Inbank review: mijn ervaringen met deze Estse bank

Als je spaargeld hebt, ligt het rendement voor het oprapen. Dat is althans het geval als je je spaargeld bij een buitenlandse bank stalt. Een van de meest aantrekkelijke banken is Inbank. Bij deze bank, uit Estland, kun je tegen een hoge rente je spaargeld stallen. Maar, is Inbank betrouwbaar en veilig? Het antwoord vind je in deze Inbank review. In deze review deel ik mijn persoonlijke ervaringen over deze Estse bank graag met je!

Inhoudsopgave

Wat is Inbank precies?

Inbank is een bank die pas in 2010 in Estland opgericht werd. Het is hiermee een relatief jonge bank, mede doordat deze bank pas in 2015 de bankvergunning kreeg.

inbank-estland

Door de jaren heen heeft Inbank de forse groei doorgemaakt. Dit is onder meer te danken aan de hoge rentepercentages en de samenwerking met Raisin. Daar vertel ik je graag meer over in deze Inbank review.

Goed om te weten:

 • Inbank richt zich hoofdzakelijk op consumenten. Bij deze Estse bank ligt de focus op het verstrekken van leningen aan consumenten.
 • Inbank maakt jaarlijks een forse winst. De aandeelhouders van Inbank zijn ongetwijfeld erg blij met de prestaties in de afgelopen jaren.
 • In handen van 45 investeerders. Op het moment van schrijven is deze bank in handen van 45 verschillende investeerders. Dit brengt een aanzienlijke zekerheid met zich mee.

Waarvoor kun je bij Inbank terecht?

Wat doe je op dit moment met je spaargeld? Wellicht heb je het op een spaarrekening bij een Nederlandse grootbank staan. Of heb je het ‘gewoon’ op je betaalrekening staan. Daarmee ben je eigenlijk dief van je portemonnee. Je kunt namelijk op een zeer gunstige manier je geld stallen bij Inbank.

Reguliere spaarrekening

Bij Inbank kun je eenvoudig een reguliere spaarrekening openen. Zo’n spaarrekening is vergelijkbaar met een spaarrekening bij bijvoorbeeld ING, ABN of Rabobank. Het enige verschil is dat je bij Inbank van een veel hogere rente profiteert.

inbank-rente

Op het moment van schrijven krijg je maar liefst 3,20% rente per jaar op je spaargeld. Zet je bijvoorbeeld €10.000 op je spaarrekening bij Inbank? Dan ontvang je maar liefst €320 per jaar aan rente!

Deposito sparen

Inbank is een bank die ook deposito sparen aanbiedt. Dit houdt in dat je voor een bepaalde termijn je geld bij deze bank stalt. Voor het stallen van je geld krijg je een bepaalde vergoeding:

 • Deposito van 6 maanden: 3,00% per jaar
 • Deposito van 1 jaar: 3,30% per jaar
 • Deposito van 2 jaar: 3,30% per jaar
 • Deposito van 3 jaar: 3,20% per jaar
 • Deposito van 4 jaar: 3,20% per jaar
 • Deposito van 5 jaar: 3,20% per jaar

Met deposito sparen bij Inbank geniet je onder meer van het rente op rente effect. Je krijgt elk jaar bovengenoemde rente, waardoor je vermogen per jaar meer waard wordt.

Hoe zit het met bronbelasting?

Door je geld bij Inbank te stallen, kun je een mooi rendement behalen. Dit doe je bovendien zonder al te veel risico, waarover later meer in deze Inbank review. Eerst wil ik graag inzoomen op het fenomeen ‘bronbelasting’.

bronbelasting

Dit is een vorm van belasting die, normaal gesproken, over je buitenlandse spaargeld wordt geheven. Daar is bij je spaargeld bij Inbank echter géén sprake van. Estland heeft namelijk geen bronbelasting voor niet-ingezetene. Dit houdt in dat je spaargeld bij Inbank automatisch vrijgesteld is van bronbelasting.

Is Inbank betrouwbaar?

