LHV Bank review: Estse bank met aantrekkelijke spaarrentes

Ben jij op zoek naar een bank waar je nog wel een mooi rentepercentage krijgt? Dan heb je tegenwoordig keuze genoeg. Er zijn namelijk best wat banken die nog wel een aantrekkelijke rente aan je betalen.

Je moet hiervoor echter wel naar het buitenland. Gelukkig hoeft dat niet meer fysiek en kun je het allemaal gewoon online regelen. Een van die banken waar je nog wel een mooie spaarrente krijgt, is LHV bank! In deze LHV Bank review gaan we in op wat deze bank te bieden heeft en wat je kunt verwachten. Lees daarom zeker verder!

Op zoek naar een bank waar je spaargeld nog echt groeit? Maak kennis met LHV Bank uit Estland, een plek waar de rente nog aantrekkelijk is. Met een marktaandeel van 6,26% en meer dan € 4 miljard onder beheer, bewijst LHV dat ze een serieuze speler zijn op de financiële markt.

Inhoudsopgave

Wie of wat is LHV Bank?

Als je deze review leest, dan is de kans groot dat jij op zoek bent naar een bank met meer rente. Ook weet je waarschijnlijk al dat jij daarvoor niet in Nederland hoeft te kijken. Goed idee dan om te gaan kijken naar andere spaarbanken in Europa. Maar voordat je daadwerkelijk de knoop doorhakt en gaat sparen bij een buitenlandse bank, wil je natuurlijk wel graag wat meer weten.

LHV Bank bestaat al sinds 2009 het licht in Estland en is daar nu de vierde grootste bank. Ze hebben een marktaandeel van meer dan zes procent, wat laat zien dat ze een solide positie hebben.

lhv-bank-rente

Daarnaast is het goed om te weten dat deze bank onderdeel is van de LHV Groep en beheert meer dan vier miljard euro. De bank is dan ook beschikbaar voor particulieren en bedrijven.

De grote vraag is natuurlijk kun je ook sparen bij deze bank en welke spaarrente krijg je dan? Bij LHV is het ook mogelijk om te sparen. Je kunt zelfs een rekening openen bij LHV Via Raisin. Als je gaat sparen bij deze bank kun je rekenen op een spaarrente van zo’n 2,50%. Ook is het goed om te weten dat je zelf mag bepalen hoe lang jij je geld vastzet in een deposito.

Wat zijn de voordelen van de LHV Bank?

Zoals bij elk product of dienst, die je aanschaft, wil je natuurlijk wel weten wat de voor- en nadelen zijn. Als je gaat sparen bij LHV bank heb je best wat voordelen. Helemaal als je het opweegt tegen spaarrekeningen in Nederland. Het belangrijkste om te weten is dat LHV Bank in Estland zeer goed aangeschreven staat. Het mooi van deze bank is dan ook dat je alles online kunt regelen. Daarnaast komt ook nog is de vrijstelling van bronbelasting erbij. Als je namelijk niet in Estland woont, hoef je geen bronbelasting te betalen. Zo houd je uiteindelijk meer geld over.

bronbelasting

Ook is je geld bij LHV relatief veilig. Mede door het garantiestelsel van 100.000 euro. Dat betekent dat als er om welke reden dan ook iets gebeurt met je geld. Jij tot 100.000 euro verzekerd bent bij deze bank.

Wat ook goed is om te weten is dat ze behoorlijk groot zijn. In Estland hebben ze een marktaandeel van 16%. Dat betekent dat veel mensen deze bank vertrouwen.

Wat zijn de nadelen van de LHV Bank?

Elk voordeel heeft nadelen zeggen ze wel eens. Hoewel we overwegend positief zijn over deze bank, is het ook belangrijk om de nadelen te benoemen. Zodat je wel een volledig beeld hebt bij deze bank.

De spaarrentes bij LHV Bank zijn over het algemeen flexibel. Dat betekent dat de spaarrente ook wel eens op 0,00% gezet kan worden. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Wil je liever een vaste spaarrente? Dan kun je beter kijken bij een andere bank.

Waar moet je op letten als je gaat sparen bij LHV Bank?

Bij LHV Bank krijg je gemiddeld genomen ongeveer 2,25% rente per jaar op deposito’s. Dat is mooi. Maar toch zijn er een paar dingen waar je goed op moet te letten.

Spaarrentes bij de LHV Bank

Bij LHV Bank kun je een aardige rente krijgen, tot wel 2,25% per jaar op termijndeposito’s. Dit betekent dat je je geld voor een afgesproken periode vastzet en daarna meer terugkrijgt. Je kunt zelf kiezen hoelang je je geld vast wilt zetten: 6 maanden, 1 jaar of 2 jaar. Als je dus geld hebt dat je even kunt missen, kan dit een goede keuze zijn.

geld-sparen

Depositogarantie

Bij LHV Bank kun je gerust sparen. Je geld is verzekerd tot € 100.000 door het Estse depositogarantiestelsel. Dit systeem beschermt je geld als er iets misgaat met de bank. Op die manier hoef je je geen zorgen te maken als er iets gebeurd met de bank of als bijvoorbeeld de economie in Estland ineens heel slecht gaat. Dankzij dit systeem krijg jij tot 100.000 euro gewoon terug.

Sparen bij LHV Bank via Raisin

Sparen bij LHV Bank via Raisin is echt makkelijk. Raisin helpt je om vanuit huis, zonder gedoe, te beginnen met sparen. Eerst maak je een account aan bij Raisin. Daarna kies je de spaarrekeningen die je wilt gebruiken. En dan? Dan begin je met sparen. Zo makkelijk is het. Bij Raisin heb je geen last van verborgen kosten. Een centrale transactierekening openen en beheren kost niets. Je regelt alles vanuit één plek.

lhv-bank-raisin

Conclusie LHV Bank review

Hopelijk heb jij na het lezen van deze review over LHV bank voldoende informatie gekregen over deze bank. Zelf ben ik van mening dat je prima kunt sparen bij deze bank omdat ze bij de 4 grootste banken horen in Estland. Ook is het fijn om te weten dat je geld veilig is tot 100.000 euro met behulp van een depositostelsel.

Wat ook belangrijk is om te onthouden is dat als je buiten Estland woont, je geen bronbelasting hoeft te betalen. Dat betekent dat jij meer geld overhoud als je hier gaat sparen.

Hoewel de rentes vaak variabel zijn, kun je over het algemeen goed sparen bij deze bank. Wil je toch wat meer zekerheid hebben over de spaarrente? Dan kun je beter bij een andere bank gaan sparen.

Gelukkig gaat dit allemaal heel makkelijk via Raisin en kun je nadat je een account hebt gemaakt bij Raisin, gemakkelijk alle banken met elkaar vergelijken. Wil je daar meer over weten? Lees dan ook zeker onze review over Raisin!

Plaats een reactie