Woolsocks review: mijn persoonlijke ervaringen met deze app

Heb je de wens om geld te besparen? Een van de beste tips is om kritisch naar je boodschappenbudget te kijken. Grote kans dat je op je boodschappen kunt besparen, bijvoorbeeld met de Woolsocks app. In deze Woolsocks review zoom ik graag volledig voor je in op deze app. Ik bespreek wat je aan deze app hebt, wat de voordelen zijn, hoe de app precies werkt en wat mijn persoonlijke bevindingen zijn.

Inhoudsopgave

Wat is Woolsocks precies?

De Woolsocks app is een zogeheten cashback-app. Via de app krijg je geld terug over gedane aankopen bij een supermarkt of winkel. Deze app werkt op basis van het affiliatesysteem.

woolsocks-app

Koop je iets bij één van deze winkels? Dan krijgt Woolsocks een deel van je uitgaven. Vervolgens deelt Woolsocks dit weer met jou. Dit werkt eigenlijk als volgt:

 • Je doet bijvoorbeeld de boodschappen bij de Lidl
 • Woolsocks ontvangt geld voor de boodschappen die jij hebt gedaan
 • Woolsocks deelt het geld vervolgens met jou; je verdient dus geld door je dagelijkse boodschappen te doen

Welke winkels zijn gekoppeld aan de Woolsocks app?

Met Woolsocks is het dus vrij eenvoudig om geld te verdienen. Je hoeft hiervoor alleen maar je dagelijkse boodschappen te doen, bijvoorbeeld bij Lidl. Dat is één van de grotere supermarktketens die aan Woolsocks gekoppeld is.

Ook bij andere grote winkels krijg je geld terug met deze app. Goede voorbeelden hiervan zijn Jumbo, Action, Praxis en Hema. In totaal kun je bij meer dan 35.000 winkels kostenbesparend boodschappen doen.

Hoe werkt de Woolsocks app?

Bij bovengenoemde winkels kun je op twee manieren geld uitgeven:

 • In de fysieke winkel zelf
 • In de webshop van de winkel

Dit houdt in dat de Woolsocks app op twee manieren zou moeten kunnen werken. Dáár hebben de slimme koppen achter Woolsocks gelukkig iets voor bedacht.

hoe-werkt-wool-socks

Het is namelijk zaak om je bankrekening aan de app te koppelen. Pin je bijvoorbeeld voor je boodschappen in de Jumbo supermarkt? Dan herkent de Woolsocks app direct dat je deze uitgave gedaan hebt. Dankzij het cashback-systeem krijg je vervolgens een deel van dit bedrag terug.

Doe je een online aankoop bij bijvoorbeeld Hema? Dan herkent de app ook direct de afschrijving vanaf je bankrekening. Ook bij online aankopen krijg je zodoende geld terug.

Wat is het verschil met Euroclix en CashbackXL?

Woolsocks is zeker niet de enige cashback-app. Je kunt ook voor bijvoorbeeld Euroclix of CashbackXL kiezen.

Zoals je in mijn Euroclix review en CashbackXL review kunt lezen, ben ik ook over deze apps ook te spreken. Toch kan ik niks anders dan stellen dat Woolsocks unieke extra’s te bieden heeft:

 • De koppeling met je bankrekening. Door deze koppeling heb je zelf nergens omkijken naar. Je hoeft alleen maar geld bij één van de 35.000 winkels uit te geven. Je bankrekening en de Woolsocks app regelen de rest voor je.
 • De uitbetalingssnelheid. Heb je geld verdiend met het doen van aankopen? Je kunt in de Woolsocks app zelf bepalen wanneer je het gespaarde bedrag uit wilt laten betalen. Belangrijk voordeel hiervan is de indrukwekkend snelle uitbetaling.

Wat zijn de voordelen van Woolsocks?

Voor deze Woolsocks review ben ik niet over één nacht ijs gegaan. Nee, zelf heb ik langere tijd de app van Woolsocks uitgeprobeerd. Dit stelde mij in staat om een duidelijk beeld van deze app te vormen.

Op basis daarvan kan ik het volgende stellen: Woolsocks is echt geweldig. Dit is aan onder meer de onderstaande voordelen te danken.

Geheel automatisch

Kies je voor de Woolsocks app? Dan kies je voor een geheel automatische manier van sparen. Super handig! Eigenlijk geniet je op meerdere manieren van de automatische werking:

 • De app registreert zelf je uitgaven/betalingen. Dit is dus volledig te danken aan de directe koppeling met je bankrekening.
 • Automatische werking bij fysieke- en online uitgaven. De automatische werking van de Woolsocks app strekt zich uit over fysieke- en online uitgaven. Je hebt hierdoor echt nergens omkijken naar.

