Trade Republic review: is deze broker veilig en betrouwbaar?

Heb je aan het einde van de maand altijd nog wat geld over? Zie je het daarbij zitten om dit geld – tegen enig risico – te investeren in financiële producten? Dan heb je hier een goede (online) broker voor nodig. Of Trade Republic een goede broker is, vertel ik je graag in deze Trade Republic review!

In deze Trade Republic review vertel ik je alles over de broker. Zo bespreek ik wat Trade Republic te bieden heeft, wat de voordelen zijn en met welke minpunten je rekening moet houden. Tevens deel ik mijn eigen Trade Republic ervaringen met je.

Inhoudsopgave

Wat is Trade Republic precies?

Voordat ik in deze Trade Republic review de diepte induik, wil ik je graag wat basisinformatie geven. Zo is het goed om te weten dat dit een online broker is. Je kunt dus alleen via het online platform van Trade Republic op de gewenste manieren handelen.

Ook is het goed om te weten dat dit een Duitse partij is. Het is dus geen partij die in ons land ingeschreven staat, maar Trade Republic staat ‘gewoon’ onder toezicht. Dit brengt de gewenste veiligheid en zekerheid met zich mee.

trade-republic-broker

Trade Republic zag overigens al in 2015 het levenslicht. Het is daarmee een vrij oude broker; destijds bestonden er namelijk nog weinig brokers. Hoe anders is dat nu? Heel anders. Je kunt nu uit tientallen brokers kiezen. Om tot de juiste keuze te komen, raad ik je sowieso even aan om deze Trade Republic review goed door te nemen.

Welke diensten biedt Trade Republic aan?

Trade Republic is niet zomaar een broker. Nee, dit is een broker waarbij je ook terecht kunt voor een hoge spaarrekening. Graag bespreek ik in deze Trade Republic review even alle diensten die deze broker aanbiedt.

Sparen

Neem je met je zuurverdiende centjes liever niet al te veel risico? Dan is het verstandig om je geld op de beleggings-/spaarrekening bij Trade Republic te zetten. Op deze rekening ontvang je maar liefst 4% rente.

sparen-bij-trade-republic

Let wel op: dit is de rente ten tijde van het schrijven van deze Trade Republic review. Op het moment dat je deze review leest, geldt er mogelijk een ander rentetarief. Verdiep je daar even goed in.

Met deze spaarrekening van Trade Republic is het eigenlijk slapend rijk worden. Heb je bijvoorbeeld een bedrag van €100.000 waar je niks mee doet? Maak dit dan over naar je spaarrekening van Trade Republic en ontvang jaarlijks €4000 aan rente. Kijk, dat is nog eens heel mooi en makkelijk verdiend!

Beleggen

Het is bij Trade Republic ook mogelijk om te beleggen. Je kunt op meerdere manieren bij deze online broker beleggen:

  • Beleggen in aandelen. Heb je het vermogen en de kennis om de koersen van aandelen te lezen? Heb je ook de kennis om complete jaarrekeningen van bedrijven door te spitten? Dan heb je in principe alle kennis in huis om succesvol in aandelen te beleggen. Ook daarvoor kun je aankloppen bij Trade Republic.
  • Beleggen in ETF’s. Wil je beleggen, maar toch iets minder risico nemen? Dan is het mogelijk om bij Trade Republic in ETF’s te beleggen. Je belegt in dat geval in een mandje met aandelen, waardoor je minder risico loopt.
  • Beleggen in obligaties. Een ander risico-arme manier om te beleggen, is om je geld in obligaties te stoppen. Ook dit is iets dat door deze online broker aangeboden wordt.

Bij Trade Republic kun je dus alle kanten op. Wel is het zo dat je bij andere brokers uit nóg meer beleggingsmogelijkheden kunt kiezen. Verderop in deze Trade Republic review kom ik daar graag nader op terug.

Wil je graag periodiek beleggen? Ook die mogelijkheid biedt deze broker. Met de beleggen app van Trade Republic is het eenvoudig om je gewenste beleggingen in te stellen. Je stelt dus eenvoudig periodiek beleggen in, maar je kunt ook zelf eenvoudig aandelen kopen of verkopen. Je hebt in principe alle touwtjes in handen bij deze online broker.

