Finst review: is deze crypto broker toegankelijk voor iedereen?

Ben je net zoals veel anderen geïnteresseerd in alles wat met beleggen of investeren te maken heeft? Misschien heb je je zinnen voorzichtig op cryptocurrency gezet, beter bekend als crypto of cryptomunten. Crypto staat vooral bekend om de onvoorspelbare koersen, kleine investeringen en passief inkomen genereren. Wist je dat cryptomunten via digitale platformen te koop zijn? Hier is Finst een bekend voorbeeld van.

De Nederlandse crypto broker Finst heeft in een korte periode veel bekendheid gegenereerd en een klantenkring opgebouwd. Maar als je nooit in crypto hebt geïnvesteerd, vraag je je misschien af hoe het bijvoorbeeld met de toegankelijkheid is gesteld. Vandaar dat ik deze Finst review heb geschreven.

In deze Finst crypto review leg ik samen met jou de crypto broker onder de loep. Zo gaan we kijken naar de oprichting van Finst, wat de voor- en nadelen zijn en hoe de Finst ervaringen eruit zien. Aan de hand daarvan hoop ik een duidelijk beeld van Finst te creëren en kun je misschien snel aan de slag met investeren in cryptocurrency. Ben je nieuwsgierig geworden na deze introductie? Laten we snel beginnen.

Inhoudsopgave

Wat is een crypto broker?

Heb je (nog) geen ervaring met handelen in cryptocurrency? Dan kan het handig zijn om eerst wat basisinformatie te verzamelen, voordat ik je mee ga nemen in deze uitgebreide Finst review.

crypto-broker

Zo wordt Finst vaak omschreven als een ‘crypto broker’ en deze term ga je nog vaak voorbij zien komen. Crypto brokers zijn platformen waar je als investeerder cryptomunten kunt vinden, kopen en ook kunt verkopen. Veel brokers, zoals Finst, bieden verschillende cryptomunten aan.

Daarnaast kenmerken crypto brokers zich ook door de toegankelijkheid van de platformen. Want heb je nooit eerder geïnvesteerd in crypto, dan kun je al snel verdwaald raken tussen alle opties, termen en andere zaken. Crypto brokers zorgen ervoor dat het gebruiksgemak voorop staat, ook bij beginnende investeerders en handelaren.

Wat is Finst precies?

Zodra je besluit om in cryptocurrency te investeren, is het zaak om op zoek te gaan naar een platform waar je kunt handelen. Finst is een van de vele spelers die verschillende diensten aanbiedt op het gebied van crypto, investeren en beleggen. Heb je Finst nooit eerder voorbij zien komen?

platform

Dat is niet vreemd, want de crypto broker lanceerde haar platform begin januari, in het jaar 2023. Finst staat vooral bekend om de mogelijkheden omtrent crypto en het handelen daarin, maar in deze Finst review zal ik ook andere diensten met je bespreken en naar voren laten komen. Want Finst heeft meer te bieden dan je zou denken of verwachten.

Want Finst denkt verder dan de meeste crypto brokers. De oprichters van Finst vonden niet alleen belangrijk om de handelskosten laag te houden voor handelaren, maar óók om onder andere toegankelijkheid creëren.

Finst review: De achtergrond van Finst

Als je bij het begin van deze Finst review bent begonnen, dan heb je in de introductie al wat achtergrondinformatie kunnen vinden over de Finst crypto broker. Zo viel het mij op dat Finst, in tegenstelling tot andere handelsplatformen, niet uit het buitenland komt. Ik heb verdere informatie in dit overzicht voor je samengevat:

Van Nederlandse bodem

Finst werd in 2023 opgericht, maar de wortelen liggen in Nederland. Om precies te zijn is het hoofdkantoor gevestigd in de hoofdstad Amsterdam. Het platform werd opgericht door de heren Julien Vallet en Marcel Putina. De mannen hebben voor de oprichting van Finst jarenlang ervaring opgedaan in de investeringswereld.

De oprichters Julien Vallet en Marcel Putina

Julien en Marcel hebben elkaar ontmoet toen ze allebei werkzaam waren voor DEGIRO. Dit is een beleggingsplatform waar je als particulier kunt handelen in bijvoorbeeld aandelen en andere online beleggingen. Maar het viel Julien en Marcel al snel op dat er veel haken en ogen zaten aan deze investeringen.

finst-oprichters

Zo kregen investeerders te maken met hoge handelskosten, waren de mogelijkheden beperkt en kwam er ook van veiligheid niet veel terecht. Door de toenemende populariteit van cryptocurrency besloten Vallet en Putina om hun jarenlange ervaringen te gebruiken om een nieuwe crypto broker op de markt te brengen. Hierbij hebben zij extra gelet op alle ‘tekortkomingen’ die vaker voorbij komen in de financiële wereld. Hier is Finst uiteindelijk uit ontstaan.