Meer dan 35.000 winkels

Een belangrijk pluspunt van Woolsocks is de toepasbaarheid. Hiermee doel ik met name op het aantal winkels waaraan Woolsocks gekoppeld is. Zoals ik eerder in deze Woolsocks review al aangaf, profiteer je bij meer dan 35.000 winkels van de cashback mogelijkheid!

woolsocks-cashback

Dit brengt uiteraard veel gemak met zich mee. Je hoeft niet eens gericht boodschappen te doen of andere spullen gericht te kopen. Nee, dankzij deze veelzijdige app spaar je toch wel!

Door ware experts ontwikkeld

Voordat ik Woolsocks downloadde, heb ik me even goed in het bedrijf verdiept. Daar werd ik eigenlijk direct blij van. Ik las namelijk al snel dat dit bedrijf is opgezet is door oud werknemers van DEGIRO. 

Dat sprak mij op meerdere manieren aan. Ten eerste is het een feit dat oud werknemers van DEGIRO alles over financiën en tech weten. Deze twee aspecten komen in de Woolsocks app perfect bij elkaar. Ten tweede hecht men bij DEGIRO veel waarde aan veiligheid, betrouwbaarheid en privacy. Die lijn is gelukkig volledig doorgetrokken in de Woolsocks app!

Geweldige app

Om van Woolsocks gebruik te kunnen maken, heb je uiteraard de app nodig. Om meerdere redenen ben ik ook over deze app erg te spreken:

 • Volledig gratis. Het downloaden van Woolsocks kost je helemaal niks. Ook als je van deze app gebruik maakt, hoef je niet bang te zijn voor (verborgen) kosten. De app is volledig gratis!
 • Erg overzichtelijk. Open je de Woolsocks app voor het eerst? Dan geniet je direct van de gewenste overzichtelijkheid. De app spreekt direct voor zich en kent bijvoorbeeld een logische opbouw. Dit brengt, in mijn ogen, extra gemak met zich mee.
 • Geen verborgen kosten. Maak je gebruik van de Woolsocks app? Dan hoef je niet bang te zijn voor verborgen kosten. Hoe fijn is dat?

Cashback op eerdere aankopen

Kies je ervoor om nú de Woolsocks app te downloaden? Koppel dan direct je bankrekening en krijg direct cashback op eerdere aankopen. Dit is iets dat de app volledig automatisch voor je regelt. Zelf kreeg ik direct meerdere euro’s. Zie dit als een soort van fijne welkomstbonus.

cashback-app

100% veilig en betrouwbaar

Is Woolsocks betrouwbaar en veilig? Ik kan niks anders stellen dan dat dit inderdaad het geval is. Deze app heeft haar zaakjes op orde en voldoet aan alle strenge eisen.

Woolsocks maakt gebruik van dezelfde beveiliging als de grootste banken. Je geniet hierdoor van de gewenste veiligheid. Ondertussen draagt Woolsocks ook nog zorg voor je privacy. Het enige waar je even over na moet denken, is over het inzicht in je financiën. Daar kom ik verderop in deze Woolsocks review graag nader op terug.

Bonus bij uitproberen van nieuwe producten

In de app kun je op de button ‘Boodschappen’ klikken. Doe dat eens en bekijk of er direct bonussen aangeboden worden. Dat is namelijk in veel gevallen zo. Je zou in dat geval nieuwe producten uit moeten proberen. Op deze producten krijg je dan extra korting. Of je krijgt in sommige gevallen het betreffende product zelfs volledig gratis. Dit levert dus een extra besparing voor je op.

Inzicht in je financiën

Eerder in deze Woolsocks review gaf ik het al aan: je moet je bankrekening aan deze app koppelen. Het voordeel hiervan is dat de app volledig automatisch werkt. Een ander voordeel is dat je hiermee inzichten in je financiën krijgt.

abonnementen-eenvoudig-opzeggen

Deze inzichten zijn waardevol en krijg je dus volledig gratis. Woolsocks biedt ook nog een extra dienst aan: de app geeft automatisch aan welke abonnementen opgezegd kunnen worden. Dit zijn bijvoorbeeld abonnementen waar je eigenlijk geen gebruik van maakt. Met de Woolsocks app kun je dus op meerdere manieren geld besparen!

Wat zijn de nadelen van Woolsocks?

Deze Woolsocks review is vooralsnog erg positief. Dit heeft puur met alle bovenstaande voordelen én mijn persoonlijke bevindingen te maken. Tegelijkertijd heb ik ook opgemerkt dat je met twee nadelen rekening moet houden.

