Geld verdienen met YouTube zonder eigen video’s: hoe pak je dat aan?

Droom je ervan om lekker achterover te leunen en geld te verdienen met je YouTube-kanaal? Klinkt te mooi om waar te zijn, toch? Nou, dat is het niet!

Het kan echt. En nee, je hoeft niet per se de volgende grote YouTube-ster te zijn of je eigen video’s te maken. Er zijn namelijk verschillende manieren om geld te verdienen met YouTube zonder eigen video’s. In deze blog duiken we in de wereld van YouTube en laten we je zien hoe jij ook een stukje van die YouTube-taart kunt bemachtigen.

Wat dacht je bijvoorbeeld van affiliate marketing, het maken van compilaties of het starten van een YouTube Cashcow Channel? Klinkt dat interessant? Mooi, dan zit je hier precies goed. Laten we beginnen!

Direct starten met geld verdienen met YouTube zonder je gezicht te laten zien? Ga dan naar de Cash Cow cursus van Wanner!

Wil je eerst meer informatie over deze cursus voordat je besluit deze aan te schaffen? Lees dan nu mijn Cash Cow Academy review.

Inhoudsopgave

Wat is YouTube en hoe werkt het?

YouTube is een online platform waar gebruikers video’s kunnen uploaden, delen en bekijken. Het is een soort digitale speeltuin voor videoliefhebbers. Van muziekvideo’s en vlogs tot tutorials en kookshows, je vindt er echt van alles. Maar hoe werkt het precies?

youtube-logo

Als je een account aanmaakt, kun je zelf video’s uploaden. Je kunt ook een kanaal beginnen en je abonneren op andere kanalen. Als je video’s leuk vindt, kun je ze ‘liken’ en delen met je vrienden. En als je op de hoogte wilt blijven van de nieuwste video’s van je favoriete kanalen, kun je hun ‘belletje’ aanzetten.

Maar YouTube is meer dan alleen een plek om video’s te bekijken. Het is ook een plek waar je geld kunt verdienen. Je kunt bijvoorbeeld advertenties op je video’s laten draaien en een deel van de inkomsten krijgen.

Of je kunt samenwerken met merken en gesponsorde video’s maken. Maar wat als je geen eigen video’s wilt maken? Geen zorgen, er zijn ook manieren om geld te verdienen met YouTube zonder eigen video’s. En daar gaan we het nu over hebben.

Manieren om geld te verdienen met YouTube zonder eigen video’s

Er zijn diverse manieren om een aardig zakcentje te verdienen met YouTube, zonder dat je zelf voor de camera hoeft te staan. Laten we eens een kijkje nemen bij een paar van die methoden.

De eerste manier is via affiliate marketing. Je maakt dan reclame voor producten of diensten van anderen in je video’s. Elke keer als iemand via jouw link iets koopt, krijg je daar een commissie voor. Het mooie hiervan is dat je geen eigen producten hoeft te hebben en je hoeft ook geen klantenservice te doen. Je moet alleen zorgen dat mensen op jouw links klikken en kopen.

manieren-om-geld-te-verdienen-met-youtube

Een andere manier is het maken van compilatievideo’s. Dit zijn video’s waarin je verschillende clips van andere mensen samenbrengt in één video. Het kan van alles zijn, van grappige kattenfilmpjes tot spectaculaire sportmomenten. Het belangrijkste is dat je de rechten regelt voor het gebruik van deze clips.

Dan heb je ook nog de optie om reactievideo’s te maken. Hierbij reageer je op video’s van anderen. Dit kan heel leuk zijn en je kunt er je eigen draai aan geven. Het is wel belangrijk dat je origineel blijft en iets toevoegt aan de originele video.

Tot slot kun je een YouTube Cashcow Channel starten. Dit is een YouTube-kanaal dat je opzet met het doel om er geld mee te verdienen. Je huurt mensen in om video’s te maken en te bewerken, en jij zorgt voor de marketing en het beheer van het kanaal.

Dus, je ziet, er zijn genoeg mogelijkheden om geld te verdienen met YouTube zonder dat je zelf in de spotlight hoeft te staan. Het vergt wat werk en creativiteit, maar als je het goed aanpakt, kun je een mooie inkomstenstroom opbouwen.

Wil je graag weten hoe je geld kunt verdienen met YouTube? Dan kan ik je adviseren om de Cash Cow Academy cursus van Wanner te volgen. In deze cursus legt ze stap voor stap uit hoe je geld kunt verdienen met YouTube zonder eigen video’s.

Affiliate marketing via YouTube

Affiliate marketing is een eenvoudige en effectieve manier om geld te verdienen met YouTube zonder eigen video’s. Het werkt als volgt: je promoot producten of diensten van anderen in je video’s en elke keer dat iemand via jouw link iets koopt, krijg je daar een commissie voor.

Het mooie hiervan is dat je geen eigen producten hoeft te hebben en je hoeft ook geen klantenservice te doen. Je moet alleen zorgen dat mensen op jouw links klikken en kopen. Maar hoe pak je dit precies aan?

Allereerst moet je je aanmelden voor een affiliate programma. Er zijn veel bedrijven die dit soort programma’s aanbieden, zoals Amazon, Bol.com en Coolblue. Zodra je bent goedgekeurd, krijg je een unieke affiliate link die je kunt gebruiken om producten te promoten.