Het doel van Finst

Het viel Julien en Marcel vooral op dat er in de financiële wereld niet veel ruimte is voor communicatie en vertrouwen tegenover beleggers. Met dit doel is Finst ook op de markt gebracht: beleggers betrekken en helpen.

De verschillende mogelijkheden bij Finst

Nu ik de basisonderdelen van deze Finst review met je heb besproken, wil ik je wat meer gaan vertellen over de diensten. Want hoewel Finst vooral als Nederlandse crypto broker bekend staat, zijn het ook de diensten die het verschil maken.

Verschillende cryptomunten

Dacht je dat er maar één soort cryptomunt bestaat waarin je kunt investeren? Dan gaat dit je nog verbazen; bij Finst is het mogelijk om in meer dan 100 verschillende soorten cryptomunten te investeren en te handelen. Iedere munt heeft zijn eigen koersen, prijzen en doelen. De bekendste cryptomunten zijn Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH).

cryptomunten

Door deze investeringsmogelijkheden kun je rekening houden met bijvoorbeeld je niveau en kennis over de cryptomunt. Finst is nog maar net gelanceerd en dit betekent dat het aanbod nog vrij klein is. Vooral als je dit vergelijkt met andere brokers. Maar we kunnen natuurlijk nog niet voorspellen hoe dit er over enkele jaren uit gaat zien.

Crypto staking

Als crypto broker, biedt Finst ook de mogelijkheid om te staken. Crypto staking kun je enigszins vergelijken met spaarrente ontvangen. Je koopt de cryptomunten, maar verhandeld deze niet. Doordat je de munten in je bezit houdt, ontvang je een beloning, waardoor je er wat meer voor terugkrijgt. Iedere cryptomunt heeft een ander stakingspercentage en bij Finst verdien je hier toch het meeste op. Deze tabellen staan ook op de website weergeven, waardoor je eerst rustig kunt kijken of je dit het waard vindt.

Cryptobundels

Het is mij ook opgevallen dat Finst als crypto broker cryptobundels aanbiedt en dit kan voor jou als handelaar een aantal pluspunten met zich meebrengen. Want in plaats van dat je de gewenste munten apart koopt en hierin investeert, koop je nu een bundel met meerdere cryptomunten.

crypto-bundels

Vervolgens word je maandelijks automatisch op de hoogte gebracht van veranderingen en richt je je niet op een en dezelfde investering, maar juist op meerdere. Het mooie van deze cryptobundels is ook dat je de bundel zelf kunt samenstellen en vervolgens kunt kopen. Op de website geeft Finst hier uitgebreide informatie over, ook over de handelskosten.

Wat zijn de voordelen van Finst als crypto broker?

In deze Finst review hoop je erachter te komen hoe Finst werkt en of het de moeite waard is om met deze broker in zee te gaan. Ik snap dat als geen ander en daarom ben ik op zoek gegaan naar de pluspunten van Finst, zodat we erachter komen wat dit platform allemaal te bieden heeft. Ik werd persoonlijk enthousiast van de pluspunten en deze ga ik natuurlijk met je delen.

Alles is Nederlands

Zoals je in deze Finst review al kon lezen, is het platform opgericht en ontwikkelt door Nederlanders. Dit betekent dus óók dat alle informatie in het Nederlands wordt aangeboden. Dit is wat mij betreft een pluspunt, want op deze manier heb ik meer vertrouwen in mijn investeringen en weet ik zeker dat ik alle termen goed begrijp.

Een obstakel waar crypto-investeerders tegenaan kunnen lopen is dat de crypto brokers niet Nederlands zijn, waardoor je alles nog eens extra moet vertalen. Het moge duidelijk zijn dat dit bij Finst niet het geval is.

Een mobiele app

Via je desktop of laptop kun je alle koersen nauwlettend in de gaten houden. De koersen worden ook automatisch bijgewerkt en op deze manier heb je altijd actuele informatie over je investeringen. Maar als je geen laptop bij de hand hebt, is het behoorlijk lastig om dit in de gaten te houden.

finst-mobiele-app

Vind je dit juist leuk om te doen? Dan heb ik goed nieuws voor je: Finst heeft een crypto app beschikbaar. De app is verkrijgbaar in de Apple Store en de Google Play Store, waardoor het door veel apparaten wordt ondersteund.

