Cash Cow Channel opzetten: een uitgebreide uitleg en tips 

Droom je van een YouTube-carrière? Je bent niet de enige met deze wens. Kijkende naar de grote hoeveelheid vloggers, kunnen we wel stellen dat YouTube is uitgegroeid tot een populair verdienmodel. Het leuke van YouTube is ook, dat je verschillende kanten op kunt. Je kunt video’s maken over onderwerpen waar jij veel kennis over beschikt of interessant vindt.

Wil je juist geld verdienen met YouTube, zonder eigen video’s te maken of te bedenken? Voel je je niet comfortabel voor de camera? Dan kun je een Cash Cow Channel opzetten overwegen. Nu kan ik me voorstellen dat dit vraagtekens bij je oplevert. Want hoewel YouTube Cash Cow steeds bekender wordt, is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend.

Dat is de reden waarom ik je in dit artikel alles ga vertellen over eejjn Cash Cow Channel opzetten. Zo vertel ik wat een Cash Cow Channel precies is. Daarnaast belicht ik ook de pluspunten en hoe je zo’n kanaal kunt opzetten. Het is handig als je dit artikel tot het einde leest, zodat je helemaal op de hoogte bent.

Heb je behoefte aan meer informatie over voordat je deze cursus gaat aanschaffen? Bekijk dan nu mijn uitgebreide Cash Cow Academy review, zodat je weet wat deze cursus precies inhoudt.

Inhoudsopgave

Wat is een YouTube Cash Cow Channel precies?

Video’s plaatsen, zonder dat je zelf in beeld komt. Dat klinkt misschien ongeloofwaardig, maar dat is het niet. Met behulp van een YouTube Cash Cow Channel, zou dit in theorie mogelijk kunnen zijn. Maar wat zijn Cash Cow video’s eigenlijk?

De video’s zitten net iets anders in elkaar dan je misschien gewend bent. Want er komen geen gezichten of namen in voor. In de video’s staat vaak een vast onderwerp centraal. Dit worden niches genoemd. Denk aan auto’s, lifestyle of cryptocurrency. De ene niche is winstgevender dan de ander.

Vervolgens worden in de video bijpassende beelden en voice-overs getoond die meer over het onderwerp vertellen. Dit zorgt ervoor dat de video’s interessant zijn om naar te kijken. Nu wordt een Cash Cow Channel niet vanuit interesse opgestart, maar vooral met het doel om hier een inkomstenbron van te maken.

wat-is-een-cash-cow-channel

Wanneer je een Cash Cow Channel gaat opzetten, is het belangrijk om te beslissen hoe je dit wilt inrichten. In principe is Cash Cow gericht op video’s laten maken. Voor de beelden wordt steeds vaker Al gebruikt, dus niemand hoeft op pad met een peperdure camera om beelden en plaatjes te schieten.

Je kiest zelf aan wie je dit uitbesteed. Er zijn genoeg partijen die bekwaam genoeg zijn om dit op te pakken. Maar je moet je wel realiseren dat dit, zeker in het begin, een behoorlijke investering kan zijn.

De kosten per video zijn variërend, want dit is afhankelijk van het soort video en de niche die je wenst. Heb je nog steeds vraagtekens bij een Cash Cow Channel opzetten? Dat maakt niet uit. Daar gaan we nog een uitgebreide blik op werpen.

Wat zijn de voordelen van een Cash Cow YouTube Channel opzetten?

Je eigen tijden indelen en naar eigen inzicht beslissingen nemen. Dat klinkt te mooi om waar te zijn, toch? Niet iedereen is een rasechte ondernemer en in staat om een goedlopende business op te starten. Bovendien vraagt het om investeringen. Krijg je al de rillingen bij het idee? Je zou een Cash Cow Channel opzetten kunnen overwegen. Dit kan verschillende voordelen met zich meebrengen.

