Freedom24 review: mijn ervaringen met deze online broker

Overweeg je om een account bij Freedom24 aan te maken? Voordat je dit doet, zou je deze Freedom24 review door moeten nemen. In deze review deel ik mijn persoonlijke Freedom24 ervaringen met je. Ook vertel ik je alles over deze toch wel erg interessante broker!

Inhoudsopgave

Wat is Freedom24 precies?

Freedom24 is een zogeheten online broker. Deze organisatie biedt een platform aan waarop je in meerdere financiële producten kunt investeren. Om welke producten het precies gaat, bespreek ik verderop in deze Freedom24 review.

freedom24-website

Kun je Freedom24 één op één vergelijken met andere online brokers? Dat is, wat mij betreft, niet helemaal aan de orde. Deze online broker biedt namelijk oprecht unieke producten aan. Producten waar je bij andere brokers niet in kunt investeren. Benieuwd geworden? Neem deze Freedom24 review op je gemakje door en laat je verrassen.

De historie van Freedom24

Voordat ik bij Freedom24 een account aanmaakte, heb ik me verdiept in deze broker. Daarbij heb ik onder meer naar de historie gekeken. Daarbij vielen me een paar zaken op:

 • Freedom24 werd al in 2008 opgericht. Dit werd gedaan door de Freedom Holding Corp. Dit is één van de grootste internationale bedrijven die ook aan de NASDAQ genoteerd staat. Op het moment van schrijven is deze broker dus al ruim 16 jaar oud!
 • Freedom24 is sinds 2022 in ons land beschikbaar. Pas sinds 2022 is het in ons land mogelijk om van Freedom24 gebruik te maken. Voorheen had men geen licentie/vergunning in ons land, waardoor men niet legaal de diensten aan kon bieden. Dat is nu – gelukkig – een ander verhaal.

In de afgelopen jaren is Frreedom24 echt gigantisch hard gegroeid. Deze online broker heeft nu bijvoorbeeld meer dan 100 kantoren wereldwijd zitten. De broker heeft bovendien meer dan 450.000 klanten en meer dan 2500 medewerkers. Uit deze cijfers blijkt duidelijk dat we niet met een kleine jongen te maken hebben.

Op wie richt Freedom24 zich?

In principe richt elke online broker zich op de particuliere belegger. Dat is ook bij Freedom24 het geval. Deze online broker had echter al vroeg door dat de concurrentie op dit gebied moordend is. Men wilde daarom per se met een onderscheidend vermogen op de markt komen.

nasdaq

Dat is absoluut gelukt. Het is namelijk bij Freedom24 mogelijk om aandelen tegen IPA-waarde te kopen. Dit is de waarde van een aandeel op het moment dat een bedrijf de beurs opgaat. Op dat moment kan de koers twee kanten op: fors omlaag of fors omhoog. Dit brengt dus risico’s met zich mee, maar aandelen tegen IPA-waarde kopen kan ontzettend lucratief zijn.

Welke financiële producten biedt Freedom24 aan?

Freedom24 is door de jaren heen één van de grootste online brokers geworden. In mijn ogen is dit onder meer door het diverse aanbod van financiële producten gekomen. Je kunt bij Freedom24 simpelweg in veel financiële producten beleggen.

Aandelen & ETF’s

Het is bij Freedom24 uiteraard mogelijk om in aandelen en ETF’s te handelen. In totaal heb je uit meer dan 40.000 aandelen de keuze. Dit komt onder meer doordat Freedom24 je toegang geeft tot 15 verschillende beurzen.

beleggen-in-aandelen-en-etfs

Ook kun je via Freedom in 1500 ETF’s handelen. Is dat nog niet voldoende voor je? Ben je bereid om meer risico te nemen? Dan kun je dus aandelen tegen de IPO-waarde kopen. Dit is uitermate uniek, aangezien dit bij andere grote online brokers niet het geval is.

Is Freedom24 hierdoor direct de beste broker? Dat is onmogelijk om te stellen. Als je niet zulke risico’s wilt nemen, is dit aanbod uiteraard niet voor je van belang. Voor investeerders die wel risico’s willen nemen, is dit een van de grootste voordelen van Freedom24!

Obligaties

Neem je liever iets minder risico met je beleggingen? Dan is het interessant om in obligaties te handelen. Bij Freedom24 heb je de keuze uit maar liefst 147.000 obligaties. Dit aanbod is indrukwekkend en biedt voldoende mogelijkheden om je beleggingen goed te diversifiëren.

