Scalable Capital review: is dit een betrouwbare online broker?

Scalable Capital heeft in de afgelopen jaren naam en faam gemaakt. Deze online broker heeft blijkbaar een interessant aanbod, heeft zijn zaakjes op orde en lijkt op de wensen van veel beleggers aan te sluiten. Is Scalable Capital ook voor jou een geschikte online broker? Je leest het allemaal in deze Scalable Capital review. In deze review deel ik zowel feitelijke informatie als mijn persoonlijke ervaringen met je!

Inhoudsopgave

Wat is Scalable Capital?

Scalable Capital is een online broker. Het is dus een platform waarop je in verschillende financiële producten kunt beleggen. Deze producten koop en verkoop je eenvoudig, waar je ook ter wereld bent. Dit kun je bovendien op twee manieren doen:

 • Via de website van Scalable Capital. De website van Scalable Capital is ontzettend snel, is overzichtelijk en kent een hoge uptime.
 • Via de app van Scalable Capital. Als je liever via je smartphone handelt, is de Scalable Capital app een aanrader. Dit is, wat mij betreft, een zeer geschikte beleggen app. De app is duidelijk, biedt de juiste functies aan en werkt ook nog eens erg snel!

De geschiedenis van Scalable Capital

In het jaar 2014 zag Scalable Capital in Duitsland het levenslicht. Vanaf het allereerste moment was de focus van Scalable Capital duidelijk: iedereen de kans geven om bewust hun eigen financiële toekomst te bepalen. Kijk, dat is nog eens een mooi streven van een online broker.

scalable-broker

Vanaf het jaar 2014 heeft Scalable Capital een indrukwekkende groei doorgemaakt. In eerste instantie was dit alleen in eigen land. Aangezien Scalable Capital van origine een Duitse online broker is, wist men in eerste instantie veel Duitse consumenten als klant aan te trekken. Na verloop van tijd was de rek hier wel een beetje uit.

Men besloot daarom om de stap naar andere, Europese landen te maken. Sinds 2022 is Scalable Capital hierdoor ook in ons land actief. Inmiddels heeft deze broker meerdere kantoren, meer dan 600.000 klanten en meer dan 400 werknemers in dienst. Scalable Capital is uitgegroeid tot één van de grootste brokers in Europa.

Op wie richt Scalable Capital zich?

Wat mij is opgevallen, is dat veel brokers een specifieke doelgroep hebben. Dat is bij Scalable Capital in mindere mate het geval. Deze online broker is naar mijn mening voor elke belegger geschikt:

 • Beleggers met grote en kleine budgetten. Bij Scalable Capital is het mogelijk om vanaf €1 per maand te beleggen. Dit houdt in dat deze online broker uitermate geschikt is voor mensen met een klein vermogen. Heb je een grotere portemonnee? Ook dan kun je prima terecht bij deze Duitse online broker.
 • Beginnende en ervaren beleggers. Voor de beginnende belegger biedt Scalable Capital een overzichtelijk en eenvoudig platform aan. Voor de ervaren belegger is onder meer het ruime handelsaanbod interessant. Dit maakt deze Duitse online broker hierdoor voor elke belegger geschikt.

Ben je nog een beginnende belegger? Dan raad ik je graag aan om eerst de beste cursus over beleggen te vinden. Met deze cursus doe je alle benodigde kennis op, waarmee je succesvol kunt beleggen via Scalable Capital.

Wat is het handelsaanbod van Scalable Capital?

Heb je deze Scalable Capital review tot zover doorgenomen? Dan heb je al gelezen dat Scalable Capital een indrukwekkende groei doorgemaakt heeft. Dit is te danken aan de internationalisering én het uitgebreide handelsaanbod. Bij deze online broker kun je namelijk voor meerdere financiële producten terecht.

Aandelen

Het is bij Scalable Capital mogelijk om in meer dan 7000 aandelen te investeren. Men werkt hiervoor met twee verschillende beurzen:

 • Gettex Beurs. Bij deze beurs hoef je geen beurskosten te betalen!
 • Xetra Beurs. Bij deze beurs moet je rekening houden met €3,99 + 0,01% aan beurskosten.

Fondsen

Waar Scalable Capital zich echt mee onderscheidt, is met het aanbod van fondsen. Via deze online broker kun je in meer dan 2000 fondsen beleggen. Dit stelt je in staat om je beleggingen nog beter te spreiden. Daarmee breng je automatisch het risico voor jezelf omlaag!

scalable-mobiele-app

ETF’s

Wil je sowieso met minder risico beleggen? Dan kun je bij Scalable Capital ook nog terecht voor een uitgebreid aanbod van ETF’s. Deze online broker biedt, op het moment van schrijven, meer dan 1800 verschillende ETF’s aan. Dankzij dit uitgebreide aanbod kun je te allen tijde in het gewenste mandje met aandelen investeren.

