Thuisborg review (2024)

In Nederland hebben we met een aanzienlijk woningprobleem te maken. Er zijn veel te weinig woningen, waardoor er sprake is van een woningtekort is. Tegelijkertijd is er ook een doorstromingsprobleem en voor sommige huiseigenaren een financieel probleem. Daar speelt Thuisborg op een slimme manier in. Bij dit vastgoedfonds kun je op een unieke manier investeren in vastgoed. Hoe? Dat lees je in deze Thuisborg review.

In deze Thuisborg review vertellen wij je graag alles over Thuisborg. We bespreken wat je van Thuisborg kunt verwachten, wat de verschillen zijn ten opzichte van andere vastgoedfondsen én hoe Thuisborg precies werkt.

Inhoudsopgave

Wat is Thuisborg precies?

Het is niet mogelijk om Thuisborg met veel andere vastgoedfondsen te vergelijken. Lees maar eens onze SynVest review, Briqwise review, CORUM Investments review, Cortese review en/of Vondellaan Vastgoed review door. Je hebt dan direct door dat elk vastgoedfonds op zijn eigen manier werkt. Dat is ook het geval bij Thuisborg.

thuisborg-review

Het is hierbij goed om onderscheid te maken tussen de ‘diensten’ van Thuisborg. Deze drie diensten bespreken we graag uitgebreid hieronder, zodat je een duidelijk beeld krijgt van dit vastgoedfonds.

Verzilveren

Ben je al wat ouder? En woon je al langere tijd in je huidige woning? Dan is het goed mogelijk dat het na verloop van tijd niet meer financieel haalbaar is om in je woning te blijven wonen. Althans; dat is niet het geval zonder het verzilveren van de overwaarde op je woning.

Of wil je met de overwaarde op je woning iets leuks of nuttigs doen? In dit geval, en in bovenstaand geval, kun je voor de dienst ‘Verzilveren’ van Thuisborg gebruik maken. Bij deze dienst verzilver je de overwaarde van je woning.

De overwaarde die op dit moment op je huis rust, krijg je in vermogen uitgekeerd. Dit wordt op basis van een NWWI taxatie gedaan. Hierbij heb je vervolgens keuze uit twee mogelijkheden:

 • Woningwaarde Verzilverplan: Bij dit plan koopt Thuisborg je woning over en verhuurt men deze direct aan je terug. Het vermogen dat eerst in je woning ‘vastzat’, is nu vrij opneembaar. Thuisborg verzilvert hierbij tot 125% van de getaxeerde waarde.
 • Woningwaarde Estate plan: Bij dit plan neemt Thuisborg niet je gehele woning over, maar slechts een deel hiervan. Dit betekent dat je eigenaar blijft van de woning. Volgens Thuisborg is dit alleen interessant/mogelijk als de woning nagenoeg hypotheekvrij is.

Zorgwoningen

Het doel van Thuisborg is om iets aan de woningproblemen in ons land te doen. Dit doet men onder meer met de modulaire zorgwoningen. Dit zijn kant-en-klare zelfstandige woningen die je op het terrein van je eigen woning kunt plaatsen.

Belangrijk voordeel is dat je deze kant-en-klare woningen makkelijk kunt verplaatsen. Dit stelt je in staat om deze woning op een veelzijdige en flexibele manier te gebruiken.

Met name als je ouder bent, zijn de zorgwoningen van Thuisborg ideaal. Je kunt namelijk ‘gewoon‘ thuis blijven wonen, waarbij je van een gelijkvloerse woning geniet. Hierbij heb je ook nog de keuze uit twee woningen:

 • Zorgwoning 45: deze woningen zijn voorzien van woonkamer, keuken, een 1-persoons slaapkamer en een badkamer met toilet.
 • Zorgwoning 63: deze woningen zijn voorzien van een woonkamer, keuken, een 2-persoons slaapkamer en een badkamer met toilet.

Investeren bij Thuisborg

Is Thuisborg het beste vastgoedfonds? Nou, het is hoe dan ook een uniek vastgoedfonds. Dit komt door bovengenoemde mogelijkheden, maar ook door de investeringsmogelijkheid. Bij Thuisborg heb je op meerdere manieren de mogelijkheid om in vastgoed te beleggen.

Beleg je via Thuisborg in vastgoed? Dan beleg je in woningen die langjarig verhuurd worden. Thuisborg zorgt niet alleen voor de verhuur, maar ook voor het beheer van deze woningen. Bij Thuisborg heb je hiervoor de keuze uit twee verschillende obligatieseries:

 • TB19: bij deze obligatie serie investeer je voor minimaal 1 jaar, is het minimale deelnamebedrag €1.000 en geniet je van een rente van 4,5 tot 6,5% op jaarbasis.
 • TB20: bij deze obligatie serie investeer je voor minimaal 3 jaar, is het minimale deelnamebedrag €100.000 en geniet je van een rente van 7 tot 8% op jaarbasis.
investeren-bij-thuisborg

Volgens Thuisborg geniet je bij hen van een paar belangrijke voordelen. Zo geeft men aan dat je uit meerdere looptijden kunt kiezen én dat je de rente per kalenderkwartaal uitbetaald krijgt. Ook geeft Thuisborg aan dat ze 100% transparant en controleerbaar zijn.

Wat zijn de voordelen van Thuisborg?

