Briqwise review (2024): is dit een betrouwbaar platform?

Ben jij ondernemer? En ben jij op zoek naar een financiering voor jouw bedrijfspand of beleggingspand? Dan ben je bij Briqwise aan het juiste adres. Briqwise is een bedrijf dat ondernemers en investeerders koppelt op één platform. Zo kunnen beide partijen eenvoudig en snel vastgoed financieren zonder gedoe.

Wil je graag meer weten over Briqwise? Lees dan deze Briqwise review waarin ik mijn ervaringen deel over dit platform. Deze review is bedoeld voor ondernemers die op zoek zijn naar vastgoed financiering en investeerders die graag vastgoed willen financieren.

Ik neem je in deze review mee in de leenmogelijkheden, de voorwaarden, kosten en de betrouwbaarheid van het platform. Hopelijk geeft deze review je een beter beeld of Briqwise goed bij je past.

Inhoudsopgave

Wat is Briqwise?

Briqwise heeft een platform waar ondernemers en investeerders samenkomen. Ondernemers kunnen via Briqwise vastgoed aanschaffen tegen aantrekkelijke en flexibele voorwaarden met een lage rente. Investeerders kunnen op hun beurt op een veilige en betrouwbare manier een hoog rendement behalen op hun vermogen.

briqwise-homepage

Briqwise brengt beide partijen samen en faciliteert het proces van financiering. Zodra er een overeenkomst is gesloten, leent de investeerder zijn geld uit aan de ondernemer met het vastgoed als onderpand. Briqwise zorgt voor een vlotte en transparante afwikkeling van de financiële, juridische en administratieve processen, zonder tussenkomst van een bank.

Op deze manier kan de ondernemer binnen enkele dagen beschikken over financiering met aantrekkelijke en flexibele voorwaarden en een lage rente. De investeerder heeft een veilige en betrouwbare belegging met een laag risico en kan uitkijken naar een hoog rendement.

Kortom, een win-win situatie voor beide partijen.

Vastgoedfinanciering bij Briqwise

Hieronder vind je een kort overzicht van alle vastgoedfinanciering mogelijkheden bij Briqwise.

Mogelijke leenbedragenVanaf € 100.000,-
Termijnen voor terugbetaling5 tot 20 jaar
RentepercentagesVanaf 4,5% per jaar
Afsluitkosten2,0% van het leenbedrag
Hoe lang duurt een aanvraag?Binnen 24 uur een go / no go
Hoe snel heb je het geld?Binnen enkele werkdagen
Vervroegd aflossen mogelijk?Ja, boetevrij
Geschikt voorMKB

Als je op zoek bent naar een betrouwbare financieringspartner voor jouw onderneming, is het goed om naast Briqwise ook te kijken naar andere opties. Interessante partijen om te overwegen zijn Qeld, Swishfund en Yeaz. In onze Qeld review, Swishfund review en Yeaz review hebben wij onderzocht wat de voor- en nadelen zijn van het afsluiten van een zakelijke lening bij deze aanbieders.

Wat zijn de leenmogelijkheden bij Briqwise?

Briqwise helpt alleen ondernemers aan een financiering. Je kunt als particulier dus geen lening aanvragen bij Briqwise. Daarnaast moet de lening direct zijn gekoppeld aan vastgoed. Het is dus niet mogelijk om bij Briqwise geld te lenen om extra voorraad in te kopen.

Je kunt bij Briqwise een financiering aanvragen voor de volgende leendoelen:

 • Het aanschaffen van vastgoed voor je bedrijf of om te verhuren.
 • Het herfinancieren van vastgoed, bijvoorbeeld voor het overzetten van een bestaande zakelijke hypotheek.
 • Nieuwbouw van een bedrijfspand, waarbij de financiering in stappen wordt vrijgegeven.

Ben je ondernemer en wil je graag een zakelijke lening afsluiten die niet direct is gekoppeld aan vastgoed? Dan is BridgeFund is een interessant platform om te overwegen. Lees mijn BridgeFund review om te kijken of deze partij goed bij je past.

Wat zijn de voorwaarden en vereisten?

Wil je graag een lening aanvragen bij Briqwise? Dan moet je als ondernemer aan bepaalde voorwaarden en vereisten voldoen. Maar ik hoor je al denken: “Aan welke voorwaarden en vereisten moet ik dan voldoen?”. Dat verschilt per type aanvraag, maar je moet in ieder geval aan de volgende minimale vereisten voldoen:

 • Je bedrijf staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
 • Je kunt jaarcijfers en een recente aangifte inkomstenbelasting laten zien.
 • Je bedrijf is financieel gezond en beschikt over een goede rentabiliteit, solvabiliteit en cashflow.
 • De financiering moet in direct verband staan met vastgoed, bijvoorbeeld het kopen of verhuren van een bedrijfspand.