Crypto

Sinds enige tijd is het ook mogelijk om in crypto te beleggen bij Scalable Capital. Op dit moment is het aanbod van cryptomunten echter nog relatief beperkt. Je moet niet denken dat je in honderden soorten cryptomunten kunt beleggen. Toch is het een leuke toevoeging op het handelsaanbod van Scalable Capital.

crypto-beleggen-scalable

Handelsaanbod van Scalable Capital vs. andere online brokers

Het is interessant om een vergelijking tussen Scalable Capital en andere online brokers te maken. Met het oog op het handelsaanbod vallen twee zaken mij hierbij op:

 • Groot aanbod van fondsen. Het aanbod van fondsen is bij Scalable Capital oprecht indrukwekkend te noemen. Zeker als je een liefhebber van beleggingsfondsen bent, is Scalable Capital de beste broker van dit moment.
 • Minder uitgebreid handelsaanbod. Het handelsaanbod van Scalable Capital is op zich prima, maar kan niet tippen aan het aanbod van andere online brokers. Zet het aanbod van DEGIRO maar eens naast het aanbod van Scalable Capital. Of bekijk het aanbod van Easybroker eens. Deze twee online brokers bieden méér financiële producten aan dan Scalable Capital.

Is Scalable Capital betrouwbaar?

Ja, wat mij betreft is Scalable Capital 100% betrouwbaar. Dit heeft allereerst met mijn persoonlijke Scalable Capital ervaringen te maken. Al enkele jaren beleg ik via deze online broker, waardoor ik weet dat deze broker zijn zaakjes perfect op orde heeft.

Verder vind ik het ideaal dat dit een Duitse online broker is. Zo’n beetje elk Duits bedrijf werkt ontzettend punctueel en weet wat het belang is van betrouwbaarheid. Dit merk je dan ook overduidelijk aan de service en dienstverlening van deze online broker.

scalable-capital-betrouwbaar

Tevens ben ik over het depositogarantiestelsel erg te spreken. Dankzij dit stelsel is je tegoed tot €100.000 beschermd. Overigens staat Scalable Capital ook nog onder toezicht van de Duitse autoriteit BaFin. Dit brengt nog meer zekerheid en betrouwbaarheid met zich mee.

Goed om te weten: Scalable Capital is één van de grootste online brokers. Dit geeft duidelijk aan dat deze online broker iets goed doet. Ook blijkt hieruit duidelijk dat dit een bovengemiddeld betrouwbare online broker is.

Wat zijn de belangrijkste voordelen?

In deze Scalable Capital review heb je al veel feitelijke informatie gevonden. Tevens heb ik her en der mijn persoonlijke ervaringen met je gedeeld. Deze twee zaken combineer ik nu graag in deze Scalable Capital review. Hieronder vertel ik je namelijk alles over de (feitelijke) voordelen van deze online broker.

Interessante kostenstructuur

Eén van de grootste voordelen van Scalable Capital vind ik de interessante kostenstructuur. Deze online broker werkt namelijk met verschillende tariefplannen. Dit houdt in dat de kosten van twee zaken afhankelijk zijn: het bedrag dat je investeert en de financiële producten waarin je investeert. Hierbij vallen 2 zaken sowieso op:

 • Je kunt bij Scalable Capital zonder transactiekosten beleggen. Als je voor minimaal €2,99 per maand bij Scalable Capital belegt, kun je zonder transactiekosten beleggen. Je werkt hierdoor direct naar een zo’n hoog mogelijk rendement toe!
 • Gratis beleggen in meer dan 750 ETF’s. Het is bij Scalable Capital ook mogelijk om in meer dan 750 ETF’s gratis te beleggen. De enige voorwaarde hierbij is dat je voor minimaal €250 belegt in één van de ETF’s.

Met andere woorden: je kunt via Scalable Capital goedkoop beleggen. Dit brengt uiteindelijk een (nog) hoger rendement met zich mee!

Prima klantenservice

Eerder in deze Scalable Capital review gaf ik het volgende aan: het is een voordeel dat dit een Duitse broker is. Dit merk je onder meer op het gebied van klantenservice. Een Duits bedrijf weet als geen ander wat het belang is van tevreden klanten. Scalable Capital doet er daarom alles aan om je tevreden te stellen.

klantenservice

Zo werkt de klantenservice van Scalable Capital proactief. Mocht je met een vraag zitten, kun je bovendien op meerdere manieren contact opnemen. Men heeft er zelfs voor gekozen om een Nederlandstalige klantenservice beschikbaar te stellen. Dit is uiteraard helemaal ideaal voor elke Nederlandse belegger!

Overzichtelijk platform

Het platform van Scalable Capital is prima te noemen. In mijn ogen is met name de overzichtelijkheid een groot pluspunt. Open je het platform van Scalable Capital voor de eerste keer? Zelfs in dat geval spreekt dit platform tot de verbeelding. De functies en menu-items worden duidelijk weergegeven, waardoor je eenvoudig kunt navigeren.

scalable-platform

Verschillende accounts

Een ander pluspunt is dat je bij Scalable Capital meerdere accounts aan kunt maken:

 • FREE
 • PRIME
 • PRIME+

Met name het PRIME+ account vind ik bijzonder interessant. Met dit account is het namelijk mogelijk om je spaargeld bij Scalable Capital te stallen. Dit doe je tegen 4% rente per jaar! Bij Scalable Capital kun je dus ook risicoloos je geld meer waard laten worden.