Koppeling met je bankrekening

De Woolsocks app zou je dus aan je bankrekening moeten koppelen. Je moet je afvragen of je het prettig vindt om al je financiële zaken met een derde partij te delen. Woolsocks krijgt namelijk volledig inzicht in je bankrekening, je uitgaven en je inkomsten.

Is dit wenselijk? Dat is iets dat je voor jezelf moet bepalen. In mijn ogen is dit geen al te groot probleem, aangezien je met Woolsocks alleen maar geld gaat besparen. Tevens hecht Woolsocks ontzettend veel waarde aan je privacy. Je hoeft dus niet bang te zijn dat deze gegevens bij andere partijen terechtkomen. Of dat Woolsocks werknemers je complete financiën door gaan spitten.

Je wordt er niet slapend rijk van

Denk je slapend rijk te worden met/van de Woolsocks app? Dan moet je je gedachten even resetten. Je gaat met deze app namelijk niet slapend rijk noemen.

auto-rewards

Wel ga je her en der kleine besparingen doen. Op de lange termijn lopen deze besparingen aanzienlijk op, waardoor de app uiterst interessant is. Je moet echter niet verwachten dat dit een soort van tweede inkomstenbron wordt. Niet maandelijks in ieder geval. Je doet er echt enige tijd over om een aanzienlijk cashback bedrag op te sparen.

Wat zijn de Woolsocks ervaringen van andere mensen?

In deze Woolsocks review heb ik vooralsnog mijn eigen mening gedeeld. Ook heb ik veel feitelijke informatie met je gedeeld. Wat minstens net zo interessant is, is de kijk van andere mensen op deze app.

woolsocks-ervaringen

Speciaal voor jou ben ik op zoek gegaan naar de Woolsocks reviews. Al snel kwam ik online honderden reviews tegen, onder meer bij Trustpilot. Bij deze honderden online reviews vielen een paar zaken mij op:

 • De meeste mensen spreken vol lof over de app. Zij roemen de simpele werking van de app, de veiligheid en het leuke aspect. Het leuke aspect is dus het aspect dat je geld kunt besparen terwijl je geld uitgeeft. Deze uitgaven zijn volgens velen essentieel, waardoor het eigenlijk een gratis manier is om geld te verdienen.
 • Alle kleine beetjes helpen. In meerdere reviews valt de opmerking te lezen dat alle kleine beetjes helpen. Daar ben ik het volledig mee eens. Zoals in deze Woolsocks review al aangegeven, ga je niet slapend rijk worden van deze app. Wel is het dus mogelijk (en erg leuk) om kleine bedragen bij elkaar te sparen. Dit levert je uiteindelijk toch een mooi bedrag op.

Wat is de Woolsocks Consumentenbond mening?

Uiteraard heb ik ook even naar de Woolsocks Consumentenbond mening gekeken. Het lastige is alleen dat de Consumentenbond naar deze app nog geen onderzoek heeft gedaan. Gezien de toenemende populariteit verwacht ik dat dit op termijn gaat veranderen. In dat geval pas ik deze Woolsocks review graag voor je aan.

Conclusie: wat is mijn eigen ervaring met Woolsocks?

Een tijd terug kwam ik via Instagram in contact met Woolsocks. Een influencer zag ik hier reclame voor maken, waarna ik direct geïnteresseerd was. Een minuut later stond de app al op mijn telefoon.

Door de tijd heen heb ik onopgemerkt veel gebruik van de app gemaakt. Elke keer als ik boodschappen doe – of in een andere winkel iets koop -, registreert deze app automatisch de uitgave. Daar wordt direct een cashback bedrag aangekoppeld, waardoor ik als het ware gratis spaar!

Daar ben ik uiteraard super enthousiast over. Maar, dat is niet het enige. Zo vind ik ook dat Woolsocks 100% veilig en betrouwbaar is. Her en der zie ik mensen de vraag stellen of Woolsocks betrouwbaar is. Of dat Woolsocks veilig is. Daar kan ik duidelijk over zijn: Woolsocks kun je echt blind vertrouwen. Je moet alleen even beseffen dat je je financiën met deze app deelt.

the-money-app

Al met al zijn mijn ervaringen met Woolsocks echt super positief. In mijn ogen heeft iedereen deze app nodig. Het is een prima aanvulling op je normale manier van sparen danwel beleggen. Bovendien heb je bij Woolsocks zekerheid dat je rendement maakt. De hoogte van dit rendement is niet super hoog, maar het is absoluut een mooie bijverdienste.

Met andere woorden; download direct de Woolsocks app, koppel je bankrekening en geniet eenvoudig van alle voordelen. Je gaat geen spijt krijgen van het in gebruik nemen van deze app!

Plaats een reactie