Ben je als consument op zoek naar een betrouwbare kredietverstrekker voor minileningen? Overweeg dan eens Saldodipje. In mijn Saldodipje review deel ik mijn persoonlijke ervaringen met dit bedrijf dat zich specialiseert in het verstrekken van minileningen aan consumenten.

Hoe werkt het aanvragen van een lening bij Briqwise?

Hieronder laat ik je zien welke stappen je moet ondernemen voor het aanvragen van een lening bij Briqwise.

Stap 1: De aanvraag starten

Je kunt op de website direct starten met het aanvragen van een lening door op de knop ‘Neem contact op’ te klikken. Vervolgens klik je op de knop ‘Voor ondernemers’ en daarna krijg je direct een formulier te zien waar je je contactgegevens en gegevens over het vastgoed moet invullen. Je moet eerst informatie over jezelf invullen, zodat Briqwise contact met je kan opnemen. Daarna moet je gegevens invullen over het vastgoed dat je wilt financieren. Hierbij kun je denken aan het adres, de taxatiewaarde en het gewenste leenbedrag.

briqwise-aanvraagproces

Stap 2: Het kennismakingsgesprek

Zodra je je aanvraag hebt ingediend, krijg je binnen 24 uur te horen of je in aanmerking komt voor een vastgoedfinanciering bij Briqwise. Als Briqwise je aanvraag positief beoordeelt, nemen ze contact met je op voor het inplannen van een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek worden de toekomstplannen voor je bedrijf en de leningaanvraag uitgebreid besproken. Ter voorbereiding op dit gesprek heeft Briqwise de volgende gegevens van je nodig:

 • Uittreksel van het register van de Kamer van Koophandel.
 • Een kopie van je legitimatiebewijs.
 • Een kopie van je bankpas.
 • Recente jaarcijfers van je bedrijf.
 • Recente aangifte inkomstenbelastingaangifte.
 • Een taxatierapport van een erkende taxateur.
 • WOZ-beschikking.

Stap 3: Beoordeling en offerte

Briqwise beoordeeld alle gegevens en als blijkt dat er geen belemmeringen zijn voor financiering stellen ze een offerte voor je op. Hierin staan de exacte voorwaarden, rente en kosten beschreven. Dit kan per bedrijf en lening verschillen en is afhankelijk van het risicoprofiel. Hoe hoger het risicoprofiel, hoe hoger de kosten over het algemeen zullen zijn.

Stap 4: Gegevens online voor investeerders

Zodra de offerte is ondertekend plaatst Briqwise jouw project meteen op de website. Vanaf dat moment is het project beschikbaar en kunnen investeerders zich inschrijven. Als een investeerder jouw project heeft geclaimd wordt er een afspraak ingepland bij de notaris om de overeenkomst te sluiten. Dit kan meestal al op korte termijn ingepland worden.

Wat zijn de kosten van Briqwise?

Wil je graag een zakelijke financiering afsluiten bij Briqwise? Daar komen natuurlijk verschillende kosten bij kijken. Allereerst moet je rente betalen voor het ontvangen van het geleende geld. Vervolgens brengen ze bij de totstandkoming van de lening eenmalig 2,95% van de leensom in rekening. Daarnaast rekenen ze 0,25% voor het beheer van de lening.

Bij Briqwise werken ze op basis van ‘no cure, no pay’. Je betaalt deze kosten dus alleen als de zakelijke financiering daadwerkelijk tot stand is gekomen.

Het is goed om te weten dat Briqwise verschillende rentepercentages hanteert, die afhankelijk zijn van het soort lening. Hieronder heb ik een overzicht toegevoegd van de rentepercentages die je moet betalen bij Briqwise per type zakelijke lening.

Type zakelijke leningRente
Vastgoedfinanciering4,50% tot 7,50%
Projectfinanciering5,50% en 8,00%
Bedrijfsfinanciering4,50% tot 7,50%

Voor welke doeleinden kun je een lening aanvragen?

Je kunt bij Briqwise een lening aanvragen voor verschillende doeleinden, zoals vastgoedfinanciering, projectfinanciering en bedrijfsfinanciering. Hieronder geef ik je een korte toelichting van deze doeleinden.

leningdoeleinden-briqwise

Vastgoedfinanciering

Wil je graag een pand kopen of herfinancieren? Briqwise helpt ondernemers en professionele beleggers bij het financieren van hun vastgoed. Deze financiering kun je gebruiken voor alle typen vastgoed en begint vanaf 100.000 euro. De looptijd van een vastgoedfinanciering begint vanaf 6 maanden tot 20 jaar.