Zelf je werktijden indelen

Een vast stramien is niet voor iedereen prettig. Men kan vaste werktijden namelijk als “beklemmend” ervaren. En werk je voor een werkgever? In veel functies is er weinig ruimte voor eigen initiatieven of creativiteit. Laten we ook de vrije dagen en vakanties niet vergeten. Je kunt niet zomaar wegblijven.

zelf-je-werktijden-indelen

Dit is een van de voordelen van een Cash Cow Channel opzetten. Het kanaal beheer jijzelf, op tijden die jou het beste uitkomen. Je bepaalt zelf wanneer je de video’s online zet en hoeveel dit er worden. Ben je bijvoorbeeld een nachtbraker? Dan is het geen probleem om ’s nachts te werken.

Je voelt je comfortabeler

Veel mensen kijken op tegen vloggers. Om de creativiteit, maar ook om het lef. Ze pakken om het minste of geringste de camera erbij, om vervolgens een praatje te houden. Ook op lastige momenten. Wil je een Cash Cow Channel opzetten, maar zie je het absoluut niet zitten om in iedere video voor de camera plaats te nemen? Wist je dat dat geen probleem is?

comfortabel-werken

Bij Cash Cow video’s draait het vooral om de beelden en de voice-overs. En zoals ik eerder al zei, worden deze beelden vaak met behulp van Al in elkaar gezet. Het is wél mogelijk om de voice-overs zelf op te nemen. Maar als je dit niet fijn vindt, kun je ook dit onderdeel uit handen geven. Jij blijft, letterlijk en figuurlijk, helemaal buiten beeld. Althans, als je dat zou willen.

Het is mogelijk om passief inkomen te genereren

Als je Cash Cow video’s plaatst, doe je dit met het doel om inkomen te genereren. Je kunt geld verdienen door views en advertenties. Maar daarover later meer. Als de video eenmaal is geplaatst, lopen de views vervolgens zelfstandig door. Natuurlijk is marketing en SEO hierbij belangrijk, maar jij verdient geld zonder al te veel prestaties te leveren.

passief-inkomen-met-youtube

Dit wordt met een mooi woord passief inkomen genoemd. Misschien herken je dit van affiliate marketing. Dus afgezien van de video’s uploaden, zou dit kunnen betekenen dat je geen 40-urige werkweek hoeft te maken om geld te verdienen. Opnieuw houd je hierdoor meer tijd over.

Succesvol Cash Cow Channel opzetten

Als je je nooit eerder hebt verdiept in een Cash Cow Channel opzetten, dan zie je misschien niet de potentie die erin zit. Maar feit blijft, dat een Cash Cow kanaal wél potentie heeft. In en buiten Nederland zijn er al verschillende mensen die dit succes wisten op te bouwen en een groot inkomen hebben gegenereerd. In Nederland is dit Jeline Brands. Je zou haar kunnen kennen van de cursussen.

Natuurlijk is dit succes verder niet te garanderen. Want dit verschilt per kanaal en per persoon. Maar weet dat dit niet onmogelijk is. Cash Cow video’s leveren niet direct iets op, maar na verloop van tijd kun je dit langzaamaan opbouwen.

Wat kunnen de nadelen zijn?

Cash Cow video’s kunnen een leuke en effectieve manier zijn om iets extra’s te verdienen. De redenen om een dergelijk kanaal op te zetten zijn echter altijd persoonlijk. Nu ik je heb verteld wat de voordelen zijn, vind ik het ook belangrijk om te benoemen waar je op moet letten.

Er zijn mensen die het opzetten van een Cash Cow Channel onderschatten of direct te veel verwachtingen hebben. Kijk eens naar deze punten en oordeel vervolgens zelf.

 • Je Cash Cow Channel is niet direct succesvol. Dit is een veelgemaakte fout. Veel mensen verwachten dat het kanaal vanaf het eerste moment goed loopt en de video’s direct viraal gaan. Maar dat kan tegenvallen. Houd er rekening mee dat het tijd kan kosten. Geef in de tussentijd vooral niet op. Blijf daarentegen ook consistent.
 • Ervaring met video’s is geen vereiste. Maar wil je Cash Cow video’s laten maken? Dan moet je rekening houden met investeringen. Een klein startkapitaal zou je wel nodig kunnen hebben.

Beschouw het beheren van een Cash Cow Channel niet direct als een fulltime job. Houd het juist wat luchtiger. Haal er zoveel mogelijk plezier uit en vier de successen die je boekt.

Hoe kan ik geld verdienen met een Cash Cow kanaal?