Betrouwbaar en veilig

Eerder in deze Scalable Capital review gaf ik het al aan: deze online broker is zeer betrouwbaar. Daarbovenop komt dat deze broker zeer veilig is. Dit is onder meer te danken aan het toezicht vanuit de Duitse autoriteit op het gebied van financiële markten.

duitse-autoriteit-financiele-markten

Het platform beschikt ook over veel zichtbare en onzichtbare veiligheidsfeatures. Het is bijvoorbeeld mogelijk om je account extra te beschermen. Maak zeker gebruik van de vele veiligheidsfeatures!

Eenvoudig een rekening openen

Spreekt de informatie uit deze Scalable Capital review je aan? Wil je daarom zo snel mogelijk een rekening bij deze online broker openen? Dan heb ik goed nieuws voor je: dit is een fluitje van een cent.

rekening-openen-bij-scalable-capital

Je hoeft alleen maar naar de website te gaan en het gewenste account te selecteren. Je hebt hierbij dus de keuze tussen FREE, PRIME en PRIME+. Vervolgens moet je persoonlijke gegevens invullen, je aanmelding verifiëren en je IBAN invoeren. Vanaf dat moment ben je in staat om via Scalable Capital te handelen!

Wat zijn de belangrijkste nadelen?

Over Scalable Capital ben ik bijzonder te spreken. Met alle dank aan bovengenoemde voordelen en het gebrek aan grote nadelen. In mijn ogen hoef je met slechts twee nadelen rekening te houden:

 • Beperkter handelsaanbod. Het handelsaanbod is bij/van Scalable Capital beperkter dan bij andere online brokers. Zo heb je via deze online broker toegang tot ‘maar’ 2 beurzen. Bij verschillende online brokers is dit een ander verhaal.
 • Minder analysemogelijkheden. Vind je het belangrijk om allerlei zaken en je beleggingen goed te analyseren? Dan sluit het platform van Scalable Capital mogelijk iets minder op je wensen aan. Deze online broker biedt net iets minder analysemogelijkheden.

Wat zijn de Scalable Capital ervaringen van beleggers?

Door de jaren heen is Scalable Capital een zeer grote online broker geworden. Dit blijkt onder meer uit de hoeveelheid reviews bij Trustpilot: meer dan 2300 mensen hebben inmiddels een review bij Trustpilot achtergelaten.

scalable-capital-ervaringen

Hierbij valt de lage gemiddelde score direct op. De gemiddelde score is slechts een 2,4, terwijl ik zelf behoorlijk enthousiast ben over Scalable Capital. Waar deze lage gemiddelde score vandaan komt? Dit is lastig te zeggen, met name doordat de meeste negatieve reviews in andere talen geschreven zijn. Het is hierdoor lastig om de essentie van de reviews door te krijgen.

Wat zijn mijn persoonlijke Scalable Capital ervaringen?

Mijn persoonlijke Scalable Capital ervaringen zijn erg positief. Al ruime tijd maak ik met veel plezier gebruik van deze online broker. Deze broker heeft zijn zaakjes perfect op orde, biedt voor mij interessante financiële producten aan en biedt een prima service aan.

Daarbovenop komt dat ik over de Scalable Capital app erg te spreken ben. Deze app is intuïtief, biedt de juiste functies aan en is voor elke smartphone geschikt.

mobiele-app

Al met al zijn mijn persoonlijke Scalable Capital ervaringen erg positief. Mede dankzij de Duitse punctualiteit en perfecte service. Daarbovenop ben ik van mening dat deze broker voor heel veel beleggers geschikt is!

Scalable Capital review: mijn eindconclusie

Het is de hoogste tijd om deze Scalable Capital review af te ronden. Dat doe ik graag door mijn eindconclusie met je te delen:

 • Scalable Capital is een geweldige online broker. Ja, over deze online broker ben ik erg te spreken. Scalable Capital biedt simpelweg veel voordelen aan en je hoeft met weinig echte nadelen rekening te houden.
 • Voor veel beleggers geschikt. Aan veel beleggers kan ik aanraden om een account bij Scalable Capital aan te maken. Dit komt mede door het diverse handelsaanbod en de verschillende accounts. Met deze accounts onderscheidt deze online broker zich overigens ook ten opzichte van andere online brokers!
 • Je werkt eenvoudig naar een hoog rendement toe. Bij Scalable Capital is het mogelijk om eenvoudig naar een hoog rendement toe te werken. Met alle dank aan de lage kosten én de mogelijkheid om je spaargeld bij deze broker onder te brengen.

Met andere woorden: ik raad je aan om direct een Scalable Capital account aan te maken. Veel plezier & succes met het handelen via deze geweldige online broker.

Plaats een reactie