Projectfinanciering

Heb je geld nodig om een nieuw pand te kunnen bouwen? Of wil je graag jouw huidige pand op korte termijn verbouwen? Bij Briqwise kun je eenvoudig en snel een lening aanvragen om dit project te financieren. Deze financiering kun je gebruiken voor herinrichting, nieuwbouw of een combinatie hiervan en begint vanaf 100.000 euro. De projectfinanciering heeft een looptijd van 6 tot 24 maanden.

Bedrijfsfinanciering

Wil je graag een eigen pand inzetten als onderpand voor de financiering van je bedrijf? Briqwise helpt ambitieuze ondernemers aan een financiering voor hun bedrijf. Deze financiering kun je ook gebruiken voor doelen die niet gerelateerd zijn aan vastgoed en begint vanaf 100.000 euro. De looptijd van een bedrijfsfinanciering begint vanaf 6 maanden tot 20 jaar.

Is Briqwise betrouwbaar?

Briqwise is een betrouwbare partij op het gebied van vastgoedfinanciering. Zo biedt het bedrijf zakelijke hypotheken aan met betaalbare rentetarieven en marktconforme voorwaarden. Verder gaat het bedrijf op een transparante manier te werk, aangezien alle investeringsmogelijkheden op een openbare plek worden geplaatst op de website.

Ook kun je zien welke leningen de afgelopen periode zijn gefinancierd via Briqwise. Je kunt per investeringsmogelijkheid zien wat de loan-to-value was, welk rentepercentage er betaald moet worden en hoe lang de lening uit stond voordat deze volledig was gefinancierd.

Daarnaast hebben de meeste mensen positieve ervaringen met Briqwise. Zo beoordelen de klanten Briqwise met 9,4 van de 10 sterren. Dit is een enorm hoog cijfer op een onafhankelijk reviewplatform als Feedback Company en dat wekt veel vertrouwen.

Hoe werkt investeren bij Briqwise?

Heb je meer dan 100.000 euro beschikbaar om te investeren? En wil je graag een mooi rendement behalen op je vermogen? Op de website van Briqwise kun je een gratis account aanmaken en direct beginnen met het financieren van vastgoed voor ondernemers.

investeren-bij-briqwise

Nadat je je hebt aangemeld krijg je direct toegang tot het vastgoedplatform. Op dit platform kun je kiezen in welke vastgoedobjecten je wilt investeren. Deze vastgoedobjecten zijn uitgebreid beoordeeld door het team van deskundigen van Briqwise. Hiervoor gebruiken ze een waarderingsmethode die ze zelf hebben opgesteld. Op basis van 5 criteria bepalen ze of een vastgoedobject het juiste profiel heeft op het gebied van rendement en risico. Alleen vastgoedobjecten met een acceptabel risicoprofiel worden toegevoegd aan het platform.

Via de website van Briqwise kun je eenvoudig en snel vastgoed financieren zonder gedoe. Het enige wat je hoeft te doen is een account aan te maken. Zorg ervoor dat je gegevens worden goedgekeurd en boek direct geld over dat je wilt investeren in vastgoed (investeer alleen met geld dat je kunt missen). Vervolgens selecteer je het vastgoedobject waar je in wilt gaan investeren en klaar is kees. Nu kun je rustig achterover leunen en het geld voor je laten werken. In ruil voor het geïnvesteerde vermogen ontvang je een maandelijkse uitkering in de vorm van rente.

Voor- en nadelen van Briqwise

Ben je benieuwd naar de voor- en nadelen van vastgoed financieren bij Briqwise? Hieronder heb ik ze voor je in kaart gebracht.

Voordelen Briqwise

 • Binnen 24 uur wordt je aanvraag beoordeeld
 • Laag risicoprofiel dankzij deskundige waarderingsmethode
 • Aantrekkelijk rendement van doorgaans 6%
 • Eenvoudiger lenen dan bij de bank
 • Altijd boetevrij aflossen

Nadelen Briqwise

 • Minimaal leenbedrag van 100.000 euro
 • Alleen mogelijk om vastgoed te financieren

Contactgegevens & klantenservice

Je kunt op een eenvoudige manier contact opnemen met de klantenservice van Briqwise. Hieronder heb ik alle mogelijkheden voor je op een rijtje gezet.

