Rietumu Bank review – Alles wat je moet weten

Als je op zoek gaat naar een nieuwe bank om te sparen, dan brengt dat vaak al veel vragen met zich mee. Helemaal als je dan ook nog eens besluit om in het buitenland te gaan sparen. Hoe weet je nou of de bank waar jij je geld stalt wel te vertrouwen is? Je kunt er natuurlijk niet zomaar even naartoe! Het beste is dan natuurlijk om reviews te lezen over de betreffende bank. Ook als je via Raisin je geld gaat sparen bij Rietumu Bank, is het zeker de moeite waard om ook even een review te bekijken over de bank zelf. Wil je er alles over weten? In dit artikel gaan we er verder op in.

Inhoudsopgave

Wat is Rietumu Bank?

Onderzoek doen naar een bank waar jij je geld wilt gaan sparen is zeker belangrijk. Je wilt natuurlijk niet dat de bank waar jij je geld naartoe stuurt om te sparen, binnen korte tijd failliet gaat. Om dat te voorkomen is het een goed idee om meer te weten te komen over de betreffende bank. In dit geval Rietumu Bank.

Deze bank komt uit Letland en is opgericht in 1992. Ze richten zich op mensen zoals jij die een plek zoeken om hun geld te sparen.

rietumu-bank-rente

De bank heeft daarvoor verschillende opties zoals deposito’s die van 6 maand tot 5 jaar lopen, maar ook normale spaarrekeningen behoren tot de mogelijkheid.

Rietumu Bank staat bekend om zijn diensten voor vermogende klanten en bedrijven die internationaal willen betalen en ontvangen. Maar houd je ogen open, want ze hebben ook aandacht gekregen voor minder leuke zaken.

Zo kregen ze een boete van 5,85 miljoen euro omdat ze regels tegen het witwassen van geld niet goed volgden.

Rietumu Bank review en ervaringen

Nu je wat meer achtergrondinformatie gekregen hebt over Rietumu Bank is de kans groot dat je het nog steeds wel ziet zitten om te gaan sparen bij deze bank. Helemaal als je kijkt naar de rentestanden die de bank aanbiedt. Deze variëren namelijk van 2,91% tot 3,78% Dat zijn goede spaarrentes als je het vergelijkt met Nederland.

Echter zit er wel en kanttekening aan. De minimale inleg is 10.000 euro. Dat is voor sommige mensen een behoorlijk bedrag. Natuurlijk valt er ook over de rentetarieven best wat te zeggen. Er zijn namelijk banken bij Raisin te vinden die een nog hogere rente bieden. Toch is rente niet het enige waar je naar moet kijken.

rietumu-bank-ervaringen

Een ander punt dat naar voren komt, is de boete van 5,85 miljoen euro die Rietumu Bank kreeg. Ze volgden de regels niet goed op om witwassen tegen te gaan. Dit maakt sommige mensen bezorgd over hoe veilig hun geld daar is.

Veiligheid staat altijd voorop, vinden ze. Aan de andere kant, de bank heeft een groot totaal balanstotaal van ongeveer 1,5 miljard euro. Dit laat zien dat ze wel veel middelen hebben.

Is sparen bij deze bank interessant?

Als je wilt gaan sparen met een goede spaarrente, is Rietumu Bank zeker een goede keuze. Het beste kun je er dan voor kiezen om te gaan sparen via Raisin. Dat is namelijk de makkelijkste manier om een spaarrekening te openen bij deze bank.

samenwerking-rietumu-bank-en-raisin-ban

Wat ook goed is om te weten is dat je bij deze bank mogelijk een gedeelte terugkrijgt van de belasting. Dat komt doordat de belastingen in Letland veel hoger zijn dan hier in Nederland.

Wil je graag meer informatie over het spaarplatform Raisin? Lees dan onze uitgebreide Raisin review.

Is Rietumu Bank betrouwbaar?

Rietumu Bank komt uit Letland en heeft al heel wat jaren op de teller. Sinds 1992 werken ze hard om klanten blij te maken. Dat is niet niets, toch? Ze hebben zelfs prijzen gewonnen voor hun werk.

Dit geeft wel aan dat mensen vertrouwen in hen hebben. Laten we ook niet vergeten dat Letland bij de Europese Unie en de eurozone hoort. Dit betekent dat ze zich aan strenge regels moeten houden.

europese-unie

En dat is goed nieuws voor jou, want het zorgt voor extra veiligheid.

De bank staat bekend om zijn diensten aan rijke personen en bedrijven die over grenzen heen werken. Ze bieden alles van sparen tot beleggen. En met een land als Letland, dat economisch sterk staat en weinig schuld heeft, zit je wel goed.

Rietumu Bank lijkt een betrouwbare keuze als je je geld ergens wilt parkeren.

Depositogarantie

Wat ook een belangrijk pluspunt is om te noemen is dat deze bank valt onder het depositogarantiestelsel. Dat betekent dat jouw spaargeld tot € 100.000 per persoon per bank is beschermd. Dit betekent dat als er iets mis gaat met de bank, jij jouw geld terugkrijgt tot dit bedrag.

Eindoordeel

Rietumu Bank is een grote speler in Letland en heeft een stevige voet in de markt. Met een nettowinst van € 12,4 miljoen in 2023 laat de bank zien dat het goed gaat. Ze geven mooie rentes op spaarrekeningen.

Dit maakt het aantrekkelijk voor jou als je jouw geld wilt laten groeien. Plus, jouw spaargeld is veilig door de garantie van het depositogarantiestelsel. Letland zelf staat ook sterk met een lage schuldverhouding.

Als je denkt aan sparen, lijkt Rietumu Bank een slimme keuze. Ze bieden niet alleen goede rentes, maar zorgen er ook voor dat jouw geld veilig is. Dat geeft een rustig gevoel, toch? Denk eraan, als je bij Rietumu wilt sparen, check dan alle details goed. Zo kan de minimale inleg van 10.000 euro het voor sommige mensen minder aantrekkelijk maken.

Plaats een reactie