Het vermogen van Lionel Messi in 2024

Lionel Messi, wie kent hem niet? Deze geliefde en immens gerespecteerde voetbalheld is meer dan alleen een ster op het veld. Hij is ook een financieel wonder, en niet zomaar eentje. Volgens Forbes is hij in 2024 zelfs de best verdienende sporter ter wereld. Hoe heeft hij dit voor elkaar gekregen? In dit artikel geven we je een helder en direct overzicht van Messi’s financiële succesverhaal. We bespreken zijn belangrijke salarissen, lucratieve sponsordeals en slimme investeringen.

Ben je er klaar voor om een duik te nemen in de wereld van Messi’s indrukwekkende vermogen?

NaamLionel Messi
Geschat vermogen620 miljoen dollar
Inkomen75 miljoen dollar
Geboortedatum24 juni 1987
GeboorteplaatsRosario
Land van herkomstArgentinië
GeslachtMan
Lengte170 cm
Bron van inkomstenVoetballen, reclame-inkomsten, sponsordeals, investeringen

Inhoudsopgave

Het salaris en vermogen van Lionel Messi in 2024

In 2024 heeft Lionel Messi een fenomenaal vermogen, geschat op maar liefst 620 miljoen Amerikaanse dollars. Hoe komt hij aan dit indrukwekkende bedrag? Een belangrijk deel van zijn inkomsten komt uit zijn vorstelijke salaris bij Paris Saint-Germain, dat op zo’n 22 miljoen Amerikaanse dollars ligt. Maar dat is nog niet alles.

geschat-vermogen-lionel-messi

Naast zijn salaris sleept Messi ook een flinke som binnen met reclame-inkomsten. We hebben het dan over een bedrag dat de 55 miljoen Amerikaanse dollars nadert. En laten we de rest van zijn financiële portfolio niet vergeten: hij heeft een breed scala aan slimme investeringen en lucratieve sponsordeals met grote merken zoals Adidas, MasterCard en Pepsi.

Dus, Lionel Messi is niet alleen een virtuoos met de bal, maar ook een meester in het opbouwen van een indrukwekkend financieel imperium.

Messi’s salaris bij Barcelona en PSG

Als het op voetbal en financiën aankomt, staat Lionel Messi echt in een klasse apart. De man heeft gespeeld voor twee van de meest vooraanstaande clubs op de planeet: Barcelona en Paris Saint-Germain (PSG). Bij Barcelona heeft hij in de loop van zijn carrière een oogverblindende 555 miljoen euro bij elkaar gespeeld. Zijn salaris bij PSG? Dat blijft vooralsnog een goed bewaard geheim.

Hier een kort overzicht:

  • Barcelona: Gedurende zijn hele carrière tot 2021 – 555 miljoen euro
  • PSG: Van 2021 tot nu – 120 miljoen euro per jaar

Maar er is meer. Messi verdient per maand ongeveer 10,25 miljoen euro. Als je dat uitsplitst, komt dat neer op 2,4 miljoen euro per week en ongeveer 337 duizend euro per dag. Ja, je leest het goed: per dag! Deze astronomische cijfers positioneren hem als de best verdienende atleet ter wereld.

Lionel Messi’s vermogen: meer dan alleen voetbal

Als je denkt aan Lionel Messi, denk je natuurlijk meteen aan voetbal. Maar zijn financiële portfolio is net zo indrukwekkend als zijn sportieve prestaties. Naast zijn belangrijke sponsordeals heeft Messi ook een reeks slimme investeringen die een aanzienlijke bijdrage levert aan zijn vermogen.

Sponsordeals

Messi’s rijkdom is niet alleen opgebouwd uit salarissen op het voetbalveld. Een belangrijk aandeel van zijn inkomsten komt uit lucratieve sponsordeals met topmerken. Hij heeft partnerships met bekende namen zoals Adidas, MasterCard, Pepsi en Gatorade. Zijn overeenkomst met Adidas is zelfs zo belangrijk dat het wordt beschouwd als een van de meest lucratieve in de sportindustrie. Deze merken zien Messi als de ideale persoon om hun producten te promoten, en ze betalen hem daar ook royaal voor.

Messi de ondernemer

Maar daar stopt het verhaal niet. Naast zijn sponsordeals is Messi ook een actieve investeerder. Zo heeft hij een eigen kledinglijn die hij zelf beheert. Verder heeft hij de hotelketen MiM opgericht, die door zijn broer wordt gerund en erg populair is. Ook op het gebied van onroerend goed is Messi actief. Hij bezit een flatgebouw in zijn geboortestad Rosario, Argentinië.

Luxe levensstijl

En alsof dat nog niet genoeg is, houdt Messi ook van het luxere leven. Zo heeft hij een passie voor snelle auto’s en indrukwekkende privéjets. Eén van zijn jets heeft zelfs een prijskaartje van een vijftien miljoen euro.

lionel-messi-prive-jet

Met dit uitgebreide overzicht krijg je een duidelijk beeld van de financiële wereld van Lionel Messi. Hij is niet alleen een fenomenaal voetballer, maar ook een buitengewoon slimme zakenman en de best verdienende atleet ter wereld.

Rijkdom en bezittingen

Lionel Messi, bekend om zijn voetbalkunsten, is ook een scherpzinnige zakenman. Hij heeft een hotelketen genaamd MiM en een eigen kledinglijn, beiden succesvol gerund binnen de familie. Deze ondernemingen dragen bij aan zijn flinke vermogen en zorgen ervoor dat hij ook na zijn voetbalcarrière financieel onafhankelijk blijft.

lionel-messi-auto-collectie

Maar Messi’s rijkdom stopt hier niet. Hij heeft een voorliefde voor luxe en dat zie je terug in zijn autoverzameling. Onder de juwelen in zijn garage vinden we een Ferrari F430 Spider, een Pagani Zonda en een Maserati GranTurismo MC Stradale. Deze auto’s zijn niet alleen snel en luxueus, maar ook zeldzaam en duur.

Messi’s financiële portfolio is net zo indrukwekkend als zijn sportieve prestaties. Zijn diverse bezittingen—van ondernemingen tot luxe auto’s—maken hem een van de meest financieel succesvolle atleten in 2024.

Lionel Messi’s hart voor goede doelen

Lionel Messi is niet alleen een topvoetballer en slimme zakenman, maar ook iemand met een groot hart. Via zijn eigen Leo Messi Foundation verbetert hij het leven van kinderen op het gebied van gezondheid en onderwijs, en zet hij zich in tegen kanker. Bovendien helpt hij ziekenhuizen en steunt hij sport voor gehandicapte kinderen. In samenwerking met UNICEF en door persoonlijke donaties, waaronder het veilen van zijn voetbalshirts, maakt hij wereldwijd een verschil.

lionel-messi-unicef

Conclusie

Lionel Messi is veel meer dan een getalenteerde sportman en slimme zakenman. Zijn bijdragen aan goede doelen laten zien dat hij ook een groot hart heeft. Door zijn rijkdom te delen, maakt hij een blijvende impact op het leven van velen.

Plaats een reactie