Spaarrekening

Het is bij Freedom24 dus mogelijk om in veel financiële producten te beleggen. Je kunt bij deze online broker echter ook een spaarrekening openen. Op deze spaarrekening krijg je maar liefst 3,88% rente op jaarbasis. Dat was althans het geval toen ik deze Freedom24 review schreef.

spaarrekening

Goed om te weten: deze spaarrekening wordt door Freedom24 automatisch voor je aangemaakt. Het is uiteraard aan jezelf om te bepalen of je hier gebruik van gaat maken. De rente begint in ieder geval te lopen zodra je geld naar deze rekening overmaakt!

Deposito sparen

De spaarrekening van Freedom24 is uniek te noemen. Dit geldt ook voor de zogeheten spaarplannen voor de lange termijn. Dit kun je vergelijken met deposito sparen. Bij Freedom24 loopt de rente hierbij op tot maar liefst 6,4%. Dat is dus nog eens slapend rijk worden!

Opties, futures & turbo’s

Ben je een meer ervaren belegger? Dan zit je bij Freedom24 ook erg goed. Bij deze online broker is het namelijk ook mogelijk om in opties, futures en turbo’s te investeren. Hierover wil ik je graag het volgende meegeven:

 • Deze financiële producten brengen risico’s met zich mee. Mede daarom adviseer ik je om eerst alle benodigde kennis op te doen. Volg daarvoor een uitgebreide cursus over beleggen of doe online alle mogelijke kennis op.

Wat is mijn mening over het aanbod van Freedom?

Over het aanbod van Freedom24 kan ik kort zijn: ik vind dit aanbod echt geweldig. Dit heeft voornamelijk de volgende redenen:

 • Freedom24 is voor elke belegger geschikt. Wil je op een rustige en passieve manier beleggen? Of wil je juist actief beleggen en daarmee de nodige risico’s lopen? Het is bij Freedom24 allemaal mogelijk. Deze broker is echt voor elk soort belegger uitermate geschikt.
 • Het is een uniek aanbod. Ook durf ik te stellen dat het aanbod van Freedom24 uniek is. Hiermee doel ik onder meer op de spaarrekening en op het kopen van aandelen tegen IPO-waarde. Wil je dat doen? Dan moet je overigens wel minimaal €2000 op je account storten.

Wat zijn de voordelen van Freedom24?

Zelf heb ik al geruime tijd een account bij Freedom24. Gelukkig maar, aangezien ik hierdoor een duidelijk beeld van deze online broker heb gekregen. Deze Freedom24 ervaringen deel ik graag met je in deze review. Dat doe ik nu eerst door de voordelen van deze broker te bespreken.

Fijn handelsplatform

Ongeacht op welke manier je wilt beleggen, geniet je van het fijne handelsplatform van Freedom24. Dit platform is perfect in de browser te gebruiken én werkt ook subliem op je mobiele telefoon. Ook als je onderweg bent, kun je dus op de gewenste manier handelen dankzij de beleggingsapp van Freedom24.

freedom24-app

Het handelsplatform is wat mij betreft niet super overzichtelijk. Dit komt vooral doordat je ontzettend veel grafieken en functionaliteiten naar voren ziet komen. Dat brengt voor mij toch een belangrijk voordeel met zich mee: je bent in staat om gerichte analyses uit te voeren. Dat is iets waar het bij andere online brokers toch enigszins aan schort.

Indrukwekkend aanbod

Heb je deze Freedom24 tot zover doorgenomen? Dan heb je al positieve woorden over het aanbod kunnen lezen. In mijn ogen is het aanbod van Freedom24 indrukwekkend, bijster interessant en onderscheidend.

Het onderscheidende vermogen komt onder meer door de spaarrekening. Deze rekening wordt direct voor je aangemaakt, maar je hoeft hier niet verplicht gebruik van te maken. Toch raad ik je aan om dit te doen. Je krijgt immers 3% rente op deze spaarrekening.

gemakkelijk-saldo-aanvullen

Verder is het magnifiek dat je aandelen tegen IPO-waarde kunt kopen. Wel wil ik je meegeven om dit niet lukraak te doen. Het komt meer dan eens voor dat de koers na beursgang flink onderuit gaat. Op dat moment zit je met de gebakken peren met je aandelen tegen IPO-waarde. Doe dus heel goed onderzoek naar de verwachtingen van de koers. Zelfs in dat geval blijft het een aanzienlijke gok.

Zeer betrouwbaar en veilig

Is Freedom24 veilig? Is Freedom24 betrouwbaar? Dit zijn twee vragen die veelvuldig door beleggers gesteld worden. Dit komt mogelijk doordat deze online broker nog niet zo lang actief is. Pas sinds 2022 biedt men de diensten in ons land aan.