Thuisborg is met recht één van de meest unieke vastgoedfondsen van ons land. Dit komt vooral doordat je op drie manieren gebruik kunt maken van de diensten van Thuisborg. Uit al deze manieren blijkt in ieder geval dat Thuisborg veel kennis in huis heeft. Wij hebben bij dit vastgoedfonds bovendien nog meer voordelen opgemerkt.

Voor veel mensen geschikt

Wil je iets nuttigs doen met je spaargeld? Of heb je andere wensen met betrekking tot je woonruimte en/of geld? In al deze gevallen kun je bij Thuisborg terecht. Doordat Thuisborg meerdere diensten aanbiedt, is dit vastgoedfonds voor veel mensen geschikt.

Ben je ouder en op zoek naar een passende woonoplossing? Dan kun je voor een Zorgwoning of één van de Verzilverplannen gebruik maken. Wil je vooral iets nuttigs doen met je spaargeld? Dan zijn de obligatie series van Thuisborg interessant.

Prima service

Wij hebben opgemerkt dat de service vanuit Thuisborg prima is. Dit hebben wij op basis van een paar verschillende aspecten opgemerkt:

 • Onwijs duidelijke website: De website van Thuisborg vinden wij één van de beste websites van vastgoedfondsen in zijn algemeenheid. De website is super duidelijk, is overzichtelijk en staat boordevol nuttige informatie. Door alle nuttige informatie lees je je online perfect in.
 • Snelle reactie: Wil je graag een oriënterend gesprek voeren? Zit je met een vraag? Of is er een andere reden waarom je in contact wilt komen met Thuisborg? Je kunt snel online een contactaanvraag indienen, waarna er al binnen 48 uur contact met je wordt opgenomen.

Helder stappenplan

Wil je je woningwaarde verzilveren? Dan geniet je van een helder stappenplan: intake, waardebepaling, berekening, voorstel en overeenkomst.

Wil je in het Thuisborg vastgoedfonds beleggen? Ook dan geniet je van een helder stappenplan: vergelijken, inschrijven, rendement behalen.

Met andere woorden: Thuisborg heeft bij al haar diensten gezorgd voor een helder stappenplan. Erg wenselijk, aangezien de wereld van vastgoed vaak niet-transparant is. Thuisborg bewijst dat zij super transparant zijn.

Twijfel je nog over de mogelijkheden die Thuisborg biedt? Mogelijk is het dan interessant om eerst de beste vastgoed cursus te volgen. Je krijgt dan direct inzichtelijk wat vastgoed allemaal te bieden heeft.

Wat zijn de nadelen van Thuisborg?

Moet je bij Thuisborg ook nog rekening houden met nadelen? Ja, dat is toch wel het geval. Voordat je van één van de diensten van deze partij gebruik maakt, moet je rekening houden met deze nadelen:

 • Het rendement valt ietwat tegen: Als je een bedrag van €1.000 inlegt, behaal je hier een maximaal rendement van 6,5% op jaarbasis mee. Als we naar andere vastgoedbeheerders kijken, zien we dat daar het rendement (een stuk) hoger ligt.
 • Rentebetaling elk kwartaal: Je moet er ook rekening mee houden dat je de rente elk kwartaal uitbetaald krijgt. Meerdere andere vastgoedfondsen hebben ervoor gekozen om de rente juist elke maand uit te betalen. Daarmee bouw je een betere cashflow op.

Wat zijn de Thuisborg kosten?

Het is lastig om je in deze Thuisborg review over de kosten te informeren. Dit komt vooral doordat je voor meerdere opties bij deze partij terecht kunt. Wij raden je daarom graag het volgende aan:

 • Verdiep je goed in de 3 mogelijkheden: Dit doe je via de website van Thuisborg, waarop je per mogelijkheid meer informatie over de kosten vindt.
 • Richt je niet alleen op de kosten: Eerder in deze Thuisborg review gaven we aan dat je een prima rendement kunt behalen bij Thuisborg. Dat is eigenlijk het belangrijkste, aangezien in de genoemde rendementen al de kosten verwerkt zitten.

Wat zijn de Thuisborg ervaringen?

Ben je benieuwd naar de Thuisborg ervaringen? Het verbaast je mogelijk niet, maar nagenoeg alle Thuisborg ervaringen zijn positief. Dat sluit dus volledig aan op de positieve noot die we meermaals in deze Thuisborg review geplaatst hebben.

thuisborg-ervaringen

De meeste mensen spreken vol lof over Thuisborg. Zij geven aan dat deze partij haar zaakjes op orde heeft, transparant is en veel waarde aan klantentevredenheid hecht. Dit blijkt volgens velen onder meer uit de service die verleend wordt.

Ook spreken veel ‘klanten’ van Thuisborg vol lof over de mogelijkheden. Dat je bij deze partij voor 3 verschillende financieringsmogelijkheden terecht kunt, is uniek te noemen. Dit maakt deze partij dan ook voor veel mensen geschikt, zoals eerder in deze Thuisborg review al aangegeven.

Conclusie: is Thuisborg een aanrader?

Ja, Thuisborg is zeker een aanrader. Zoals uit deze Thuisborg review duidelijk is gebleken, heeft deze vastgoedpartij veel te bieden. Je kunt aan hen je woning verkopen en hierin blijven wonen, je kunt een zorgwoning kopen en je kunt in vastgoed beleggen. Ongeacht wat je situatie is en je wensen zijn, kun je bij Thuisborg terecht.

Wij raden je vooral aan om je goed te verdiepen in de mogelijkheden van Thuisborg. De mogelijkheden zijn eindeloos en zijn allemaal op hun eigen manier uniek en waardevol!

Plaats een reactie