Wat fijn is, is dat de app overzichtelijk is ingericht en niet heel anders is dan de website van Finst. Alle informatie is makkelijk te vinden en ook binnen de app wordt de informatie automatisch bijgewerkt. Zo kun je altijd de huidige koersen controleren, handelen óf investeren, waar je ook bent.

De laagste transactiekosten

In deze Finst review kunnen we niet om de transactiekosten heen, want hier staat het platform immers om bekend. Deze kosten komen uit op slechts 0,15% en dat is wel degelijk een verschil met andere crypto exchanges. Bovendien staan alle transactiekosten op de website weergegeven en daarmee probeert Finst zoveel mogelijk duidelijkheid te creëren voor haar handelaars. Je weet dus precies waar je aan toe bent.

transactiekosten

Toegankelijk voor beginners

Niet iedereen is een bedreven cryptohandelaar. Vooral het begin kan lastig zijn. Je komt verschillende termen tegen en je moet ook risico’s durven nemen. Maar uit deze Finst crypto review is wel naar voren gekomen dat het platform ontzettend toegankelijk is. Niet alleen voor de ervaren handelaren, maar ook voor beginners. Misschien ben jij dat.

Als je op de website van Finst komt, dan kun je gemakkelijk naar de gewenste pagina navigeren. Je vindt bovenaan de hoofdpagina enkele subcategorieën, waarna je direct naar het juiste onderwerp wordt gestuurd.

Als je bijvoorbeeld op ‘Investeren’ klikt, dan kun je op ‘Crypto’, ‘Bundels’ en ook op ‘Tarieven’ klikken. Vervolgens vind je de informatie waar je naar zoekt en kun je ook starten met je investering.

Klantsupport

Je kunt de medewerkers van Finst op verschillende manieren bereiken. Dat kan via een live-chat, mail of telefoon. Maar je kunt er ook voor kiezen om de veelgestelde vragen te raadplegen, om daar een antwoord te vinden.

Aangesloten bij De Nederlandsche Bank (DNB)

Ik kwam er in deze Finst review ook achter dat het platform is aangesloten bij De Nederlandsche Bank en dit zorgde voor meer vertrouwen bij mij persoonlijk. Dit betekent namelijk dat er toezicht wordt gehouden en de veiligheid wordt gegarandeerd. Gezien je een geldinvestering doet, is dat wel een vereiste.

Heeft Finst ook nadelen?

In een review horen ook de nadelen besproken te worden. Dit is belangrijk, want op deze manier weet je welke obstakels je tegen kunt komen. Bovendien kun je aan de hand daarvan besluiten of je met Finst als crypto broker in zee wilt gaan. Ik kwam wat nadelen tegen:

  • Klein aanbod: Zoals eerder in deze Finst review al naar voren kwam, heeft het platform op het moment van schrijven nog een klein aanbod cryptomunten. Het zou kunnen dat de gewenste munt er dus niet bij zit.
  • Risico’s: Dit is niet zozeer een nadeel van Finst zelf, maar wel van crypto handelen in het algemeen. Je kunt je investering namelijk verliezen en het is ook niet gezegd dat je investering een succes wordt. Dus daar moet je wel goed op letten.

Finst ervaringen: Hoe denken andere gebruikers over Finst?

Er zijn veel Finst ervaringen te vinden en hier laten handelaren weten hoe hun ervaring was met het gebruik van het cryptoplatform. Op websites als Truspilot kun je deze uitgebreid vinden. Het is mij opgevallen dat de reviews van Finst voor het grootste deel positief zijn. Er wordt enthousiast geschreven over de transactieprijzen, de bereikbaarheid van de klantenservice en de werking van de website.

finst-ervaringen

Conclusie van deze Finst crypto review

We zijn aan het einde gekomen van deze Finst review en hier heb ik zoveel mogelijk verteld over de Nederlandse crypto broker. Natuurlijk moet je zelf beslissen of handelen in crypto iets voor jou zou kunnen zijn en/of Finst voldoet aan je wensen.

Door de pluspunten, ben ik zeer te spreken over Finst in het algemeen. Ik ben vooral enthousiast over het feit dat de broker Nederlands is, waardoor alles begrijpelijk wordt uitgelegd. Maak zelf een account aan en ontdek het!

Plaats een reactie