Ja, Inbank is 100% betrouwbaar. Dit durf ik op basis van deze zaken te stellen:

 • Depositogarantiestelsel. Bij Inbank geniet je ‘gewoon’ van het depositogarantiestelsel. Door dit stelsel is je spaargeld tot €100.000 beschermd. Valt onverhoopt deze Estse bank om? Dan krijg je je spaargeld binnen 7 werkdagen keurig terug.
 • Mijn persoonlijke ervaringen. Enige tijd geleden heb ik een spaarrekening bij Inbank geopend. Waarom? Dat heeft puur met bovenstaande rentepercentages te maken. Al snel bleek dat deze bank aan al mijn (strenge) eisen voldoet. Mijn persoonlijke ervaringen met deze bank zijn simpelweg erg positief!

Hoe kun je een Inbank spaarrekening openen?

Wil je graag van bovenstaande rentepercentages genieten? Dan moet je een rekening bij Inbank openen. Dit kun je niet rechtstreeks doen; je moet hiervoor een account bij Raisin openen.

raisin-online-banking

Raisin is een online platform voor spaarrekeningen. Via dit platform kun je eenvoudig een rekening openen bij vele internationale banken. Binnen dit aanbod is ook Inbank terug te vinden. Eigenlijk gaat het openen van een Inbank spaarrekening hierdoor erg eenvoudig:

 • Maak een account bij Raisin aan. In mijn Raisin review lees je precies hoe je dit moet doen.
 • Zoek Inbank op. Binnen het platform van Raisin kun je vervolgens deze Estse bank opzoeken.
 • Doorloop de stappen. Als je Inbank aanklikt op Raisin, kun je eenvoudig een spaarrekening bij deze bank openen. Wil je liever deposito sparen? Dan moet je dat op het platform van Raisin aangeven. Dit spreekt gelukkig allemaal voor zich.

Wat zijn de Inbank Estland ervaringen?

In deze Inbank review heb je het nodige gelezen over mijn eigen Inbank Estland ervaringen. Maar, hoe zit het met de ervaringen van andere spaarders? Zijn zij net zo tevreden over deze bank als dat ik ben? Ja, daar komt het op neer.

inbank-ervaringen

Online ben ik veel positieve Inbank reviews tegengekomen. Veel spaarders roemen de rentepercentages én de spaarmogelijkheden. Je kunt immers een keuze maken tussen een reguliere spaarrekening en deposito sparen. Ook blijkt uit veel Inbank ervaringen dat deze bank zijn zaakjes prima op orde heeft. Dat heb ik zelf ook gemerkt door de jaren heen.

Wat zijn de voor- en nadelen van Inbank?

Het is bijna tijd om deze Inbank review af te ronden. Voordat ik dat doe, zet ik graag de voor- en nadelen van Inbank voor je op een rijtje:

 • Interessante rentepercentages. Bij Inbank geniet je van een rentepercentage van wel 3,30%. Je bouwt hierdoor een mooi vermogen op.
 • Zeer betrouwbaar. Op basis van mijn Inbank ervaringen kan ik stellen dat deze Estse bank zeer betrouwbaar is. Je kunt hier met een gerust hart je geld stallen.
 • Veel spaarmogelijkheden. Het is wat mij betreft ook ideaal dat Inbank meerdere spaarmogelijkheden aanbiedt. Je laat hierdoor je geld op de door jou gewenste manier meer waard worden.
 • Depositogarantiestelsel. Bij Inbank ben je van veel zekerheid verzekerd, dankzij het depositogarantiestelsel. Je spaargeld tot €100.000 is perfect beschermd.
 • Eenvoudig een rekening openen. Dankzij Raisin is het zeer eenvoud om een rekening bij Inbank te openen.
 • Niet het hoogste rentepercentage. Inbank biedt niet het allerhoogste rentepercentage aan. Bij andere banken kun je van een nog hogere rente genieten, maar deze rentepercentages zijn wel aan fluctuatie onderhevig. Check daarom altijd voor jezelf wat de actuele rente van verschillende banken is.

Bij Inbank sparen: een aanrader of niet?

Ja, graag raad ik je aan om een spaarrekening bij Inbank te openen. Dit doe je eenvoudig via Raisin, waarna je geld automatisch meer waard wordt. Met alle dank aan de toch wel hoge rentepercentages van/bij Inbank. Bij deze bank geniet je ook van de gewenste betrouwbaarheid, zekerheid en het gewenste gemak. Maak een account bij Raisin aan en open direct je spaarrekening bij Inbank!

Plaats een reactie