Cortese review: wat heeft deze vastgoedbeheerder te bieden?

Beleggen in vastgoed is momenteel op veel manieren mogelijk. Je kunt zelf een vastgoedobject kopen, maar je kunt ook participeren in een groter vastgoedfonds. Als dat laatste je meer aanspreekt, zit je mogelijk bij Cortese goed. In deze Cortese review leggen wij deze vastgoedbeheerder graag langs onze strenge meetlat.

In deze Cortese review zoomen we in op deze vastgoedbeheerder. We bespreken waarvoor je terecht kunt bij Cortese, wat het potentiële rendement is en wat de voor- en nadelen zijn. Ook maken we een vergelijking tussen Cortese en andere goede vastgoedfondsen. In ons artikel beste vastgoedfondsen vind je overigens een uitgebreid overzicht van prima vastgoedfondsen die in ons land actief zijn.

Inhoudsopgave

Wat is Cortese precies?

Cortese is een vastgoedbeheerder die al in 2012 opgericht werd. Vanaf dat moment heeft Cortese een prima trackrecord opgebouwd. Men heeft in veel gezondheidscentra geïnvesteerd, maar ook meerdere ontwikkelings- en transformatieprojecten uitgevoerd in ons land.

cortese-review

De focus is bij Cortese duidelijk: men richt zich op zorgvastgoed. Men investeert in onder meer zorgwoningen en Nederlandse gezondheidscentra. Als je een investeerder van/bij Cortese wordt, investeer je dus zelf ook in dergelijk zorgvastgoed.

Cortese gaat echter verder dan dat. Deze vastgoedbeheerder heeft meerdere zorgvastgoedfondsen opgezet, maar heeft ook medische centra ontwikkeld. Verder adviseert men zorginstellingen over onder meer huisvestingsvraagstukken. Wil een zorginstelling bijvoorbeeld verbouwen? Dan is men voor het juiste advies bij Cortese aan het juiste adres.

Beleggen in vastgoed bij Cortese

Wil je graag je spaargeld in vastgoed beleggen? Je hebt hier veel mogelijkheden voor. Zo kun je bij SynVest, Briqwise, Vondellaan Vastgoed, Thuisborg en CORUM Investments op de gewenste manier in vastgoed beleggen. Bij Cortese doe je dit oprecht op een unieke manier.

beleggen-in-vastgoed-bij-cortese

Bij deze vastgoedbeheerder beleg je immers in zorgvastgoed. Dit vastgoed laten veel andere vastgoedbeheerders links liggen. De reden daarvoor is evident: dit is een hele andere tak van sport. Een andere tak van sport waar je veel kennis voor in huis moet hebben. Daar is bij Cortese gelukkig geen gebrek aan.

Het mooie is dat je bij Cortese in meerdere vastgoedfondsen kunt beleggen. Het is hierbij wel van belang om regelmatig het aanbod van Cortese te checken. Veel beleggingsfondsen van Cortese zijn namelijk al voltekend. Op het moment van het schrijven van deze Cortese review staat er nog één beleggingsfonds open. Daar lees je hieronder meer over.

Cortese HealthCare IX

Het vastgoedfonds waar je nu bij Cortese in kunt beleggen, draagt de naam ‘Cortese HealthCare IX‘. Men omschrijft dit vastgoedfonds als beleggen in maatschappelijk verantwoord zorgvastgoed. Je kunt hierbij van de volgende kengetallen uitgaan:

 • Minimale deelname: €100.000
 • Verwachte looptijd: 7 tot 10 jaar
 • Rente: 6%
 • Prognose totaalrendement: 9,3%

Investeer je een bedrag van €100.000 in dit vastgoedfonds? Uitgaande van het prognose totaalrendement van 9,3% betekent dit dat je een prachtig rendement kunt behalen. Met de vastgoedfondsen van Cortese lijk je slapend rijk te worden.

cortese-healthcare-ix

Dit vastgoedfonds heeft een simpel doel voor ogen: waardevast beleggen met een aantrekkelijk stabiel rendement. In dit fonds ligt daardoor de focus op panden die verhuurd zijn aan medische huurders. Hierbij wordt één eis gesteld: het moet om een pand met een langlopend huurcontract gaan. Juist door dit langlopende huurcontract kan Cortese een rente van gemiddeld 6% jaarlijks aan je uitbetalen.

Hoe werkt het beleggen bij Cortese?

Toen wij deze Cortese review schreven, kon je alleen in bovenstaand vastgoedfonds investeren. Mogelijk kun je op dit moment in meer vastgoedfondsen bij Cortese investeren. Ongeacht in welk vastgoedfonds je bij Cortese investeert, doe je dit op een eenvoudige manier:

 • Stap 1: verdiep je goed in het vastgoedfonds. Dit doe je door de website van Cortese goed door te pluizen, maar ook door de brochure aan te vragen. Dit doe je met één druk op de knop op de website van Cortese.
 • Stap 2: meld je bij Cortese aan. Je moet hierbij meerdere gegevens invullen, waaronder het inlegbedrag. In bovenstaand vastgoedfonds moet je rekening met een minimaal inlegbedrag van €100.000 houden.
 • Stap 3: laat de rest aan Cortese over. Cortese gaat nu grondig, nauwkeurig en vakkundig met het vastgoedfonds aan de slag. Dit doet men onder meer door het vastgoed zorgvuldig te bekijken. Vervolgens wordt selectief zorgvastgoed verkocht en verhuurd aan medische huurders. Hierdoor is Cortese in staat om alle beleggers jaarlijks 6% rente uit te betalen.

Wat zijn de voordelen van Cortese?

