgeFund? Dan moet je bedrijf in ieder geval voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • Je bedrijf heeft een omzet van minimaal € 50.000 per jaar.
 • Je bedrijf moet minimaal 12 maanden actief zijn.
 • Je bedrijf staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
 • Je bedrijf is gevestigd in Nederland.
 • Je beschikt over een zakelijke bankrekening.

Ben je ondernemer en wil je graag een zakelijke lening afsluiten voor het kopen van vastgoed? Dan is Briqwise een interessante partij om te overwegen. Wil je graag weten wat mijn ervaringen zijn met dit platform? Lees dan nu Briqwise review waarin ik mijn ervaringen deel over dit platform.

Welke informatie hebben ze nodig?

In eerste instantie hebben ze een overzicht nodig van je zakelijke banktransacties van de afgelopen 12 maanden in de vorm van een MT940 bestand. Je kunt dit bestand eenvoudig downloaden vanuit online bankieren bij je afschriften. Aan hand van dit bestand kunnen ze bepalen hoeveel geld je maximaal kunt lenen en of er eventueel nog meer gegevens nodig zijn.

Via deze link vind je stap-voor-stap instructies per bank.

mt940-instructies-per-bank

Hoelang duurt het om de aanvraag te beoordelen?

Je kunt eenvoudig online een zakelijke lening aanvragen in 5 minuten. Vervolgens wordt je aanvraag meestal binnen 2 uur, maar sowieso binnen 1 dag beoordeeld. Zodra je aanvraag is goedgekeurd maken ze direct het geld over. Vaak staat het geld dezelfde dag nog op je rekening.

Hoe werkt het terugbetalen?

Dagelijks betaal je een vast klein bedrag aan rente en aflossing. Dit gaat ongemerkt door middel van een automatische incasso op je zakelijke rekening. Op deze manier betaal je dagelijks een klein bedrag terug, zodat je aan het einde van de looptijd weer volledig schuldenvrij bent.

Wil je graag sneller aflossen? Dat kan! BridgeFund kan zich goed verplaatsen in ondernemers en begrijpt dat het soms fijn kan zijn om sneller af te lossen wanneer de zaken goed gaan. Ze vinden dit alleen maar prettig. Je krijgt hiervoor dus geen boete, maar je wordt juist beloond met een korting.

Wat kost een zakelijke lening bij BridgeFund?

Hieronder vind je een overzicht van de kosten van een zakelijke lening bij BridgeFund:

 • Aanvragen: € 0
 • Afsluitkosten: € 0
 • Rente: 1% per maand
 • Premieopslag: 0,3 – 2,2% per maand
 • Extra aflossen: € 0

De kosten van een zakelijke lening bij BridgeFund wordt bepaald op basis van de financiële gezondheid van je bedrijf, het leenbedrag en de looptijd. Dat verschilt natuurlijk bij iedere onderneming.

Vraag nu vrijblijvend een zakelijke lening aan bij BridgeFund en krijg direct inzichtelijk hoeveel rente en premieopslag je per maand moet betalen.

Is er een afsluitprovisie?

Nee, er is geen afsluitprovisie bij BridgeFund.

Zit ik eraan vast?

Nee, je zit nergens aan vast. De zakelijke lening heeft geen vaste looptijd en je kunt altijd tussentijds boetevrij aflossen.

Wat is de maximale looptijd?

De maximale looptijd van een zakelijke lening is 24 maanden. Ze helpen je graag bij het kiezen van een geschikte looptijd van de lening.

Zakelijke lening aanvragen in 4 stappen

Een zakelijke lening aanvragen bij BridgeFund is snel, simpel én altijd met een glimlach. Maar maken ze deze belofte ook echt waar?

In deze BridgeFund review neem ik je mee in het aanvraagproces van een zakelijk lening bij BridgeFund. Hoe kun je snel en simpel een doorlopend zakelijk krediet of een zakelijke financiering aanvragen bij BridgeFund?

Hieronder laat ik je zien welke stappen je moet doorlopen om een zakelijke lening aan te vragen bij BridgeFund.

Stap 1: Gewenste leenbedrag bepalen

Je kunt op deze pagina beginnen met het aanvragen van een zakelijk krediet of een zakelijke lening.

Bij BridgeFund kun je een bedrag lenen van € 5.000 tot maximaal € 250.000. Op deze pagina kun je aangeven voor welk bedrag je een zakelijke lening wilt afsluiten bij BridgeFund.

zakelijke-lening-aanvragen-bij-bridgefund

Daarnaast dien je de volgende vragen beantwoorden:

 • Welke financiering heeft je voorkeur? (eenmalig een vast bedrag of doorlopend toegang tot krediet?)
 • Hoe hoog is je jaarlijkse omzet?
 • Wanneer heb je het nodig?
 • Waarvoor heb je het nodig?

Zodra je de bovenstaande gegevens hebt ingevuld vraagt BridgeFund om je bedrijfsnaam of KVK nummer. Op deze manier kan BridgeFund eenvoudig bij alle aanvullende gegevens die ze nodig hebben voor het aanvragen van een zakelijk krediet of een zakelijke lening.