Vervolgens maak je een video waarin je het product of de dienst bespreekt. Je kunt bijvoorbeeld een review maken, een tutorial of gewoon een praatje houden over het product. Aan het einde van de video, of ergens in de beschrijving, plaats je jouw affiliate link.

Elke keer als iemand op jouw link klikt en iets koopt, krijg je een percentage van de verkoop. Dit kan variëren van een paar procent tot wel 50% of meer, afhankelijk van het product en het affiliate programma.

Het is wel belangrijk om te vermelden dat je een affiliate bent, zodat je transparant bent naar je kijkers. Dit kun je doen door het in je video te zeggen of het in de beschrijving te zetten. Dit is niet alleen eerlijk naar je publiek toe, maar het is ook een vereiste van de meeste affiliate programma’s.

Het gebruik van compilaties en reactievideo’s

Compilatievideo’s zijn een geweldige manier om geld te verdienen met YouTube zonder dat je zelf originele content hoeft te maken. Deze video’s bestaan uit een reeks korte clips die samengevoegd zijn tot één video. De clips kunnen van alles zijn: grappige momenten, fails, indrukwekkende prestaties, noem maar op. Het is wel belangrijk dat je toestemming krijgt van de oorspronkelijke makers of dat je gebruik maakt van rechtenvrije content.

Als je eenmaal toestemming hebt of rechtenvrije clips hebt gevonden, kun je beginnen met het maken van je compilatie. Zorg ervoor dat je video’s een bepaald thema of onderwerp hebben. Dit maakt het voor kijkers aantrekkelijker om te kijken en verhoogt de kans dat ze de video delen met hun vrienden.

youtube-reactievideos

Naast compilaties kun je ook reactievideo’s maken. Bij dit type video reageer je op andere video’s. Dit kan bijvoorbeeld een reactie zijn op een muziekvideo, een filmtrailer, een vlog, of een andere YouTube-video. Het idee is dat je kijkers een nieuwe of andere kijk op de video biedt. Je kunt bijvoorbeeld bepaalde aspecten van de video analyseren, er grappen over maken, of gewoon je eigen mening geven.

Net als bij compilatievideo’s is het belangrijk dat je de juiste toestemmingen hebt om de video’s te gebruiken. Je moet ook zorgen dat je video’s voldoende originele content bevatten. Je kunt niet simpelweg de hele video van iemand anders laten afspelen en er een paar keer ‘ja’ of ‘nee’ op zeggen. Je moet er echt je eigen draai aan geven.

Zowel compilaties als reactievideo’s kunnen een leuke en winstgevende manier zijn om geld te verdienen met YouTube zonder eigen video’s. Het vraagt wat creativiteit en inspanning, maar de mogelijkheden zijn bijna eindeloos.

YouTube Cashcow Channel starten

Dus, wat is een YouTube Cashcow Channel? Dit is een YouTube-kanaal dat je specifiek opzet met als doel geld te verdienen. Het idee is dat je andere mensen inhuurt om video’s te maken en te bewerken, terwijl jij je concentreert op de marketing en het beheer van het kanaal. Het is een geweldige manier om geld te verdienen met YouTube zonder dat je zelf video’s hoeft te maken.

Het starten van een Cashcow Channel begint met het kiezen van een niche of onderwerp voor je kanaal. Dit moet iets zijn waar mensen geïnteresseerd in zijn en waar genoeg content voor te vinden is. Het kan van alles zijn, van kookvideo’s tot gaming, lifestyle, Tech, noem maar op.

youtube-cash-cow-channel

Vervolgens ga je op zoek naar mensen die video’s voor je kunnen maken. Dit kunnen freelancers zijn, studenten, of zelfs professionals. Het is belangrijk dat ze ervaring hebben met het maken van video’s en dat ze begrijpen wat jouw kanaal nodig heeft.

Dan komt het beheer van het kanaal. Dit omvat alles van het uploaden van video’s en het reageren op reacties tot het beheren van advertenties en het promoten van je kanaal. Het is een hoop werk, maar als je het goed doet, kan het zeer winstgevend zijn.

Het belangrijkste bij het runnen van een YouTube Cashcow Channel is consistentie. Je moet regelmatig nieuwe video’s uploaden en actief blijven op je kanaal. Dit helpt je om een trouwe fanbase op te bouwen en je inkomsten te verhogen.

Conclusie

Er zijn tal van manieren om geld te verdienen met YouTube zonder eigen video’s. Of je nu kiest voor affiliate marketing, het maken van compilaties of reactievideo’s, of het starten van een YouTube Cashcow Channel, de mogelijkheden zijn eindeloos. 

Het belangrijkste is om een methode te kiezen die bij jou past en waar je enthousiast van wordt. Met de juiste aanpak, een beetje creativiteit en veel doorzettingsvermogen, kun je een succesvol Cash Cow channel opzetten en een aardig zakcentje verdienen.

cash-cow-academy-cursus

En vergeet niet, het gaat niet alleen om het geld. Het is ook een kans om je creativiteit te uiten, nieuwe vaardigheden te leren en misschien zelfs een hele nieuwe carrière te beginnen.

Dus waar wacht je nog op? Wil je direct starten met je eigen YouTubekanaal? Dan is de YouTube Cashcow cursus van Wanner een echte aanrader!

Plaats een reactie