Bedrijfsgegevens

Het hoofdkantoor van Briqwise is gevestigd in Maarssen, maar dit is geen bezoekadres. Daarom heb ik hieronder het postadres en andere bedrijfsgegevens toegevoegd.

Postadres:
Briqwise B.V.
Postbus 9
3600 AA Maarssen
Nederland

Hoe kun je Briqwise het beste bereiken?

Briqwise kun je het beste bereiken door tijdens werkdagen tussen 9.00 en 20.00 uur te bellen met het telefoonnummer 085 – 130 37 86. Je kunt dan vragen stellen, advies vragen of direct een vastgoedfinanciering aanvragen. Echter, dat laatste punt kun je eenvoudiger uitvoeren door het aanvraagformulier in te vuallen op de website. Dit formulier kun je vinden door op de knop ‘Neem contact op’ te klikken en vervolgens te klikken op de knop ‘Voor investeerders’. Als laatste kun je ook vragen stellen door een e-mail te sturen naar info@briqwise.com.

BKR registratie

Er is geen sprake van een BKR registratie, omdat je alleen als bedrijf een zakelijke lening kunt aanvragen bij Briqwise. Het BKR register houdt alleen de actuele schulden en betalingsverplichtingen bij van particulieren. Daarom wordt er tijdens het aanvraagproces geen BKR registratie check uitgevoerd.

AFM registratie

Briqwise heeft geen vergunning van de Autoriteit voor Financiële Markten, maar dat is ook logisch omdat ze alleen bemiddelen in zakelijke financieringen. Hier heb je geen vergunning of ontheffing voor nodig.

Briqwise: ervaringen van klanten

Overweeg je om een vastgoedfinanciering aan te vragen bij Briqwise? Dan is het verstandig om eerst te lezen wat de Briqwise ervaringen zijn van klanten. Om je hierbij te helpen heb ik hieronder een aantal Briqwise reviews voor je in kaart gebracht.

Pim vindt Briqwise een enorme aanrader. Hij schrijft: “Briqwise is fantastische partij om een deel van je vermogen onder te brengen. Het platform is eenvoudig om te gebruiken en biedt alle informatie die je nodig hebt. Daarnaast zijn alle partners die actief zijn op het platform goed bereikbaar. Kortom, ik kan Briqwise zeker aanbevelen aan anderen.”

briqwise-ervaringen

En Bas is ook enthousiast over Briqwise: “Met Briqwise kun je een mooi en stabiel rendement behalen op je geïnvesteerde vermogen. Het is een perfecte aanvulling op mijn beleggingsportefeuille.”

Tot slot komt Edwin aan het woord. Hij geeft aan dat hij regelmatig met Guus samenwerkt voor vastgoedfinancieringen. Zijn ervaringen met Guus en Briqwise zijn enorm positief. Hij vindt dat ze flexibel zijn, snel kunnen schakelen, een professionele werkwijze hebben en een betaalbare rente. Daarnaast geeft hij aan dat ze goed hun best doen om al hun klanten zo goed mogelijk te helpen. Edwin vindt Briqwise écht een topbedrijf!”

Ik vind Briqwise een uitstekende partij om een vastgoedfinanciering af te sluiten. Het contact was goed en ze hebben een duidelijk verhaal. Daarnaast wordt de screening van de projecten naar mijn mening op een goede manier uitgevoerd.

Conclusie Briqwise review

Briqwise is een platform waar ondernemers en investeerders samenkomen voor vastgoedfinanciering. Het biedt ondernemers de mogelijkheid om vastgoed te financieren tegen een betaalbare rente en marktconforme voorwaarden. Investeerders kunnen via Briqwise op een betrouwbare en veilige manier een mooi rendement behalen op hun vermogen. Het platform zorgt voor een transparante afwikkeling van financiële, juridische en administratieve processen zonder tussenkomt van een bank.

conclusie-briqwise

Briqwise is geschikt voor Mkb’ers en biedt verschillende leenmogelijkheden, zoals vastgoedfinanciering, projectfinanciering en bedrijfsfinanciering. Je kunt eenvoudig online een lening aanvragen en deze wordt meestal binnen 24 uur beoordeeld. Bij Briqwise kun je boetevrij vervroegd aflossen en ze hebben een goede klantenservice.

De voordelen van Briqwise zijn aantrekkelijke en flexibele voorwaarden, betaalbare rentetarieven en een snelle beschikbaarheid van financiering. Het enige nadeel van Briqwise is dat de afsluitkosten 2% van het leenbedrag moet zijn. Al met al is Briqwise een betrouwbaar platform voor ondernemers en investeerders die op zoek zijn naar vastgoedfinanciering.

Plaats een reactie