Vervolgens dien je ter verificatie je contactgegevens in te vullen, zodat BridgeFund contact met je kan opnemen als dat nodig is.

Stap 2: Uploaden van je zakelijke banktransacties

Wanneer je stap 1 hebt voltooid kun je inloggen in een beveiligde omgeving van BridgeFund. In deze beveiligde omgeving kun je nog wat aanvullende gegevens invullen, zodat BridgeFund je aanvraag kan beoordelen.

Zo vragen ze je bijvoorbeeld of je de zakelijke banktransacties van de afgelopen 12 maanden kunt uploaden. Dit kun je doen door een MT940 bestand te uploaden. Je kunt dit bestand eenvoudig downloaden vanuit online bankieren. Op basis van deze informatie kan BridgeFund een accurate inschatting maken van je maximale leencapaciteit en bepalen of ze nog aanvullende gegevens nodig hebben om je bedrijf verder te beoordelen.

Stap 3: BridgeFund gaat je aanvraag beoordelen

Zodra je alle gegevens hebt aangeleverd kan BridgeFund beginnen met het beoordelen van je aanvraag. Hierbij kijken ze naar de financiële gezondheid van je bedrijf en of het bedrijf voldoende cashflow heeft om de lening af te sluiten.

BridgeFund gebruikt een aantal prestatie-indicatoren waarmee ze kunnen bepalen of je bedrijf in aanmerking komt voor een zakelijke lening. Op basis van deze prestatie-indicatoren bepalen ze ook de hoogte van de lening en de premieopslag die je moet betalen. Hoe meer risico BridgeFund loopt bij het verstrekken van een lening, hoe hoger de rente zal zijn die je moet betalen.

Stap 4: Ontvang een vrijblijvend voorstel op maat

Zodra BridgeFund je aanvraag heeft beoordeeld, krijg je te horen of je aanvraag is goedgekeurd of afgekeurd. Wanneer je aanvraag is goedgekeurd ontvang je een vrijblijvend voorstel op maat.

Dit voorstel is opgesteld op basis van de gegevens die je in de voorgaande stappen hebt aangeleverd. Zo kun je precies zien hoeveel geld je kunt lenen en tegen welke voorwaarden. In het voorstel staat ook hoeveel rente en premieopslag je gaat betalen.

Na ondertekening van het voorstel staat het geld dezelfde dag nog op je rekening.

Hoe betrouwbaar is BridgeFund?

Wanneer je een zakelijke lening wilt afsluiten dan wil je dit natuurlijk doen bij een betrouwbare partij. Maar hoe betrouwbaar is BridgeFund eigenlijk? Dat ga ik je hieronder uitleggen.
BridgeFund is naar mijn mening zeker een betrouwbare partij om mee samen te werken. Het bedrijf is in 2018 opgericht en heeft sindsdien al meer dan 5000 ondernemers geholpen met het afsluiten van een zakelijke lening. Op het moment van schrijven heeft BridgeFund al meer dan € 150.000.000 gefinancierd.

betrouwbaar-bridefund

Daarnaast kan ik online teruglezen dat de ervaringen met BridgeFund zeer positief zijn. Het bedrijf wordt op Trustpilot beoordeelt met 4,7 van de 5 sterren en op Google worden ze beoordeelt met 4,1 van de 5 sterren. Verder kan ik zien dat het bedrijf netjes staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Ook heeft BridgeFund de klantenservice goed op orde. Je kunt op maandag tot en met donderdag van 8:30 – 19:00 contact opnemen met de klantenservice en op vrijdag van 8:30 – 18:00. Daarnaast kun je op maandag tot en met vrijdag e-mails sturen en ze reageren altijd binnen één werkdag.

Ben je op zoek naar een betrouwbare en snelle financiering voor je bedrijf? Dan kan Qeld, Swishfund en Yeaz een interessante optie voor je zijn. In mijn Qeld review, Swishfund review en Yeaz review heb ik de voor- en nadelen van deze aanbieders van zakelijke leningen voor je op een rijtje gezet. Op deze manier kun je zelf bepalen welke partij het beste bij je past!

Voor- en nadelen BridgeFund

Hieronder vind je een overzicht van de voor- en nadelen van BridgeFund:

Voordelen BridgeFund

 • Zakelijke lening aanvragen in 5 minuten.
 • Aanvraag wordt binnen 24 uur beoordeeld.
 • Geen jaarverslagen of businessplan nodig.
 • Geen onderpand nodig.
 • Boetevrij aflossen.
 • Terugbetaling gaat via een automatische incasso.
 • Korting wanneer je eerder gaat aflossen.
 • Geen kleine lettertjes.
 • Zeer hoge klanttevredenheid (Trustpilot score van 4,7 van de 5 sterren op basis van meer dan 1000 beoordelingen).

Nadelen BridgeFund

 • Maximale looptijd van 24 maanden.
 • Geen jaarlijkse, maar maandelijkse rente.
 • Maximale leenbedrag is € 250.000.
 • Digitale uitdraai van zakelijke banktransacties benodigd.