Gelukkig kan ik stellen dat Freedom24 veilig is. Ook kan ik stellen dat Freedom24 betrouwbaar is. Dit heeft meerdere redenen:

 • Er zit een grote partij achter deze online broker. De partij die achter deze broker is, is één van de grootste beursgenoteerde bedrijven. Dit bedrijf zal er alles aan doen om de reputatie en naam hoog te houden.
 • Arating. Van CreditSafe heeft Freedom24 een A-rating gekregen. Dit houdt in dat deze broker een zeer laag risico met zich mee brengt.
 • Meerdere awards gewonnen. In de afgelopen jaren heeft Freedom24 ook meerdere Europese awards gewonnen.

Geweldige beleggingsideeën

Freedom24 mag in principe geen financieel advies geven. Dit doet deze online broker dan ook niet, maar men deelt wel interessante beleggingsideeën met je. Deze ideeën worden gedeeld door Freedom24 analisten. Deze analisten weten bijzonder goed waar ze het over hebben.

beleggingsideeën

Deze extra service is volledig gratis voor Freedom24 klanten. Je krijgt deze ideeën automatisch in je inbox te zien. Kies je ervoor om deze beleggingsideeën op te volgen? Dan kún je hier een flink rendement mee draaien. Maar, let wel op: behaalde resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.

Interessante kostenstructuur

Je hebt bij Freedom24 ook nog met een interessante kostenstructuur te maken. Als nieuwe klant hoef je in de eerste 30 dagen sowieso geen kosten te betalen. Daarna kun je uit meerdere handelstarieven kiezen. Deze tarieven starten vanaf €1,2 per order en €0,008 per aandeel of ETF.

Wat zijn de nadelen van Freedom24?

Moet je bij Freedom24 ook nog met nadelen rekening houden? Nou, je moet wel even goed naar deze aandachtspunten kijken:

 • Nog geen betalingen via iDEAL mogelijk. Op het moment van schrijven van deze Freedom24 review is het nog niet mogelijk om betalingen met iDEAL te verrichten. Freedom24 heeft wel al aangekondigd om dit in het platform te integreren.
 • Hoge kosten bij het opnemen van geld. Wil je na verloop van tijd geld opnemen van je account? Dan moet je rekening met vrij forse kosten houden. Freedom24 rekent hier namelijk €7 voor. Op dit gebied scoort deze online broker aanzienlijk minder dan andere brokers.

Freedom24 ervaringen van andere beleggers?

In deze Freedom24 review heb ik veel feitelijke informatie gedeeld. Ook heb ik mijn persoonlijke Freedom24 ervaringen met je gedeeld. Wat minstens net zo interessant is, zijn de Freedom24 ervaringen van andere beleggers.

Er zijn online veel reviews te vinden. Zo zijn er bij Trustpilot meer dan 300 reviews achtergelaten. De gemiddelde score hiervan is een 4,2. Met name voor de begrippen van een online broker is dit een erg hoge gemiddelde score.

freedom24-ervaringen

Ook bij andere bronnen zijn veel positieve reviews te vinden. Check maar eens de Google reviews over Freedom24; deze reviews zijn ook stuk voor stuk positief te noemen.

Met andere woorden: de Freedom24 ervaringen zijn erg positief. Dit is onder meer aan het indrukwekkende aanbod, de prima service en de interessante kostenstructuur te danken.

Freedom24 review: mijn eindconclusie

Het is de hoogste tijd om deze Freedom24 review af te ronden. Dat doe ik door graag mijn eindconclusie met je te delen:

 • Freedom24 is één van de beste online brokers. Dit durf ik wel te stellen op basis van mijn eigen ervaringen, de meningen van andere beleggers en de vele voordelen.
 • Freedom24 heeft een groot onderscheidend vermogen. Freedom24 is niet te vergelijken met andere online brokers, dankzij het onderscheidende en unieke aanbod. Je vindt bij deze broker financiële producten die je bij andere brokers niet vindt.
 • Freedom24 heeft de zaakjes op orde. Ook durf ik te stellen dat Freedom24 de zaakjes perfect op orde heeft. Freedom24 is veilig, betrouwbaar en heeft een (zeer) goede naam opgebouwd.

Al met al raad ik je graag aan om een account bij Freedom24 aan te maken. Daarbij raad ik je ook aan om de financiële producten even goed te bekijken. Niet alle financiële producten zijn namelijk geschikt voor de beginnende belegger. 

Plaats een reactie