Distingo Bank review: betrouwbaar of niet? 

Ben je op zoek naar een spaarrekening met hoge rente? Dan weet je dat je in Nederland niet hoeft te zoeken. De rentes liggen in Nederland op extreem laag niveau en dat zorgt ervoor dat veel mensen ergens anders gaan kijken voor het stallen van hun spaargeld. Je komt dan al snel uit bij buitenlandse banken. Nu is het natuurlijk niet zo makkelijk om zomaar een bankrekening te openen in het buitenland. Hier zitten namelijk regels aan. Toch is het tegenwoordig voor iedereen mogelijk om te gaan sparen in het buitenland met de komst van het platform Raisin. Zo kun je bij Raisin ook sparen bij Distingo Bank. Maar voordat je je geld erheen stuurt, is het natuurlijk een goed idee om eerst een review te lezen over deze bank. Hierover ga ik je meer vertellen.

Inhoudsopgave

Wat is Distingo Bank?

Voordat je daadwerkelijk je spaargeld toevertrouwd aan een bank is het natuurlijk belangrijk om te weten met wat voor een partij je te maken hebt. Daarom is het een goed idee om eerst wat meer informatie te krijgen over deze bank.

distingo-bank-logo

Eerst even over de geschiedenis. Distingo Bank bestaat al sinds 2013. Toen heette het nog PSA Banque. Deze bank is eigenlijk een Franse online spaarbank die zich richt op het aanbieden van zo aantrekkelijk mogelijke spaarrentes.

Goed om te weten is ook dat Distingo zelf ook gevestigd is in Frankrijk. Inmiddels is de naam Distingo Bank voor veel Fransen een bekende naam.

Huidige spaarrente bij Distingo Bank

Je gaat natuurlijk niet zomaar sparen bij een bank. Dat doe je alleen als het aantrekkelijk is om er te sparen. Voordat je daarom gaat sparen bij een bank is het altijd even goed om te kijken naar welke spaarrente ze aanbieden. Bij Distingo Bank ligt dat eigenlijk vrijwel altijd boven de 3%. Dat is voor een spaarrente best wel hoog. Wat het nog aantrekkelijker maakt om te gaan sparen bij Distingo Bank is dat ze elk kwartaal de spaarrente op je rekening zetten. Dat is best wel luxe, want de meeste banken betalen de rente 1 keer per jaar uit.

distingo-bank-rente

Is Distingo Bank veilig en betrouwbaar?

Een hoge rente voor je spaargeld klinkt natuurlijk leuk! Maar als de bank waar jouw geld geparkeerd staat niet veilig is, heb je daar natuurlijk weinig aan. Goed om te weten is dat ze bij Distingo Bank veel waarde hechten aan veiligheid. Distingo Bank heeft namelijk een zeer positieve kredietbeoordeling.

is-distingo-bank-betrouwbaar

Wat ook goed is om te weten is dat je Distingo Bank onder het depositogarantiestelsel valt. Dat betekent dat wanneer er iets misgaat bij Raisin of bij Distingo Bank dat jouw geld gewoon verzekerd is tot 100.000 euro. Zo hoef je je geen zorgen te maken over of je geld wel veilig is.

Kredietbeoordeling Distingo

Als we naar de kredietbeoordeling van Distingo Bank kijken weet je eigenlijk ook al dat deze bank prima te vertrouwen is.

De bank had in 2023 een A2 rating. Dat betekent dat de bank aan vrijwel alle Europese eisen voldoet en dat je dus prima je geld daar kunt gaan sparen. Ook hebben de Franse autoriteiten de bank een rating gegeven.

franse-bank

Die score komt uit op een AAA-Rating. Dat betekent dat deze bank haar schulden altijd goed en op tijd terugbetaalt.

Dat is belangrijk want een bank met schulden die niet betaald kunnen worden, kunnen zorgen voor problemen. Je kunt er dus vanuit gaan dat Distingo Bank een stabiele bank is.

CET-1 ratio

De CET-1 ratio van een bank zegt eigenlijk hoe stabiel en sterk een bank is. De CET-1 Ratio van deze bank was eind 2022 nog 13,5%. Dat is natuurlijk een prima score. Om te vergelijken heb ik ook even gekeken naar de CET-1 ratio van bijvoorbeeld ING. Die stond in 2023 op 14,7. Dat laat zien dat een bank als Distingo Bank haar zaakjes prima voor elkaar heeft.