Betalen

Het is bij Trade Republic ook nog mogelijk om geld te betalen. Huh, hoe kan dat? Dat is te danken aan de betaalpas die je bij Trade Republic aan kunt vragen. Met deze pas kun je vervolgens elke aankoop afrekenen.

betaalpas

Het mooie is dat je hierbij geen maandelijkse abonnementskosten hoeft te betalen. Ook geniet je van een unieke saveback actie. Door met de Trade Republic pas te betalen ontvang je 1% saveback op je periodieke beleggingen.

Voor wie is Trade Republic geschikt?

Ben je op zoek naar de beste broker? Dan moet je eerst je wensen en voorkeuren goed op een rijtje zetten. In mijn ogen is Trade Republic namelijk niet voor elke belegger een geschikte broker.

Ben je een beginnende belegger? Dan is Trade Republic absoluut één van de beste brokers voor je. Deze broker richt zich naar eigen zeggen op de beginnende belegger, waardoor je als beginnende belegger op een fijne manier kunt starten met beleggen. Je krijgt, dankzij Trade Republic, eigenlijk toegang tot de financiële markten. Dat is vanaf het begin ook al het doel van deze broker.

beginnende-belegger

Ben je een zeer ervaren belegger? Dan lijkt het beter te zijn om Trade Republic goed met andere brokers te vergelijken. Het ontbreekt, in mijn ogen, namelijk aan uitgebreide analyse mogelijkheden voor de zeer ervaren beleggers. Ook kun je bijvoorbeeld niet handelen in futures, grondstoffen, forex en crypto. Dat zijn wellicht financiële producten waar je, als ervaren belegger, juist naar op zoek bent.

Is Trade Republic veilig en betrouwbaar?

Of Trade Republic veilig is, is een terechte vraag. Als je ergens je geld ‘stalt’, wil je uiteraard dat dit 100% veilig is. Nou, dat is inderdaad het geval als je je geld stalt bij Trade Republic. In mijn ogen is dit één van de veiligste online brokers van dit moment.

Dit heeft onder meer met de Duitse vergunning te maken. Doordat Trade Republic over deze vergunning beschikt, is er perfect toezicht. Dit gebeurt overigens niet vanuit Nederland, maar vanuit Duitsland zelf. Dat is het land waar Trade Republic ingeschreven staat. Men valt dan ook onder de BaFIN; dit is de Duitse variant van de Nederlandse Autoriteit Financiële Markten.

BaFin

Verder heeft Trade Republic een goede naam opgebouwd. Check maar eens de vele Trade Republic reviews online. Uit veel van de klantervaringen blijkt dat de meeste klanten weglopen met deze online broker. Veelzeggend wat mij betreft!

Goed om te weten: je geld is tot een bedrag van €100.000 beschermd. Met alle dank aan het depositogarantiestelsel. Ook hier hoef je je dus absoluut geen zorgen over te maken.

Wat zijn de voordelen van Trade Republic?

Het is in deze Trade Republic review tijd om op de voordelen in te zoomen. Heb je daar even voor? Wat mij betreft biedt Trade Republic namelijk veel voordelen. De belangrijkste voordelen bespreek ik graag even hieronder.

Veel handel- en spaarmogelijkheden

Het uitgebreide aanbod van diensten vind ik één van de grootste voordelen. Je kunt bij Trade Republic dus zowel sparen als beleggen. Dat is iets wat je bij vrij weinig andere brokers tegenkomt. Juist hiermee weet Trade Republic zich dus te onderscheiden.

geld-sparen

Daarbij ben ik ook nog over de geldende ‘voorwaarden’ te spreken. Ga je nu bij Trade Republic je spaargeld onderbrengen? Dan ontvang je maar liefst 4% rente. Dat is uitzonderlijk hoog als je het afzet tegen de rentepercentages van andere banken.

Goedkope broker

Ga je je zuurverdiende centjes sparen of beleggen? Dan wil je uiteraard een zo’n hoog mogelijk rendement behalen. Voorwaarde daarvoor is om de kosten zo laag mogelijk te houden. Daarvoor ben je bij Trade Republic aan het juiste adres.

Bij deze broker heb je hoe dan ook met lage kosten te maken. Voor het kopen van aandelen betaal je bijvoorbeeld slechts €1 aan kosten. Dit zijn kosten die je betaalt voor de verwerking en afwikkeling van de order.

beleggen-bij-trade-republic

Kies je voor periodiek beleggen bij Trade Republic? Dan hoef je zelfs helemaal geen kosten te betalen. Deze dienst wordt door deze online broker volledig gratis aangeboden. Super fijn!