Lijkt het je interessant om in vastgoed te investeren? Voordat je dit doet, moet je op zoek gaan naar het beste vastgoedfonds. Mogelijk is het hiervoor interessant om je even in de beste vastgoed cursus te verdiepen. Met zo’n cursus doe je immers alle benodigde kennis op.

Wij kunnen over Cortese in ieder geval het volgende stellen: dit is een vrij unieke én interessante vastgoedbeheerder. Dat heeft onder meer met de onderstaande voordelen te maken.

Zeer specifieke vastgoedfondsen

Bij Cortese kun je van zeer specifieke vastgoedfondsen uitgaan. Elk vastgoedfonds dat door Cortese aangeboden wordt, heeft betrekking op zorgvastgoed.

Je weet bij dit vastgoedfonds dus precies waarin je investeert. Wat je ook weet, is dat Cortese onwijs veel kennis in huis heeft. Deze kennis is gewoonweg nodig om überhaupt in zorgvastgoed te kunnen beleggen.

Veel vraag naar zorgvastgoed

Er is aan weinig sectoren zoveel dank verschuldigd als aan de zorg. Al jarenlang is er bezuinigd op de vraag, terwijl er een ongekend grote behoefte is aan goede zorg. Dit heeft tot gevolg dat er ook veel vraag is naar zorgvastgoed. Deze vraag is momenteel aanwezig en zal zich ook de komende jaren voortzetten. Hierdoor kun je bij Cortese de komende jaren min of meer verzekerd zijn van een prima rendement.

cortese-zorgvastgoed

Prima service & informatievoorziening

Bij Cortese valt onder meer de goede informatievoorziening op. Dit geldt voor zowel de website als voor de brochure. Wij raden je vooral aan om eens een brochure bij Cortese aan te vragen. Je krijgt dan meer inzicht in de informatievoorziening, maar ook in de beleggingsmogelijkheden.

Ook is het aan te raden om de website even goed door te nemen. Online vind je namelijk ook veel informatie over Cortese, haar vastgoedfondsen en alle voorwaarden.

Langlopende huurcontracten

Wat ook in het voordeel van Cortese spreekt, is de specifieke focus van het bedrijf. De nadruk ligt namelijk uitsluitend op langlopende huurcontracten in het zorgvastgoed. Hierdoor is Cortese de juiste keuze voor beleggingen op de lange termijn. Aangezien deze beleggingen vaak de beste rendementen opleveren, ben je verzekerd van een hoge mate van zekerheid.

Wat zijn de nadelen van Cortese?

Zoals je al in deze Cortese review hebt kunnen lezen spreekt Cortese ons om meerdere redenen aan. Tegelijkertijd is het belangrijk om je ook even in enkele aandachtspunten te verdiepen. De belangrijkste aandachtspunten van Cortese vind je hieronder:

 • Niet voor elke belegger geschikt. Bij Cortese heb je met hoge minimale inlegbedragen te maken. Het laagste inlegbedrag dat wij op de website van Cortese gevonden hebben, is €10.000. Dit is opvallend hoog, aangezien je bij veel andere vastgoedfondsen al met een bedrag van €1.000 in kunt stappen.
 • Niet onder toezicht van de AFM. Neem een kijkje op de website van Cortese? Dan zie je direct vermeld staan dat deze beleggingen niet onder het toezicht van de AFM staan. Het is goed dat men hier zo open en duidelijk over communiceert. Het is ook goed om rekening te houden met de mogelijke nadelige gevolgen hiervan.

Wat zijn de Cortese kosten?

Deze Cortese review is vooralsnog behoorlijk positief. Dit komt onder meer door de focus van deze vastgoedbeheerder, maar ook door de hoge prognoses wat betreft rendement. Dit komt onder meer doordat dit vastgoedfonds de kosten laag weet te houden.

cortese-kosten

Om welke kosten dit gaat? Dat is eigenlijk niet van belang om te weten. Het belangrijkste is om te weten dat de kosten al met het benoemde rendement verwerkt zijn. Je kunt bij bovenstaand vastgoedfonds dus uitgaan van het jaarlijkse aangegeven rendement van 6%.

Wat zijn de Cortese ervaringen?

Wil je tussen meerdere vastgoedfondsen de juiste keuze maken? Dan moet je onder meer naar de ervaringen van andere beleggers kijken. Dit hebben wij bij Cortese reeds gedaan, waarbij wij op interessante Cortese ervaringen zijn gestuit.

Wat hierbij met name opvalt, is de positiviteit. Nagenoeg alle Cortese ervaringen zijn positief tot heel positief. Men roemt de informatievoorziening, de focus op het zorgvastgoed en de bemiddeling. Ook geeft men aan dat de behaalde rendementen overeenkomen met de aangegeven rendementen.

Ook geven meerdere Cortese beleggers aan dat het om stabiele vastgoedfondsen gaat. Zoals uit deze Cortese review duidelijk gebleken is, komt dit puur door de focus op het zorgvastgoed.

Conclusie Cortese review: is Cortese een aanrader?

Ja, wat ons betreft is Cortese zeker een aanrader. Dit heeft vooral met deze voordelen te maken:

 • De focus op het zorgvastgoed. Een dergelijke focus geeft duidelijk aan dat er veel kennis binnenshuis bij Cortese aanwezig is.
 • Stabiele rendementen. Door de jaren heen is gebleken dat Cortese stabiele rendementen weet te behalen.
 • De firma heeft haar zaakjes op orde. Uit de Cortese ervaringen is ook gebleken dat deze firma haar zaakjes op orde heeft. Je kunt dus met een gerust hart je zuurverdiende centjes bij Cortese beleggen.

Plaats een reactie