Depositogarantiestelsel

Ook is het goed om te weten dat deze bank onder het depositogarantiestelsel valt. Dat betekent dat als er iets misgaat bij deze bank of de economie, waardoor jij je spaargeld verliest aan de bank, je tot 100.000 euro verzekerd bent. Dit soort garanties maken het natuurlijk extra aantrekkelijk om te beginnen met sparen.

depositogarantiestelsel

Voordelen van de Distingo spaarrekening

Voordat je direct een rekening gaat openen bij deze bank is het een goed idee om nog even de voor- en nadelen tegen elkaar te wegen.

Een spaarrekening bij Distingo Bank kiezen, betekent kiezen voor iets goeds. Hier zijn een paar redenen waarom mensen blij worden van sparen bij Distingo.

  1. Aantrekkelijke rente: Als je gaat sparen bij Distingo, dan kun je rekenen op een rente die veel hoger ligt dan bij de meeste andere banken. Zo verdien je meer geld terwijl je spaart.  
  2. Welkomstbonus via Raisin. Wie houdt er niet van cadeautjes? Als je je rekening opent via Raisin, krijg je een extraatje bovenop je spaargeld. Dit was voor mij een leuke verrassing en een goede start.
  3. Garantiestelsel tot €100.000: De extra zekerheid van het depositogarantiestelsel is een extra pluspunt. Dit is voor veel mensen doorslaggevend. 
  4. Hoge kredietwaardigheid van Distingo Bank: en Banque Stellantis France (A2 volgens Moody’s). Een sterke rating laat zien dat ze hun financiën goed beheren. Dat is natuurlijk superbelangrijk als je je geld ergens gaat stallen. 
  5. Eenvoudig online te regelen via Raisin: Het mooie is ook dat je tegenwoordig via Raisin, binnen no-time een spaarrekening in het buitenland hebt geopend. En dat zonder onnodig papierwerk. Wil je weten hoe je een rekening kunt openen bij Raisin? Lees dan dit artikel waarin we uitleggen hoe je eenvoudig het aanmeldproces van Raisin doorlopen.

Spaarders die de voordelen van Distingo waarderen, vinden ook vaak de ervaringen van anderen interessant om te lezen.

Ervaringen met Distingo Bank

Als je online zoekt naar Distingo Bank, dan kom je best wel wat ervaringen tegen. Over het algemeen zijn de mensen positief over deze bank. Vooral de hoge spaarrente in combinatie met de zekerheid en garanties maken indruk.

Ze vinden de hoge spaarrente heel aantrekkelijk. Dat is nu 3,27% per jaar. Elke drie maanden zien ze hoe hun geld groeit.

distingo-bank-ervaringen

Wat er ook zeker uitspringt, is de service van de bank. Nou heb je hier als spaarder via Raisin minder mee te maken, maar het laat wel zien dat de bank haar klanten serieus neemt.

Daarnaast vinden ze het fijn dat hun spaargeld veilig is tot 100.000 euro door het depositogarantiestelsel.

Conclusie Distingo Bank review

Distingo Bank laat met een spaarrente van meer dan 3% per jaar zien dat ze bovenop liggen in de spaarwereld. Dat is leuk voor iedereen die zijn geld wil laten groeien. Met een kredietrating van A2 bij Moody’s hoef je je geen zorgen te maken over de veiligheid.

Natuurlijk is het ook fijn om te weten dat je geld verzekerd is tot 100.000 euro. Zo hoef je ’s nachts niet wakker te liggen als het een keer wat slechter gaat met de economie.

distingo-bank-raisin

Dankzij Raisin kun je alles gemakkelijk online regelen en hoef je er niet eens meer de deur voor uit. Zo heb je binnen no-time een buitenlandse spaarrekening zonder dat je er veel regelwerk aan hebt.

Ook is het natuurlijk fijn om te weten dat de bank stabiel is en dat het goede cijfers draait. Dat zal ervoor zorgen dat zelfs in slechte tijden, jouw geld veilig is bij deze bank. Wil je gaan sparen bij Distingo Bank? Dan kun je dat het beste doen via Raisin. Weet je nog niet wat Raisin is? Lees dan ook mijn uitgebreide Raisin review.

Plaats een reactie