Ben je als consument op zoek naar een betrouwbare partij om een minilening af te sluiten? Dan kan ik je aanraden om eens naar Saldodipje te kijken. Dit bedrijf richt zich namelijk specifiek op het verstrekken van minileningen aan consumenten. In mijn Saldodipje review deel ik mijn persoonlijke ervaringen met dit bedrijf en geef ik informatie over de voor- en nadelen, kosten en andere belangrijke aspecten van het afsluiten van een minilening bij Saldodipje.

BridgeFund review: ervaringen van anderen

Voor het schrijven van deze BridgeFund review heb ik natuurlijk ook uitgebreid onderzoek gedaan naar de ervaringen van anderen. Zoals ik al eerder in dit artikel heb beschreven wordt BridgeFund goed beoordeeld op onafhankelijke reviewwebsites. Zo krijgt het bedrijf een beoordeling van 4,7 van de 5 sterren op Trustpilot op basis van meer dan 1000 beoordelingen. Hieronder heb ik een aantal van deze reviews voor je op een rijtje gezet.

Bob is zeer tevreden over de diensten van BridgeFund: “BridgeFund heeft mij enorm goed en snel geholpen wanneer ik geld nodig had. Binnen no-time kon ik een zakelijke lening afsluiten met goede voorwaarden. Daarnaast hebben de medewerkers van BridgeFund me altijd goed te woord gestaan en met veel respect behandeld. Als laatste is het fijn dat je het geleende bedrag in een korte periode kunt terugbetalen door middel van een dagelijkse automatische incasso.”

bridgefund-ervaringen

Ook Dennis heeft een goede ervaring met BridgeFund. In zijn review schrijft hij: “BridgeFund levert écht een geweldige service. In het bijzonder wil ik Sjoerd van BridgeFund graag bedanken voor het werk dat hij geleverd heeft. Dankzij hem kan mijn bedrijf nu verder groeien middels de zakelijke lening die zeer snel is geregeld. Daarnaast nemen ze altijd snel de telefoon op en ze leggen alles op een duidelijke manier uit als je vragen hebt. Dus, wil je graag een zakelijke lening afsluiten? Dan is BridgeFund écht een aanrader!”

bridgefund-trustpilot

Antonio is ook zeer te spreken over de diensten van BridgeFund. Hij kreeg in het weekend een e-mail met de vraag of hij wilde verlengen en daar hoefde hij gelukkig niet lang over na te denken. Nadat zijn zakelijke lening was geanalyseerd werd hij gebeld door Thomas van BridgeFund. Hij gaf niet alleen aan dat de zakelijke lening verlengd kon worden, maar ook dat ze de limieten verhogen. En dit kan hij goed gebruiken tijdens de donkere maanden.

Als laatste geeft Gerard aan dat alles binnen 24 uur was geregeld. In zijn review schrijft hij: “Binnen 24 uur was alles geregeld. We zijn super goed geholpen door Thomas van BridgeFund. Als ondernemers wilde we graag wat geld lenen voor ons bedrijf, maar we hadden nog nooit gehoord van BridgeFund. Maar toen we online gingen zoeken kwamen we ze al snel tegen. Nadat we onze aanvraag hadden ingediend en alle benodigde gegevens hadden aangeleverd ging het heel snel. We hadden ons geld al binnen 24 uur op onze rekening staan. BridgeFund, enorm bedankt voor jullie goede service!”

Conclusie BridgeFund review en ervaringen 2024

Dit was mijn BridgeFund review. Zoals je hebt kunnen lezen ben ik zeer positief over deze online-kredietverstrekker. Naar mijn mening is BridgeFund een betrouwbare partij om een zakelijke lening af te sluiten.

BridgeFund is geschikt voor MKB’ers en ZZP’ers die willen groeien door middel van een snelle zakelijke financiering. Het bedrijf heeft de volgende voordelen.

Zo kun je bij BridgeFund eenvoudig en snel online een zakelijke lening aanvragen in vijf minuten. Hiervoor heb je geen ingewikkelde jaarverslagen of businessplannen nodig. Je aanvraag wordt meestal binnen 2 uur, maar sowieso binnen 1 dag beoordeeld en het geld staat meestal dezelfde dag nog op je rekening. Zo kun je snel verder met het investeren in de groei van je bedrijf.

Verder betaal je bij BridgeFund een vaste rente van 1% per maand plus een premieopslag van 0,3% tot 2,2% per maand. De hoogte van de premieopslag is afhankelijk van de financiële situatie van je bedrijf. Hoe beter jij je zaakjes op orde hebt, hoe lager de kosten. Gaan de zaken goed en wil je sneller aflossen? Dat kan! Je krijgt hiervoor geen boete, maar juist korting.

Maar BridgeFund heeft ook enkele nadelen. De maximale looptijd van een zakelijke lening is 24 maanden. Dit betekent dat je de zakelijke lening binnen 24 maanden moet aflossen, anders ga je veel meer betalen.

Wil je graag een zakelijke lening aanvragen? Dan adviseer ik je om bij meerdere partijen een offerte aan te vragen. Zo kun je meerdere partijen met elkaar vergelijken en kiezen voor het aanbod dat het beste bij je past!

Plaats een reactie