Met andere woorden: bij Trade Republic werk je snel toe naar een zo’n hoog mogelijk rendement. Voordat je dit doet, moet je wel de juiste kennis opdoen. Volg hiervoor de beste cursus over beleggen en vergelijk de vele investeringsmogelijkheden goed met elkaar.

Bijzonder veilig en betrouwbaar

Voor de veiligheid en betrouwbaarheid van Trade Republic steek ik mijn handen in het vuur. Serieus? Ja, echt serieus. Ik kan niks anders dan stellen dat dit een super veilige, betrouwbare en fijne broker is.

Dit heeft onder meer met het Duitse toezicht te maken. Als men in één land punctueel is, is het wel in Duitsland. Alleen hierdoor weet je al dat Trade Republic nooit buiten de lijntjes mag kleuren. Tevens heeft deze broker door de jaren heen een (zeer) goede naam opgebouwd. Dat is ook veelzeggend voor de veiligheid en betrouwbaarheid van deze broker.

Wat zijn de nadelen van Trade Republic?

Deze Trade Republic review is vooralsnog erg positief. Dit heeft puur met bovenstaande voordelen en mijn persoonlijke ervaringen te maken. Tegelijkertijd wil ik je ook op twee aandachtspunten wijzen. Deze aandachtspunten som ik graag even voor je op:

  • Niet de beste klantenservice. In de afgelopen tijd is gebleken dat de klantenservice van Trade Republic niet perfect is. Zo is het soms erg lastig om in contact te komen met één van de werknemers. Hoe dit komt? Dit heeft waarschijnlijk met de grote stroom van nieuwe klanten te maken. Deze online broker heeft simpelweg een gigantische groei doorgemaakt, met name sinds de coronapandemie. Zo’n groei is logischerwijs lastig in goede banen te leiden.
  • Matige ondersteuning bij het betalen van belastingen. Als belegger – of spaarder – moet je uiteraard belasting betalen. Het is alleen jammer dat Trade Republic op dit gebied weinig tot geen ondersteuning aanbiedt. Je moet het min of meer zelf uitzoeken. Zoek daarom een goede fiscalist of andere specialist op, met name als je met grote bedragen belegt of spaart.

Wat zijn de Trade Republic ervaringen van andere mensen?

Met name in de afgelopen jaren hebben veel beleggers voor een account bij Trade Republic gekozen. Zoals uit deze Trade Republic review is gebleken, is dit een zeer logische keuze.

Zijn deze mensen te spreken over deze broker? Ja, het grootste gedeelte is zéér te spreken over deze broker. Kijk maar eens naar de reviews die bij Trustpilot achtergelaten zijn.

trade-republic-ervaringen-trustpilot

Op het moment van schrijven van deze Trade Republic review gaat het om meer dan 16.000 reviews! De gemiddelde score hiervan is ook nog eens zeer hoog. Maar liefst 70% van alle reviews krijgt de maximale score van 5 sterren. Maar liefst 14% van alle reviews krijgt een score van 4 sterren. De gemiddelde rating ligt hierdoor erg hoog. Veelzeggend, wat mij betreft, voor deze online broker.

Conclusie Trade Republic review: is dit de beste broker?

Speciaal voor jou heb ik Trade Republic vergeleken met andere brokers. Daarover kan ik stellen dat Trade Republic zeker behoort tot de beste brokers van dit moment. Deze broker biedt een indrukwekkend aanbod van diensten aan, heeft zijn zaakjes op orde en hanteert lage kosten. Je werkt via deze broker dan ook snel en eenvoudig toe naar een zo’n hoog mogelijk rendement.

Maar, is Trade Republic dan de allerbeste broker? Dat hangt volledig van je wensen af. Heb je de wens om in talloze financiële producten te kunnen investeren? Heb je hierbij ook de wens om bijvoorbeeld in complexe zaken te beleggen? Of wil je talloze complexe analyses uit kunnen voeren? Dan is Trade Republic niet de beste broker voor je.

Wil je echter op een duurzame manier je geld meer waard laten worden? Dan is Trade Republic absoluut één van de beste brokers. Deze broker heeft veel in zijn mars en gaat dit in de komende jaren des te meer laten blijken. Daar ben ik van overtuigd.

Met andere woorden: graag raad ik je aan om een account bij Trade Republic aan te maken. Maak een keuze tussen de verschillende diensten en zet je geld aan het werk. Deze online broker maakt dit erg eenvoudig voor je!

Plaats een reactie