Een Cash Cow Channel opzetten is voor veel partijen geschikt. Want jarenlange ervaring en skills zijn niet noodzakelijk. Cash Cow draait immers om video’s laten maken. Maar hoe gaat dit precies in zijn werk? Er wordt een video gemaakt en deze zet je vervolgens online. Hoe gaat het vervolgens verder? Op welke manier genereer je inkomsten?

In de eerste plaats gaat het om de views en abonnees. Want vanaf 1000 abonnees geeft YouTube meer privileges aan haar kanaalhouders. Zodra je meer dan 1000 abonnees hebt gekregen op je kanaal, en een bepaald aantal kijkuren, is het mogelijk om lid te worden van het partnerprogramma.

geld-verdienen-met-een-cash-cow-kanaal

Kort gezegd houdt dit in, dat je advertenties kunt aanzetten voor je video’s. Via deze advertenties ontvang je inkomsten. Dus hoe meer views je video’s krijgen, hoe hoger de commissies op kunnen lopen. Je ontvangt niet het volledige bedrag van de advertentie, maar wel een klein deel.

Deze inkomsten beginnen dus laagdrempelig en klein. Maar je kunt je vast voorstellen, dat hoe meer views je video’s genereren, hoe hoger de verdiensten op kunnen lopen. Nu zijn er wel een aantal dingen belangrijk om dit resultaat te bereiken:

 • Consistentie: Het is een feit dat je een Cash Cow Channel naar eigen wens kunt inrichten. Nu is consistentie wel een belangrijke factor. Want een kanaal dat geen vast ritme heeft of plotseling wekenlang offline is, dat is minder interessant voor kijkers.
 • Aanwezigheid: Beheer regelmatig je kanaal om te laten zien dat je aanwezig bent. Er zullen vast reacties onder je video’s komen. Het is leuk om deze bij te houden. Dit kan ook helpen om meer abonnees te werven en kijkers terug te laten keren bij je geplaatste video’s.
 • Goede makers: Als je een Cash Cow video laat maken, is het wel belangrijk dat de makers hier verstand van hebben. Ook is het essentieel dat zij rekening houden met je wensen

Kan iedereen een Cash Cow Channel opzetten?

Een Cash Cow kanaal kan succesvol uitpakken. Hierbij is consistentie belangrijk, maar ook een stuk geluk. De redenen om een Cash Cow Channel op te zetten zijn uiteenlopend en persoonlijk. Je bent tot niets verplicht. Als je online geld wilt verdienen, zijn er tal van mogelijkheden die je kunt proberen.

Ben je echter enthousiast over de werkwijze en pluspunten van een Cash Cow kanaal? Logisch dat je daar je pijlen op gaat richten. Maar kan iedereen dit eigenlijk? Heb je niet eerst een studie of jarenlange ervaring nodig?

Nee, juist niet. Cash Cow video’s worden voor je gemaakt. Dit betekent dat je geen ervaring hoeft te hebben met video’s maken of in elkaar zetten. Jij bent enkel verantwoordelijk voor het kiezen van een niche en voor de marketing. Maar wat moet je doen, als je hier helemaal geen kennis van hebt? De Cash Cow Academy zou uitkomst kunnen bieden.

Wat is de Cash Cow Academy?

De Cash Cow Academy is opgericht door de Nederlandse onderneemster Jeline Brands. De toen nog studerende Jeline begon in 2020 haar eigen Cash Cow Channel. Om een lang verhaal kort te maken: ze boekte al snel verbluffende resultaten.

Jeline ontdekte namelijk verschillende strategieën en technieken. Dit maakte haar kanaal succesvol en winstgevend. Zo succesvol, dat ze besloot om zich fulltime te richten op YouTube.

Haar kennis heeft tot de oprichting van de Cash Cow Academy geleid. In de cursus, die bestaat uit minimaal 80 video’s, wordt er aandacht besteed aan verschillende onderdelen. Aan het beheren van een Cash Cow Channel, maar ook aan het oprichten van een YouTubekanaal.

cash-cow-academy-jelline-brands

Dus als je geen ervaring hebt met YouTube of je bent op zoek naar handvaten, dan kun je besluiten om je aan te melden voor de Cash Cow Academy. Natuurlijk is dit geen verplichting. Via het internet zijn er ook veel bronnen te vinden met handige tips en informatie.

Volgens de Cash Cow Academy zelf, is de cursus goed te combineren met een fulltime baan of studie. Maar let wel op: de cursus garandeert geen direct succes. Zoals ik je eerder al vertelde, heeft dit tijd en inspanning nodig.

Ben je geïnteresseerd in de Cash Cow Academy cursus en wil je je gaan aanmelden? Dan kan ik je adviseren om gebruik te maken van de code INVESTEERDER200. Als je gebruik maakt van deze code dan krijg je 200 euro korting op de cursus.

Hoe kan ik een Cash Cow Channel opzetten?

Denk je dat een Cash Cow Channel iets voor jou is? Vind je het belangrijk om je werktijden zelf in te delen? Een Cash Cow Channel opzetten is niet voor iedereen weggelegd. Ervaring is niet nodig. Maar doorzettingsvermogen is echter wél een vereiste.

Want als je denkt dat het kanaal vanzelf succesvol wordt, dan kom je van een koude kermis thuis. Je kunt vast wat hulp gebruiken bij het opzetten van een Cash Cow Channel. Dat komt goed uit. Ik heb enkele tips voor je samengesteld en ik hoop dat het je daarmee lukt om een kanaal op te starten.

Tip 1: Bedenk van tevoren een niche

Een YouTubekanaal starten is niet moeilijk. Het is gewoon een kwestie van aanmelden en een goede kanaalnaam bedenken. YouTube geeft aan of de gewenste naam nog beschikbaar is. Toch wil ik je aanraden om nog een kleine stap terug te doen.

Heb je al over een niche, oftewel onderwerp, nagedacht? Dit geeft het kanaal de juiste sturing. Je houdt met verschillende aspecten rekening als je een niche gaat kiezen. Bijvoorbeeld met de populariteit van het onderwerp. Waar kijken mensen graag naar? Door een klein onderzoek kun je hier al achter komen.

Maar ook je eigen interesses spelen een rol. Een onderwerp waar je zelf plezier uit haalt, zorgt er ook voor dat je plezier haalt uit het beheren van een Cash Cow Channel. Dit betekent meer doorzettingsvermogen. Je komt er snel genoeg achter wat aanslaat en wat niet. Populaire Cash Cow onderwerpen zijn:

 • Auto’s
 • Toplijstjes
 • Lifestyle
 • Life hacks
 • Mode
 • Cryptocurrency
 • Online geld verdienen

Tip 2: Zet in op tijdloze onderwerpen

Dit wordt evergreen content genoemd. Het betekent dat de onderwerpen nog jarenlang relevant en interessant blijven. Ik raad je aan om hier op in te zetten. Dit kan betekenen dat je video’s nog jarenlang omzet genereren en nieuwe views krijgen. Zorg er dus voor dat je niet inzet op nieuwsfeiten die over een halfjaar niet meer interessant zijn om te lezen.

evergreen-content

Tip 3: Kies goede specialisten

Cash Cow video’s laten maken is niet vanzelfsprekend. Want welke specialisten zijn de beste? Hier heb je vast geen ervaring mee. Het kan wat tijd en moeite kosten om je te omringen met het beste team.

Ik raad je aan om hier goed onderzoek naar te doen. Er zijn verschillende websites waar freelancers en bedrijven zich aanbieden. Bekijk bijvoorbeeld wie ervaring heeft met Cash Cow video’s. Vaak kun je vrijblijvend contact opnemen.

Kijk niet alleen naar het prijskaartje. Onderzoek ook of de specialist met je mee kan denken wat voor ideeën hij of zij heeft voor de Cash Cow video’s. Misschien lukt het je op deze manier om een ijzersterk team om je heen te verzamelen. Vooral vertrouwen is belangrijk in dit proces. Want als je consistent wilt uploaden moet hij of zij de gemaakte afspraken wel kunnen nakomen.

Tip 4: Maak een haalbare planning

Weet je wat het leuke is van een YouTube Cash Cow Channel beheren? Jij hebt de touwtjes in handen. Dus jij bepaalt hoe vaak je video online zet. In principe zijn hier geen richtlijnen in. Je kunt eens per week uploaden, maar je kunt dit ook opschalen naar twee of drie keer per week.

youtube-video-planning

Dat opschalen hoeft overigens niet direct. Maar het is wel essentieel dat je de planning kunt nakomen en dat dit haalbaar is. Want consistentie kan helpen om het kanaal succesvoller te maken. Zo is de kans groter dat kijkers terugkeren en je video’s meer views pakken. Maak dus eerst een plan van aanpak, zodat je dit helder op papier krijgt voor jezelf.

Als je merkt dat je kanaal goed loopt en omzet genereert, kun je besluiten om meer video’s per week te plaatsen. De investering wordt groter, maar het kan onder aan de streep meer opleveren.

Tip 5: Leer van je fouten

Aan de hand van de statistieken en resultaten kun je bijhouden of je video’s succes boeken. Soms kom je erachter dat een bepaalde strategie of visie niet werkt. Is je kanaal gelijk mislukt?

Nee, juist niet. Want deze fouten geven juist ruimte voor verbetering. Leer ervan en pas je strategie daarop aan. Misschien lukt het op deze manier om meer succes te boeken. Wanneer je goede specialisten om je heen hebt, kun je ook aan hem of haar advies vragen.

Hoe promoot ik een Cash Cow Channel?

Wanneer je een Cash Cow Channel opzet, zijn views ontzettend belangrijk. Want dit kan je succes bepalen. Maar hoe zorg je ervoor dat je video’s genoeg views krijgen om dit te kunnen behalen? Dat kan door te promoten. Hier zijn verschillende manieren voor. Wist je dat dit geen geld hoeft te kosten?

Je kunt wachten tot kijkers je kanaal vanzelf vinden, maar dat is niet altijd realistisch. YouTube kent immers duizenden video’s. Zie maar eens op te vallen. Zorg er in de eerste plaats voor dat de SEO op orde is. Verwerk bijvoorbeeld zoekwoorden in de titel en de omschrijving van de video.

cash-cow-channel-promoten

Zet daarnaast ook in op social media. Denk aan Facebook, Instagram en ook LinkedIn. Laat het iedere keer weten dat er een nieuwe video online staat en deel daarbij de link. Berichten op social media worden gemakkelijk verder gedeeld en zo bereik je een grotere groep mensen.

Een grote groep volgers is handig, maar geen vereiste. Maak je daar dus niet druk over. Het is ook mogelijk dat mensen buiten je netwerk berichten oppakken, doordat ze worden gedeeld.

Conclusie

Er zijn verschillende manieren om online geld te verdienen. Cash Cow video’s laten maken hoort daar eveneens bij. Dit kan op YouTube. Nu hoor ik je al denken: “Ik zit liever niet voor de camera”. Dat is geen gekke gedachte, want niet iedereen voelt zich daar comfortabel bij.

Is het dan wel mogelijk om een YouTubekanaal te starten? Dankzij een Cash Cow Channel wél. Dit zijn video’s waarbij alleen beeld en audio wordt gebruikt, zonder zelf in beeld te komen. Je kiest zelf een onderwerp en laat de video’s vervolgens maken door iemand die daar ervaring mee heeft.

De prijzen van de video’s zijn variërend. In dit artikel heb ik je zoveel mogelijk verteld over een Cash Cow Channel opzetten. Zo hebben we besproken wat een Cash Cow Channel is en wat de pluspunten zijn. Daarnaast heb ik een aantal tips gegeven die je, mogelijk, kunnen helpen.

Een Cash Cow Channel verkoopt zichzelf niet zomaar. Het is namelijk belangrijk dat je rekening houdt met de lange termijn; het kan even duren voordat je video’s opgepakt worden. Zorg daarbij ook voor voldoende consistentie, zodat je kijkers je weten terug te vinden. Heel veel succes!

Wil je graag beginnen met het volgen van de Cash Cow Academy cursus van Jelline Brands? Maak dan nu gebruik van de code INVESTEERDER200 en ontvang 200 euro korting op de Cash Cow cursus. Het bedrag dat je hiermee bespaart kun je direct investeren voor het inhuren van specialisten voor je Cash Cow Channel.

Plaats een reactie